Google Doc for kodning: Git & GitHub

Introduktion

Google Doc er en webserver (online) tekstbehandler. En brugers filer oprettes via en webbrowser og gemmes på en server. Denne software gør det muligt for brugere at dele dokumenter med andre til samarbejde. Normalt er arbejdsgangen følgende:

 • Opret et dokument & udfyld med indhold.
 • Gem indhold og del filen med andre til samarbejde.
 • Medlemmer bidrager på det samme dokument online.

Bortset fra fildeling er en anden vigtig funktion muligheden for at fortryde eller gentage ændringer foretaget i 'master'-filen. Ændringerne i dokumentet er sekventielle, og enhver bruger kan fortryde (eller gentage) disse ændringer.

Men dette kan hurtigt blive et stort rod, især når flere brugere samtidigt tilføjer eller redigerer indhold. Hvem skabte eller ændrede hvilket indhold og af hvilken grund er ukendt.

Atom, Git & GitHub

I softwareudvikling består værktøjerne til samarbejdsprogrammering af et teksteditor, versionskontrolsystem og et online arkiv.

Atom ( eller en hvilken som helst teksteditor ) er som din tekstbehandler på klientsiden (desktop), undtagen at dokumentet er kode skrevet på et eller andet sprog (dvs. JavaScript).

Git er et værktøj til selektiv registrering af historikken over dit projekts gemte ændringer. Det er en måde at ' styre ' alle de forskellige versioner af dit programmeringsprojekt på.

GitHub er som dine Google Docs, bortset fra at du kan oprette og gemme din version af koden offline, før du skubber den til at blive gemt online.

Så du har dit teksteditor ( Atom ) , versionskontrolsystem ( Git ) & fjernfillagringssystem ( GitHub ) . Dette er de grundlæggende elementer, der løser samarbejdsproblemet, især for softwareudviklere. Workflowet svarer til brugen af ​​Google Docs, med nogle forskelle.

Samarbejdsflow til softwareudvikling

 1. Opret GitHub-arkiv online ( eksternt ) ( //github.com/new )

2. Opret et offline ( lokalt ) lager. Terminalkommandoen git init project_name initierer dit projekt ved at oprette en mappe til at gemme dens indholds- og versionskontrolfiler for at gemme en historie med dens ændringer

 • Ideen er til sidst at have en fjernbetjening og en lokal kopi af dit projekt.

3. Brug en teksteditor til at oprette indhold. Det er her, du begynder at skrive dit program med Atom og oprette dine JavaScript-filer.

4. Gem indholdet og noter vigtige historiske fremskridt i dit projekt. Terminalkommandoen git add. tilføjer alt mappeindhold, alle ændringer, der skal begås i historien. Kommandoen git commit -m 'meddelelse' forpligter ændringerne til historikken sammen med en besked, der forklarer de foretagne ændringer. Kommandoen git push skubber dine filer og historiske data til dit fjernlager.

 • Når du løbende gør fremskridt i dit projekt, registrerer du begrundelsen bag hvert udviklingsstadium (git add, git commit, git push).

5. Del filen med andre for samarbejde. Når dit fjernlager har indhold, kan du dele dit projekt med samarbejdspartnere.

 • Når medlemmer har accepteret invitationen, kan de forkaste en gren fra det eksterne lager og klone projektet lokalt ( git clone sh>).
 • Hver samarbejdspartner kan oprette indhold, gemme indholdet og skubbe det til deres fjerntliggende gren.
 • Når samarbejdspartnere fortsætter med at opbygge og gemme deres indhold, ender de med at bygge gafler i GitHub “sky” ( git add , git commit , git push ).
 • Hver gaffel er en samarbejdspartner, der forgrener sig fra det oprindelige projekt, så medlemmer kan arbejde parallelt med ophavsmanden uden at forstyrre hinandens fremskridt. Hver gang en samarbejdspartner udfører et git-skub , forlænges gaffelen.

6. Flet forgrenede filer. Efter anmodning fra samarbejdspartnerne kan ophavsmanden trække deres gren for at blive flettet med mastergrenen.

 • Når en samarbejdspartner indsender en pullanmodning, kan ophavsmanden udføre en git-pull for at flette filialerne til en enkelt opdateret version af projektet. Denne nye version kan derefter skubbes ind i den eksterne repo for alle at se og bruge.

Versionskontrol og fildeling

I samarbejde med softwareudvikling foretages ændringer i flere kloner af en masterkopi, før de flettes til masterfilen. Så de foretagne ændringer er sekventielle, men med overlapninger i tiden.

Hvert nyt stykke indhold, der oprettes på en klon, skubbes i sidste ende mod en samarbejdspartners mesterrepræsentation. Hver samarbejdspartners forpligtende besked giver feedback til ophavsmanden, så de kan foretage forståelige redigeringer og tilføjelser til det oprindelige projekt.

Dette ville være en vanskelig bedrift uden Gits versionskontrol og GitHubs fildeling. En simpel terminalkommando ( git branch & lt; branch_n a me>) kan tage en klon på en lokal maskine og oprette en gren, så en anden version af projektet kan udvikles. En bruger kan derefter notere at tage deres progression (git add & git commit) til enhver tid. Hvis der var problemer med en aktiv version, kan brugeren blot skifte til en tidligere br anch (git chec kout

anch_name>) og fortsæt derfra.

Dette er meningen med versionskontrol . På et hvilket som helst tidspunkt kan en bruger skifte til alternative versioner af et projekt, mens han begår forståelige noter, der forklarer udviklingen af ​​hver version. Brugeren har fuld kontrol over de versioner, der er udviklet. Et simpelt terminal-skub til GitHub-skyerne gør enhver version tilgængelig for deres samarbejdspartnere. Dette er styrken ved at bruge Git & GitHub i samarbejde med softwareudvikling.

Referencer:

Git - Videoer

Rediger beskrivelse git-scm.com Lær Git med Bitbucket Cloud | Atlassian Git vejledning

Lær Git med Bitbucket Cloudwww.atlassian.com Sådan fungerer Google Docs

Bagsiden af ​​Google Docs - Bagsiden af ​​Google Docs er afhængig af simpel, billig hardware og software. Lær mere ... computer.howstuffworks.com Atom (teksteditor) - Wikipedia

Atom er en gratis og open source-tekst- og kildekodeditor til macOS, Linux og Microsoft Windows med understøttelse af ... da.wikipedia.org Git - Wikipedia

Git () er et distribueret versionskontrolsystem til sporing af ændringer i kildekoden under softwareudvikling. Det er… en.wikipedia.org GitHub - Wikipedia

GitHub tilbyder planer for virksomheds-, team-, pro- og gratiskonti, der ofte bruges til at være vært for open source-software ... da.wikipedia.org