Mød Anand Prakash - en hvid hatthacker, der har optjent bug bounties fra Facebook, Twitter og Uber

Anand Prakash er en produktiv sikkerhedsforsker, der er berømt for at finde fejl i nogle af verdens mest populære apps og websteder.

Han trives med "bug bounties" - store pengepræmier, han tjener fra virksomheder til gengæld for med succes at hacke deres systemer og vise dem deres sikkerhedsfejl.

Anand er yderst god til det, han gør, efter at have opdaget sårbarheder hos virksomheder som Facebook, Twitter og Uber.

I de sidste 5 år har Facebooks rangeret Anand som en af ​​deres bedste dusørjægere. Og på Twitters bounty-program er han placeret som nummer 3 over hele verden.

Anands ry som en hacker har ført til, at han blev vist i sidste års Forbes "30 under 30" for virksomhedsteknologi i Asien. Og et stort indisk nyhedswebsted erklærede Anand for "en af ​​Indiens mest kendte hackere med hvid hat."

For bedre at forstå, hvordan Anand fungerer, og hvorfor han er så succesrig, skal du tjekke denne 3 minutters video. Anand forklarer, hvordan etisk hacking fungerer, hvordan bug-bounties fungerer, og nogle af de måder, han med succes har hacket Facebook og Twitter på:

Oprindelsen til en etisk hacker

Efter at have studeret datalogi ved Tamil Nadus prestigefyldte Vellore Institute of Technology, arbejdede Anand som en penetrationstester og sikkerhedsingeniør hos virksomheder som Flipkart.

Derefter slog Anand i 2016 på egen hånd og oprettede et sikkerhedskonsulentfirma kaldet AppSecure. Der arbejder han med nogle af Indiens mest berømte startups og multinationale selskaber. Han arbejder også med virksomheder over hele verden.

Alt i alt har Anand personligt hjulpet mere end 400 virksomheder rundt om i verden med at blive mere sikre.

Og nu deler Anand sine sikkerhedsindsigter og krigshistorier med udviklerfællesskabet gennem freeCodeCamp's Medium-publikation.

Her er nogle rapporter fra hans nylige hacks:

Jeg fandt ud af en måde at hacke nogen af ​​Facebooks 2 milliarder konti på, og de betalte mig $ 15.000 ...

Jeg offentliggør dette med tilladelse fra Facebook under den ansvarlige oplysningspolitik. De har løst dette ... medium.freecodecamp.org Hvordan jeg hackede Tinder-konti ved hjælp af Facebooks kontosæt og tjente $ 6.250 i bounties

Dette offentliggøres med tilladelse fra Facebook under den ansvarlige oplysningspolitik. medium.freecodecamp.org

Du kan følge Anand på Twitter her. Og se efter flere af hans hackrapporter lige her på freeCodeCamp-samfundets Medium-publikation.