Hvad k-pop kan lære os om design

For et par uger siden introducerede min værelseskammerat mig til koreansk popmusik, ellers kendt som k-pop. Jo mere jeg gravede ind i genren, jo mere indså jeg, hvor anvendelige nogle af de faktorer, der gør k-pop vellykkede, er at designe.

Hvis du har læst mine andre artikler, ved du, at jeg opfordrer designere til at lære af design fra andre kulturer. Gennem observation får du yderligere linser til at nærme sig hårde designproblemer.

I denne artikel introducerer jeg fem egenskaber ved godt design sammen med noget k-pop.

Godt design fortæller en historie

Mange k-pop-videoer drejer sig om en historie. Temaerne i historierne spænder fra ting som ubesvaret kærlighed til voksen alder og alt imellem.

Disse historier tager seerne med på en rejse gennem en fortælling - en som de fleste mennesker kan forholde sig til. På grund af universaliteten af ​​nogle af deres historier appellerer k-popvideoer til et stort publikum. Faktisk har k-pop sådan en global appel, at Time Magazine i 2012 kaldte det Sydkoreas største eksport .

Ofte er historierne fjollede og søde historier. Tag for eksempel musikvideoen med titlen Day One af K. Will. Den fortæller historien om en dreng, der er fast besluttet på at vinde over en ubesvaret kærlighed.

Selvom emnet er let, lægges der en masse tanker i, hvordan seerne vil føle sig ved hvert trin i historien.

Ligesom hvordan en film eller en kort video måske fortæller en historie, fortæller godt design også en historie. En historie i design handler om den rejse, en bruger går gennem, når han bruger et produkt.

Hvis du ser på succesrige produkter i dag, som Uber og Airbnb, er den røde tråd blandt dem alle, at de fortæller en historie. Hver virksomhed har en række fortællinger, der viser de forskellige brugssager, en bruger har til deres produkt.

Som et eksempel kan en af ​​Airbnbs historier involvere en familie på tre. De flyver ind fra udlandet for at besøge Disneyland i Californien til deres datters fødselsdag. De booker en notering i Los Angeles og ankommer fredag ​​eftermiddag for at blive hilst velkommen af ​​deres vært.

Historiedrevet design identificerer brugssager på forhånd og designer produktoplevelser omkring disse scenarier.

Det er let at komme i gang med historiedrevet design. Start med et storyboard. Find ud af, hvilken slags oplevelse du vil give din bruger.

Godt design kender sit publikum

Tilbage i 2000'erne var k-popmusik en usandsynlig kandidat til at blive en global sensation. Så hvordan lykkedes det på et sådant globalt marked?

Svaret er, at de kendte deres publikum. Sydkoreanske underholdningsfirmaer som SM Entertainment ved præcis, hvem deres publikum er, og hvor de kan findes.

Mange k-pop-virksomheder omfavnede distributionskanaler som YouTube og sociale afsætningsmuligheder som Twitter og Facebook tidligt.

I dag modtager de fleste k-pop-musikvideoer millioner af visninger. Faktisk er den mest viste video på YouTube Gangnam Style, som er blevet set over 2 milliarder gange.

I design er det også vigtigt at kende dit publikum. At have en klar idé om, hvem du designer til, hjælper dig med at træffe informerede produktbeslutninger.

Under designprocessen går gode designere ud og taler med deres brugere. Især indsamler de statistiske data om ting som demografi og adfærdsmæssige data om ting som livsstil. Disse forskningsmetoder inkluderer metoder som fokusgrupper, spørgeskemaer og interviews.

Med data kan designere bedre identificere designbegrænsninger, og hvilket indhold brugere bedst kan resonere med.

Godt design skaber tillid

Den anden aften viste min værelseskammerat mig nogle af hans yndlings k-pop-videoer på YouTube. Da vi gennemsøgte, blev han pludselig begejstret. Det viser sig, at en af ​​hans yndlings k-popgrupper lige havde udgivet en ny musikvideo.

Mellem k-pop-gruppen og ham var der en implicit aftale. Til gengæld for hans konstante seerskab ville gruppen levere indhold af høj kvalitet, han værdsatte.

Denne aftale er en slags gensidig tillid mellem parterne. K-popgrupper stoler på det for at opretholde deres popularitet.

Tilsvarende bygger godt design tillid mellem produkter og brugere. Når et produkt har finish og polering, bygger det tillid. Når et produkt tilbyder værdi, skaber det tillid.

Forestil dig, hvis du ikke kunne stole på de produkter, du bruger i dag. Vil du nogensinde shoppe online igen? Vil du nogensinde booke en flyrejse online igen?

Tillid reducerer friktion mellem brugere og produkter. Det garanterer glatte transaktioner.

Både værdi såvel som pasform og finish er afgørende for at opbygge tillid. Værdi findes i mange former, herunder monetær, følelsesmæssig og underholdningsværdi. I produkter får folk ofte gange funktionel og undertiden monetær værdi.

Godt design bruger effektivt farver

K-pop-videoer er fulde af levende farver. Disse er gode til visuel inspiration. Fra scenografi til selv idolernes hår er farverne nøje koordineret.

Her er et par eksempler på, hvordan farve er som motiver og enheder til visuel kommunikation.

Her er en scene fra musikvideoen med titlen Not Spring, Love eller Cherry Blossoms af IU.

Den røde paraply skiller sig ud på den neutrale baggrund. Det henleder straks din opmærksomhed til sangeren. Hvis der er en ting, du husker efter at have set videoen, er det den røde paraply.

Farve kan være et stærkt værktøj til at lede folks øjne.

Lion Heart af Girls Generation bruger også farve effektivt.

Hensigten med farverne i videoen var at skabe en drømmende fornemmelse. Videoen går dog et skridt videre i efterbehandlingen. Læg mærke til, hvordan filmen blev farveklassificeret for at fremhæve den ønskede æstetik.

I design kan farve skabe specifik æstetik. Forskellige niveauer af mætning og vitalitet giver dig forskellige følelser. Overvej, hvilket udseende du vil gå efter, før du vælger en farvepalet.

Crush af Zion T. er et eksempel på, at mangel på farve kan være lige så stærk som en overflod af farve.

Sort og hvid i denne video skaber en dramatisk følelse. Med mindre farve er dit fokus på skuespillerne og objekterne i scenen.

Sort og hvid kan være stærk i design. Uden overskydende farve er der færre distraktioner. For eksempel valgte Instagram i deres seneste redesign et sort / hvidt design, så brugerne kan fokusere på, hvad der er vigtigt: billederne.

Godt design anvender designprincipperne

Principperne for design af design er balance, vægt, bevægelse, variation og kontrast, proportion og enhed. Det er de enheder, designere bruger til at organisere information og skabe visuelle strukturer.

At forstå, hvordan man effektivt bruger designprincipperne, hjælper dig med at opnå funktionalitet og æstetisk kvalitet i dine designs.

Her er et par eksempler på, hvordan designprincipperne anvendes i k-pop.

Denne ramme fra Mr Chu af Apink bruger vægt, kontrast og balance til at skabe en iøjnefaldende scene.

Scenen er symmetrisk afbalanceret, hvilket gør den mere æstetisk tiltalende. Kontrasten mellem den lyserøde og den aqua trækker dit øje mod midten af ​​rammen.

Hello by Primary bruger balance, kontrast og proportion til at skabe en visuelt spændende scene.

På trods af at den er asymmetrisk, er scenen godt afbalanceret. Derudover er der stærk kontrast mellem baggrunden og objekterne, hvilket får objekterne til at poppe.

Et andet godt eksempel er Overdose af EXO.

Ved at gentage sekskanter i baggrunden og placere idolerne symmetrisk skaber videoen en følelse af visuel balance og enhed.

K-pop kan lære os meget om design. Så længe du ser på tingene fra et designperspektiv, er der noget at lære.

En stor tak til Ed, min værelseskammerat, der tog sig tid til at introducere mig til k-pop og give mig inspiration til denne artikel.

Tak fordi du læste dette. Jeg håber, du har haft glæde af disse k-pop-sange og vil finde muligheder for at anvende disse fem vigtige designkoncepter.

Hvis du har historier om, hvordan du har lært noget om design fra et uventet medium, skal du efterlade en note nedenfor eller tweet på mig.

Du kan også følge mig på Twitter, hvor jeg sender ikke-sensiske vandringer om design, frontend-udvikling, bots og maskinindlæring.

PS Hvis du kunne lide denne artikel, ville det betyde meget, hvis du klikker på? og del med venner.