Alle 2016's bedste mobilapps ejes af enten Google eller Facebook

I dag udgav Nielsen deres rapport om de mest anvendte mobilapps i 2016. De top 8 apps var alle ejet af kun to virksomheder: Google og Facebook.

Halvdelen af ​​disse apps er resultatet af opkøb:

  • Google erhvervede hvad der ville blive Google Maps tilbage i 2004.
  • Google erhvervede YouTube i 2006.
  • Facebook erhvervede Beluga i 2011, som det blev til Facebook Messenger.
  • Facebook erhvervede Instagram i 2012.

Og selvom 88% af amerikanerne nu har en smartphone, er de dybest set stoppet med at downloade nye apps.

Med andre ord ser mobilapps ud til at blive et marked, der vinder alt, hvor det er svært for nyankomne overhovedet at få trækkraft.

Hvordan blev mobilappmarkedet så stagnerende?

En af grundene til al denne konsolidering er, at mobilapp-butikker gør det svært for folk at opdage nye apps. Selvom din ven fortæller dig om en bestemt app, og du ved præcis, hvad du søger efter, graver du stadig efter den blandt knock-off-apps og direkte forfalskninger.

En anden grund til, at folk ikke installerer nye apps, er at installation af en ny app tager tid og tæller med i din dataplan. Det er lettere at bare forblive i Facebooks app og gøre ting der.

Som et resultat bruger 1,65 milliarder mennesker Facebook hver måned i gennemsnit 50 minutter hver dag. Og Facebook-brugen vokser støt og cannibaliserer brugen af ​​andre apps.

Det er svært at finde eksempler på break-out apps fra de sidste par år. Det bedste eksempel på en forstyrrende nykommer, der ikke støttes af et større selskab, er Snapchat, der for nylig passerede Twitter i daglig brug.

Facebook forsøgte at erhverve Snapchat tilbage i 2014, men Snapchat afslog deres tilbud på 3 milliarder dollars.

Jeg kender ikke mange andre nystartede startups med modet til at modstå et sådant tilbud. Groupon afviste et købstilbud på $ 6 milliarder fra Google i 2012, og som følge heraf fyrede Groupons bestyrelse sin administrerende direktør mindre end et år senere.

Hvad med apps fra andre store virksomheder?

Du tror måske, at Apple ville have de mest populære apps. Når alt kommer til alt er iPhone halvdelen af ​​det amerikanske smartphone-marked.

Men den eneste Apple-app, der knækkede Nielsens top 10, var Apple Music, som kom ud i sommer efter en tung marketingkampagne.

Med hensyn til folk, der betaler for at fortsætte med at bruge det, efter at deres prøveperiode er slut, ser Apple Musics tal ikke så godt ud. Det er usandsynligt, at Apple Music bliver en topapp næste år.

Apple har masser af succesrige apps, selvom mange af dem er populære på grund af at være standardapps i Apples iOS og tæt integreret med værktøjer som Siri. Men ingen af ​​disse apps nærmer sig populariteten af ​​Googles og Facebooks flagskibsapps.

Andre apps på din telefon inkluderer sandsynligvis hjælpeprogrammer, der fungerer som et indgangspunkt i tjenester, såsom Amazon, Netflix og Uber. Du har muligvis også et par apps fra banker, flyselskaber, købmandsforretninger og andre traditionelle virksomheder, der tilskynder dig til at downloade deres apps.

Og det handler virkelig om mobilapps.

Men vent. Vi glemmer den rigtige kontantkoe i Google og Apple-appbutikkerne.

80% af mobilappens indtægter kommer fra spil

Mobilspil dominerer appbutiks omsætning. De vil sandsynligvis fortsætte med at gøre det.

Men ligesom apps, der ikke er spil, er spil også et vinder-tager-alt-forslag. Det gennemsnitlige mobilspil brutto kun cirka $ 3.000 - ikke næsten nok til at udligne dets udviklingsomkostninger.

Hvad med de løbende succeser? Hvad med det must-have-spil i 2016, Pokémon Go?

Nå, Pokémon Go er bygget på toppen af ​​intellektuel ejendom, der ejes af Nintendo - et 127 år gammelt multinationalt selskab, der bestemt ikke er et indie-spilstudie.

Og selve Pokémon Go-spillet blev udviklet af Niantic, som er et delvis datterselskab af ... du gættede det - Google!

Det er rigtigt - selvom Pokémon Go havde været populær nok til at rangere som en topapp i 2016, ville det ikke ændre denne grundlæggende virkelighed: Google og Facebook ejer mobilappbranchen.

OKAY. Så er mobilapps overstået da?

Jeg vil stoppe lidt genert over at sige, at native apps er dømt.

Hvis du tilfældigvis har ansvaret for et stort selskab med millioner af kunder, er det sandsynligvis stadig værd at investere i at opbygge gode mobilapps. Du kan få i det mindste nogle af dine kunder til at bruge disse apps, og de kan muligvis få nok værdi til at retfærdiggøre indsatsen.

Men hvis du er en opstart eller en udvikler, der håber faktisk at opbygge en brugerbase og tjene penge, vil jeg anbefale at gå videre til udvikling af mobilapps med ekstrem forsigtighed.

Internettet er et billigere og lettere sted at opbygge produkter og tiltrække brugere. Det er også et sted, hvor du ikke vil leve og dø af indfaldene fra Apple og Googles appbutikker.

Værktøjer som Cordova eller React Native kan give dig mulighed for at oprette mobile apps hurtigere og mindre dyrt ved hjælp af JavaScript. Med disse kan du udskyde behovet for at lære platformsspecifikke sprog og rammer - eller opsøge specialiserede iOS- og Android-udviklere - indtil din app allerede har mange brugere.

Der er også muligheder som Progressive Web Apps, som stort set er JavaScript-drevne webapps, der fungerer offline og har vigtige mobilappfunktioner som push-underretninger.

Selvom de to resterende mobilappsøkosystemer - iOS og Android - faktisk er modnet forbi det punkt at tillade nye levedygtige mobilapps, ville jeg ikke bekymre mig for meget. Smarttelefoner var kun en grænse, der skulle foregå.

2017 kan der opstå en reel efterspørgsel efter virtual reality-apps. Og Amazon solgte millioner af Echo-enheder denne feriesæson. Det kan nu have en stor nok installationsbase til apps, der bruger Alexa's konversationsgrænseflade til at starte.

Der er altid nye grænser, der skal udforskes af frygtløse udviklere og iværksættere.

Jeg skriver kun om programmering og teknologi. Hvis du følger mig på Twitter, spilder jeg ikke din tid. ?