Hvordan Anki reddet min tekniske karriere

Jeg blev udbrændt, og min softwarekarriere var gået i stå kun tre år inde. Min hukommelse sugede. Var min dårlige hukommelse fra stress, søvnmangel, eller var det altid så slemt? Arbejdet var en cyklus, hvor man startede dagen med ”I dag er dagen, jeg ændrer” og sluttede den i en selvafskyende dopaminafhængig HackerNews, Reddit og Medium. Jeg var en fiasko.

Råd, jeg havde brug for, men ignoreret nr. 213 : Bind ikke din selvværd til dit arbejde.

Jeg ville være en god helvede, stor softwareingeniør. Men mit arbejde var middelmådigt. Endnu værre prøvede jeg. Min røv sad i den stol tolv timer om dagen, seks dage om ugen og prøvede at skrive smuk Python-kode. Jeg kiggede konstant på dokumentation og blev altid suget ind i Internets kaninhul med distraktioner. Jeg prøvede hårdt.

Og så var der Kyle. Kyle og jeg var begyndt at programmere fra bunden; vi lærte begge på jobbet. Tre år senere var vores fremskridt ikke ens.

"Kyle er den første 10X-ingeniør, jeg nogensinde har arbejdet med." - Alle. enkelt. medarbejder. m / 15+ års erfaring.

Kyle arbejdede hverdage fra 10:00 til 16:00. Han fik sit arbejde udført tidligt og producerede alene 80% af hele holdet. Ved at tilføje mere fornærmelse mod skade arbejdede han kun som 60% af tiden. Resten af ​​tiden blev brugt på ... HackerNews, Reddit og Medium. Jeg var den vanskelige, langsomme brute, og Kyle var den yndefulde hare.

Kyle havde ikke en hemmelig rutine. Han mediterede aldrig. Han var tynd på trods af McDonalds til morgenmad, frokost og middag. Men Kyle havde en superheltevne. Fotografisk hukommelse i API-syntaks og dokumentation.

Det ville jeg have, og jeg var jaloux. Min karriere var fast og noget der skulle ændres. Og så begyndte jeg en dedikeret rejse i adskilt gentagelse. Hver dag i tre år tilbragte jeg en til tre timer i adskilt gentagelse. Det var brutalt, og jeg havde brug for det.

Hvad er gentagne gentagne placeringer?

Spaced repetition er en husketeknik, der minder dig om koncepter med mellemrum for at maksimere hukommelsesretention effektivt. Det er en strategi til at minde vores hjerner om fakta; det udnytter det faktum, at det bedste tidspunkt at huske en kendsgerning er lige inden vi glemmer det. Vores hjerner er glemsom, men vi kan bruge strategier til at gøre det mindre glemsom.

Ved stigende afstandsintervaller konsolideres hukommelse mere sandsynligt i langtidshukommelse (og mindre sandsynligt glemt). Bemærk varigheden af ​​hver påmindelse er længere ud hver gang.

Bemærk: Dette billede repræsenterer nøjagtigt det samme som ovenfor, men i forskellige farver for at fremme fastholdelse. Jeg er fuld af hjernehacks.

Lad som om du havde seks chancer om året for at minde Bill Gates om dit navn. Hvis Bill husker dit navn et helt kalenderår senere, får du en million dollars!

Hvilket påmindelsesinterval vælger du?

 • Valgmulighed 1 - Cram inden eksamen: 26., 27., 28., 29., 30., 31. december.
 • Mulighed 2 - The Ivy League Valedictorian: 1. hver anden måned. 1. januar, 1. marts, 1. april osv.
 • Valgmulighed 3 - Med gentagne mellemrum: 1. januar, 3. januar, 20. januar, 28. februar, 15. april, 30. september.

Mulighed 3 (Spaced Repetition) giver dig størst sandsynlighed for, at Bill husker dit navn. Ah, kaptajnens åbenlyse blogforfatter.

Men hvorfor mulighed 3?

 1. Cramming fungerer sjældent, når det passerer fra korttidshukommelsen. Hvor mange cram-sessioner kan du huske fra gymnasiet?
 2. Påmindelser med jævnt fordelt slags arbejde, men du bliver nødt til at gennemgå al din viden i hvert interval, hvilket ikke lyder skalerbart / sjovt / giver dig mulighed for at have et socialt liv.
 3. Vores hjerner fungerer bedst med eksponentielt placerede påmindelser.

Uden for medicinstuderende og sprogindlæringsapps som Duolingo er gentagen afstand ikke almindelig. Det er ikke så sejt som at klemme sammen, men det fungerer. Medicinstuderende bruger det til at huske disse forfærdelige tusind sider lærebøger. Duolingo bruger det, fordi det er effektivt. Kan du huske den fyr, der dominerede Jeopardy for et par år siden? Fordelt gentagelse fanatiker.

Hvis det er så fantastisk, hvorfor er almindelig gentagelse ikke almindelig?

 • Folk ved ikke om det.
 • Selvom du bruger det, er det svært at gøre det til en vane at gennemgå flashcards.
 • At lave flashcards er irriterende. Hvem vil skrive noter i en flashcard-app?
 • Folk taler en stor snak om selvforbedring, men ønsker ikke at gøre noget stinkende hårdt arbejde.
 • Det er ikke sejt. Du vil ikke bringe flashcard-studier op på din første date.

Men softwareingeniører har allerede disse smertepunkter ...

 • Ingeniører forventes at vide om kommende tendenser. Ellers bruger du stadig BitBucket og Adobe Flash.
 • Ingeniører er vaner. Gør gennemgangen af ​​dit flashcard-app til din første arbejdsopgave (på toget, toilettet lige før Candy Crush). Stop StackOverflow "hvordan ændrer jeg min git-forpligtelse" fem gange hver måned.
 • I stedet for at bruge Quiver, EverNote, Notion osv. Til notering skal du gemme det som et flashkort.
 • At være en god softwareingeniør kræver livslang læring.
 • Lad os være ærlige, du får ikke mange første datoer.

Anki og SuperMemo er de mest almindelige gentagne applikationer i afstand. Begge hjælper med at oprette flashcards og quiz baseret på en afstandsalgoritme. Hvis du får et spørgsmål rigtigt, spørger det igen længere ude. Får du et forkert kort? Det minder dig i morgen. Jeg bruger Anki. Anki virker mere almindelig blandt softwareingeniører. Download mobilappen (iOS / Android). Android-appen er fantastisk.

Nogle hurtige terminologier (hvis du, du ved, glemte det):

 • Spaced gentagelse er en læringsteknik.
 • Anki og SuperMemo er applikationer, der bruger gentagne mellemrum.
 • Du opretter flashkort i Anki og SuperMemo. De quiz dig med adskilte intervaller.
 • Et dæk kaldes ofte hele din flashcard-samling.

Vane: Når jeg søger på StackOverflow, opretter jeg straks et flashkort af mit spørgsmål og tilføjer svaret / svarene til Anki.

Spaced gentagelse er en offline fattig mands StackOverflow (Ja, jeg prøvede Dash). Forud for Anki glemte jeg syntaksen svarende til mine daglige erfaringer. Jeg brugte allerede Anki til generel viden. Hvorfor ikke omfavne programmering af flashkort til Anki? Jeg var tøvende på grund af nogle få grunde.

 • Dovenskab. Det kan være svært at skrive gode Anki-programmeringskort.
 • Flashcards m / kode er vanskelige at huske. Det er meget lettere at huske hovedstaden i Mongoliet (Ulaanbaatar) end hvordan man kopierer en liste over filer i en .txt-fil fra en eksternt monteret harddisk ved hjælp af xargs (cat list.txt | xargs -l {} mv / Volumes / External / {} / Desktop). At få et kort forkert i flere dage er frustrerende.

Og i de sidste tre år har jeg føjet alt til Anki. Bash-aliasser, IDE-genveje, programmering af API'er, dokumentation, designmønstre osv. Når jeg har gjort det, vil jeg ikke anbefale at tilføje alt . Emnet for mine Anki-fejl fortjener sin egen artikel ...?

Fordele

Efter at have omfavnet Anki, når jeg først havde mestret et kort, var den hurtige tilbagekaldelse af sprog og ramme-API'er som at have min bøn til flowguderne endelig besvaret.

For tre år siden var mit alt for almindelige mønster:

 • Start kodning
 • StackOverflow noget syntaks, som jeg frustrerende glemte
 • Bliv distraheret. Læs HackerNews
 • Hmm, intet nyt på HackerNews, lad os prøve Reddit
 • Prøv at komme i gang?
 • Fortvivlelse. Måske sendte nogen en ny historie på HackerNews?

Nu udstyret med en forbedret hukommelse i API-syntaks, dokumentation, landstæder og teknik - der er en skarp forskel.

2016 - Korte bursts efterfulgt af frustrerende distraktioner

Nuværende år til dato - jeg burde finde en ny hobby ...

Forpligtelse

Med mellemrum gentagelse kræver en daglig forpligtelse, men garanterer en stor hukommelse. De fleste brugere gennemgår gennemsnitligt tyve minutter om dagen. Hvis du tilføjer nul ekstra kort (hoste, slacker), er din gennemgangstid i gennemsnit nul, når viden bliver langvarig hukommelse. Tilliden ved at vide, at når noget er tilføjet til Anki, vil det ikke blive glemt, er berusende .

Afspejling

Spaced gentagelse er min vigtigste karriere / livs-hack . Det er ikke altid let. Det garanterer ikke, at du bliver en bedre ingeniør (bedste praksis og design slår syntaks), men det gør dig til en dygtig. Når du hurtigt kan huske syntaksen, bliver du forbløffet over, hvor hurtigt du kan kode. Nogle gange resulterer det bare i skør kode hurtigere. Men de bedste kodere koder meget . Og det er den eneste garanterede måde at forbedre sig på.

Videnforbindelser på interessante måder. Mange af mine flashcards inkluderer blogs og artikler om engineering - at kende historien om RPC, SOAP, REST og GraphQL har ført til forbedrede design- og arkitekturbeslutninger. Tæller : At huske binære søgetræalgoritmer har endnu ikke været praktisk ...

Jager 10X

Jeg begyndte dette med at jagte en absurd drøm om "at blive en 10X-ingeniør som Kyle". Som om der ville være en gradueringsceremoni eller noget latterligt. Ved anden overvejelse lyder prisen "Årets største værktøj" godt.

Jeg har ingen idé om, hvad der udgør en 10X-ingeniør; vi har ikke benchmarks, der omfatter output, lederskab, kodekvalitet og teknisk gæld. Chasing 10X blev meningsløs, da jeg endelig havde tillid til, at jeg formede min egen selvforbedring. En forbedret hukommelse gav mig kontrol over min egen skæbne.

Kyle er stadig flere gange bedre end jeg nogensinde vil være, og det er helt fint.

Råd, jeg havde brug for, men ignoreret nr. 421 : Sammenlign ikke dig selv med andre. Bare sørg for at forbedre dig hver dag. Sammensat interesse er den mest magtfulde ting i universet.

Diverse:

 • Min Anki Analytics

Andre gode artikler om gentagne gentagne placeringer:

 • Spaced Gentagelse - Gwern
 • Augmenting Long-term Memory - Michael Nielsen
 • At huske et programmeringssprog ved hjælp af adskilt gentagelsessoftware - Derek Sivers
 • Vil du huske alt, hvad du nogensinde vil lære? Overgivelse - Kabelforbundet

Opfølgningsartikler:

 • Bedste og værste fejl med Anki, der studerer, hukommelseshacks og skaber første principper vs taktiske flashcards. (10. april)
 • Mine yndlingshacks for at undgå Internets distraktioner (13. april)

Oprindeligt offentliggjort på senrigan.io.