Sådan får du mening om Google Analytics og trafikken til dit websted

Google Analytics er en stærk webservice, der giver dig indsigt i dit websted. Men nøjagtigt kan det hjælpe dig ?

Jeg skal dække et par ting her. Hvis du allerede er fortrolig med det grundlæggende, er du velkommen til at springe rundt:

  • Hvad er Google Analytics? (En hurtig oversigt)
  • Okay, så hvor skal jeg starte? (Installationsvejledning til hurtig start)
  • Hvad er nogle hurtige indsigter? (Grundlæggende rapporter uden for boksen)
  • Bonus: Avanceret indsigt (brugerdefinerede dimensioner)

Så lad os starte fra toppen.

Hvad er Google Analytics?

Google Analytics giver dig de værktøjer, du har brug for til bedre at forstå dine kunder. Du kan derefter bruge disse forretningsindsigter til at handle, såsom at forbedre dit websted, oprette skræddersyede målgruppelister og mere. - Googles officielle dokumentation

Mere simpelt sagt er Google Analytics (GA) en webanalysetjeneste, der leveres af Google på Google Marketing Platform. Det giver dig mulighed for at spore og måle dit websteds trafik med kraftig indsigt og rapporter.

GA kan arbejde et par forskellige måder, men det mest almindelige er at bruge et hurtigt JavaScript-kodestykke, der vises på hver side på dit websted (typisk ).

Basisversionen af ​​Google Analytics er gratis. Du har mulighed for at opgradere til 360-pakken, som åbner nogle funktionsgrænser, men de fleste af jer har sandsynligvis ikke brug for dette, da det er mere rettet mod websteder med høj trafik.

Hvorfor har jeg brug for Google Analytics?

Du har ikke brug for det. Men du kan få utrolig meget indsigt fra GA med endda en grundlæggende opsætning af boksen.

GA er nyttigt, hvis du er en udvikler, der prøver at få mere trafik ud af din blog, eller en virksomhed, der forsøger at optimere din salgstragt.

GA hjælper dig med at besvare enkle spørgsmål som:

  • Hvor kommer min trafik fra?
  • Hvilke sider får mest trafik?
  • Hvad er de mest populære enheder, som folk besøger?

Ikke kun kan dette hjælpe dig med at træffe bedre uddannede beslutninger med dit websted. Det kan også hjælpe dig med at afsløre problemer med brugeroplevelsen eller spare penge på grund af webstedsproblemer ved at holde øje med trafiktendenser og brugerinteraktioner.

Okay, så hvor skal jeg starte?

Google gør det ret nemt for enhver udvikler at hoppe ind og komme i gang. Den eneste reelle forudsætning er, at du opretter en konto. Google tilbyder selv en fantastisk trin-for-trin og konstant opdateret guide, så jeg overlader det til dem.

Få tagget på din side

Når du er logget ind på Google Analytics Dashboard, skal du gå til Admin-sektionen, som du kan finde til venstre på siden:

En gang i administrationsafsnittet kan du navigere til Sporingsinfo og derefter Sporingskode under den ejendom, du vil spore.

Endelig kan du finde JavaScript-uddraget, som du kan smide i hovedet på dit websted. Husk, dette skal være på ALLE sider.

Lad trafikken flyde

Herfra skal du bare give det tid. Google Analytics har ikke historiske data, den har kun den nye trafik, der rammer din side, når kodestykket blev installeret.

Du kan kontrollere, at det fungerer ved at besøge Realtime Report og enten trykke på siden i en anden fane eller se dine besøgende ramme siden.

Flere indstillinger, mere konfiguration

Google Analytics er en kompleks maskine og kan gøre meget. Start langsomt og prøv at forstå, hvad der sker, inden du bevæger dig for hurtigt ved at dreje på hver enkelt kontakt.

Når du har det godt, er der mange gode guider derude for både begyndere og avancerede brugere til at frigøre den fulde kraft af dine rapporteringsfunktioner.

Hvad er nogle hurtige indsigter?

Sejt, så du har installeret GA, du ser din trafik, og du er klar til at komme i gang med at se på dine rapporter, men hvor skal du begynde?

Hvilke sider får mest trafik?

Lad os starte med en simpel. Hvilke sider på mit websted får mest trafik? For at finde ud af dette vil vi se adfærdsoversigten, som vi kan finde ved at besøge Adfærd og derefter Oversigt.

Ovenfor ser vi på hele augustmåneden, som du kan ændre med datovælgeren øverst til højre i rapporten. Vi kan samlet set se, at vi havde 3.853.265 sidevisninger i alt, og 121.187 af dem var til / nyheder, freeCodeCamp News-hjemmesiden, som var vores mest populære side i måneden.

Hvor kommer min trafik fra?

Et almindeligt spørgsmål er: "hvor kommer folk fra?" Hvordan finder folk faktisk mit websted? Dette er en 2 parter, lad os starte med den samlede trafik.

En god måde at starte er ved at finde siden Acquisition Overview. Du kan navigere der ved at vælge Anskaffelse end Oversigt.

Vist ovenfor kommer størstedelen af ​​trafikken fra organiske søgninger på Google, faktisk lidt over 75%. Det er noget godt SEO!

Men hvad hvis vi ville se, hvordan folk kommer til et bestemt indlæg? Dette indebærer lidt mere arbejde, men lad os dykke ind.

Lad os gå tilbage til Adfærd i sidepanelet, derefter Webstedsindhold og endelig destinationssider. Når du er der, kan du bruge søgningen til at finde dit indlæg som vist nedenfor og vælge det.

Når du har fundet dit indlæg, tilføjer vi en sekundær dimension. Især vil vi finde og vælge "Kilde / medium" i rullemenuen Sekundær dimension.

Endelig får vi en idé om, hvor folk kommer fra for at besøge vores post.

Det ser ud til, at dette følger trenden med god organisk SEO. Hvis du dog bemærker, har vi “(direkte) / (ingen)” som den næsthøjeste kilde / medium.

Desværre er det ikke altid så let. Og hvis Google Analytics ikke kan finde ud af, hvor brugeren kom fra, markerer den det som “(direkte) / (ingen)”. Selvom det kan løses, og nogle gange faktisk betyder noget, kan vi se, at flertallet kommer fra enkle søgninger på Google selv.

Hvad er de mest populære enheder, som folk besøger?

At forstå, hvilke enheder dine besøgende bruger, er et utroligt nyttigt værktøj til at optimere brugeroplevelsen samt maksimere potentiel indtjening ved at sikre, at dit websted fungerer.

I en perfekt verden fungerer dit websted i alle browsere. Men vi kan muligvis sikkert udelukke visse ældre browsere.

For at komme i gang skal du finde vej til målgruppe og derefter oversigt. Når du er der, skal du vælge Browsere på listen som vist nedenfor.

Vi kan se, at vores topbrowsere heldigvis er domineret af moderne, hvor Chrome bærer en cool 76,42%.

Men vent, Internet Explorer trækker 1,06% eller 22.499, hvilket ikke er noget at slå et øje med. Så lad os grave lidt mere ind ved at klikke på Internet Explorer.

Phew, jeg tror, ​​vi er i sikkerhed. Nu kan vi se, hvor mange mennesker der besøger hver version af Internet Explorer og heldigvis næsten 99% af den trafik er IE9 eller derover. Selvom vi skal være så inkluderende som muligt, kan dette hjælpe os med at bestemme prioritet og træffe beslutninger om, hvilke browserversioner der officielt understøttes.

Ægte samtale: 5 personer på IE5? ?

Bonus: Avanceret indsigt

Uden for boksen er Google Analytics stærk, men med en vis tilpasning og dybere integration med dine webdata kan du give dit analytiske dashboard ekstra superkræfter.

Brugerdefinerede dimensioner

Tilpassede dimensioner er, hvad Google angiver som "ikke-standarddata". Virkelig, de er bare yderligere datapunkter, som vi kan konfigurere for at få en bedre forståelse af, hvad der gør vores websted unikt.

Af hensyn til denne artikel (måske en senere) vil jeg ikke gå ind på, hvordan man tilføjer tilpassede dimensioner, men Google giver en god guide til at få en dybdegående forståelse og en udviklervejledning til at gå med den. Hvad jeg går over her er, hvordan man udforsker vores rapporter, når nogle tilpassede dimensioner allerede er konfigureret.

Hvad er vores tilpassede dimensioner?

For at starte vil vi tale om 2 specifikke tilpassede dimensioner: Forfatter og sidekategori.

Forfatter er, hvordan det lyder, det er den person, der skrev artiklen. Sidekategori i vores tilfælde er den primære kategori på øverste niveau, der repræsenterer indlægget.

På freeCodeCamp News kan du angive så mange kategorier som du vil (gør det på en ansvarlig måde), men den første på listen overvejer din "primære" kategori og bruges, når du ser dit indlæg i listevisninger som f.eks. Hjemmesiden.

Hvad kan vi gøre med disse?

Det fantastiske er, når vi opretter disse, tilskriver vi dem til en sidevisning. Når sidevisningen er samlet af Google Analytics, kan vi bruge den til at søge på, hvilket virkelig gør det kraftigt. Lad os starte med forfatter.

Find alle indlæg fra en bestemt forfatter

Hvis vi ønskede at søge efter et indlæg skrevet af Quincy Larson, vil vi navigere tilbage til adfærd , derefter webstedsindhold og endelig alle sider .

Når vi er der, vil vi tilføje en sekundær dimension , svarende til når vi tilføjede kilde / medium, men nu vil vi søge efter og vælge forfatter , som du også finder indlejret under overskriften Brugerdefinerede dimensioner i rullemenuen.

Derfra vil vi vælge Avanceret til højre (fremhævet nedenfor), tilføje vores forfatters navn og endelig trykke på knappen Anvend.

Efter at have ramt gælder, har vi nu al den statistik, vi nogensinde kunne drømme om for artiklerne skrevet af vores forfatter, Quincy Larson.

Du kan også bare skrive en forespørgsel i Google Analytics-søgefeltet.

Google Analytics har en søgefelt øverst, og du kan bare skrive naturlige sprogforespørgsler som denne:

Hvilke kategorier klarer sig bedst?

Dette er en vanskeligere. Der er mange spørgsmål, vi muligvis kan besvare med de grundlæggende rapporter, som vi gjorde med forfatteren, såsom "ud af alle JavaScript-indlæg, hvad har mest trafik?", Men måske vil vi generelt vide, hvilken kategori er den mest populære på siden.

For at gøre dette er vi nødt til at få vores hænder beskidte med brugerdefinerede rapporter. Dette er for avanceret til at forsøge at tackle i dette indlæg, men Google gør et godt stykke arbejde med at skitsere det i detaljer.

For nu har jeg gjort dig en tjeneste og oprettet en rapport, som du nemt kan importere til din konto og bruge med det samme. Så første ting er det første, lad os importere rapporten: //analytics.google.com/analytics/web/template?uid=4fHol2S_TZqcQACAwfcmfg

Her skal du se en skærm som ovenstående, der beder os om to ting: hvor skal vi anvende rapporten, og hvad vil vi kalde den? Hvis du er forfatter af freecodecamp.org med adgang til GA og vil se dette, skal du vælge visningen Alle webstedsdata under ejendommen freeCodeCamp News.

Når du er valgt, skal du navngive rapporten, hvad du vil have, f.eks. “Top Primære kategorier”, og klikke på Opret.

Når det er gjort, lander du derefter på den nyimporterede brugerdefinerede rapport, hvor du straks kan se de mest populære kategorier på webstedet, som i august er JavaScript!

Sammenbrud

Dette var meget!

Men dette er bare spidsen af ​​databerget. Selv med kun ovenstående kan du se, at der foregår meget og en masse konfiguration for at få mest muligt ud af Google Analytics til dine specifikke behov.

Hvis dette interesserer dig, opfordrer jeg dig til at undersøge dig selv, tilføje en ny visning (især en testvisning at lege med) og få dine hænder beskidte og kigge rundt i de forskellige rapporter. Ellers skal du holde øje med flere af mine GA-indlæg, der dækker avanceret installation og dybere indsigt.

Følg mig for mere Javascript, UX og andre interessante ting!

  • ? Følg mig på Twitter
  • ? ️ Abonner på min Youtube
  • ✉️ Tilmeld dig mit nyhedsbrev

Oprindeligt offentliggjort på //www.colbyfayock.com/2019/09/making-sense-of-google-analytics-and-the-traffic-to-your-website