Hvordan jeg skiftede fra en grafisk designer til front-end-udvikler på 5 måneder

2017 var et ujævn, men alligevel spændende år for mig. Jeg forlod mit grafiske designjob i marts og gik ind i den kodende verdens labyrint. Fem måneder senere fik jeg endelig et job som front-end-udvikler hos Tenten.co.

Efter at have været en fuldtids front-end-udvikler i seks måneder vil jeg gerne dele min historie om hvorfor og hvordan jeg drejede min livssti. Dette er for dem, der måske er så hjælpeløse, men ambitiøse som mig.

For at være tydelig er dette indlæg ikke skrevet ud fra perspektivet af en erfaren udvikler eller designer, der er i stand til at illustrere et klart vejkort, der skal følges. Det er heller ikke et crashkursus for at lære front-end-udvikling. Der er masser af gode tutorials om dette emne, og jeg vil liste nogle senere i artiklen.

Husk, den perfekte (universelle) vej for alle individer findes ikke.

Min baggrund

Jeg var en 24 år gammel grafisk designer uden nogen erfaring relateret til kodning overhovedet. I mine skoledage var mine eksamensresultater for matematik, fysik, kemi og naturvidenskab forfærdeligt lave. Disse emner skræmte mig med kedelige og komplekse formler, tal og fejl. Ting, der interesserede mig dengang, var altid skønheden skabt af maling, musik eller ord. Naturligvis valgte jeg engelsk som hovedfag og blev fascineret af litteratur, kultur, fotografering og design på college.

Hvordan jeg lærte at designe på college alene og endelig blev grafisk designer efter endt uddannelse, er historien for en anden dag. Pointen er, at jeg hele mit liv indtil sidste år havde drømt om at være forfatter, fotograf, filmkritiker, sanger og designer, men jeg tænkte aldrig på at være udvikler under nogen omstændigheder.

Hvorfor jeg ville kode

For mig tjener grafisk design formålet med at løse et problem med attraktive visuelle former understøttet af usynlige systemer eller strukturer.

Da verden står over for så mange kritiske problemer, tror jeg, at problemløsende designtænkning kan og bør hjælpe med at håndtere nogle af disse problemer. Selvfølgelig prøvede jeg kun at indrette noget smukt første gang jeg åbnede Photoshop. Jo mere jeg lærte om design, jo mere var jeg længes efter at engagere mig i kritiske problemer med grafisk design.

Men efter mange bestræbelser på at opnå min ambition var jeg dybt skuffet over den indflydelse, som grafisk design kunne få i Taiwan (eller måske hele verden?).

Der er ingen tvivl om, at jeg stadig er opmærksom på kraften og vigtigheden af ​​godt design. Men det meste af tiden har designere kun lov til at håndtere "klientens problem" i stedet for at tackle "reelle problemer, som klienten har." Designere bruger det meste af tiden på at gætte deres klients ønsker uden dybdegående data og analyse, men kun med intuition, erfaring eller sund fornuft.

Jeg blev træt af dette spil to år inde i min grafiske designkarriere.

Det var da jeg besluttede at tage et seriøst kig på det altid trendende front-end-udviklingsemne på Medium.

Jeg fandt ud af, at det at være en udvikler med designfærdigheder gjorde det muligt for dig at have langt mere kontrol og autoritet over hver sag og klient. Desuden giver arbejdet med webudvikling eller applikationer dig mulighed for effektivt at formidle information.

Jeg forlod mit grafiske designjob i slutningen af ​​februar. Uden udførlig plan og begrænset besparelse i banken startede jeg min rejse med at omdanne mig til en front-end-udvikler.

Hvad skal man gøre

Det er altid svært at tage det første skridt. Men hvis du genkender, hvad grunden til at drive dig er, bliver tingene enklere. For eksempel, hvis dit formål med at blive udvikler bliver bedre betalt ASAP, så skal du lære de hotte ting på markedet.

I mit tilfælde, fordi jeg indså, at mit nuværende mål var at tjene magten til at kombinere design med udviklingsevner, fokuserede jeg på at fremvise begge evner.

Så jeg satte et mål og lavede en liste over nødvendige opgaver med min lave forståelse af front-end-udvikling:

1. Mål

Få et front-end udviklerjob

2. Sådan opnås målet

Byg min porteføljeside til fremvisning af min evne

3. Opgaver at gøre

 • Lær HTML, CSS, jQuery / JavaScript
 • Design porteføljeside
 • Portefølje værker forberedelse

Jeg tildelte først disse opgaver til mig selv i starten. Men når jeg læser flere artikler, tutorials eller jobkrav, sætter jeg disse færdigheder på listen undervejs:

 • Sass
 • Gulp
 • CS50
 • Grundlæggende Unix
 • Grundlæggende Wordpress
 • Jekyll
 • Grundlæggende AWS-viden
 • Grundlæggende netværksviden

Bemærk: For at være sikker bombede de eksploderende oplysninger på nettet mig med flere ting at lære. I løbet af de fem måneder havde jeg engang sat Node.js, React.js, PHP og mere på listen. Ovenstående opgaver var dem, som jeg faktisk udførte til sidst.

For at følge planen satte jeg mig et arbejdsmål på 48 timer / uge. Det betød, at jeg var nødt til at arbejde otte timer om dagen med kun en fridag på en uge. Toggl hjalp mig med at holde styr på min præstation.

Jeg tog også et langsigtet mål -> månedligt mål -> ugentlig dagsorden -> dagligt dagsordenen metode til at gøre min læring tidsplan , og Asana var min bedste assistent til at styre disse opgaver.

Hvor skal man lære

Jeg forsøgte at lære af mange platforme, tutorials eller artikler undervejs. Her er listen over ressourcerne og mine tanker til hver af dem:

Læringsplatforme

Dengang hadede jeg selvstudierne, der viste mig linjer med koder, som jeg ikke havde nogen idé om, hvad jeg skulle gøre med. Nogle antog, at jeg vidste det hele, eller de bad mig ignorere det lige nu. Please, jeg forstod virkelig ikke engang en linje af koden på skærmen, fordi jeg var en totalbegynder .

Disse slags foredrag smertede mig og fik mig til at se ned på mig selv. Generelt er der ingen perfekt platform til at lære alt. Jeg forsøgte at være så fleksibel som jeg kunne og hoppe mellem hver af dem.

 • Codecademy-Mange mennesker anbefalede det, men jeg var ret frustreret over dets tutorials dengang. Jeg har altid holdt mig i praksis uden spor.
 • KodeSkole-Jeg tilbragte masser af tid her, fordi lærerne forklarer hvorfor det er tydeligt. Anbefalede.
 • Træhus -Den med flest annoncer på Youtube! Treehouse har gjort et godt stykke arbejde med markedsføring, hvilket fungerer (i det mindste for mig som en tabt begynder dengang). Det dækker så mange emner, hvoraf nogle var virkelig nyttige for mig. For eksempel er det svært at finde en anstændig tutorial af Wordpress til front-end udviklerstuderende derude, men Treehouse har en.
 • freeCodeCamp - Enorm kærlighed til freeCodeCamp! Dette samfund har en klar vej for begyndere at følge, og det ved, hvornår man skal tage træningshjulene væk fra studerende. Jeg var engang bekymret for, hvad jeg skulle gøre efter at have lært grundlæggende HTML, CSS og JavaScript, men freeCodeCamp satte små projekter på de rigtige steder i læringssporet. Fællesskabet deler også gode indlæg på Medium og via e-mails. Højt anbefalet!

Youtube-kanal

Dette er det bedste sted at lære gratis eller til sjov. Youtube-videoer er ikke kun gode til at lære visse emner grundigt fra afspilningslister, men er også nyttige til at have en smag af noget interessant viden.

 • Coding Train - Hostet af NYUs ITP-professor Daniel Shiffman, som er den mest energiske lærer jeg nogensinde har set, giver kanalen videoer, der er lette at følge.
 • thenewboston— Dækker næsten alle emner, jeg kan tænke på. Værten, Bucky, har magten til at gøre skræmmende ting lyde let.
 • Academind - Giver også alle slags tutorials. Let at følge. Anbefalede.
 • Fun Fun Function - Værten Mattias Petter Johansson er en udvikler, der tidligere havde arbejdet hos Spotify og Blackberry. Hans kanal er et godt sted at lære JavaScript på en nem måde.
 • Linux Academy- Jeg lærte nogle grundlæggende viden om AWS her. Kan lide det!
 • Computerfil - Videoerne her handler om computer ting. Interessant at vide, men jeg vil sandsynligvis aldrig virkelig forstå, hvad de taler om.
 • Eli Computer Guy - Jeg lærte viden om netværk eller servere her.
 • mycodeschool - Min bedste ven, mens jeg tog CS50. Det forklarer informatik ting klart. Elskede det.

Artikler, der skal læses

Læsninger er et perfekt medium til emner om livsstier eller inspiration for mig. Jeg blev pumpet af gode artikler, når frustreret så mange gange i løbet af de fem måneder. Her er nogle af mine bedste livsguider:

 • Hvorfor lære at kode er så forbandet hårdt
 • Jeg lærte at kode, oprette en webapp og starte den på Product Hun om 2 måneder
 • Hvorfor jeg studerede på fuld tid i 8 måneder til et Google-interview
 • Sådan går du fra hobbyist til professionel udvikler
 • Lær at kode i 2017, Bliv ansat og have det sjovt undervejs
 • Den ultimative guide til at lære Full Stack Webudvikling om 6 måneder til $ 30

Andre nyttige ressourcer

 • JavaScript: Forståelse af de underlige dele - Great Udemy-kursus, der tydeliggør så mange forvirrende dele af JavaScript for mig. Højt anbefalet.
 • CS50 ved Harvard - Jeg vidste, at datalogisk viden ikke var en must-have viden til at ansøge om junior front-end udviklerjob, men jeg kunne ikke modstå fristelsen til at tage dette kursus, fordi det så så interessant ud! Det var min dyrebare tid værd i eftertid.
 • NYMY - Afsnit 1 - Pieter Levels- NYMY er et podcast-show hostet af den talentfulde designer Tobias van Schneider. Han interviewede producenten af ​​NomadList Pieter Levels i denne episode. Jeg lyttede til Pieters historie flere gange, da jeg var nede. Dette show på en time introducerede mig til de uendelige muligheder for at være kodeord / designer.

Sådan får du et job

Efter cirka 4 måneders non-stop kodning og design vidste jeg endelig lidt om frontenden. Jeg havde også gennemført næsten 80% af min porteføljeside. Samtidig var mine resterende besparelser kun nok til, at jeg kunne leve i endnu et par måneder.

Det var tid til at lede efter et nyt job.

Desværre havde jeg næsten ingen valg. Ikke mange virksomheder ønskede en mand uden nogen relativ udviklingserfaring / baggrund, og endnu færre værdsatte værdien af ​​mine grafiske designegenskaber. Det var også trist at have færre end fem jobmuligheder, der muligvis passer mig. På den lyse side tvang situationen mig til at fokusere på disse dyrebare chancer.

Jeg havde set designbureauet Tenten i mindst tre år. Det er det eneste bureau, der er i stand til at udnytte design, digital udvikling og innovation på samme tid i Taiwan. Jeg har haft dem på min "vær venlig at ansætte mig" -listen i lang tid, og jeg troede, at Tenten var det eneste firma her, der også ville blive solgt på mine tværfaglige færdigheder.

I de sidste to måneder af min rejse lærte jeg så meget jeg kunne om Tentens junior front-end udviklerposition. I mellemtiden afsluttede jeg min personlige side. Da tiden var moden, søgte jeg stillingen. Som backupplan sendte jeg også mit CV og portefølje til andre fem virksomheder. Og jeg ventede.

Og endelig…

Efterfølgende

Når jeg ser tilbage, ville jeg stadig ikke sige, at det var let at transformere mig fra en designer til en udvikler, men det var heller ikke så svært, som jeg troede, det ville være. Den sværeste del af processen var aldrig at forstå eller skrive koden, men at have den kraftige motivation, der driver dig fremad.

Tillykke, hvis du har fundet denne motivation. Hvis du ikke har gjort det, skal du prøve det igen, før du holder op. Hvis du aldrig prøver, ved du det aldrig.

Den vigtigste lektion, jeg lærte undervejs, var at begynde at gøre noget ASAP. Jeg ved, det er skræmmende at tage det første skridt til faktisk at bygge noget, men det er den eneste måde at virkelig lære noget på. Husk, du har alligevel intet at tabe.

Dage og vanskeligheder efter formelt at blive udvikler er en anden historie.

Jeg er så glad for at have været front-end-udvikler hos Tenten i 6 måneder nu. Læringsrejser slutter aldrig!

中文 版 連結 (kinesisk version) / Læs mere om mit arbejde på vinceshao.com