En nybegynders JavaScript-studieplan

Så du vil lære JavaScript? Tillykke! I 2017 er der flere ressourcer til rådighed end nogensinde før i en lang række formater, så du kan komme i gang.

Selvom der virkelig aldrig har været et bedre tidspunkt i historien at lære en ny færdighed, har det heller aldrig været mere forvirrende, hvis du forsøger at finde ud af den bedste måde at gøre det på grund af den enorme mængde tilgængelige muligheder og de vilde variationer i kvalitet mellem disse materialer. Hvis du nogensinde er blevet anbefalet Eloquent JavaScript underde tidlige stadier af din kodningsrejse, ved du hvad jeg taler om.

Jeg håber at belyse en sti i denne artikel, som en nybegynder kan følge, der starter dem på vejen mod JavaScript-kompetence. Det er en sti, som jeg personligt har fulgt og har fundet succes med, efter at have for nylig afsluttet freeCodeCamp's front-end certifikat.

Sørg for at sende mig en linje om 3 måneder, når du har ordnet alt og besluttet dig for den bedste fremgangsmåde (eller gå videre til noget mere frugtbart).

Trin 1: freeCodeCamps JavaScript-sektion

freeCodeCamp er en utrolig ressource til at lære det grundlæggende (og ud over) webudvikling.

Fra dette tidspunkt vil jeg antage fortrolighed med HTML og CSS, men hvis du er helt ny til programmering, har freeCodeCamp dig også dækket der.

Ved hjælp af en venlig tekst-editor i browseren vil freeCodeCamp først give dig en lille smag af det populære JavaScript-bibliotek, jQuery og derefter dykke lige ind i ren JavaScript-syntaks, og hvordan man udfører forskellige opgaver, såsom boolske operationer, streng og array manipulation, sløjfer og mere.

Trin 1.5: Forstærkning med Codecademys JavaScript-spor.

Hvis du er noget som mig, har du brug for forstærkning. Ikke alt kommer til at synke ned ved den første omgang.

En mulighed er bare at genoprette freeCodeCamp-øvelserne, men jeg foretrækker at bruge flere ressourcer til at holde tingene friske og interessante. Det kan også være værdifuldt at få en andens perspektiv på det samme emne. Codecademy er fantastisk til dette. Du oplever mange af de samme områder og problemer fra en lidt anden vinkel.

Trin 2: Tony Aliceas JavaScript: Forstå de underlige dele

Når du har gennemført alt igennem gennem freeCodeCamps objektorienterede og funktionelle programmeringsmoduler og Codecademy JavaScript-sporet, er du forhåbentlig klar til noget lidt mere dybtgående.

JavaScript: Understanding the Weird Parts er en fremragende premium-videoserie, der går dybt ind i sprogets funktion på en meget tilgængelig og forståelig måde. 11,5-timers-serien er fyldt med praktiske oplysninger, som du kan bruge i dine programmer.

Du lærer om omfang, lukninger, prototype arv, førsteklasses funktioner og mere i denne omfattende serie. Det er værd at $ 20.

Som med ethvert bog- eller videokursus skal du sørge for at kode sammen og tage dine egne noter til senere reference.

Når du arbejder igennem denne serie, skal du fortsætte med at tilslutte dig freeCodeCamps udfordringer og starte deres mellemliggende frontend-projekter. Disse projekter er ikke-styrede, hvilket måske lyder skræmmende, men jeg garanterer, at du lærer masser ved at gøre dem. De vil tvinge dig til at konfrontere hullerne i din viden og vil hurtigt øge dine Googling-færdigheder, når du sidder fast og ikke ved, hvordan du implementerer en bestemt funktion.

Trin 3: Kyle Simpsons Du kender ikke JS

Jeg er ikke sikker på, hvad jeg kan sige om denne serie, der ikke er blevet sagt andetsteds på dette tidspunkt, men det er utroligt. Når du er færdig med Tony Aliceas kursus, skal du begynde at læse You Don't Know JS, mens du fortsætter med at arbejde med freeCodeCamp-læseplanen og projekterne. Simpson fortjener mere end dine penge, men hvis du ikke har råd til at betale, er bøgerne alle tilgængelige på hans GitHub.

Du skal i det mindste læse bindene Scope & Closures og This & Object Prototypes. Disse bøger vil styrke det, du har lært af Tony Alicea, og også modsige og udfordre det materiale til tider. Det er godt! Kyle Simpson er en meningsfuld fyr, og det er super værdifuldt at få sit ekspertperspektiv på ting, som nytten af ​​det objektorienterede programmeringsparadigme på et sprog som JavaScript. Selvom nogle af problemerne føles uden for din rækkevidde, er der værdi i at være opmærksom på dem.

Denne serie vil gøre dig til en bedre udvikler og samtidig informere dit perspektiv på de forskellige ideologiske konflikter, der i øjeblikket sker i JavaScript-samfundet.

Nogle bemærkninger om at kæmpe, ikke kende svarene og udholdenhed.

Der vil være mange gange, når du rammer en mur - når du ikke kender svaret på et problem og har lyst til, at du aldrig finder ud af det. Jeg vil bare dele et par teknikker til, hvornår dette sker.

1. Gå væk

Tag en pause. Gå væk fra computeren. Få noget te eller kaffe. Tænk på noget andet i et stykke tid. Det kan være værdifuldt at bare rydde hovedet i et stykke tid. Du vil blive overrasket over, hvor mange gange du hurtigt kan løse problemet, når du vender tilbage.

2. Bed om hjælp

Vær ikke flov eller skamfuld med at bede om hjælp. Nogle gange er et skub i den rigtige retning alt hvad du behøver for at komme tilbage på sporet. Efter min erfaring elsker folk at hjælpe andre og bruger mere end glade et par minutter på dit problem. FreeCodeCamp-fællesskabet på Gitter og CodeNewbie Slack-kanalen er gode til dette.

3. Gå videre til noget andet

Hvis du virkelig ikke kan få det, er der ingen skade ved at gå videre til et andet emne. Det er rart at have et par projekter, som du kan hoppe mellem, når du føler dig fast på den ene eller den anden.

Dette er bare en guide

Læring er meget personlig. Alle de ressourcer, jeg har nævnt ovenfor, har været yderst hjælpsomme for mig på min rejse til at blive en selvforsynende JavaScript-udvikler.

Jeg skrev dette ud af den frustration, jeg oplevede, da jeg prøvede at vælge mellem de millioner og en halv uddannelsesressourcer derude. Det var rart at finde en plan, der endelig fungerede for mig efter at have modtaget nogle velmenende, men vildledte råd (" Eloquent JavaScript er en god bog til begyndere!"), Og masser af start og stop.

Mens jeg ikke er i nærheden af ​​en JavaScript-ekspert, håber jeg at give perspektiv fra en person, der stadig husker, hvordan det er at være totalbegynder. Så meget instruktionsmateriale er (med rette) skrevet af mestre af deres håndværk. Men mange af disse mestre har glemt oplevelsen af ​​at være en lavbegynder og forventer, at nybegyndere laver uhyggelige forbindelser og spring i logik. Dette er grunden til, at så meget instruktionsmateriale kan være helt nyttigt.

Hvis denne plan hjælper dig, inspirerer dig til at komme i gang, eller endda får dig til at komme ud af uenighed, vil jeg meget gerne høre fra dig på Twitter.