Hvorfor du aldrig er for gammel til at lære Java (eller noget programmeringssprog)

"Kærlighed har ingen alder."

Mange er enige i dette ordsprog, men alligevel rammer vi ind og overbeviser os selv om, at det er for sent at studere eller ændre erhverv. Hvorfor bruger vi ikke denne tilgang til alt, hvad vi gerne vil opnå, især når det kommer til at lære noget nyt, som et programmeringssprog?

Jeg er en vejleder for et Java-kursus, og jeg har mange eksempler på mennesker, der startede deres studier i Java i en alder af 30 eller derover. Faktisk bliver folk ved at blive ældre mere erfarne og kloge, de ser tingene forskelligt, hvilket hjælper dem med at være som en and til vand ved enhver ny begyndelse. Derudover er der mindre alder i IT end i andre brancher. Det værdsætter færdighederne snarere end en koders alder.

Her finder du 5 solide argumenter for, hvorfor du ikke bør forsømme dine ønsker og skulle begynde at lære Java. Disse grunde gælder dog også for andre programmeringssprog. Så bliv hos os, hvis du er på udkig efter inspirationens gnist - du finder den helt sikkert her.

Årsag 1. At lære nye ting, når du bliver ældre, hjælper med at holde den gamle processor tikkende

Tro det eller ej, nylige medicinske undersøgelser af Cesar Quililan beviste den betydelige indflydelse af hjerneaktivitet på aldring og hjernens sundhed. Det betyder, at jo mere du træner din hjerne, jo længere holder du din fornuft. De viste også, at folk i en alder af 60-90 år kun forbedrede deres hjerne sundhed ved kun at lave håndværk og nogle hobbyer i et par timer om dagen. Så forestil dig nu, hvad hjernen hos en 30-årig person kan gøre.

At lære et programmeringssprog er lig med at træne dine tankeprocesser - en mental træning, hvorved din opmærksomhed og koncentration bliver meget bedre.

Der er en succeshistorie om en 32-årig på Reddit. Han vidste intet om programmering eller andre tekniske ting, men nu studerer han programmering på universitetet, og han siger, da han startede - det var ret hårdt, men nu er hans “sind skarpt som en tac”. Desuden, tro det eller ej, ingen bryr sig om hans alder.

Årsag 2. Der er mange online kurser og materialer - ingen ser din alder

I dag er der mange online kurser, og mange mennesker indrømmer, at de er mere effektive end de offline, og giver et mere positivt resultat. Årsagerne er enkle: IT-branchen værdsætter din viden, ikke fysiske evner, og du vælger selv det rette tidspunkt og tempo til at studere. Der er adskillige historier om mennesker, der opnåede dem med succes og fik deres drømmejob på meget kort tid.

Her er tre lyse eksempler på online ressourcer, hvor du kan lære Java:

 • CodeGym - et online Java-programmeringskursus, der er baseret på 80% på praksis, designet til læring helt fra starten.
 • CodeAcademy - dette program er baseret på tilegnelse af tekniske færdigheder, der vil være meget nyttige i dit fremtidige job.
 • Derudover er der online videokurser på Coursera eller Udemy - platforme, der omfatter kurser fra onlineuniversiteter fra hele verden til forskellige fag.

Når du først begynder at lære eller arbejde som programmør, vil alle helt sikkert have brug for mentorstøtte fra dem, der er en dab hånd på Java. Desuden har Java-udviklere et meget stærkt samfund, og her er nogle platforme, der hjælper dig med at finde nødvendige oplysninger eller bede et råd.

 • Java Forum er et klassisk forum, der består af mange emner, og det er opdelt i sektioner for hurtigere søgning.
 • Java verden er en platform, hvor nyheder, blogs, specialister og mange ting relateret til Java er baseret ét sted.
 • CodeGym Help er et fællesskab for nybegyndere, hvor de kan finde hurtig og ordentlig support.

De steder, hvor du kan stille spørgsmål og finde en eller endnu flere løsninger fra brugerne:

 • Java subreddit: deling af løsninger og erfaring med problemer og emner relateret til Java;
 • Programmering af subreddit: beder om og finder løsninger på ethvert problem relateret til programmering.

Blogs er også vigtige - de observerer opdateringer, nye funktioner og generelt, hvad der er nyligt opfundet eller oprettet for en bedre kodningsoplevelse i Java.

 • Java Geek er en kilde, hvor du kan finde en klar forklaring på en sag eller et problem, foruden er det opdelt i kategorier-interaktioner med forskellige teknologier.
 • Bench Resources er en anden kilde, hvor problemer og sager relateret til Java er beskrevet. Dens struktur er også opdelt i sektioner til hurtig søgning.

Og selvfølgelig, glem aldrig en anden vigtig kilde til viden - bøger. Når du er blevet programmør, vil du efter en lang arbejdsdag ved computeren desuden bytte en computerskærm med noget andet.

 • Head First Java af Kathy Sierra & Bert Bates. Forfatterne forsøger at bringe deres viden gennem simpelt sprog og visuelt indhold uden at dvæle ved, hvor svært det er at lære et OOP-sprog.
 • Java: A Beginner's Guide af Herbert Schildt - beskriver det grundlæggende i Java på en inkrementel måde, der giver brugerne mulighed for at forstå og dykke ned i Java helt fra starten.

Som du måske har bemærket, er der mange online ressourcer, og det er bare begyndelsen. Så hvad forhindrer dig i at føle dig fri til at begynde at lære Java med så stor støtte? De er ligeglade med din alder, kun din viden.

Årsag 3. Alder er irrelevant

Alder er bare et antal ... af din oplevelse. Desværre er der en global stereotype og fejlslutning, at du skal have et fast job indtil slutningen af ​​dit liv. Men hvem sagde, at det er sådan, tingene skal være? Du er en moden person, der ved, hvad du leder efter, og hvilket resultat du vil have. Det er derfor, når du først har besluttet, at du vil kode - udvikle denne gnist, og før eller senere vil det betale dig.

En anden motivation er at tænke på dig selv og aldrig sammenligne med nogen anden, da folk har forskellige oplevelser og forskellige niveauer af viden. Udgangspunktet skal være, hvad du vidste, før du begyndte at lære. Du vil blive overrasket over at sammenligne dine fremskridt med den foregående fase.

Der er et vidunderligt eksempel på en koder fra mit kursus, der aldrig havde haft et job relateret til et teknisk erhverv. Men han besluttede at give trin-for-trin tutorials på CodeGym, og ved du hvad? Han lykkedes og fik det job, han ønskede.

Og vær aldrig bange for “dårlig kode” eller manglende erfaring, da uanset hvilken alder du er, begår alle fejl i starten, og de forsvinder gradvist, mens du finpudser dine evner. Du ved, at yngre studerende bekymrer sig lige så meget som de ældre? Vil jeg få et job uden erfaring? Men sandheden er, at nogle virksomheder er på udkig efter folk med minimal erfaring til at dyrke en specialist til deres projekter. Derudover udvikler teknologier hver dag, og de vil kræve masser af kode og dem, der kan oprette den. Du kan ikke lære alt på én gang :)

Årsag 4. At lære Java er som at lære enhver anden færdighed

At lære Java er ikke anderledes end, lad os sige, at lære at cykle. Der er ingen stor forskel. Men hvis du begynder at lære at cykle i en moden alder, vil du bekymre dig mere, og alligevel er det mere sandsynligt, at du bruger mindre tid på det. Alder spiller en vigtig rolle i din visdom og erfaring, da du laver fejl og ved, hvordan du løser dem.

Programmering er ikke kun kodning i sig selv, men søger efter den bedste løsning på et problem, som folk har haft. Og her vil din oplevelse hjælpe meget. At have baggrunden i et andet felt er således en enorm fordel. Og mange, der gjorde de samme trin, indrømmer at deres modenhed øger deres succes.

Årsag 5. Nu er lige så god tid som noget andet

Udsæt aldrig det, du planlægger, begynd at lære så hurtigt som muligt, da det rigtige tidspunkt aldrig kommer. Alt du skal gøre er at spilde din værdifulde tid, hvis du venter. Desuden vil du senere i livet have endnu mere tvivl, end du har nu, og det bliver sværere at starte.

Derudover har du nye muligheder for at ændre dit job eller endda få en forfremmelse eller forbedre dit nuværende arbejde. Er det ikke tiltalende? Det er nemt at finde på Reddit en historie om en person i midten af ​​30'erne med en tornet vej gennem at arbejde med unge kodere og virksomhedsstrukturen inden for de virksomheder, han stod overfor. Men det gjorde ham stærkere, og han fik jobbet endnu lettere, end han troede.

Pak ind

Hvis du er en af ​​dem, der står ved et vejkryds og tænker ”Jeg er for gammel til x”, skal du vide, at alder kun er tidseksponering, hvilket hjælper dig med at se, hvad unge normalt ikke gør. At lære noget nyt vil holde din mentale sundhed i orden, og din mentale skarphed vil være lig med dem, der er yngre end dig.

Derfor er det bare endnu en perfekt mulighed at vælge måden at lære Java hjemme / online på at vise alle, at du kan gøre mere. Tag dette som at opnå en anden vigtig færdighed. Desuden vil ingen være ligeglad med, hvilken alder du er, da it-branchen værdsætter viden så højt.

Således skal du aldrig give op på din idé og bare begynde at komme videre. Vær sikker på at du altid får stor støtte, uanset hvilken måde du vælger.

Det er aldrig for sent at begynde at lære Java eller hvad du vil, da jo hurtigere du begynder at lære, jo flere frynsegoder får du fra livet - bare start! Derudover giver din praksis og viden dig mulighed for at udvide omfanget af dine evner, og så vil du helt sikkert være en succesrig person.

Så hvis du mener, at du er for gammel til dette ...

… du er ikke.