Sådan bruges Instagram-vejledning - Brug IG Like a Pro

Instagram er blevet en massivt populær platform for sociale medier i løbet af de sidste mange år. Folk over hele verden bruger det til at dele fotos, sprede meddelelser og inspirere hinanden.

Ifølge TechCrunch har Instagram over 1 milliard aktive brugere (med 500 millioner indlæg hver dag) - så hvis du vil have dine billeder eller dine ideer derude, er det et godt sted at starte.

I denne vejledning dækker vi nogle af de grundlæggende Instagram-instruktioner - hvad det er, hvordan man opretter en konto, hvordan man tilføjer indlæg, billedtekster og hashtags osv.

Derefter ser vi på, hvordan du kan forbedre dit Instagram-spil med filtre, historier og mere.

Hvad vi dækker i denne vejledning:

 1. Hvad er Instagram?
 2. Hvorfor skal du bruge Instagram?
 3. Hvordan tilmelder du dig Instagram?
 4. Sådan bruges Instagram - det grundlæggende
 5. Sådan bruger du Instagram som en professionel
 6. Instagram-etikette

Hvad er Instagram?

Instagram er en social medieplatform, hvor folk deler fotos, videoer, kunst og infografik - virkelig alt det visuelle er retfærdigt spil.

Fotos bliver sendt til et feed, som du kan rulle igennem (hvad der føles endeløst). Sammen med billederne kan du tilføje en billedtekst og nogle hashtags (mere om dem nedenfor) for at give mere information om dit billede.

I modsætning til andre sociale mediesider som Twitter og Facebook har Instagram traditionelt været mere fokuseret på visuelle medier og kunst og mindre på tekstmedier.

Men for nylig har tekst vist sig mere og mere, da folk deler vigtige sociale og politiske budskaber via Instagram.

Hvorfor skal du bruge Instagram?

Der er mange grunde til, at du måske vil dele fotos og videoer på Instagram.

Måske starter du en virksomhed eller lancerer et produkt. Du arbejder muligvis for et firma, der ønsker at have en Instagram-tilstedeværelse. Måske vil du opbygge dit personlige brand som fotograf, rejsende eller kunstner. Eller du vil bare dele, hvad du synes om lige nu via billeder.

Uanset årsagen er Instagram et godt sted at dele ideer, messaging og kunst online.

Nogle af de største fordele ved at bruge Instagram er:

 • Det er gratis at bruge
 • Hundredvis af millioner mennesker bruger det hver dag - så du har et enormt potentielt publikum
 • Det kan hjælpe med at øge eksponeringen for dit websted, produkt, service eller værktøj
 • Du kan få inspiration og ideer fra andres indlæg (bare sørg altid for at give kredit, hvis du bruger / deler deres arbejde!)
 • Du kan dele, hvad du har lært gennem infografik
 • Du kan bruge den til at forstærke andres stemmer
 • Det er generelt en meget positiv atmosfære (og ejeren af ​​en konto kan fjerne negative / grimme kommentarer, hvis de vises)

Hvordan tilmelder du dig Instagram?

Før du kan sende noget til Instagram, skal du have en Instagram-konto. Det er ikke svært at konfigurere, og vi gennemgår trinene hurtigt her.

Bare en hurtig note, før vi kommer i gang: Instagrams desktopgrænseflade og mobilapp er meget forskellige. De fleste bruger Instagram på deres mobile enhed (fra Instagram-appen), fordi det er her, du faktisk kan sende fotos.

Du kan ikke skrive til Instagram fra dit skrivebord - du kan bare rulle, følge folk, søge osv.

Nu gennemgår vi instruktionerne for at konfigurere din konto på din mobile enhed. Hvis du vil se, hvordan du gør det på din stationære eller bærbare computer, skal du bare hoppe ned til afsnittet "Bonus" i slutningen af ​​artiklen.

Sådan tilmelder du dig Instagram på din telefon

Trin 1: Download Instagram-appen

Først skal du bruge appen. Besøg appbutikken og download den (den er gratis).

Trin 2: Tilmeld dig Instagram

Derefter skal du oprette en konto. Vælg et brugernavn (du kan ændre det senere, hvis du vil) og en adgangskode. Appen fremfører dig automatisk til næste trin, når du har indtastet disse værdier.

Trin 3: Tilføj et profilbillede og anden info

Når din konto er oprettet, skal du tilføje et profilbillede. Det behøver ikke at være et foto af dit ansigt - men du skal tilføje noget. Ingen ønsker at se det lille grå personikon.

Du kan også tilføje biooplysninger, et websted og andre oplysninger, du vil have folk til at vide (som du ser på billedet ovenfor). Mange bruger dette afsnit til at fortælle lidt om sig selv, linke til deres personlige sider osv.

Nu hvor din profil er klar, er du klar til at udforske og sende på Instagram. Lad os dykke ned i nogle af de funktioner, du finder.

Sådan bruges Instagram - det grundlæggende

For at få mest muligt ud af din Instagram-konto skal du dele nogle ting. Du behøver ikke dele flere gange om dagen eller endda hver dag - men du bør dele regelmæssigt.

Forskellige mennesker har forskellige strategier for, hvor ofte de skal poste, hvilket tidspunkt på dagen, hvilke ugedage osv.

Hvis du kører en branded / firmakonto, eller hvis du prøver at øge din tilslutning og til sidst tjene penge på sponsorater og så videre, vil dette være mere vigtigt for dig.

Hvis du bare prøver at have en personlig konto, hvor du kan dele fotos af dine kæledyr og forstærke andres stemmer, er det virkelig kun op til dig at finde ud af, hvad der fungerer bedst.

Lad os nu komme ind på nogle af de små knapper og ikoner, du kan se på din startskærm og lære mere om, hvad du rent faktisk kan gøre på Instagram.

Bemærk : fra nu af deler jeg bare info og skærmbilleder fra mobilappen, da det sandsynligvis er, hvordan du bruger webstedet.

Sådan søger du på Instagram

Når du lige er kommet i gang på Instagram, er søgning en vigtig funktion. Du finder søgeikonet nederst på skærmen til venstre:

Hvis du klikker på det lille forstørrelsesglasikon, føres du til søgesiden. Det viser en søgefelt øverst og et antal populære konti (fotos og videoer) nedenfor, som denne:

Hvis du har en bestemt person i tankerne, du vil finde, skal du indtaste vedkommendes navn (eller deres Instagram-brugernavn, hvis du kender det) i søgefeltet. Når du finder dem, kan du klikke på "Følg" for at få opdateringer fra deres konto i dit feed.

Hvis du bare vil søge rundt og følge mennesker, der ser interessant ud, kan du også gøre det på søgesiden.

Sådan finder du Instagram-hjemmesiden (feed)

Når du åbner din Instagram-app, fører den dig til startsiden. Eller hvis du allerede har gennemsøgt og besøgt en anden side (som din aktivitet), tager det dig derhen.

For at finde din startside skal du se på menulinjen med de fem ikoner nederst på skærmen. Du kan komme hjem ved at trykke på det lille husikon:

Når du er der, kan du rulle ned for at se, hvad folk har delt. På hvert indlæg kan du lide det (tryk på hjerteikonet), kommentere (tryk på ikonet for taleboblen), send personen en besked (tryk på det lille papirfly eller ikonet for beskedboble) eller gem postet til senere (det lille flagikon til højre).

Jeg vil diskutere, hvordan du bruger disse funktioner mere detaljeret nedenfor.

Du vil også se nyere historier på din startside, når du ruller ned. Mere om historier nedenfor.

Endelig vil du i øverste højre hjørne se en anden kopi af beskedikonet. Hvis du klikker på ikonet, vil du se beskeder, som folk har sendt dig, og du kan sende beskeder derfra til andre Instagram-brugere. Mere om det også nedenfor.

Opdatering fra oktober 2020: Hvis du har opdateret din Instagram-app, ser du muligvis en ny startskærm, der ser sådan ud:

Du ser, at din aktivitetsknap (hjertet) og søgeknappen (forstørrelsesglasset) nu er øverst til højre ved siden af ​​meddelelsesknappen.

Langs bunden af ​​din startskærm finder du nu startknappen (samme), en hjulgenvej (ligner en filmhandlingsknap), knappen Tilføj foto (samme), en "Shop" -knap (ligner en indkøbspose ) og dit profilikon (samme).

Fanen Shopping er den eneste virkelig nye ting her. Instagram anbefaler produkter til dig, og du kan shoppe direkte på den side.

Sådan tilføjes et foto eller en video på Instagram

Okay, så du har rullet gennem andres indhold, men nu vil du sandsynligvis tilføje dit eget.

Trin 1: Vælg det eller de fotos, du vil dele

For at tilføje et foto eller en video skal du klikke på plus (+) ikonet nederst i midten af ​​din startskærm. Din kamerarulle dukker op med det sidste billede, du tog, valgt øverst. Du kan rulle ned for at finde ældre fotos, hvis du vil.

Du vil også se tre små ikoner i midten / højre på siden på det første foto. De ligner et uendeligt symbol, et par firkanter og et rektangel og et par firkantede firkanter. Mere om dem nedenfor. Lad os bare fokusere på at tilføje et foto indtil videre.

Når du har fundet det ønskede billede, skal du bare trykke på det og en lille blå kontur vises omkring det.

Hvis du vil tilføje mere end et foto, skal du trykke på de lagede firkanter til højre og derefter være i stand til at vælge op til 10 fotos. Fotos vises i den rækkefølge, du vælger dem (og nummereres).

Trin 2: Tilføj et filter eller rediger dine fotos (hvis du vil)

Når du har valgt dine fotos, skal du trykke på "Næste" øverst til højre på skærmen. Du har derefter mulighed for at vælge et filter - de vises nederst under billedet og viser dig et lille eksempel på, hvordan filteret ser ud.

Hvis du trykker på en af ​​filterindstillingerne, ændres det store / store billede ovenfor for at vise, hvad filteret vil gøre med billedet. Du kan også forlade billedet uden et filter, hvis du kan lide det, som det er.

Hvis du gerne vil tilpasse og redigere billedet mere detaljeret, skal du blot vælge knappen "Rediger" (til højre for "Filter" -indstillingen).

En ny rullemenu vises under dit foto med muligheder for at justere lysstyrke, kontrast og en række andre visuelle funktioner. Klik på hver enkelt for at lege med indstillingerne, indtil dit foto ser helt rigtigt ud.

Trin 3: Føj tekst, hashtags og placering til dit indlæg

Når du er færdig med at redigere, skal du klikke på "Næste" i øverste højre hjørne. Du føres til det sidste skærmbillede, hvor du kan tilføje en billedtekst, hashtags og en placering.

Først skal du tilføje din tekst (hvis du vil have tekst). Tilføj derefter dine hashtags. For at oprette et hashtag skal du blot bruge hash / pund suk / taltegn (#) efterfulgt af et ord, som #technology. Ingen plads.

Når du opretter hashtag, vil Instagram give en liste over hashtags, der matcher. For eksempel, hvis jeg begyndte at skrive #tech, så kommer forskellige relaterede hashtags op, som dette:

Tryk på det hashtag, du gerne vil bruge. Du kan medtage mange hashtags, hvis du vil - lad kun et mellemrum være mellem hver.

Et par tip til tilføjelse af tekst og hashtags:

 • Hvis du vil oprette mellemrum mellem afsnit, skal du tilføje / skrive et tegn i det rum, ellers kollapser Instagram det. Så når du har skrevet en sætning / et par ord og ønsker et mellemrum og nyt afsnit, skal du trykke på enter og derefter tilføje et punktum (.) Og derefter trykke på enter igen. Perioden opretholder rummet (som du kan se på billedet ovenfor).
 • Hvis du vil gøre din billedtekst / tekst mere læsbar, kan du overveje at opdele dem i flere små afsnit.
 • De fleste tilføjer hashtags i slutningen efter deres billedtekst. Du kan bare tilføje hashtags uden anden tekst, hvis du vil. Du kan også tilføje emoji.
 • Sørg for, at dine hashtags er relevante for det foto / den besked, du deler. Deres formål er at hjælpe folk med at finde de typer fotos / motiver, de søger efter.

Hvis nogen er på dit foto med dig - eller du vil sikre dig, at nogen får besked om dit indlæg - kan du tagge dem. Du får vist indstillingen "Tag People" under tekstområdet. Klik bare på det, og tryk derefter på billedet for at tilføje deres Instagram-håndtag.

En anden måde at nævne nogen på er at tagge eller @ nævne dem i teksten til dit indlæg. Så for eksempel kan du sige "Studerer JavaScript på @freecodecamp i dag" - og det vil lade freeCodeCamp vide, at du har nævnt dem.

Du kan også tagge folk direkte på billedet, når du har sendt det. Bare tryk på de tre prikker øverst til højre på billedet (mere om dem nedenfor) og klik på rediger. Derefter ser du en mulighed for at tagge folk til venstre:

Du kan også tilføje alt-tekst for at gøre dine billeder mere tilgængelige.

Endelig kan du tilføje en placering, hvis du vil. Klik bare på knappen "Tilføj placering" under sektionen tekst / tagging.

Instagram vil sandsynligvis foreslå steder i nærheden, så du kan vælge en af ​​dem, hvis du ser din placering. Ellers kan du trykke på den lille højre pil for at søge efter et bestemt sted.

Trin 4: Del (og se) din oprettelse!

Når du er færdig med at komponere din tekst og tilføje hashtags, er du klar til at dele dit foto.

Bare tryk på knappen "Del" i øverste højre hjørne og se billedet blive live. Den vises på din startside, når den er sendt. Du kan også se det ved at klikke på din profil - alle dine indlæg er synlige der.

Sådan opretter du dit fotodelingsspil med Boomerang og Layout

Måske vil du ikke bare dele et almindeligt foto. Du vil have en cool animation, eller du vil oprette en collage. Bare rolig - Instagram giver dig mulighed for at gøre det med Boomerang og Layout.

Sådan bruges Boomerang

Boomerang er en sjov og mere interaktiv måde at dele billeder på. Det er kort, så folk kan se og få hele oplevelsen på få sekunder. Og det er iøjnefaldende og engagerende, da det bevæger sig.

Okay, så hvordan bruger du Boomerang? Når du vælger dine fotos til deling, kan du se de tre symboler, jeg nævnte tidligere (uendeligt symbol, den lille collage af firkanter / et rektangel og de lagede firkanter). Vi kommer ind i de første to nu.

Infinity-symbolet frembringer boomerang-effekten. Det får små videoklip til at bevæge sig frem og tilbage på en løkke, deraf navnet "boomerang".

Hvis du vil bruge denne effekt, skal du bare installere boomerang (det fører dig til appbutikken - klik på "Installer", det er gratis) og gå derefter tilbage til Instagram.

Klik på uendeligt symbol, og du får en hurtig Boomerang-tutorial (hvis det er første gang du bruger appen). Her er den grundlæggende grænseflade:

For at opsummere Boomerang-processen: Tag en kort video af noget, der bevæger sig - som et par af dine venner, der vinker - ved at klikke på den runde hvide knap. For at gøre dette tager du faktisk en serie fotos (bare i et par sekunder). Instagram vil gøre det til en løkke for dig.

Når du har taget din lille serie fotos, har du mulighed for at dele den til Instagram, Facebook eller andre sociale apps.

Du kan vælge en af ​​dem, og Boomerang fører dig tilbage til appen, så du kan sende din Boomerang (se processen ovenfor). Eller du kan bare klikke på "Næste" i øverste højre hjørne. Dette gemmer din Boomerang på dine fotos, så du kan poste den på din fritid.

Sådan bruges Layout

Hvad med Layout? Lad os sige, at du vil maksimere virkningen af ​​et enkelt billede på Instagram. Du vil dele flere fotos, men ønsker ikke, at folk skal rulle igennem. Så er Layout noget for dig.

Hvis du klikker på ikonet Layout, føres du også til App Store. Bare få det, det er gratis. Gå derefter tilbage til Instagram.

Når du klikker på layoutikonet nu, fører det dig til dine fotos. Vælg bare et par af dem, og vælg derefter en af ​​de layoutmuligheder, som Instagram giver dig over fotos.

Du kan se dine layoutmuligheder over fotos. Layout placerer automatisk dine valgte fotos i disse layoutmuligheder.

Tip : Hvis du vil have flere detaljerede indstillinger, skal du blot vælge fanen "Seneste" nederst på skærmen (med den lille pil), så vises forskellige grupperinger af billeder (som "Nyheder", "Foretrukne", "Live") Fotos "og så videre).

Under alle omstændigheder skal du nu rulle til højre, indtil du ser det layout, du kan lide.

Når du klikker på dit yndlingsarrangement, kan du tilpasse det. Du kan:

 • Træk hvert foto til venstre / højre og op / ned for at ændre størrelsen på det
 • Vend eller spejl fotos for at ændre deres retning
 • Tilføj rammer for visuel effekt eller for at skabe mere adskillelse mellem fotos
 • Udskift et af billederne i layoutet med et andet, hvis du finder en bedre pasform

Når du er tilfreds med din seje sammensmeltning, skal du bare klikke på "Gem", så kan du sende din collage som ethvert andet foto.

Tip : Boomerang og Layout er teknisk separate apps, der bare sender til din Instagram-konto. Så hvis du er i en af ​​apperne og vil vende tilbage til Instagram, skal du bare dobbeltklikke på din startknap (eller komme tilbage til din startskærm, uanset hvordan du gør det) og besøge Instagram igen.

Sådan gemmes indlæg på Instagram

Hvis du vil gemme en persons indlæg - måske deler de en lækker opskrift, du vil prøve, eller et særligt nyttigt kodningstip - der er en nem måde at gøre det på.

Klik bare på det lille flagikon under billedet:

Og indlægget vil deltage i dine gemte indlæg. For at få adgang til dem skal du bare klikke på den lille hamburger-menu øverst til højre på din profilside, og du kan se dem der.

Sådan kommenterer du et foto (eller administrerer kommentarer til dit)

Nogle gange vil du måske efterlade en kommentar til nogen på deres indlæg. Det er let at gøre - du trykker bare på det lille talebobleikon (mellem hjertet og meddelelsesikonet) under billedet.

Du skriver din tekst (du kan også inkludere emoji) og derefter klikke på "Send".

Du kan også lide folks kommentarer eller svare på dem, enten på kommentarer til dine indlæg eller på andres indlæg. For at kunne lide en kommentar skal du trykke på hjerteikonet ud for kommentaren. For at svare skal du bare trykke på "Svar" under kommentaren.

Endelig, hvis du ser en negativ eller grim kommentar til et af dine indlæg, kan du fjerne det. Stryg blot fra højre mod venstre (fra kanten af ​​din telefons skærm), og indstillingerne kommer op for at fastgøre, rapportere eller slette kommentaren.

Bemærk : Du kan kun slette en kommentar, hvis du er ejer af kontoen. Hvis du ikke er ejeren, kan du stadig rapportere kommentaren ved at vælge den lille taleboble med udråbstegn i.

Sådan redigeres eller slettes et indlæg på Instagram

Måske har du glemt at @ nævne nogen. Måske kom du med en bedre ordlyd. Eller måske skal du bare virkelig fjerne et indlæg. Du kan gøre alt det og mere.

Find bare de tre vandrette prikker øverst på dit indlæg (øverst til højre modsat dit navn), og klik på dem.

Du får vist en hel masse muligheder, f.eks. "Slet", "Slå kommentar fra", "Rediger" og så videre.

Klik på en af ​​disse knapper for at udføre den handling, du skal udføre.

Hvis du f.eks. Vil redigere, skal du bare klikke på "Rediger", så kommer du til dit indlæg i kladdetilstand, for at sige det.

Klik derefter på hvor du vil redigere (dine hashtags, teksten osv.) Og foretag dine ændringer. Du kan ikke tilføje eller fjerne billeder, men teksten kan ændres.

Sådan ser du din kontos aktivitet på Instagram

Meddelelser er en god måde at holde styr på, hvem der beskæftiger sig med dine indlæg, og hvordan de gør det.

Hvis du vil se, hvem der kan lide dine fotos, følge dig, kommentere dine fotos og på anden måde interagere med dit indhold, skal du bare besøge dine meddelelser.

Du ser et hjerteikon i nederste menu. Klik på den, så vises alle dine meddelelser. Du kan følge folk tilbage eller klikke på underretningen for at blive ført til deres kommentar eller profil osv.

Dine meddelelser vises i omvendt kronologisk rækkefølge, fra seneste til mindst seneste.

Sådan finder du / redigerer du din profil på Instagram

Nogle gange vil du måske opdatere dit profilbillede eller ændre de oplysninger, du har i din profil.

For at gøre det skal du blot klikke på profilbilledet nederst til højre på skærmen og du bliver ført til din profil.

Der vil du se, hvor mange indlæg du har lavet, hvor mange mennesker der følger dig, og hvor mange mennesker du følger.

Du vil også se de historier, du har gemt ("Højdepunkter"), de fotos, du har sendt (under det 9 kvadratiske gitterikon til venstre) og de fotos, du er blevet tagget i (under ikonet for den lille person ret).

Du vil også se en hamburger-menu i øverste højre hjørne, der indeholder alle mulige nyttige oplysninger (som dine indstillinger, arkiv, gemte emner og mere).

Der er også et lille plus (+) ikon øverst til venstre. Klik på det, og du kan sende et foto, en historie, en video eller et hjul lige derfra.

Du kan redigere enhver af dine oplysninger ved at klikke på den store "Rediger profil" -knap i midten af ​​din profilskærm.

Sådan bruges Instagram som en professionel

Hvis du vil gå ud over grundlæggende udstationering og kommentering, er der en række måder, du kan engagere dig med appen på et højere niveau.

Sådan deler du andres fotos (repost) på din Instagram-konto

Instagram ligner ikke Twitter - du kan ikke bare dele en persons foto ved at klikke på en enkelt knap.

Der er et par måder at dele en andens foto på. Men inden du gør det, er det en god ide først at få tilladelse fra personen.

For at gøre dette kan du simpelthen sende dem en besked på Instagram (eller andre steder, hvis du kender deres Twitter-håndtag og så videre) og spørge, om du kan omlægge med kredit.

Du kan også @ nævne dem i billedets kommentarer og spørge, om du kan genindlægge.

Instagrams retningslinjer for samfundet anbefaler, at du gør dette for at undgå eventuelle copyrightproblemer - så det er bedst at vente, indtil du hører tilbage, før du genudlægger.

Nu tilbage til metoderne: Du kan altid skærmbillede billedet, beskære det, du ikke vil have, og derefter dele det skærmbillede (selvfølgelig med ordentlig kredit).

Men hvis du vil downloade billedet (bedre kvalitet), tager det et par ekstra trin. Du kan finde en detaljeret oversigt i denne fremragende guide (til stationær / bærbar computer, ikke din mobile enhed).

Der er også en række gratis genposteringsapps som Repost + til iOS eller Regram til Android. Disse hjælper dig også, hvis du vil medtage billedteksten / hashtags fra det oprindelige indlæg (så du ikke behøver at indtaste alt).

Igen - husk altid at søge tilladelse og give kredit, når du deler andres arbejde.

Sådan sender du beskeder på Instagram

Lad os sige, at du finder nogen, du kender på Instagram, og som vil sende dem en besked om deres indhold eller om livet generelt. Hvis du ikke vil kommentere offentligt på et af deres indlæg, kan du sende dem en privat besked direkte.

Fra din startside skal du klikke på det lille ikon i øverste højre hjørne af din skærm (det vil enten se ud som et papirfly eller en beskedboble).

Når du gør det, føres du til dine beskeder. Hvis du allerede har beskeder, der venter på dig, kan du bare klikke på en for at læse den og svare.

Hvis du vil skrive en ny besked, skal du trykke på notesblok / blyantikonet i øverste højre hjørne. Du bliver nødt til at vælge til hvem du sender den (du kan søge eller vælge fra listen over personer, du følger, der dukker op).

Når du har valgt en person, skal du klikke på "Chat" i øverste højre hjørne og blive ført til beskedskærmen.

Hvis du vil fortsætte en samtale, skal du bare klikke på personens navn på din samtaleliste (som du kan se ovenfor).

Sådan bruges Instagram Stories

Historier giver dig mulighed for at dele fotos og videoer på en mindre permanent måde. Ethvert medie, du deler der, bliver i 24 timer, før det forsvinder (medmindre du gemmer det eller deler det til dit feed).

Så det ligner mere Snapchat, og giver dig mulighed for at give dine tilhængere et hurtigt glimt på små øjeblikke i dit liv, hurtige beskeder, du vil dele osv.

Sådan får du vist andres Instagram-historier

For at se historier skal du enten rulle gennem dit feed, indtil du ser nogle (som ovenfor), eller vælge en persons historie fra toppen af ​​din startside.

Hvis du bare vil se på andres historier, kan du rulle igennem og gennemse dem alle. Eller du kan bare klikke på fanen "Se alle", hvis du ikke vil gå glip af noget.

Når du har klikket på en historie, ruller den gennem de mange historieindlæg, som personen har lavet siden du sidst tjekkede (inden for de sidste 24 timer). Derefter, når du er færdig med deres historier, går den videre til den næste persons historier på listen.

Hvis du vil rulle frem og tilbage mellem en persons historier eller mellem forskellige mennesker (måske fik du ikke et godt nok kig på det sidste klip), skal du bare trykke på til venstre og højre på skærmen for at skifte mellem billeder / videoer eller mennesker.

For at afslutte historier skal du bare klikke på det lille X i øverste højre hjørne.

Sådan opretter du dine egne Instagram-historier

For at tilføje dine egne historier til Instagram skal du gå til toppen af ​​din startside. Der vil du se ikonet "Din historie" med dit profilbillede og et lille "+" symbol på det. (Til højre for dit foto kan du se andre mennesker, der for nylig har delt historier.)

Klik på dit foto, så føres du til historiens grænseflade.

Når du først åbner den, er den indstillet til at tage en selfie. Men du kan vende kameraet eller tilføje fotos eller andet indhold, du allerede har på din telefon. Vælg bare ikonet for kamerarulle i nederste venstre hjørne, så fører det dig til dine fotos.

Vælg det, du vil dele (et eller mange billeder - der er en lille "Vælg flere" -fanen i øverste højre hjørne, hvis du vil dele mere end en ting), og du føres til tilpasningsskærmen (hvad du ser ovenfor ).

Der kan du tilføje tekst, markere billedet, tilføje effekter og mere med menupunkterne øverst på skærmen.

Tip : Hvis du stryger til højre eller venstre fra siderne på skærmen, anvendes forskellige filtre på dit billede.

Når du har spillet rundt og lavet dine billeder eller videoer til dine egne, skal du blot klikke på knappen "Send til" i nederste højre hjørne. Du vælger, om du vil vise denne historie for alle ("Din historie"), bare nære venner eller bestemte personer i særdeleshed.

Når du har trykket på "Send", vil din historie være live i 24 timer.

Bemærk : Hvis du vil opdatere dine historieindstillinger (som hvem der kan se dem, hvor du deler dem osv.), Skal du bare klikke på indstillingsgearet øverst til højre på skærmbilledet Historier.

Sådan udsendes live på Instagram

Hvis du vil dele noget i det øjeblik det sker, tilbyder Instagram en "Live" -funktion. Det er som at udsende dit liv live på kamera, så verden kan se det.

For at få adgang til det skal du klikke på ikonet "Din historie" øverst på din startskærm. Nederst på historiskærmen kan du se tre muligheder: Live, Story (som fremhæves) og Reels.

Klik på "Live", så føres du til optageskærmen.

Du kan se alle mulige små muligheder: et sted at tilføje tekst, filtre, du kan bruge, og indstillinger i øverste venstre hjørne. Du kan enten optage dig selv eller vende kameraet rundt for at vise, hvad du ser på i stedet (med de små pile nederst til højre).

Når du trykker på den runde optageknap (nederst i midten af ​​skærmen), vil Instagram kontrollere din forbindelse og derefter starte udsendelsen. Når du er færdig, skal du bare trykke på "Slut" øverst til højre. Du får vist muligheden for at dele livevideoen eller slette den.

Sådan bruges Instagram-hjul

Hjul er bare en anden måde at dele videoer på Instagram - men disse videoer er korte klip (ca. 15 sekunder lange), der løber, når du spiller dem.

For at oprette et hjul skal du blot vælge "Hjul" fra skærmbilledet Historier. Når du trykker på den runde afspilningsknap, optager den i op til 15 sekunder (du kan stoppe den tidligere, hvis du vil ved at trykke på afspilningsknappen igen).

Bemærk : Hvis du stopper rullen, inden dine 15 sekunder er op, vil du se redigering / effekter-indstillingen til venstre på skærmen. Hvis du lader det gå i alle 15 sekunder, begynder det at afspille dit klip på loop, og du kan ikke se effekterne.

For at få adgang til effekterne derfra skal du bare klikke på den lille tilbage-pil i øverste venstre hjørne af skærmen, mens din video løkker. For bare at gå videre og sende det, skal du klikke på pilen fremad nederst til højre.

Når du rammer den højre pil, vil du se muligheden for at "Del til hjul i udforskning". Du skifter også til eller fra, om du også vil dele det med dit feed. Du kan dele det med det samme eller gemme det i et kladde.

Hvis du vil tilføje effekter (lyd, afspilningshastigheder, visuelle effekter, en timer - der giver dig mulighed for at vælge den del af din rulle, der skal holdes / deles - og justeringsmuligheder), skal du bare klikke på hver og lege med dem.

Når du er færdig med at røre din hjul, skal du klikke på den højre / næste pil for at se en forhåndsvisning af din oprettelse. Når du er klar, skal du klikke på næste igen, så får du delingsmulighederne.

Instagram-etikette - nogle gør og ikke bør poste

Giv kredit, hvor kredit forfalder

Giv kredit, hvis du vil dele / repostere en andens image. De fleste mennesker er glade for at have deres billeder, kunst, videoer osv. Delt af andre mennesker - så længe du giver ordentlig kredit.

Så hvordan gør du det? Som beskrevet ovenfor skal du kontakte ejeren af ​​kontoen via direkte besked og spørge, om du kan genindlægge deres indhold (med kredit).

Hvis de siger ja, skal du sørge for at @ omtale deres konto, når du genindlægger indholdet. Det er så simpelt som at skrive @ -symbolet efterfulgt af deres kontonavn. Når du ser det poppe op, skal du klikke på det og de bliver tagget. De får en meddelelse om, at du har nævnt dem.

Hvis de siger nej, skal du respektere deres ønsker og bare få personlig inspiration fra deres stillinger.

Bemærk : nogle kontoejere vil sige noget om genudsendelser i deres profil - så det er en god ide at tjekke der først.

Brug gode hashtags

Brug passende hashtags til at hjælpe folk med at finde dine indlæg. Hold dine hashtags relateret til det, du har delt, og tilføj ikke bare populære hashtags for at prøve at få dine indlæg til at blive vist i søgninger.

For eksempel, hvis du deler et billede af dig, der koder på din bærbare computer, kan nogle nyttige hashtags være #kodning, #programmering, #webdevelopment, #softwaredevelopment, #javascript, #developer osv.

Kast ikke bare #photooftheday eller #photography der ... medmindre du er fotograf.

Spam ikke folk om kollaps eller den seneste ordning med penge

Du kan muligvis se kommentarer på fotos som "X person hjalp mig med at tjene tusindvis af dollars. Jeg er så taknemmelig for deres hjælp. Du kan også gøre det!" eller noget mærkeligt og irrelevant sådan.

Hvis du ser disse kommentarer på dine fotos, kan du fjerne dem.

Du vil sandsynligvis også se kommentarer, der beder kontoejeren om at samarbejde med dem. Selvom dette er ok, hvis det er en seriøs undersøgelse, skal du ikke nå ud til folk, medmindre hvad de laver, passer godt til det, du laver. Spammy-kommentarer eller meddelelser værdsættes ikke.

Vær ikke ond

Instagram er et generelt positivt og støttende samfund. Der er naturligvis trolde som andre steder, men vær ikke en af ​​dem.

Hvis du har en bedømmende eller negativ kommentar eller stemning, skal du holde det for dig selv.

Nu kan du bruge Instagram som en professionel!

Uanset om du bare administrerer din personlige konto eller deler indhold til din virksomhed eller arbejdsgiver, skal du have værktøjerne til at få mest muligt ud af Instagram og dens mange funktioner.

Bare husk - der er mere til appen, end jeg har dækket her. Den bedste måde at lære om Instagram på er at lege med det. Klik på hvert ikon, prøv hver effekt. At lære ved at gøre, ikke?

Happy 'Gramming!

Bonus: Sådan tilmelder du dig Instagram på din stationære eller bærbare computer

Trin 1: Besøg instagram.com

Hvis du er på din desktop eller en bærbar computer, skal du gå til instagram.com, hvor du finder følgende startside:

Du kan se et par muligheder. Du kan enten:

 • log ind (hvis du allerede har en konto),
 • login med Facebook (Instagram ejes af Facebook, så de valgte den mulighed for social login),
 • eller tilmeld dig, hvis du ikke har en konto (i bunden).

Trin 2: Tilmeld dig en konto

Hvis du ikke har en konto, skal du klikke på "Tilmeld". Du føres til følgende skærmbillede:

Du vil bemærke, at du stadig har mulighed for at logge ind med Facebook. Men hvis du ikke vil gøre det, skal du blot udfylde den ønskede information og trykke på "tilmeld dig".

Nogle tip:

 • Du skal bruge et rigtigt e-mail- eller mobilnummer (da Instagram sender en bekræftelseskode der, som du skal tilmelde dig). Du kan bruge en "test" -mail, hvis du vil - som [email protected] eller [email protected] (så længe din e-mail faktisk er [email protected]).
 • Du behøver ikke bruge dit fulde navn, hvis du ikke vil - det kan være dit fornavn og sidste initial eller noget helt andet.
 • Vælg et brugernavn, der afspejler, hvem du er, hvad du deler osv. Det skal være unikt, og Instagram vil fortælle dig (med et lille flueben), om den du valgte fungerer.
 • Brug en adgangskodegenerator til at generere og gemme en sikker adgangskode til dig.

Trin 3: Indtast bekræftelseskoden

Når du har ramt "tilmeld dig", føres du til skærmen, der anmoder om bekræftelseskoden, som nedenfor:

Tjek din e-mail eller mobil (hvilken metode du har angivet ovenfor), og indtast koden, der sendes der. Klik på Næste.

Trin 4: Følg nogle mennesker for at komme i gang

Derefter føres du til en side fuld af foreslåede personer at følge:

Vælg et par (eller mindst en) fra denne liste, klik på "Følg" og rul helt ned. Du ser en blå "Kom godt i gang" -knap nederst - klik på den.

Trin 5: Afslut indtastningen af ​​din info

Endelig føres du til din startside, som ser sådan ud:

Bemærk, at din startside vil se anderledes ud, afhængigt af hvem du fulgte i det forrige trin.

I afsnittet "Kom godt i gang" mod toppen kan du finde venner på Facebook, der er på Instagram, tilføje mere info, men vigtigst af alt - tilføj et profilbillede .

Husk, at dit profilbillede ikke behøver at være et faktisk billede af dig selv, men det kan være nyttigt, hvis du vil have folk til at vide, hvem du er.

Hvis du ikke gør det, kan du tilføje ethvert foto, du kan lide. Men tilføj bestemt noget.

Når du har tilføjet dit billede (og andre oplysninger), forsvinder sektionen "Kom godt i gang", og du vil bare se din startside.