Sådan knækkes ansøgningsprocessen for Google Season of Docs i 2020

I årenes løb har undersøgelser vist vigtigheden af ​​god dokumentation i, hvordan udviklere vælger og bruger open source.

I det indledende Google Season of Docs (GSoD) -program i 2019 modtog programmet næsten 450 tekniske forfatteransøgninger, og over 50 tekniske forfattere blev accepteret.

Som en af ​​de tekniske forfattere, der blev accepteret til at deltage i Google Season of Docs-programmet, tænkte jeg at dele nogle indsigter i, hvordan man forbereder og opretter en stærk applikation til GSoD-programmet.

Indholdsfortegnelse

 • Hvad er Google Season of Docs?
 • Hvem er berettiget til at deltage i programmet?
 • Fordele ved at deltage
 • 5 tip til at få fat i din GSoD-applikation
 • Min GSoD-oplevelse
 • Nyttige ressourcer

Hvad er Google Season of Docs?

Season of Docs er et årligt program arrangeret af Google. Målet er at bringe tekniske forfattere og open source-organisationer sammen for at fremme samarbejde og forbedring af dokumentation i Open Source-rummet.

Dette initiativ er yderst vigtigt, fordi dokumentationen til et Open Source-projekt giver brugerne en mulighed for ikke kun at forstå projektet, men også bidrage til det.

I løbet af programmet bruger accepterede tekniske forfattere mellem 3-5 måneder på at opbygge et nyt doksæt, forbedre strukturen i de eksisterende dokumenter, udvikle en meget tiltrængt tutorial eller forbedre bidragsprocesserne og vejledningerne til en Open Source-organisation.

Hvem er berettiget til at deltage i programmet?

I henhold til Googles regler skal du være mindst 18 år på registreringstidspunktet. Du skal også have tidligere erfaring som teknisk forfatter og være berettiget til at arbejde i dit bopælsland.

Hvis du opfylder disse kvalifikationer, kan du ansøge om at deltage i Google Season of Docs-programmet.

Fordele ved at deltage

Der er så mange fordele, der følger med at deltage i Season of Docs-programmet. Nogle er:

Du kan få et stipendium

Når du har gennemført programmet Google Season of Docs, får du et stipendium fra Google. Det er vigtigt at bemærke, at dette stipendium er valgfrit, så du skal angive, at du vil have betaling i ansøgningsfasen.

Stipendiet beregnes ud fra din placering. Se her for alle detaljer om stipendierne.

Du forbedrer dine færdigheder

En anden åbenbar fordel ved at deltage i Google Season of Docs-programmet er, at det giver dig mulighed for at forbedre dine færdigheder som teknisk forfatter.

Du udvider dit netværk

Bortset fra at forbedre dig som teknisk forfatter får du også mulighed for at arbejde med folk, der laver fantastiske ting i Open source-rummet.

I mit tilfælde fik jeg en mulighed for at arbejde med VideoLAN-organisationen, og det betød, at jeg var nødt til at arbejde tæt sammen med præsidenten for organisationen og store bidragydere til projekterne.

Du kan få anbefalinger og henvisninger

Når du ansøger om ethvert job, hjælper det med at have et godt anbefalingsbrev ofte at styrke din ansøgning.

At arbejde tæt sammen med en mentor om Season of Docs-projektet giver mulighed for at sikre en rig kilde til anbefalinger og henvisninger.

Du får adgang til fremtidige muligheder

Hvis du er klar til at ansøge om en teknisk skrivende rolle hos Google, herunder din Season of Docs-oplevelse i dit CV, giver du flere fordele i forhold til andre ansøgere.

Du bliver en Open Source-bidragyder

Bortset fra alle de ovennævnte fordele betyder deltagelse i sæsonen af ​​Docs-programmet, at du får bidrag til Open Source-projekter. Dette hjælper verden med at afskaffe stereotypen om, at Open Source-bidrag kun er beregnet til softwareudviklere.

5 tip til at få fat i din GSoD-applikation

Her er 5 tip, der hjælper dig med at forberede og oprette en stærk applikation til Season of Docs-programmet.

Opret og udgiv artikler på din blog

Et af de vigtigste kriterier for at blive accepteret som teknisk forfatter i Google Season of Docs-programmet er evnen til at vise, at du har en tidligere skriveerfaring.

Google og de foreslåede mentorer for det projekt, du vil arbejde med, skal være overbeviste om, at du er den rigtige person til at arbejde på projektet. Dette betyder, at de vil se et stort antal velskrevet dokumentation og artikler, du har oprettet.

Heldigvis er det ikke for sent at oprette en blog eller offentliggøre mere indhold på din allerede eksisterende blog.

Hvis du allerede har en blog, er det en god ide at offentliggøre flere velskrevne artikler før, under og efter du har indsendt dit forslag. Hvis du ikke har nogen blog, er det stadig ikke for sent at oprette en ved hjælp af Hashnodes Devblog eller din foretrukne platform og også offentliggøre velskrevne artikler.

Vælg det rigtige Open Source-projekt

Ærligt talt kan jeg ikke understrege vigtigheden af ​​at vælge det rigtige Open Source-projekt. Dette skyldes, at det har en stærk rolle at spille for at få dig ind i programmet.

Her er mine tanker om at vælge det rigtige projekt:

 • Gå gennem alle de godkendte projekter, og prøv at vælge mindst 5 projekter, du er interesseret i.
 • Når du har valgt mindst 5 projekter, skal du scanne igennem igen og reducere projekterne til maksimalt 3 projekter og mindst 2 projekter.
 • Selvom det kan være rimeligt at fokusere på et projekt i ansøgningsfasen, opfordrer jeg dig til at ansøge om mindst to projekter for at forbedre dine chancer for at blive accepteret til mindst et projekt.
 • For hvert projekt, du vælger, skal du deltage i organisationernes kommunikationskanal og fortælle projektets vedligeholdere om din interesse for dette projekt. På den måde vil du være i stand til at etablere et forhold mellem dig selv og mentoren. Bemærk også, at mentorer ikke vælger mennesker, bare fordi de har de nødvendige færdigheder. De vælger også ansøgere, fordi de mener, at de også kan arbejde med dem. Så når du sender en besked til en mentor, skal du være eksplicit over, hvad du har brug for, og vigtigst af alt ikke blive ked af, at de ikke reagerede med det samme, fordi de fleste mentorer er frivillige, der har andre fuldtidsjob.
 • Vent ikke med at blive fodret med ske. Udfør en masse forskning om projektet. Opdag og forstå alt, hvad du har brug for at vide, og hvis du har nogen bekymringer, skal du kontakte den foreslåede mentor for det projekt om hjælp eller bede andre medlemmer af dette samfund.
 • Vigtigst, skriv ned alt, hvad du opdager under din forskning, der vil være nyttigt, hvis du bliver accepteret til at arbejde på projektet eller oplysninger, der kan hjælpe med at forbedre dit forslag.

Skriv et forslag

Mange mennesker ved det ikke, men det er vigtigt at skrive et forslag. Det giver dig en klar forståelse af projektets mål, den tidslinje, det tager for dig at gennemføre projektet, hvad du har brug for at vide osv.

Bortset fra det viser skrivning af et forslag også din mentor dine mål for projektet, hvorfor du mener, at du er den rette person til rollen, din oplevelse, projektets tidslinjer og mere.

Når du har skrevet dit forslag, skal du sende det til projektets mentor til gennemgang. Deres gennemgang hjælper dig med at kende projektkravene fra mentorens synspunkt. Jeg har tilføjet et link til mit Google Season of Docs-forslag i afsnittet Ressourcer.

Giv mindst et bidrag til Open Source Organisation

Sæsonen af ​​Docs-programmet ligner ikke Google Summer of Code, hvor du er forpligtet til at yde mindst et bidrag til Open Source-projektet af interesse. Men at yde et bidrag kan helt sikkert forbedre din chance for at blive accepteret, så prøv at gøre det.

Bliv aktiv i samfundet efter ansøgningsfristen

Når du har indsendt din ansøgning, skal du prøve at forblive aktiv i den Open Source-organisation. Dette viser mentorerne, at du er lidenskabelig for det projekt, og at Open Source-samfundet generelt.

Min GSoD-oplevelse

Under GSoD-programmet sidste år var jeg lejlighed til at arbejde sammen med VideoLAN-organisationen om projektet Moderniser (omskriv) VLC-brugerdokumentationen.

Efter at mit forslag blev accepteret af VideoLAN-organisationen, blev mine mentorer og jeg enige om de mål, som jeg forventedes at nå i løbet af Google Season of Docs-programmet.

Dette var mine mål:

 1. Omstrukturere dokumentationen.
 2. Opdater dokumentationen, så den passer til de moderne versioner af VLC.
 3. Migrer brugerdokumentationen til Gitlab ved hjælp af Sphinx og ReadtheDocs.
 4. Fjern forældede billeder og oplysninger.
 5. Omskriv brugerdokumentationen for at gøre det let at forstå.
 6. Indstil det til oversættelse ved hjælp af Sphinx Internationalization.

Jeg lærte meget mere om VideoLAN-organisationen og VLC, jeg fandt ud af, at VLC har flere funktioner, jeg aldrig vidste om, og jeg lærte at bruge Sphinx-dokumentationsplatformen og omstrukturere teksten.

Mine tekniske skrivefærdigheder forbedredes også enormt. Samlet set var det en af ​​de bedste ting, der skete med mig i 2019 at deltage i Google Season of Docs-programmet.

Nyttige ressourcer

Nedenfor finder du en liste over nyttige ressourcer, der hjælper dig med at lære mere om Season of Docs-programmet og teknisk skrivning.

 • Mit forslag om accepteret sæson af dokumenter
 • Google Season of Docs-projektrapport
 • Open Source-bidrag: En katalysator for vækst
 • Teknisk forfattervejledning
 • Sæson af Docs Slack-kanal
 • Fantastisk teknisk skrivning

Kan du lide denne artikel? Følg @Didicodes på Twitter.