Sådan får du dit første udviklerjob med lidt erfaring

Uanset om du har lavet en kodende bootcamp eller har lært dig selv, er det svært at få dit første udviklerjob med kun få måneders kodning under dit bælte.

Problemerne

Der er to hovedproblemer, du støder på, når du er i denne situation.

  1. Du har sandsynligvis ikke nogen kvalifikationer inden for datalogi eller programmering.
  2. Folk tror, ​​at du ikke kan have lært alle de færdigheder, der er nødvendige for at være jobklar på et par måneder.

Manglende kvalifikationer

Desværre er mange af de mennesker, der træffer ansættelsesbeslutningerne, traditionelle i deres tilgang og kræver ofte en grad i datalogi eller i det mindste et STEM-emne. Hvis du ikke har en kandidatgrad i et af disse emner, betyder det, at du ikke kommer igennem det indledende CV-screeningsfase for nogle job.

Mens dette er en bummer, er løsningen ikke at gå og bruge 3 år og tusinder af pund for at få en grad. Landskabet ændrer sig, og der er bestemt job, der ikke kræver en grad.

Selv nogle meget store virksomheder fjerner gradskravene, da de indser, at den faktiske erfaring er meget mere værdifuld end uklar uddannelse (især Goldman Sachs).

Fokuser på at få dit første udviklerjob hos en virksomhed, der ikke kræver en grad. Tre års kommerciel erfaring er meget mere end en grad værd, og du får betalt hele tiden og ikke får dig selv i gæld.

Manglende færdigheder

De fleste af de mennesker, der vil interviewe dig, vil have gennemført en 3 eller 4-årig grad og derefter arbejdet sig op ad stigen til den position, de er i nu. Dette er grunden til, at de ikke kan tro, at du kan være klar til job på bare 3 måneder.

Dette vil ofte blive forstærket af erfaringer med andre bootcamp eller selvlærede udviklere, som de har arbejdet med, som manglede de nødvendige færdigheder til at være et konstruktivt medlem af teamet.

Når alt kommer til alt er 3 måneder meget kort tid til at lære mange færdigheder.

Jeg siger ikke, at det er umuligt, men at du har været nødt til at arbejde utroligt hårdt. Du mangler sandsynligvis et par færdigheder, du har brug for, eller har nogle ting, du har brug for at øve dig på. Heldigvis, mens en grad tager år og tusinder af pund, kan du lære og forbedre dine færdigheder hurtigt og nemt.

Hvad du skal gøre

For at overvinde de forbehold, som interviewerne har, skal du demonstrere dine færdigheder og erfaring. Har masser af projekter, som du kan vise til interviewere. Du skulle være i stand til at besvare et teknisk spørgsmål med “dette er svaret, og dette projekt er, hvor jeg fandt ud af værdien af ​​at gøre det sådan”.

Mit råd til alle i denne situation er at gøre alt hvad du kan for at trække opmærksomheden væk fra det faktum, at du lavede en bootcamp, eller at du kun har kodet i et par måneder. Dette betyder ikke løgn, men læg det ikke på dit CV. Hvis de spørger dig, hvor du har lært at gøre noget, kan du sige:

`Jeg blev virkelig dygtig med $ {skill}, når jeg arbejder på $ {project name}. Det skubbede mig fra at kunne bruge det til virkelig at forstå, hvordan det fungerer, og min tilgang til at bruge det ændrede sig. Jeg lærte værdien af ​​at lave $ {noget, du lærte at gøre bedre}. '

Dette kunne have været et projekt, du lavede som en del af bootcampen eller et ekstra projekt, som du gjorde bagefter. Hvis de spørger dig, om du har lavet en bootcamp, eller hvor længe du har kodet, bliver du nødt til at være ærlig, men sørg for at fremhæve alle de færdigheder, du har forbedret siden da.

Dette bringer mig pænt ind på mit næste punkt:

Stop ikke med at lære. Stop ikke med at forbedre.

Hvis du dimitterer fra et bootcamp og ikke fortsætter med at forbedre dig selv, bebrejder jeg dem ikke for ikke at ansætte dig. Jeg ville bruge det meste af min tid på at øve mig på de færdigheder, jeg fik undervist i bootcampen. Der er hundredvis af indlæg, der viser store projektideer.

Personligt brugte jeg tre uger på at opbygge et e-handelswebsted med dynamiske produkter, kurve, brugerkonti og e-mail med kvittering. Dette var stort set øve færdigheder, som jeg havde lært fra online kurser, jeg havde gennemført.

For at tilføje en ny færdighed brugte jeg den næste uge på at tilføje en chatbot til webstedet. Jeg havde aldrig gjort noget som dette, men nogle online tutorials og lidt prøving og fejl, og jeg fik det til at fungere.

At bygge denne chatbot var den bedst brugte uge i hele min fritid. Jeg interviewede i et firma, der netop havde bygget en lignende chatbot til en kunde og søgte at udvide den side af virksomheden. Efter at have vist dem min chatbot fik jeg et tilbud, før jeg forlod bygningen og har nu bygget en chatbot-platform, der håndterer over 100.000 chats om måneden!

Sammenfattende

  • Har masser af projekter, der demonstrerer en række færdigheder og oplevelser
  • Vær diskret med hensyn til din bootcamp-baggrund, eller hvor længe du har kodet
  • Stop ikke med at lære nye færdigheder og skærpe de færdigheder, du har