Sådan forbliver du motiveret for at fortsætte med at lære at kode

Det er svært at forblive motiveret og fortsætte med at lære i nutidens verden med konstant ændring i teknologi, sprog og rammer. Vi føler os måske overvældede af den store mængde muligheder, og hvor langt kaninhullet går ned ad hver.

Så jeg ville dele nogle af de ting, jeg gør for at holde mig motiveret til at fortsætte med at lære at kode, og hvordan jeg fortsætter med at nyde det dag efter dag, år efter år.

Her er min TLDR til dem, der hurtigt vil se dette. Men hvis du vil vide mere, skal du fortsætte med at læse!

  • Start med kun at afsætte 5 minutter til at lære
  • Opdel enhver læring i mindre opnåelige dele
  • Vælg bare 1 ting at lære, og kom i gang med det med det samme
  • Nyd processen med at lære sig selv som en del af rejsen
  • Hold dig til en rutine med planlagt tid afsat for at lære konsekvent
  • Undgå mindlessness af sociale medier osv., Når du lærer
  • Gør det igen, fortsæt med at lære, det er ikke noget, du kan fejle ved, kun noget, du måske midlertidigt sætter på pause

5 minutters læring

Det ser ikke ud til meget. Det er ikke meget. Men det er mere end slet ikke at gøre noget.

Det er let at blive overvældet, når du overvejer at afsætte timer af din tid til at lære noget, du måske ikke forstår.

Engagementet for at lære at kode savner nogle gange det niveau af underholdning, du kan få, når du spiller en sport eller et spil. Men det er fordi dette sjovniveau kun sker, når vi først kommer ind i det tykke.

At afsætte 5 minutter hver dag eller uge er nok til at komme i gang , og start er den sværeste del. Når du begynder at kode, vil resten komme mere naturligt.

Du vil nyde og få motivationen til at ønske at gøre lidt mere. Jeg har ofte fundet mig selv at lære meget i timevis ad gangen efter at have planlagt kun at have brugt 5 minutter på det.

Opdel stor læring i mindre dele

De fleste ting kan opdeles i enklere og enklere dele, der er lettere at forstå på hvert niveau. At lære at kode er ikke anderledes.

At lære JavaScript kan for eksempel virke som en kæmpe opgave. Der er så mange nuancer i det. Alligevel kan hver del af JavaScript , ned til hvordan det håndterer en matrix (en gruppe af emner), til den måde, du kan kalde metoder (en måde at gøre noget på) opdeles lag for lag.

Det endelige resultat er, at du måske bare starter med at lære at pope (fjern en enkelt post fra gruppen). Hvis du fortsætter med at lære lidt efter lidt, vil du til sidst lære, hvordan alle metoder og funktioner fungerer, indtil du kan bruge dette ene aspekt JavaScript uden at skulle google det hver gang.

Du bygger i det væsentlige på, hvad du lærer lidt efter lidt, indtil du får en bedre forståelse af helheden, og dette kan kun gøres ved at reducere det hele til mindre komponenter til at begynde med.

Vælg 1 ting at lære, og start med det samme

Du ved sandsynligvis allerede, hvad du vil lære, du har muligvis haft det i baghovedet i et stykke tid. Uanset om det er HTML, CSS, React eller endda bare almindelig JavaScript, er det dejligt at ønske at begynde at lære noget.

Hvis du endnu ikke ved, hvad du vil have, har freeCodeCamp dig dækket af masser af emner, så du kan bare vælge en eller starte øverst.

Men hvis du allerede har et emne, skal du ikke bare tænke på det. Det hele er dejligt at læse de nyeste artikler, se på dokumentationen igen og igen, se nyhederne om, hvad der sker på dette sprog, men for virkelig at komme i gang, skal du bare starte.

Det betyder, at hvis du f.eks. Vil lære at reagere, skal du bare åbne et nyt projekt lige nu og begynde at arbejde på det. Det behøver ikke at være noget fancy, du gør måske bare Hello World-startvejledningen, men målet er at stoppe med at tænke på læring og begynde at lære.

Nyd processen med at lære sig selv som en del af rejsen

Når du løber, spiser mad eller går for at se en film, tænker du ikke på det i form af "Jeg vil færdiggøre at spise denne middag" eller "Jeg har set den film med succes". Du nyder snarere processen med det, du laver.

Ofte glemmer vi dette ved læring, vi fokuserer så hårdt på "Forståelse af sproget", at vi glemmer alt om " At nyde læringsprocessen ".

Den bedste form for læring udføres, når du nyder det, du laver. Din hjerne tager det lettere op og husker det længere. Derfor er så mange mennesker, der klarer sig godt, dem der allerede er investeret og glade for at lære noget nyt.

Tricket er at stoppe med at tænke for meget på "efterbehandling" og mere om, hvad der er sjovt og interessant i hvert emne, du støder på. På denne måde vil du gå længere og være lykkeligere for det. Når du ser tilbage, vil du gøre det lykkeligt, og når du ser frem, vil du gerne opleve flere læringsrejser.

Hold dig til en rutine med en planlagt tid afsat til at lære konsekvent

Det er let at sætte læring sidst. Den sidste ting på dagen at gøre, den sidste ting i ugen at gøre. Du sætter det i det væsentlige som det sidste objekt med ringe betydning. Du har ikke energi, når du kommer til det, og du kan muligvis helt lade det bortfalde.

Planlæg det i stedet først. Første ting du måske gør, når du vågner op, eller den første del af din dag, som du gennemfører, inden du går på arbejde.

Du vil sætte en dagsorden for det, der er lettere at holde. Du får mere energi i starten af ​​dagen, så du lærer det lettere. Og hvis du planlægger det inden noget andet, rutinemæssigt, vil du over tid (dage og dage, uger og uger) lære ret meget.

Det behøver ikke være i timevis - når du kun bruger 15 minutter på et emne dagligt over et år, er det over 90 timers læring!

Undgå mindlessness af sociale medier osv., Når du lærer

Det er let at glemme dig selv eller miste koncentrationen, når du har hundrede små distraktioner. Læring kræver mentalt fokus, og det at forblive motiveret til at lære betyder, at du kun skal sætte et fokus foran dig.

Med meddelelser om sociale medier, der dukker op i baggrunden, YouTube spiller på siden i et billede i billede og et dusin andre distraktioner, kan du føle, at du aldrig er i stand til at lære.

Den bedste måde at forblive motiveret og fokuseret på læring er at slukke for alle disse ting i løbet af din læringsperiode. Indstil din telefon til lydløs eller forstyr ikke. Luk alle dine browservinduer, og hvis du planlægger at have musik, skal du sørge for, at den er uden sangtekster, der måske er så fængende, at du finder dig selv med.

Alle disse påvirker din læring, og hvis du kan skære dem ud, vil du gøre et bedre job.

Gøre det igen

Fortsæt med at lære. Det er ikke noget, du kan mislykkes med, kun noget, du midlertidigt kan holde pause.

Hvis du vænner dig til ideen om at lære, bliver det ikke en opgave, snarere bliver det noget, du ser frem til.

Da teknologier, biblioteker og rammer ændrer sig så ofte, vil det være noget, du bliver nødt til at fortsætte med i kodning. Se frem til det og tag dig tid til at forstå, at tingene aldrig bliver forældede og kedelige, fordi der altid vil være noget nyt i horisonten at lære og gøre.

Bliv motiveret for at fortsætte med at lære at kode

Dette er nogle af de ting, jeg personligt gør for at forblive motiveret til at fortsætte med at lære at kode. Jeg tror, ​​de har hjulpet mig meget med at komme til, hvor jeg er, hvilket er en Full Stack-udvikler, der også nyder at lave både Front-end-udvikling og noget Back-end-arbejde.

I årenes løb lærte jeg HTML, CSS, JS, PHP, React, React Native og mere. Jeg fandt ud af tidligt, at jeg nød React, så jeg lærer mere inden for dette område, f.eks. Mobilapplikationer, hvordan man bruger tilstand og mere.

Når du lærer mere selv og kode mere, finder du ud af, hvad du kan lide at lære, og du kan fokusere på det, men du vil kun gøre det, hvis du forbliver motiveret til at fortsætte med at lære at kode.

Er jeg Adrian fra Australien? Jeg har en lille kanal på Twitter & YouTube, så hvis du vil vide mere om mig eller nyde mit indhold, så tjek mig engang?

  • Youtube: //youtube.com/adriantwarog
  • Twitter: //twitter.com/adrian_twarog