Sådan kommer du over dig selv, fjerner egoet og bliver et bedre teammedlem

Da jeg har arbejdet med design, er mit fokus flyttet fra praksis med designarbejde og “nitpixeling” (tak for dette ord Jon Moore) til at fokusere på det større billede.

Med det større billede mener jeg ikke bare virksomhedsmål eller arbejde med ledere. Jeg taler om det team, jeg arbejder i. De produkter, vi laver. Den oplevelse vores kunder har i og omkring vores produkter. Dette kunne være en lille opstart med et par udviklere eller kunne være et tværfunktionelt udviklingsteam i en stor organisation - i det væsentlige en lille gruppe, der arbejder hen imod det samme resultat.

Jeg har tidligere haft en tendens til at være knyttet til det, jeg skaber. Det er Ikea-effekten i praksis, noget som vi alle er underlagt. Vi bliver knyttet til det, vi laver. Ja, du kan være opmærksom på det, men det får det ikke til at forsvinde. Bevidsthed er kun det første skridt.

Jeg har lært, at for at opnå de bedste resultater, vil jeg forbedre mine tekniske designfærdigheder meget mindre indvirkning end at forbedre min evne til at arbejde bedre sammen med mit team.

Nedenfor er en liste over syv direktiver fra en masse bøger, jeg har læst om emnet (bogliste nederst i artiklen). Jeg har brugt disse, hvor det er muligt, og de har haft en enorm indflydelse. Er jeg perfekt? Nej. Bliver jeg nogensinde? Nej, ikke engang tæt. Men jeg bliver bedre, og der er meget mere plads til at vokse. Jeg anbefaler stærkt, at du læser og ser, hvilken af ​​disse fremgangsmåder du muligvis kan anvende.

Alt er dit problem.

Jeg siger ikke, at du skal gøre alt det arbejde, der krydser dit skrivebord. Du slides dig ud på ingen tid. Men sørg for at tage dig tid til at svare på alle, når de søger din hjælp. Antag det bedste i mennesker.

Hvis nogen har sendt dig en e-mail om noget, du ikke er ansvarlig for, skal du huske, at de ved sandsynligvis ikke, hvordan det fungerer. Uddann dem. Det hjælper alle næste gang.

At være tilgængelig er vigtig, hvis du vil opbygge psykologisk sikkerhed. Ikke skræmme folk væk.

Vær generøs med at give feedback.

Det er gratis at give feedback. Hvis nogen har gjort noget godt, skal du sørge for at lade dem vide om det. Vi er så hurtige til at modtage negativ feedback, når vi har gjort noget forkert, så at uddele ros bliver en gave. Det føles godt at give positiv feedback, og det føles godt at modtage det - det er en absolut no-brainer.

Søg altid feedback.

Dette er det gensidige af ovenstående punkt. Men et vigtigt punkt at huske er, at du søger det dårlige, så meget som - virkelig mere - end det gode. Sådan lærer vi. Fremkald ikke bekræftelsesforstyrrelser, og vis dit arbejde for at bekræfte, hvad du tror. Få folk til at stille spørgsmålstegn ved det.

En god måde at komme over dette er at vise dit arbejde tidligt nok til, at du ikke føler dig for knyttet og det er lettere at ændre. Øv dig med at forkorte din feedback-loop. Kritik er kritisk for designprocessen.

Tag ikke noget personligt. Især succes.

Design handler om at fejle. Du laver ting, der er dårligt implementeret, som ikke har nogen indvirkning, og som i sidste ende mislykkes. En masse. Faktisk vil selv de gode produkter, du opretter, blive revet ned og bygget igen om yderligere fem år (eller mindre). Nogle gange er de, vi hader, de succesrige. Det er fint! Det hele er en del af at arbejde i denne form for disciplin.

Så husk bare, det samme gælder, når du laver noget fantastisk. Nyd den følelse af at opbygge et godt produkt, men husk at én succes ikke gør dig til en succes - bliv ydmyg.

Det er dine vaner, der definerer dig - forkæmper den rigtige proces igen og igen i stedet for at fokusere på resultaterne , som kan være heldige eller vilkårlige.

Lad dine domme være ved døren.

Stereotyper er resultatet af en hjerne, der kan lide genveje. Og ved du hvad, nogle gange er de super nyttige. De holdt os bestemt i live for tusinder af år siden. Men de er normalt ikke symptomatiske for et hold, der brummer sammen. Lad dem være ved døren, hvis du vil have dit team med om din tankegang.

Dave Gray henviser til dette som "tømning af dit bæger", hvilket er en stor metafor. Når nogen siger noget, som vi ikke er enige med, er der en tendens til at lade dine egne fordomme skyde din vurdering af dem.

Ved at være bevidst om dette og aktivt "tømme dit bæger" og søge deres synspunkt, kan du begynde at se fra et andet perspektiv. Vi lever så snævre liv, hvor vi kun ser et lille stykke af, hvad der sker i verden. Tænk ikke bare "hvis jeg var dem." Begynd at tale med folk om deres motivationer og overbevisninger, og se hvorfor de tænker som de gør.

Gør mere, sig mindre.

Ideer er gode. Hver gang jeg møder mennesker, og de hører, at jeg er en slags "computer-design-udvikler-tech fyr", får jeg det uundgåelige "Jeg har en god idé til en app." Sagen er, at disse ideer ofte er gode. Men som Derek Sivers udtrykker det, er gode ideer bare en multiplikator for udførelse. Så hvis du aldrig laver appen, er den intet værd.

Når du først har lavet tingene (hvad det end er) - råb fra hustagene. Men indtil det punkt kan det faktisk være en hindring at tale om, hvad du ”gør”. Tjek en anden indsigt i det fra Derek nedenfor.

Hvis du ikke ser det, resumé citat:

”At fortælle nogen dit mål gør det mindre sandsynligt, at det sker. Når du fortæller nogen dit mål, og de anerkender det, bliver sindet lokket til at føle, at det allerede er gjort. ”

Vær ikke den person, der altid taler om at gøre ting og ikke udfører.

Stop med at brokke dig.

Ingen kan lide at arbejde med mennesker, der klager. Der er intet at vinde ved at klage over ting. Denne er ret enkel.

Afslutter

Det er stort set umuligt at fjerne egoet fra ligningen helt, men at prøve at eliminere det kan have en enorm positiv indvirkning på dine arbejdsforhold - det har bestemt for mig. Det stoppede mig også fra at fokusere på de aktiviteter, jeg udfører, og fik mig til at tænke mere på det fælles resultat. Arbejdet forbedres som et resultat.

"Det er undertiden lettere at gøre verden til et bedre sted end at bevise, at du har gjort verden til et bedre sted."

- Amos Tversky

Lad os indse det, at gøre verden til et bedre sted er, hvad vi alle prøver at gøre, hvem er ligeglad med, hvem der får æren?

Tanker? Efterlad en kommentar! Vil du høre mere fra mig? Deltag i min mailingliste nedenfor!

Yderligere læsning

Ego is the Enemy - Ryan Holiday

Liminal tænkning - Dave Gray

Mindwise - Nicholas Epley

Snuble over lykke - Daniel Gilbert