Trending Web Technologies følger i 2019

En verden af ​​webudvikling ændrer sig konstant, og det er en udfordring at holde øje med alt, hvad der foregår. Hvilke rammer vil stadig være relevante i det kommende år? Og hvilket programmeringssprog er bedst egnet til din webapplikation? Lad os diskutere seks interessante teknologier til webudvikling.

I denne artikel skelner vi mellem front-end og back-end-teknologi. Vi starter med tre frontend-udviklingsrammer og diskuterer derefter tre back-end-udviklingsrammer.

Front-end rammer

1. React.js

Med React.js kan udviklere bygge genanvendelige komponenter, hver med deres egen "tilstand". Hvis en komponent skal opdateres på siden (for eksempel brugeren klikker på en lignende knap), ændres kun den ene del af React (tommelfingeren går op) uden at skulle opdatere hele siden.

React bruger en 'virtuel DOM' til dette. Dette er en gengivelse af en brugergrænseflade, der er gemt i hukommelsen og konstant synkroniseres med den “rigtige” DOM. Det betyder ikke noget, hvilken browser du bruger, den virtuelle DOM of React gengives altid hurtigere, fordi den fungerer på en mere effektiv måde.

Store virksomheder som Airbnb og Netflix har brugt React.js i en årrække nu, og vi ser, at teknologien bliver omfavnet af flere og flere virksomheder. Interessen for React blandt udviklere er enorm, og det gør det til en teknologi, der kun vil vinde popularitet i de kommende år.

Ud over React findes der også React Native, en ramme, der gør det muligt at udvikle mobilapps til både iOS og Android med kun et sæt kildekode. Rammen har det samme tekniske grundlag som React, og med det er det pludselig blevet meget lettere for webudviklere at udvikle mobile apps ud over hjemmesider og webapplikationer, og dette har været en interessant udvikling for virksomheder.

2. Vue.js

En anden vigtig nybegynder i front-end-udvikling er Vue.js, Javascript-rammen med det hurtigst voksende og måske det mest entusiastiske udviklerfællesskab i øjeblikket. Med meget detaljeret dokumentation og en forholdsvis lav indlæringskurve er Vue.js et passende valg, når du vil eksperimentere med en ny ramme som udvikler.

På grund af ligheden med React og Angular med hensyn til arkitektur er det en let overgang fra andre rammer. Elsket for sin lille størrelse (kun 20 KB), hastighed og fleksibilitet, Vue.js leverer endnu bedre ydeevne sammenlignet med andre frontend-rammer.

Vue.js har i øjeblikket stadig en forholdsvis lille markedsandel sammenlignet med React eller Angular. At finde udviklere med erfaring i Vue.js kan derfor være lidt sværere. Uanset om Vue bliver lige så populært som React eller Angular, bliver vi nødt til at vente og se, men på grund af de positive meninger fra udviklerfællesskabet og væksten i brugen af ​​Vue synes det sandsynligt, at Vue.js vil fortsætte med at udvikle sig positivt .

3. jQuery

Men hvad med jQuery? Nå ser det ud til, at udviklerfællesskabet langsomt bevæger sig væk fra det mest berømte JavaScript-bibliotek. En af grundene kan være, at jQuery ikke går godt med nyere biblioteker som React. Moderne browsere understøtter i dag også mange jQuery-lignende funktioner, hvilket i mange tilfælde gør jQuery overflødig. Af den grund ser vi, at meget mere brug af ren JavaScript. For eksempel meddelte GitHub for nylig, at det havde erstattet al jQuery med ren JavaScript.

jQuery er muligvis ikke altid det første valg, når man starter et nyt projekt, med 300.000 downloads pr. dag opnåede det stadig en god vækst på 300% i forhold til begyndelsen af ​​2017. Måske endnu mere overraskende: 90% af de 500.000 topwebsites gør stadig brug af jQuery! Dette viser, at et bibliotek ikke nødvendigvis behøver at være nyt og sejt for at forblive relevant. Valget om at bruge et bestemt bibliotek afhænger helt af den projekttype, som du vil bruge det til.

Ændringerne i front-end webudvikling sker utroligt hurtigt. Det ser ud til at være umuligt at følge alt, men ved at overvåge og forstå de vigtigste rammer kan vi få et indblik og træffe bedre valg i starten af ​​et nyt projekt.

Hver af rammerne / bibliotekerne har en anden filosofi, og hver har sin egen styrke, men en ting vi kan være sikre på er, at JavaScript er grundlaget for al denne udvikling. Derfor er et udviklingsteam, der har stærk viden og erfaring med JavaScript, afgørende for at opbygge moderne websteder og webapplikationer.

Backend-Frameworks

4. Kotlin

Et programmeringssprog, der er vokset enormt i popularitet de seneste år, er Kotlin. Det er et moderne alternativ til Java, der er let at lære. Open source-sproget begyndte at vokse især sidste år, da Google meddelte, at det var et officielt understøttet sprog til Android. Mange virksomheder begyndte at skrive deres Android-apps med Kotlin, såsom Slack og Netflix. Rob Fletcher, en senior softwareudvikler hos Netflix, skrev:

"Kotlin er ikke revolutionerende, men det føles som en meget omhyggelig sammensmeltning af nogle af de bedste funktioner på andre sprog."

Det er interessant at se, som en undersøgelse fra Pusher viste, at Kotlin primært blev brugt af erfarne udviklere i de første år (siden 2011), men siden annonceringen af ​​Google er det de unge udviklere, især studerende, der forårsager det enorme vækst. Derudover er det ikke helt overraskende, at de fleste af udviklerne nu bruger Kotlin til at opbygge Android-apps, selvom det også kan bruges til at udvikle back-end- eller serverside-applikationer.

5. Eliksir og Phoenix

Phoenix, bygget i det funktionelle programmeringssprog Elixir, er en relativt ny ramme, der i stigende grad tales om i udviklerfællesskabet. En af grundene til, at udviklere er så interesserede i Phoenix, er fordi det er kendt for sin hurtige ydeevne. For eksempel koster kun 400 ms i Phoenix at behandle en stor JSON-anmodning, der tager cirka 1,5 sekunder i Rails.

Det er fortsat vigtigt at kontrollere, om en teknologi er egnet til den type projekt, hvor du vil anvende den. For eksempel er Elixir og Phoenix stærke i realtidsapplikationer, hvor mange forbindelser skal behandles samtidigt (for eksempel chatapplikationer). Men til applikationer, der kræver meget computerkraft, kunne Elixir være mindre egnet.

Antallet af Elixir-udviklere er i øjeblikket ret begrænset. Elixir og Phoenix er relativt nye, og der er ikke mange virksomheder, der arbejder åbent med rammen. Dette kan helt sikkert ændre sig i fremtiden, og det er derfor, du skal holde øje med Elixir og Phoenix.

6. GraphQL

Du har muligvis hørt om GraphQL, et open source-forespørgselssprog udviklet af Facebook, og en af ​​de mest moderne måder at opbygge API'er på. Populariteten af ​​GraphQL vokser hurtigt, og store virksomheder som Twitter, Shopify og Amazon er allerede begyndt at arbejde med teknologien.

GraphQL tilbyder løsninger til nogle meget reelle problemer, som udviklere kæmper med meget, fordi det gør indlæsning og behandling af data meget lettere. En af de vigtige forskelle mellem en REST API og GraphQL er, at GraphQL giver mulighed for at specificere nøjagtigt, hvilke data du vil have tilbage fra API'en. Det sikrer, at den software, der ringer til API, modtager alle de data, den har brug for, i en enkelt anmodning.

Dette er praktisk, når applikationen indeholder mange indlejrede modeller og foreninger. GraphQL hjælper f.eks. Med at udvikle mobilapps med kun at indlæse de relevante data og dermed reducere belastningen på mobilnetværket. GraphQL tager sig af meget af det overhead, som REST API'er har, og som giver fordele til både backend og frontend.

Konklusion

Som udvikler er det vigtigt at holde sig ajour med den aktuelle teknologiske udvikling så meget som muligt. Du skal se på mulighederne, men også overveje de mulige risici, som ny teknologi medfører. Eksperimenter regelmæssigt med forskellige rammer hjælper med at opleve de potentielle fordele, men også begrænsningerne.

Arbejdet med en udvikler består hovedsageligt af at løse tekniske udfordringer, og det er derfor det er meget vigtigt at arbejde med gennemprøvet teknologi, som er produktiv at arbejde med og har et stort samfund bag sig.

Tak for læsningen! Håber, at oplysningerne var nyttige. Følg mig på Medium for mere tekniske relaterede artikler eller på Twitter og Instagram @jakeprins_nl.