Hvordan min app vandt tredjepladsen i en international studenterkonkurrence

Jeg udviklede en app, der vandt tredjepladsen ved IEEE Mobile Applications Development Contest 2017 (IEEEmadC 2017) blandt mere end 40 lige store apps udviklet af studerende over hele verden. Det var en fantastisk oplevelse, der fik mig til at åbne mit sind for nye måder at se tingene på og mine evner som udvikler.

Her er tre ting, som jeg tror fik min app til at blive valgt blandt så mange interessante og rigtig gode applikationer fra studerende over hele kloden, og som jeg er sikker på, kan få din app til at gøre det også.

1. Vælg en idé, der er nyttig for dit eget liv og for andre omkring dig.

Den første fase af konkurrencen var idéfasen. Mere end 200 grupper sendte fantastiske ideer, og jeg var en af ​​dem. Men ligesom de fleste mennesker havde jeg mange ideer, som jeg syntes var gode. Hvordan kunne jeg vælge en og fokusere på det?

I min by Salvador Bahia har vi mange smukke strande og er primært kendt som en turistby i Brasilien. Men det meste af året er vores strande forurenet, fordi et flertal af vores floder får spildevand, hvilket resulterer i, at strandene bliver snavsede. Den lyse side er, at strandene passer perfekt om sommeren. Men når det regner og for det meste i andre årstider, bliver de uegnede med spildevand.

Nogle mennesker ignorerer bare denne kendsgerning og fortsætter til stranden og risikerer at få mange sygdomme fra det høje niveau af E. colibakterier i vandet. Andre undgår bare stranden og mister en af ​​de mest fantastiske ting, vores by tilbyder. Vi har virkelig smukke varme strande, og nogle mennesker, herunder mange udenlandske turister, ved det bare ikke.

De fleste mennesker ved ikke, at regeringen måler niveauet af E. colibakterier i strandene og lægger det ugentligt på internettet.

Da jeg opdagede det, dukkede ideen netop op - en app, der returnerede information om niveauet af E. colibakterier på hver strand til offentligheden. Dette vil give turister og offentligheden en måde at vide, hvilke strande der skal besøges. Jeg vidste, at denne idé ikke kun ville hjælpe mig, men også andre.

Da den første fase sluttede, modtog jeg en e-mail, der fortalte mig, at min idé var en blandt de 40+ valgte. Det var en spændende følelse. Men jeg vidste, at jeg var ved at konkurrere med mere end 40 grupper af mennesker fra hele verden, og alt hvad jeg havde var en idé.

2. Vælg dine værktøjer klogt og gå med det, du allerede kender.

Den anden fase var udvikling, og min idé skulle blive en app om tre måneder, jeg havde ikke en gruppe, og jeg måtte vælge, hvordan jeg ville bygge den.

Den første ting jeg troede var, at da det måske er en mobilappkonkurrence, skulle jeg måske bygge en Android-app med Java eller en iOS-app med Swift. Men problemet var, at jeg ikke kendte Java eller Swift. Jeg havde kun sparsom viden fra det, jeg studerede i nogle klasser af Java, og jeg har aldrig rigtig gjort noget med Swift. Jeg var fristet til at lære en af ​​dem til konkurrencen, men jeg havde virkelig kort tid.

Så jeg tog den smarte beslutning om at bruge det, jeg allerede ved. Jeg er en intern internetudvikler, og det vigtigste sprog, jeg har arbejdet med, er JavaScript. Så jeg besluttede at bruge en hybridplatform bygget på Apache Cordova, og det fungerede. I de første to måneder havde jeg bygget næsten alt fra frontend og noget af backend bare ved hjælp af JavaScript. Det faktum, at jeg var fortrolig med sproget, hjalp mig i alle henseender.

Jeg ved, at det at løbe fra noget nyt lyder forfærdeligt for udviklere som os. Men jeg tror, ​​det handler om at kende det rigtige tidspunkt til at opdage noget nyt og det rigtige tidspunkt til at bruge det, du er fortrolig med.

En lærer fortalte mig engang,

De fleste mennesker fejler ved et eller andet mål, fordi de på det mest afgørende tidspunkt beslutter at prøve noget nyt i stedet for det, de allerede ved.

I slutningen af ​​konkurrencen var jeg glad for, at jeg lyttede til disse ord.

3. Din app er beregnet til mennesker, ikke maskiner - undervurder ikke design.

Min app var næsten komplet, og jeg besluttede at spørge mine venner, hvad de syntes om det. De fleste af dem kunne ikke lide det, og jeg var mindre end en måned fra deadline for konkurrencen.

Det var med deres ord 'grimt', og de kunne ikke forstå, hvordan de skulle bruge det.

Jeg var frustreret: Jeg byggede en app, som jeg syntes var god, men hvis folk ikke kunne forstå, hvordan de skulle bruge den, og de ikke kunne lide den, var den næsten intet værd ...

Så jeg tog beslutningen om at studere lidt om design, noget jeg troede hele mit liv var unødvendigt og overflødigt. Jeg brugte det, jeg lærte, til at forbedre min app, så folk ville være interesserede i at bruge den. Da jeg aldrig har haft klasser på mit universitet om design, var Internettet min bedste ven, og jeg startede min rejse på noget, jeg aldrig havde studeret før.

Design er et eget univers. Der er så mange felter og teorier, at du ikke kan lære alt på så kort tid. Så jeg besluttede at fokusere på to ting, brugeroplevelse og farveteori . Efter nogle undersøgelser og en masse forsøg og fejl har jeg endelig nået noget, som folk begyndte at komplimentere.

Det var ikke grimt længere, og alle kunne forstå, hvordan man bruger det.

Det sprængte mig.

For mig var det den del, der ændrede min måde at se ting på. Design er noget virkelig vigtigt, og det bør tages alvorligt. Det handler trods alt om, hvordan brugerne interagerer med det, vi opretter, og brugerne er det vigtigste stykke i hvert system. Uden brugere er der ingen applikation. Denne konkurrence ændrede evigt min idé om design, og det er noget, jeg vil have med mig på hvert projekt, jeg er en del af.

I slutningen af ​​dommerfasen modtog jeg endnu en e-mail, der denne gang fortalte mig, at min app havde vundet tredjepladsen, Computer Society Special Award. Jeg var virkelig glad, ikke kun fordi jeg følte, at min indsats førte mig til noget godt, men fordi jeg var en person, da jeg deltog i konkurrencen, og en helt anden person, da det sluttede.

Dette er de tre ting, som jeg tror fik min app til at vinde tredjepladsen ved IEEEmadC 2017-konkurrencen. Hvad der virkelig fik dommerne til at lide min app, vil de kun vide, men jeg tror, ​​at disse tre ting - at vælge den rigtige idé, de rigtige værktøjer og App-design gjorde en forskel - og det ville jeg dele med folk. Denne oplevelse ændrede mange ting for mig, og jeg håber, at jeg var i stand til at dele denne følelse.

Jeg vil gerne takke IEEE for muligheden og for at få så mange studerende til at bygge gode ting, til alle dommerne for den hårde del ved kun at vælge tre blandt så mange gode apps og til min kæreste og venner, der hjalp mig så meget med designdelen.

Her er et kig på alle vinderne.