Sådan overlever du som freelance-udvikler

Det har været 8 uger siden vi begyndte at opleve den dramatiske indvirkning af COVID-19-pandemien. På den tid har vi alle vidnet om, hvordan denne virus kan påvirke vores familier, vores samfund og vores levebrød.

Arbejdsløsheden er stigende - arbejdsafdelingen rapporterede, at yderligere 6,6 millioner mennesker ansøgte om dagpenge i sidste uge. De fleste byboere var ikke forberedt på denne form for katastrofal begivenhed.

Så denne artikel er min måde at gøre en offentlig service på for mine udviklere og designere.

Der er en overflod af artikler om computerprogrammeringssprog og teknologier til udvikling af web- og mobilapplikationer. Men der er få, der taler om elefanten i rummet: den virkelige kamp for webudviklere og designere.

Hver gang jeg går på hackathons, møder jeg mennesker, der enten er arbejdsløse eller freelancing. Jeg møder også håbefulde kodere, der lige er uddannet fra kodende bootcamps og leder efter job. Desværre går nogle til denne begivenhed for gratis mad og midlertidigt husly, fordi de kan sove på stedet.

Mange designer- og udviklerjob kan undgås. Dommedag kræver ikke en begivenhed med bibelsk proportion - alt hvad der kræves er at miste en klient eller blive afskediget fra dit nuværende job.

Hvis du bor i Californien, har vores stat arbejdslovgivning kaldet "At-will-beskæftigelse." Det er et udtryk for kontraktforhold, hvor en arbejdstager kan afskediges af en arbejdsgiver af en eller anden grund (det vil sige uden at skulle etablere "retfærdig grund" til opsigelse) og uden advarsel, så længe årsagen ikke er ulovlig (f.eks. f.eks. fyring af en person på grund af deres race eller religion).

Arbejdsgiverne kan outsource web- og softwareudvikling til programmører fra et andet land for en brøkdel af prisen. For virksomheder, der hellere vil ansætte en person, der stadig er lokalt baseret i USA (hvad enten det er på eller uden for stedet), foretrækker nogle at ansætte dig som en individuel entreprenør. Dette betyder ingen virksomhedsfordele (betalt sygeorlov eller ferie), ingen sundhedsforsikring, 401K og frynsegoder, som en fast ansat får.

Her er nogle ting, som freelancere kan gøre for at overleve i denne usikre tid, mens de venter på deres store pause eller faste ansættelse.

Sundhedsforsikring

Dette er øverst på min liste. Jeg lærte dette på den hårde måde.

Mit appendiks briste for mange år siden, og da jeg ikke havde medicinsk forsikring, ville lægen ikke udføre operation.

Hans nøjagtige ord var: ”Du har ingen penge til at betale mig. Bare gå hjem! ”

Jeg havde så store smerter, at sygeplejersken gav mig et skud af morfin. Det gjorde mig så svimmel, at jeg kastede op.

Hvis det ikke var for den gode samaritaner, der kæmpede for mig og mine rettigheder som patient, ville jeg ikke have fået min operation.

Jeg fortæller jer alt dette for at understrege, hvor vigtigt det er at have en sundhedsforsikring her i USA. Gør dette til din prioritet, uanset om du har et job eller ej.

Selvom du har brug for at gå ud af din måde at besøge forskellige klinikker og undersøge, hvordan du får gratis eller billig forsikring, skal du gøre det. Udsæt ikke dette.

Det koster dig intet at finde ud af, hvordan du får sundhedsdækning, men det koster dig og din familie så meget mere, hvis du ender i en hospitalsseng.

Nogle grundlæggende måder at spare penge på

Behov vs mangel

Nogle af jer siger måske, at dine penge er lige nok til at betale regningerne, og at der ikke er mere tilbage til afsætning til besparelser. Jeg hører dig, jeg har også været der.

Hvad med at skære ned på unødvendige udgifter? I mit tilfælde skar jeg ned på junkfood. Jeg kan godt lide at spise noget sprødt, mens jeg arbejder, men jeg ændrede det til banan med mandelsmør. For mig virker det, fordi kombinationen af ​​de to er lækker, og det fylder mig let og bremser mit trang til junkfood.

En banan koster 10–29 cent, og mandelsmørret holder mig i to uger, hvis jeg spiser det dagligt. Jeg forsøgte også at snacke selleristænger og gulerødder - jeg troede aldrig, jeg kunne godt lide dem, det gav mig den samme effekt (knasende), jeg får af at spise chips. Nu nyder jeg at spise rødbeder og frugter til snacks, når jeg ønsker noget sødt.

Når jeg handler, spørger jeg mig selv dette spørgsmål, før jeg køber: "Er dette et behov eller et behov?" Hvis svaret er nødvendigt, køber jeg det. Hvis ikke, går jeg forbi.

Smart medlemskab

Hvad får jeg alligevel af dette? En gang blev mit dæk punkteret med et stort søm, fordi jeg parkerede ved siden af ​​et byggeplads. Hvis jeg ikke havde skåret ned på de unødvendige ting, ville jeg ikke have haft pengene til at købe to nye forhjul.

Jeg bad min far om at give mig et AAA Auto Club-medlemskab som fødselsdagsgave i stedet for en pung eller tøj. Så det kostede mig ikke en krone at få min bil trukket helt til bilmekanikerens butik. Et bugseringsfirma opkræver omkring $ 200 - $ 300 afhængigt af placeringen, så jeg sparede en hel del penge ved at få et AAA-kort og besparelser fra tilknyttede butikker rabat, der følger med det.

Forudbetalt mobiltelefon

Skift til en forudbetalt mobiltelefon. Jeg betalte tidligere $ 100 / måned på min mobiltelefonregning, så jeg skiftede til forudbetalt, og det sparede mig 40%. Plus, jeg er ikke bundet i en 2-årig kontrakt, som kan have alvorlig indflydelse på din kredit score, hvis du ikke har råd til at betale regningen, og mobiltelefonudbyderen sætter din konto i samling.

En lav FICO-score kan påvirke dine beskæftigelsesmuligheder i store virksomheder, når de driver din kredit. Du bliver også nødt til at betale højere renter, når du køber en bil eller foretager et andet stort køb. Og oftere end ikke, hvis du beslutter dig for at få dit eget sted, vil du blive opkrævet en højere leje.

Din chance for at købe et hjem vil også blive negativt påvirket, da gældskriminalitet er et rødt flag for banker og realkreditmæglere. Selvom du betaler fuldt ud kontant, er det ret risikabelt, fordi de vil rapportere dig til FBI for at have hundreder af tusinder af dollars kontant.

Gik jeg for langt? Jeg synes, det er en god ting at vide, ikke? Det underviser de ikke i datalogisk skole.

Ekstra ydelser

Hvis du abonnerer på Netlifx, Amazon Prime, Hulu eller YouTube Red, hvor meget tid har du på dine hænder til at se film fra alle disse platforme? Medmindre de er forpligtet til at udføre dit arbejde, skal du tænke over, hvilke (n) du bruger sjældnere, og deaktivere dem, indtil du tjener flere penge.

Der er mange måder at spare på. Den vigtigste ingrediens her er at søge efter andre muligheder og skære ned på dit overskud.

Vær forberedt

Efter min operation tog det mig 6 ​​måneder at komme mig. Som jeg nævnte før, er mit job dispensabelt. Jeg blev udskiftet en uge efter min operation, fordi jeg arbejdede på et projekt, der havde en streng forfaldsdato.

Jeg arbejdede kun på det job i et par måneder før min medicinske nødsituation. De penge, jeg var i stand til at spare på mine to måneders freelance-arbejde, gik til min husleje, mens jeg var på bedring. Mine venner fra kirken gav mig mad, der varede i en uge. Men jeg ville ikke misbruge deres venlige gestus, da de også har deres egne familier til støtte. Jeg gjorde, hvad jeg skulle - jeg gik til fødevarebanker.

Jeg stod der i nogle måneder. Sagen med madbanker er, at du ikke har så meget et valg, når det kommer til at oprette en opskrift. Den første jeg gik til gav mig en dåse æblesauce, grønne bønner, en æske havregryn, syltet jalapeño og jordnøddesmør. Så jeg købte en æske kiks fra dollarbutikken og spiste jordnøddesmør og kiks de første par dage.

Anden gang jeg tog derhen, kunne jeg tale med andre mennesker, der kom i kø. De fortalte mig, at de på en dag normalt ville besøge 3-4 madbanker for at komme med en god opskrift.

Jeg havde en bil, så jeg meldte mig frivilligt til at køre dem rundt, fordi de var ældre borgere, og jeg sympatiserede med den prøvelse, de gennemgik hver uge for at få mad. De kunne ikke finde arbejde, fordi de blev betragtet som arbejdsløse på grund af deres alder og begrænsede kapacitet til hårdt arbejde. De måtte bo sammen med deres børn, som også kæmpede.

Det, jeg lærte af denne oplevelse, var at lave madlavning i masser af tid. Hver gang jeg går i købmanden nu, vil jeg købe ekstra dåse og tørre varer, der har lang holdbarhed. Jeg køber ikke for meget, fordi det kun spildes, når udløbsdatoen kommer, og jeg ikke var i stand til at spise dem eller glemte dem.

For eksempel får jeg 2 dåser tun, noget der ikke er overflødigt. Den ene er til øjeblikkeligt forbrug, den anden til en regnvejrsdag. Hvis du går på markedet hver uge, vil du om en måned kunne gemme fire dåser. På et år vil du kunne spare op til 48 varer. Det betyder, at hvis du mister dit job eller din indkomst, ved du helt sikkert, at du har mad at spise i 48 dage. Dette er hvad jeg kalder en livslinje - det vil give dig næring, indtil du finder et andet job.

Ét element er et basisnummer eller noget at starte med. For at gøre det mere realistisk, få 3 varer ekstra til dækning af tre måltider om dagen. Hvis du har fritid, skal du klippe nogle kuponer eller handle på det sted, hvor de har en kampagne. Dette kan gøres, hvis du arbejder lidt på det.

Prøv at faste

Faste har en række fordele - det fremmer blodsukkerkontrol ved at reducere insulinresistens, det hjælper med at bekæmpe betændelse og forbedrer blodtrykket. Du vil have sund hud og også tabe sig.

Faste fik mig også til at indse, at jeg ikke skulle dø, hvis jeg ikke spiste fast mad i tre dage eller mere. Det vil slippe af med din angst for ikke at have mad på bordet. Så du vil have klarhed i tankerne om at tænke over en ny spilplan i denne tid med hungersnød.

Når din madforsyning er ved at være lav, skal du også sænke dit forbrug. Når du først har oplevet faste, vil du tilegne dig en disciplin til at tæmme dine madbehov.

Hvis du ikke er klar til at gøre en tre dages faste, kan du i stedet lave intermitterende faste. Jeg prøvede det, mens jeg var på en ketogen diæt, og jeg tabte 5 kg på to uger. Det gav mig også mere energi til at bruge på vigtige ting, som jeg har brug for at tage mig af.

Få et buskort

At finde et nyt job betyder, at du skal gå til arbejdsformidlinger eller jobinterviews. Baseret på min erfaring er parkeringsafgifter almindelige, specielt hvis kontoret er placeret inde i en bygning med nærliggende restauranter og butikker.

Afhængig af placeringen er den billigste parkering normalt $ 2 / time pr. Meter, mens det på en parkeringsplads kan koste fra $ 10 til $ 30. Ikke alle virksomheder tilbyder parkeringsvalidering.

Der var en tid, hvor jeg kun havde tyve dollars tilbage, og jeg brugte det hele ved at betale et parkeringsgebyr under et jobsamtale. Men jeg fik ikke jobbet. Det var smertefuldt , det er svært at forklare, hvis du ikke har været i samme situation.

Så få et buskort, og læg det op, når du har ekstra penge. Selvom jeg har en bil, vil jeg kun bruge den til at gå til steder, der ikke er tilgængelige via offentlig transport. Jeg gemmer min gas til noget mere vigtigt.

Et år antydede jeg til mine venner, at jeg ville have et buskort til jul og ikke ting, der skinner og glitter. Det, jeg bad om, var praktisk og vigtigt. Dette gælder, hvis du bor et sted, der har denne type transportsystem.

Mit punkt her er at prioritere det, der er pragmatisk.

Hvis du har brug for det, kan du sove i din bil

Dette lyder måske latterligt, men træning lønner sig. Hvis du ejer en bil, skal du tømme bagagerummet og folde bagsædet ned (hvis du kan). Se om du får plads derinde. Hvis ikke, skal du også folde forsædet tilbage, indtil du føler dig mest behagelig. Men det bliver ikke så behageligt, medmindre du har en lastbil, varevogn eller SUV.

Afhængig af størrelsen på din bil, få en luftmadras i lav højde, skummadras, puder eller andet, der fungerer som en pude for at beskytte din ryg mod de hårde overflader.

Din bil bliver dobbelt så kold eller varm sammenlignet med dit soveværelse. Så få dit tykkeste tæppe, hvis det er vinter. Få en lille bagage eller en hvilken som helst taske, der passer til en uges tøj, som du bærer dagligt, især hvis du går på arbejde. Jeg kender mennesker, der går på arbejde hver dag efter at have sovet i deres biler. Jeg var en af ​​dem.

Sov i din bil, så længe den er parkeret inde i et hjem eller en privat ejendom. Sov ikke i din bil, hvis du er parkeret på gaden uden at kontrollere ordinancerne, hvor du bor. Din bil kan blive konfiskeret, og det koster dig en arm og et ben at hente den ved forbindelsen. At sove inde i en bil på offentlig ejendom er ulovligt i Californien.

Så spørg din kirke eller nabo, hvis du kan parkere din bil inde i deres ejendom. Se online, hvor hjemløse parkerer for at sove. Du har muligvis ikke brug for oplysningerne i dag, men det er gyldent, når den tid kommer, at din udlejer sparker dig ud eller skifter lås på din dør.

Dette er grundlæggende fornødenheder forudsat at du har ressourcerne til at starte med. Din situation kan være mere kompleks. Nogle mennesker sover i hjemløse husly, i telte, parker og hvor som helst muligt.

Jeg boede i et overgangsbolig eller ædru hus på et tidspunkt i mit liv (selvom jeg ikke drikker). Socialrådgiveren anbefalede det til mig, fordi det var et hus og et sikkert sted. Det var dog ikke gratis. Jeg betalte min husleje og regninger hver måned.

Den eneste opadrettede er, at du ikke behøver at komme med et depositum, der føjer til dine flytteudgifter. Det ikke så gode er, at jeg havde nul viden og erfaring med at bo hos mennesker, der rehabiliterede fra stoffer, kriminalitet, mental sundhed og fysisk misbrug. Så det var et udfordrende og kaotisk miljø, som jeg måtte udholde for at overleve. Dette kapitel i mit liv var en stor historie om forløsning, og du kan læse det her, hvis du er interesseret.

At vide, at du vil være i stand til at overleve i en finansiel krise, vil hjælpe med at mindske din frygt. Fordi frygt blokerer os for at forfølge vores drømme og lammer vores evne til at trives. Husk, at hovedtemaet i denne artikel er "overlevelse".

Jeg ville ønske, at de regnfulde dage ikke ville komme, men der er ingen sikkerhed i nogen form for job. Jeg forstår hvorfor du valgte denne freelancers liv.

  • Du vil have et mindre stressende job.
  • Du vil have tid til dig selv og din familie.
  • Du vil holde dig væk fra kontorpolitik.
  • Du er udmattet af lange timers pendling
  • Og mest af alt er du syg og træt af giftige mennesker på arbejde, der suger livet ud af dig.

Men livet kaster os nogle gange en kurvekugle. Vi er her for at lære af hinandens erfaringer og være forberedt på vores egen andel af op- og nedture.

Bliv hjemme, vær sikker og niveau op

Virksomheden, som jeg tiltrådte for nylig, ophørte med deres drift på grund af COVID-19 pandemien. Så jeg bruger denne fritid til at lære WordPress REST API på Lynda.com og API'er og mikroservices på freeCodeCamp.org .

Jeg bruger freeCodeCamp's læseplan til min kaffe- og kodemøder og kodende boot camp. Mine studerende (børn og voksne) kan lide kurset Responsive Web Design . Du får ros og kudos hver gang du udfylder koden korrekt, og det er motiverende.

Hvad jeg kan lide ved freeCodeCamp er, at du lærer at opbygge virkelige projekter, som du kan føje til din portefølje. Du optjener også certificeringer, og det hjælper dig med at forberede dig på kodningssamtaler. Tusinder af kodere rundt om i verden bruger freeCodeCamp, og jeg anbefaler, at du også prøver det.

Læse bøger

Bogen Soft Skills: Softwareudviklerens livshåndbog tilbyder teknikker og praksis for et mere tilfredsstillende liv som en professionel softwareudvikler. I det behandler udvikler og livscoach John Sonmez en bred vifte af vigtige "bløde" emner, lige fra karriere og produktivitet til personlig finansiering og investering og endda fitness og relationer, alt fra et udviklingscentreret synspunkt.

I The Clean Coder: A Code of Conduct for Professional Programmers , legendariske softwareekspert Robert C. Martin introducerer discipliner, teknikker, værktøjer og praksis for ægte softwarehåndværk. Martin viser, hvordan man nærmer sig softwareudvikling med ære, selvrespekt og stolthed. Han taler om, hvordan man arbejder godt og arbejder rent, kommunikerer og estimerer trofast, står over for vanskelige beslutninger med klarhed og ærlighed og forstår, at dyb viden har et ansvar for at handle.

En sidste ting, jeg gerne vil dele, er at læsning hjalp mig i mine mørke tider. Bortset fra programmering af bøger læste jeg også om eksistentialisme, stoicisme og psykologi.

For nylig har jeg læst Pesten af Albert Camus, Metamorfose af Franz Kafka og Meditationer af Marcus Aurelius. I de sidste to år brugte jeg hundrede timer på at læse CG Jungs indsamlede værker. Hvis du arbejder i en kreativ industri som design eller filmfremstilling, vil hans bøger tappe ind i din psyke og ubevidste. Og min favorit er Liber Novus, The Red Book.

Og endelig tror jeg, at en af ​​de bedste ting, du kan gøre for at overleve og trives som menneske, er at øve dig modig.

Tak fordi du læste, jeg håber, at denne historie inspirerer dig.

[Topbillede: Mig og mit team på NASA Space Apps hackathon]