Grundlæggende designprincipper for ikke-designere

Denne er for alle indholdsskabere derude, der ikke har råd til at betale en professionel designer såvel som for ikke-designere i et team, hvor designere altid har for travlt til at hjælpe. Hvis du kan følge disse enkle trin, garanterer jeg, at dine designs ser bedre ud.

Denne liste blev født ud af mange års observationer af mine ikke-designer venner, familie og kolleger, der kæmper med at designe ting, de har brug for i deres hverdag. Personlige nyhedsbreve, CV'er og porteføljer, billeder til indlæg på Facebook eller Instagram, videominiaturebilleder til YouTube og så videre.

Alle disse mennesker kom til mig for at få hjælp og råd om, hvordan man får tingene til at se bedre ud. Jeg er overbevist om hele idéen om at "lære en person at fiske", så i stedet for at designe ting FOR dem forsøgte jeg at give dem værdifulde råd, der kunne hjælpe med lignende problemer i fremtiden.

Efterhånden som tiden gik, indså jeg, at jeg har givet folk alle de samme tip igen og igen . Jeg har formuleret dem forskelligt hver gang, men alt mit råd kan jeg destillere ned til disse fire principper .

Jeg er opmærksom på, at der er tusindvis af lister ligesom denne derude, men jeg finder disse lister for store. Du kan ikke rigtig konsekvent følge en liste med 25 "enkle" (intet indeholdende 25 dele kan virkelig være "enkle") trin som ikke-designer. Og det behøver du ikke.

Vil dette hjælpe dig med at skabe skinnende smukke designs? Nej. Vil dette hjælpe dig med at skabe fantastiske, klare og forståelige designs, som alle let kan forstå og interagere med? Absolut. Så uden yderligere ado præsenterer jeg dig:

4 grundlæggende designprincipper, som alle kan følge for at opnå gode resultater

Kontrast

Sørg for, at der er nok kontrast mellem alle elementer.

Hvorfor? Fordi ting, der er lidt forskellige, men ikke forskellige nok, skaber en slags Uncanny Valley. De føler sig uhyggelige og frastødende for et menneskeligt øje og / eller er svære at forstå. Nu vil vi ikke have det i vores design, gør vi?

Elementer i dit design skal være enten nøjagtigt de samme eller væsentligt forskellige .

Problemer med kontrast manifesterer sig for det meste på 4 forskellige måder:

1. Farve: brug mørk på lyse farver og omvendt.

Eksempel: Brug aldrig kombinationer som grå på en lidt mørkere grå eller lyserød på lyseblå - de er ekstremt vanskelige at læse / interagere med.

2. Størrelse: Placer kun elementer ved siden af ​​hinanden, der enten har nøjagtig samme størrelse eller har en meget anden størrelse.

Eksempel: Placer ikke 32pt og 36pt tekstlinjer ved siden af ​​hinanden. 18pt og 36pt, på den anden side, fungerer godt sammen.

3. Vægt: samme som med størrelse, læg kun elementer ved siden af ​​hinanden, der enten har nøjagtig samme vægt eller en væsentlig anden vægt.

Eksempel: Læg ikke "Fed" og "Sort" vægte af samme skrifttype ved siden af ​​hinanden - fordi de ser for ens ud. "Let" og "fed" vægte derimod fungerer godt sammen.

4. Stil: Placer ikke en kursiv type ved siden af ​​en anden kursiv type eller en serif-skrifttype ved siden af ​​en anden serif-typografi. Kombiner ting, der er forskellige.

Eksempel: Sæt ikke "Times New Roman" og "Georgia" ved siden af ​​hinanden - de ser for ens ud. Kombiner skrifttyper, der har betydeligt forskellige stilarter.

Konsistens

Sørg for, at lignende elementer vises på lignende måder.

Hvorfor? Først og fremmest ved at holde tingene konsistente (og derfor enkle) giver du folk mulighed for at fokusere deres opmærksomhed på vigtige aspekter af dit design i stedet for at blive distraheret af ting, der ændrer sig hele tiden.

For det andet øger konsistensen tilliden og får tingene til at se faktisk designet ud i stedet for bare hurtigt at blive kastet sammen.

Ting at holde fast ved, når du har valgt dem:

  • Typografi / skrifttype
  • Farvepalet / farvetone
  • Gitter
  • Justering
  • Stil af dekorative elementer

Og så videre...

Når du arbejder på mange forskellige stykker, der vises ved siden af ​​hinanden (for eksempel videominiaturebilleder til din YouTube-kanal eller omslag til dine Medium-artikler), skal du vælge en overordnet stil for dem alle og holde fast ved det også.

Occams barbermaskine

aka Reducer visuel støj

Jo færre antallet af elementer, du bruger i dit design, jo bedre.

Hvorfor? Det er svært for den menneskelige hjerne at behandle information og træffe beslutninger med en overbelastning af input. Brug så få dekorative elementer (skrifttyper, farver, skygger, rammer, streger, ikoner, mønstre osv.) Som muligt.

Anvend en designversion af Occam's Razor på alt:

Hvis noget kan opnås med kun 2 elementer, skal du ikke bruge 3. Hvis noget kan opnås med 10 elementer, skal du ikke bruge 20. Du får det.

Hvis du ikke kan lide gamle engelske skolastiske filosoffer og foretrækker ting, du kan se på Netflix, skal du være sikker på at være Marie Kondo i dine egne designs. Uanset hvad der ikke udløser glæde (eller ikke er en nyttig del af et design), skal den gå.

Plads

Den måde, tingene er placeret på, sender en besked på metaniveau om deres betydning.

Hvorfor er dette vigtigt? Fordi det at tænke på, hvordan du placerer ting, og hvor meget plads du tilføjer omkring dem, hjælper med at reducere kompleksiteten i et design og gør det derfor både mere behageligt at se på OG lettere at interagere med.

At bruge plads i dit design til at formidle mening i disse 3 ting:

1. Nærhed = nærhed

Ting, der er tættere på hinanden end på de andre elementer, opfattes som mere relaterede til hinanden end til de andre elementer.

Denne er den vigtigste, fordi jeg har lyst til, at den ignoreres for ofte (selv af nogle, der hævder at være professionelle designere, for ikke at nævne nogen navne).

Det kan anvendes på mange forskellige måder, for eksempel:

  • Der skal være mere mellemrum mellem linjerne end mellem hvert ord i en linje - og på samme måde mere mellemrum mellem forskellige afsnit end mellem linjerne inde i et afsnit.
  • Elementer i et design skal have mindre plads mellem hinanden end mellem disse elementer og kanterne på kompositionen.
  • Mærkater og understøttende information skal placeres nær de elementer, som de beskriver / relaterer til.

2. Negativt rum

I kombination med Occams barbermaskine skal du give dine designs så meget negativ plads som muligt, for at afbryde dem og gøre deres mening mere indlysende.

At sætte for mange elementer i en begrænset mængde plads er som at prøve at lytte til tre forskellige sange på én gang. Det er svært at forstå, hvad der bliver sagt.

3. Betydning og orden

Denne er yderst sund fornuft, men jeg har lyst til, at jeg stadig skal nævne det her.

Ting, der betyder mest, sætter du først og / eller får dem til at tage mest plads. Brug sekvenser af ting til at formidle orden. Et cetera. Du kan helt sikkert finde ud af resten.

Slutningen

Tillykke! Hvis du har fulgt alle disse trin, mens du laver det, du laver, ser det sandsynligvis meget godt ud efter industristandarder.

For alt andet er der altid en designer.

***

Mit navn er Mészáros Anna, jeg er en grafisk / UI-designer, der blev UX / UI-designer med en akademisk baggrund inden for filosofi og interesse for alle ting designetik. Jeg ville elske at få forbindelse med flere ligesindede individer, så send mig en besked og følg mig på enten Medium eller Twitter.