Sådan integreres din iOS Flutter-app med Firebase på MacOS

Firebase er en udviklingsplatform for mobilapps, der blev udviklet af Firebase, Inc. i 2011 og derefter erhvervet af Google i 2014. Den indeholder forskellige funktioner såsom Cloud Storage, Authentication og et ML-kit, der er afgørende for at udvikle moderne mobilapplikationer.

Derudover leverer det tjenester som Performance Monitoring, Crashlytics og Google Analytics for at hjælpe dig med at forbedre kvaliteten af ​​dine applikationer.

I denne vejledning vil jeg vise dig, hvordan du forbinder din Flutter iOS-applikation til Firebase-platformen på en Mac-computer, så du kan bruge de kraftfulde tjenester, der leveres af firebase API i dine fremtidige bestræbelser ...

1. Klargøring af en Gmail-konto og et Flutter-projekt

For at kunne bruge tjenester fra Firebase og Google Cloud Platform skal du have en Google-konto. Hvis du ikke har en, skal du blot følge sideinstruktionerne her for at tilmelde dig en.

Denne tutorial viser dig, hvordan du forbinder din eksisterende Flutter-applikation til Firebase-platformen. Hvis du er interesseret i, hvordan du opretter din første Flutter-applikation, har jeg en tutorial om, hvordan du opretter din første iOS Flutter-app på MacOS . Ved afslutningen af ​​denne tutorial skal du have en hello_world- applikation klar i simulatoren og forstå, hvordan du ændrer applikationen ved at ændre main.dart- filen.

2. Oprettelse af et Firebase-projekt

For at integrere din Flutter-applikation med Firebase-platformen skal du først oprette et Firebase-projekt. Og her er trinene.

1. Gå til Firebase-konsollen .

2. Klik på den store knappen Tilføj projekt .

3. Indtast dit projektnavn .

  • Jeg brugte hello-world til dette eksempel. Firebase føjer automatisk et unikt id til dit projektnavn - for eksempel sluttede det projekt, jeg oprettede, med navnet hello-world-f2206 .

4. Du kan vælge en Cloud Firestore- placering.

  • Jeg forlod det som nam5 (us-central), fordi jeg bor i Los Angeles, men Cloud-funktionerne er ikke tilgængelige på us-west2 , og trafikken imellem vil skabe ekstra gebyrer. Du kan finde mere om servicetilgængelighed og serverplaceringer her .

5. Accepter vilkårene og betingelserne .

5. Når du er færdig, skal du rulle til bunden og klikke på Opret projekt .

  • Se 3.1 Skift til administratorkonto i tillægget i slutningen af ​​denne artikel, hvis du stødte på en fejlmeddelelse, der beder om en administratorkonto.

Firebase vil tage noget tid at klargøre din ansøgning. Når du er færdig, skal du klikke på knappen Fortsæt for at åbne Firebase-projektoversigtssiden .

4. Konfigurer en iOS-applikation

1. På din Firebase-projektoversigtsside skal du starte installationsguiden til iOS .

2. Indsæt iOS-bundt-id'et i installationsguiden . Knappen Register app skal derefter lyse op, klik på den.

  • En guide til, hvordan du finder iOS-bundt-id'et, kan findes nedenfor i afsnit 4.1 Finde iOS-projektets rodmappe og erhverve bundt-id i tillægget.

3. Download konfigurationsfilen til GoogleService-Info.plist , og læg den i iOS-projektets rodmappe, og klik derefter på Næste .

  • En vejledning om, hvordan du finder iOS-bundt-id'et, kan findes nedenfor i afsnit 4.1 Find iOS Project-rodmappe og erhverve bundt-id i tillægget.

4. Følg instruktionerne for at tilføje Firebase SDK , og klik derefter på Næste .

  • En detaljeret guide til installation af CocoaPods og Firebase SDK findes nedenfor i afsnit 4.2 Installation af CocoaPods og Firebase SDK .

5. Rediger koden inde i AppDelegate-hovedprogrammet som beskrevet af installationsguiden, og klik derefter på Næste . I dette eksempel brugte jeg Objective-C og erstattede derfor indholdet i AppDelegate.m med følgende kode.

#include "AppDelegate.h" #include "GeneratedPluginRegistrant.h" @import UIKit; @import Firebase; @implementation AppDelegate - (BOOL)application:(UIApplication *)application didFinishLaunchingWithOptions:(NSDictionary *)launchOptions { [FIRApp configure]; return YES; } @end

6. Gå tilbage til rodmappen og kør din app. Efter et stykke tid skal du se installationsguiden, der viser, at din app er føjet til Firebase. Klik på Fortsæt til konsollen for at afslutte opsætningen.

Tillykke! Du har tilføjet Firebase til din Flutter-applikation. På trods af at det at have både Firebase og Flutter fra Google er aftensmad, er det faktisk en god Software Engineering-praksis at altid have en plan B såvel som plan C, D, E, F og G. I fremtiden vil jeg skriv en anden guide til et eksempel på et program, der bruger Firebase, og mere om Flutter.

Hav det sjovt at kode !!!

Tillæg:

3.1 Skift til administratorkonto

Hvis du stødte på følgende meddelelse, betyder det, at du skal kontakte organisationen af ​​din Gmail-konto for at give dig adgang til Google Developers Console .

4.1 Finde iOS-projektets rodmappe og erhverve bundt-id

1. Start Xcode fra Launchpad .

2. Select “Open another project…” at the bottom of the prompt screen.

3. Navigate to your Flutter project folder, open the “ios” folder and select “Runner.xcodeproj”. This should automatically open up the project in Xcode.

4. Select the Runner project on the left, you should now see the Bundle Identifier under Identity.

4.2 Installing CocoaPods and Firebase SDK

In case the instructions inside the setup wizard did not work out, you will have to remove the existing Podfile in order to reinstall them correctly.

1. CocoaPods is built with Ruby and is installable with the default Ruby available on MacOS. Use the following commands to install it.

sudo gem install cocoapods

2. Initialize the Podfile with the following command.

pod init

3. Then, add the following code to the initialized Podfile.

pod 'Firebase/Core'

4. Once done, save the changes made to the Podfile, and install the Firebase SDK with the following command.

pod install

5. After the installation, you will likely have to configure the .xcconfig files. First you will have to copy the files from the Pods/Target Support Files/Pods-Runner folder to Flutter folder.

6. Derefter bliver du nødt til at medtage dem i Debug.xcconfig- og Release.xcconfig- filerne i Flutter- mappen.

I Debug.xcconfig :

#include "Pods-Runner.debug.xcconfig"

I Release.xcconfig :

#include "Pods-Runner.profile.xcconfig" #include "Pods-Runner.release.xcconfig"