Start lektioner: Hvordan Tinder, Reddit, Airbnb, Etsy og Uber fik deres første brugere

I sommer har jeg arbejdet på at få pre-launch buzz til en ejendomsstart ved navn Suuty. Dette førte til masser af googling om, hvilke slags strategier andre forstyrrende virksomheder har brugt til at få deres første brugere. Et antal historier, jeg fandt, var overraskende, opfindsomme og i det mindste interessante. Her er blot nogle få der holdt mig inspireret.

Airbnbs strategi: Lokalisering er konge.

AirBed & Breakfast blev født, da Brian Chesky og Joe Gebbia lejede ud tre luftmadrasser i deres stue til deltagere i en massiv lokal designkonference. Alle hoteller i området var reserveret fuldstændigt, og deres tre luftmadrasser gik hurtigt. Deres gæster endte med at elske oplevelsen. En ekstra bonus var, at ingen af ​​deres gæster kom fra den unge og hippe demografi, som de to venner forventede.

Brian og Joe fortsatte deres tredje medstifter, Nathan Blecharczyk, og fortsatte med at få deres tidligste adoptere ved at målrette begivenheder, der ville sælge de omkringliggende hoteller. De var også i stand til at bruge disse begivenheder (og hotelmangel) som køretøjer til kontinuerligt at rette opmærksomhed mod AirBnB, som de anerkender som en nøgledriver for deres tidlige succes.

AirBnBs mest berømte væksthack kan være deres integration på tværs af platforme med Craigslist. Ikke alene høstede de e-mails fra Craigslist-lister og overbeviste de fleste af dem om at liste deres kortsigtede huslejer på Airbnb, de gjorde det også let for deres brugere at sende lister til Craigslist gennem Airbnb med et enkelt klik - hvilket er meget vanskeligere end det lyde.

Reddits strategi: Falske det indtil du gør det.

Ingen ønsker at bruge et stille forum. Så Reddit gjorde dette store problem til et ikke-problem ved at oprette masser af falske konti og bruge dem til at interagere med hinanden.

Det var en ligetil måde at løse kylling og æg på, eller i dette tilfælde bruger- og indholdsproblem. Ifølge Steve Huffman, medstifter af Reddit, tog det måneder for hjemmesiden for Reddit at blive fyldt med organisk genereret indhold.

En ekstra bonus ved denne strategi var, at det gjorde det muligt for det grundlæggende hold at påvirke tonen i det fremtidige Reddit-samfund, selvom det er lidt ironisk, at et samfund, der nu er stolt af ægthed, måske ikke findes i dag, hvis det ikke var få hvide ligger i begyndelsen.

Det gjorde heller ikke ondt, at Reddit-logoet er ret sødt. Alex Ohanian, medstifter af Reddit, kaldte klistermærker med den lille fremmede for deres sundeste investering. Faktisk var det deres eneste marketinginvestering og udgjorde et fyrsteligt beløb på $ 500.

Etsys strategi: Giv folket, hvad de vil have.

Etsy var heldig i den forstand, at før idéen endda tog form, var deres grundlæggere engageret i et stort samfund, der vokalt anmodede om en markedsplads for håndlavet håndværk.

Oprindeligt var Etsy-teamet freelance webdesignere, og en af ​​deres kunder var et håndværksforum kaldet getcrafty.com. Under hele redesignprocessen interagerede Etsy-teamet med websteds 10.000 brugere for bedst at forstå deres behov. De begyndte at bemærke, at der var et stort antal brugere, der ledte efter en platform til at sælge deres håndlavede varer.

Mens de byggede Etsy, fandt de også ud af Crafster.org, denne gang et opslagstavle med 100.000 brugere og var i stand til at udnytte et andet villigt marked.

"Tl; dr: Vi udvidede en imødekommende bro til et allerede eksisterende online-samfund, og de sprang glad ombord." - Chris Maguire

To måneder senere lancerede webstedet og fik hurtigt sine første brugere. Etsy-teamet gjorde derefter alt, hvad de kunne for at støtte disse købmænd, hvad enten det var online support eller offline, på kunst- og håndværksmesser over hele landet. Ved at støtte sælgerne med at bringe købere til Etsy kunne de udfylde det dobbeltsidede marked på en bæredygtig måde.

Ubers strategi: Giv dem en så stor oplevelse, de vil tale om det.

Garett Camp og Travis Kalanick var i Paris til LeWeb-konferencen, da de begyndte at frygte om vanskelighederne med at hylde en taxa. Dette var begyndelsen på UberCab, som oprindeligt var en sort biltjeneste.

For at få deres første chauffører ringede Travis cold til sorte bilchauffører og tilbød at betale dem en timesats, mens de prøvede platformen. Tre af de første 10 chauffører, som han ringede til, blev enige om at prøve det.

Derefter for at tilskynde passagerer tilbød de gratis rides ved lokale begivenheder i det tech-saavy San Francisco-samfund og arbejdede hårdt for at gøre hver oplevelse den bedste, det kunne være. Ifølge Kalanick var mund til mund den største drivkraft for salget, og Uber brugte næsten intet på traditionel markedsføring.

”Jeg taler mundtligt fra old school, ved du ved vandkøleren på kontoret, på en restaurant, når du betaler regningen, til en fest med venner - 'Hvem er Ubering-hjem? 95% af alle vores ryttere har hørt om Uber fra andre Uber-ryttere. ” - Travis Kalanick "Når nogen ser brugervenligheden, det faktum, at de trykker på en knap på deres telefon og på under 5 minutter en bil vises, bliver de uundgåeligt en brandadvokat." - Max J. Crowley, forretningsudvikling hos Uber

Tinder's strategi: Tænk som dine målbrugere.

Grundlæggerne af Tinder påpegede college-markedet som det sværeste marked at overbevise om at bruge appen på et tidspunkt, hvor online dating var betydeligt mere stigmatiseret, end det er nu.

Hvordan får du opmærksomhed fra universitetsstuderende? Du kan holde en fest.

Adgang til lanceringsfesterne var eksklusiv for dem, der kunne vise Tinder-appen, der blev downloadet på deres telefon. Derefter ville Tinder-teamet gå til den næste universitetscampus og gøre dette igen.

Tinder erkendte også, at de betjente en dobbeltsidet markedsplads. Whitney Wolfe (deres medstifter og marketingchef, der til sidst gik op for at starte Bumble) kom op med ideen om at promovere til sororiteter og krediteres meget af deres tidlige vækst.

”Hendes tonehøjde var ret genial. Hun ville gå til kapitler i hendes sororitet, holde sin præsentation og lade alle pigerne på møderne installere appen. Derefter ville hun gå til det tilsvarende broderskab - de ville åbne appen og se alle disse søde piger, de kendte. ” - Angel Munoz

Før Wolfe rejste til sororiteter over hele landet, havde Tinder mindre end 5.000 brugere. Da hun kom tilbage, var antallet vokset til omkring 15.000. Deres fortsatte succes havde meget at gøre med at være den første til virkelig at gamere datingoplevelsen og deres latterligt intuitive brugergrænseflade.

Det fælles mønster på tværs af alle disse virksomheder var et ubarmhjertigt drev og viljen til at gøre hvad de kunne for at interagere direkte med deres slutbruger. Dermed var de i stand til at opbygge et produkt, en platform eller et fællesskab, som deres brugere nød at være en del af og ønskede at dele med deres venner.

En interessant ting at bemærke er, at hvor mange brugere disse virksomheder havde i starten, tilsyneladende havde ringe indflydelse på succes i sidste ende. Etsy havde tusindvis af sælgere tilmeldt sig ved lanceringen, men i den anden ende måtte Reddit falske deres brugere i flere måneder. Uber startede teknisk set med tre chauffører, og Airbnb startede med tre luftmadrasser. Hvad der var vigtigere, var hvad der skete, efter at du havde erhvervet dine første par brugere.

Paul Graham fra Y Combinator skrev en velkendt artikel, som han havde titlen: "Gør ting, der ikke skaleres." I det linkede indlæg forklarer han, hvorfor han giver dette paradoksale råd, meget bedre end jeg kunne, men jeg vil henlede opmærksomheden på denne linje:

”Alt, hvad du har brug for fra en lancering, er en indledende kerne af brugere. Hvor godt du klarer dig et par måneder senere, afhænger mere af, hvor glad du gjorde disse brugere, end hvor mange der var af dem. ” - Paul Graham

Andre indlæg, du måske vil synes om:

Crash and Burn: Hvordan Yik Yak, Fab.com og Vine ikke kunne holde fremdriften

De fleste startups mislykkes, fordi der ikke var noget behov for markedet (faktisk 42% af dem). Men hvad med resten? Efter at have fundet ... medium.com On-Demand Food er sulten for Marketshare

Hvor er on-demand fødevarevirksomheder som JustEat, GrubHub og DoorDash på vej? startupsventurecapital.com