JavaScript-tilstand 2016: Resultater

Status for JavaScript 2016: Resultater

Ventetiden er forbi

Jeg kiggede lige igennem min indbakke og fandt en kvittering for det fantastiske React for Beginners-kursus dateret 4. november 2015. Så det er næsten et helt år siden jeg vovede mig ind i det vilde vest for moderne JavaScript-udvikling.

Jeg er nu ret sikker på mine React-færdigheder, men det ser ud til, at så snart jeg mestrer en udfordring, dukker en anden op: skal jeg bruge Redux? Eller måske se nærmere på Vue i stedet? Eller gå fuldt funktionelt og springe på Elm-vognen?

Jeg vidste, at jeg ikke kunne være den eneste med dette spørgsmål, så jeg besluttede at starte State of JavaScript-undersøgelsen for at få et mere generelt billede af økosystemet. Det viser sig, at jeg ramte en nerve: inden for en uge havde jeg samlet mere end 9000 svar (ingen meme beregnet til)!

Det tog mig et stykke tid at gennemgå dataene, men resultaterne er endelig live!

Tjek undersøgelsesresultaterne her

Og hvis du gerne vil vide lidt mere om hele virksomheden, skal du bare læse videre.

Analyse af dataene

Du undrer dig måske over, hvorfor det tog mig så lang tid at analysere og offentliggøre dataene. Forhåbentlig vil dette blive klart, når du læser gennem rapporten.

Jeg ville ikke blot offentliggøre en masse diagrammer uden sammenhæng. Rå statistik er fantastisk, hvis du allerede ved, hvad du leder efter, men hvis du leder efter vejledning, kan de lige så godt føje til den samlede støj.

I stedet besluttede jeg at bruge disse statistikker som grundlag for en detaljeret rapport om den aktuelle tilstand af JavaScript.

Forfatterne

Jeg planlagde oprindeligt at skrive det hele selv, men jeg indså hurtigt, at A) dette ville være meget arbejde, og B) Jeg ville ikke have, at rapporten skulle være for forudindtaget af mine egne forestillinger.

Så jeg bad et par udviklervenner om at komme ind og skrive de forskellige afsnit i rapporten. Ikke alene er den samlede rapport meget mere objektiv - og interessant - som et resultat, men jeg var også i stand til at få eksperter til hvert emne (jeg vil være den første til at indrømme, at der er hele dele af JavaScript-verdenen, jeg kender lidt om).

Så en stor tak til alle forfatterne, der bidrog til rapporten: Tom Coleman, Michael Rambeau, Michael Shilman, Arunoda Susiripala, Jennifer Wong og Josh Owens.

Kortene

Her er lidt mere info om de vigtigste diagramtyper, du kan se i hele undersøgelsen.

Stablet søjlediagram

Dette er hoveddiagrammet for hvert afsnit. For hver teknologi viser det fordelingen af ​​udviklere, der aldrig har hørt om det , har hørt om det, men ikke er interesseret / ønsker at lære det og har brugt det og ikke ville / ville bruge det igen .

Du kan skifte mellem procent og absolutte tal samt filtrere efter interesse eller tilfredshed. Men bemærk, at når der filtreres, er procenterne i forhold til det aktuelt valgte værdipar (med andre ord er begge tal i alt 100%).

Heatmap

Jeg ville også undersøge sammenhængene mellem hver teknologi.

Heatmap-diagrammerne opnår dette ved at vise dig, hvor sandsynligt en person, der bruger en teknologi (defineret som at have valgt "Jeg har brugt X og vil bruge den igen"), er at bruge en anden teknologi sammenlignet med gennemsnittet.

Lyserød betyder meget sandsynligt, blå betyder meget usandsynligt. Med andre ord betyder en dyb lyserød flise i React-rækken og Redux-kolonnen "Reager brugere er meget mere tilbøjelige end gennemsnittet til også at bruge Redux".

Bygget med

Jeg besluttede at øve det, jeg prædikede, og bygge selve undersøgelsesappen ved hjælp af moderne JavaScript-værktøjer, nemlig React drevet af den fremragende Gatsby statiske site-generator.

Det virker måske underligt i starten at bruge React til hvad der i det væsentlige er en statisk HTML-side, men det viser sig, at dette giver masser af fordele: For eksempel er du i stand til at bruge React's store økosystem af moduler som det store Recharts-bibliotek.

Faktisk tror jeg, at dette måske bare viser sig at være en ny og bedre tilgang til udvikling af statiske websteder, og jeg håber snart at skrive et mere detaljeret indlæg om det.

Partnere

Endelig ville jeg ikke have været i stand til at tage en måned fri til at arbejde på dette uden økonomisk støtte fra nogle virkelig seje mennesker.

Både Wes Bos (som har udgivet den førnævnte React for Beginners såvel som den nye ES6 for Everybody) og egghead.io (som efter min mening er den eneste bedste ressource derude til at lære banebrydende JavaScript-udvikling) accepterede at sponsorere projektet. Tak gutter!

Støt projektet

Hvis du synes, hvad jeg har gjort her, er værdifuldt og gerne vil støtte projektet, ville en tweet eller deling blive meget værdsat!

  • Tweet
  • Del på facebook

Derudover kan du også bidrage med en donation for at få adgang til de rå anonymiserede data (eller bare indtaste "0" for at få det gratis).

Hvad er det næste

Nu hvor undersøgelsen er overstået, og vi alle ved, hvad de bedste teknologier er, kan vi forhåbentlig lægge samtaler om "JavaScript-træthed" eller "endeløs churn" for at hvile og komme videre i vores programmeringsliv.

Haha, som om!

Hvis en ting er blevet klart for mig, er det, at de vækstsmerter, som JavaScript gennemgår lige nu, kun er begyndelsen. Mens React næppe er kommet frem som sejrherren for Front-End Wars i 2015, er nogle udviklere allerede afvisende React for ikke at være funktionelle nok og omfavner Elm eller ClojureScript i stedet.

Med andre ord er mit job her ikke færdigt, og jeg har til hensigt at gøre denne undersøgelse igen næste år! Hvis du vil blive underrettet, når det sker, opfordrer jeg dig til at give mig din e-mail her.

Indtil da kan jeg kun håbe, at disse undersøgelsesresultater giver lidt klarhed i vores uendelige søgen efter at få mening om JavaScript-økosystemet!