Sådan analyseres webstedets ydeevne med Lighthouse

Kontroller webstedsydelse manuelt, programmatisk eller automatisk

Lighthouse er et open source-projekt fra Google, der giver dig en måde at måle websides ydeevne på. Det har konfigurerbare indstillinger til gengivelse af forskellige forhold. Du kan f.eks. Indstille netværk og enhedstype til simulering.

Du giver Lighthouse en URL til revision, den kører en række revisioner mod siden, og derefter genererer den en rapport om, hvor godt siden klarede sig. Brug derfra de manglende revisioner som indikatorer for, hvordan du forbedrer siden. Hver revision har et referencedokument, der forklarer, hvorfor revisionen er vigtig, samt hvordan den løses. Fyrtårn

Der er mange grunde til, at du vil måle ydeevne, men en af ​​de vigtigste handler om indvirkningen på SEO. Jeg går nærmere ind på dette og hvordan man adresserer bestemte målinger i denne artikel.

Kører fyrtårn med Chrome DevTools

Du kan køre performance audits manuelt med Chrome DevTools browserudvidelse. Skyd blot udvidelsen fra den webside, du vil teste, og vælg panelet "Audits".

Blandt en række audits kan du vælge "performance". Du kan også vælge at simulere enhedstype og netværksdrossling. Nogle oplysninger specifikt om nedbrydning kan findes i fyrprojektet Github repo.

Klik på "Kør audits" næste. Efter afslutningen leverer Lighthouse en rapport inden for udvidelses-UI.

Denne rapport er en generel oversigt over vigtige målinger, muligheder og samlet præstationsscore. Miniaturer illustrerer livscyklussen for sideindlæsning. Hvad betyder alt dette? Google leverer en overflod af dokumentation, der beskriver hver metric, hvordan man adresserer dem og den samlede præstationsscore.

Øverst til venstre i Chrome DevTools-panelet er der et downloadikon, som du kan bruge til at downloade den fulde rapport i JSON-format. Du kan derefter bruge den til at oprette en PDF-rapport via Lighthouse Report Viewer.

På grund af den store mængde faktorer, der spiller ind i sidelastningens livscyklus, er det vigtigt at sammenligne resultater i batches. At tage et gennemsnit på 5 kørsler vil for eksempel give bedre indsigt.

Kører fyr programmatisk

For vores standardsituationer med "run of the mill" skal ovenstående være tilstrækkeligt. En anden måde at køre Lighthouse på er at installere open source-pakken via NPM og følge instruktionerne i CLI-dokumentationen. Dette kan være gavnligt, hvis du f.eks. Vil køre revisioner programmatisk i en build-pipeline.

I lighed med ovenstående kan du også køre Lighthouse i kode ved at følge dokumentationen til brug af Node-modulet programmatisk. Du kunne oprette en fuldgyldig Node.js-applikation med Lighthouse?!

Kører fyr automatisk over tid

Så nu hvor vi er proffer - lad os tage dette til det næste niveau. Der er mange integrationer angivet i Lighthouse-dokumentationen, så lad os se på en af ​​dem.

Brug af "Foo" til at køre fyrtårn og sammenligne resultater over tid

I en teknisk indstilling, hvor mange udviklere implementerer applikationsændringer regelmæssigt, kan det være vigtigt at overvåge webstedets ydeevne over tid for at knytte ændringssæt til forringelse eller forbedring af ydeevne. Et andet eksempel ville være hold, der har initiativer til at forbedre ydeevnen af ​​SEO-rangordning eller af andre grunde. I disse situationer er det vigtigt at overvåge webstedets ydeevne over dage, uger, måneder osv.

Du kan tilføje URL'er til at spore på www.foo.software og overvåge ydeevneændring. Foo giver også e-mail-, Slack- eller PagerDuty-meddelelser, når ydeevnen er faldet under en tærskel, der er defineret af brugeren, når den er tilbage til normal, og når forbedringer identificeres automatisk!

Det bedste ved det er, at du kan oprette en konto gratis! Når du er registreret og logget ind, skal du klikke på linket "Sider" fra topnavigationen. Det er her, du kan tilføje webadresser til overvågning. Foo gemmer resultater og viser et tidslinjediagram, der giver en visualisering af vigtige målinger. Du kan skifte mellem dage, uger, måneder og uddybe detaljerede rapporter.

Konklusion

Fyrtårn er ved at blive en industristandard i måling af webstedsydelse. Der er bøger, der er værd at dokumentere om fyrtårn, der indeholder detaljer om vigtige målinger.