Tillykke! Du holder en tale! Så ... hvor starter du?

Store! Du fik et konferenceforslag accepteret. Nu skal du overleve samtalen. Vi antager, at du allerede har udviklet en idé, indsendt et forslag og skrevet en beskrivelse.

via GIPHY

Oversigten

Først skal du tegne en oversigt. Spring ikke dette trin over. Det er virkelig fristende, men det hjælper dig med at organisere dine tanker og sikre, at du har en klar begyndelse, midten og slutningen af ​​din samtale.

Hvis du kan, så prøv at fortælle en historie. Personligt kan jeg godt lide at bruge denne oversigt, udfylde den med punkttegn og bruge den som basis for min tale. Jeg kan ikke lide at bruge scripts, fordi jeg finder ud af, at uanset hvor godt jeg har husket dem, når jeg først kommer på scenen (og stirrer ud til publikum), har jeg en tendens til at glemme dele. Hvis jeg har en samlet oversigt, gør det det lettere for mig at huske de brede punkter, jeg har brug for at huske, når jeg holder en tale, og jeg kan præsentere mere frit.

Til reference er her den grundlæggende samtaleoversigt, jeg bruger (mine eksempler er i kursiv under hvert afsnit):

Start med et mål: Hvad er den ene (eller korte liste) over takeaways, som du vil have dit publikum efter at have lyttet til din præsentation? Henvis til dette mål i hele din disposition. Alt hvad du taler om, skal binde tilbage til dette mål.

I slutningen af ​​dette blogindlæg vil jeg have dig (publikum) til at føle sig godt tilpas og parat til at holde en konferencetale.

Tænk derefter på at strukturere din tale.

Grib opmærksomhed: Hvordan kan du trække dit publikum ind? Tænk på publikums deltagelse. Hvordan kan du engagere dit publikum i din tale?

Jeg startede en præsentation med en runde af Who Wants to a Millionaire, komplet med lydkoder. En anden præsentation, jeg åbnede med en jævn farvittighed for at få publikums opmærksomhed. (Vil du høre en vittighed om UDP? Du får muligvis ikke det, men jeg er ligeglad.)

Tænk på Q&A. Har du noget imod afbrydelser, eller vil du hellere have publikum til at gemme spørgsmål til slutningen? Planlæg at fortælle dit publikum i starten. Stil dit øvelsespublikum for spørgsmål, og tænk på spørgsmål, du sandsynligvis vil få. Planlæg hvordan du skal besvare dem.

via GIPHY

Introduktion: Fortæl dit publikum, hvad du vil tale om, og hvorfor du er en troværdig taler om dette emne.

Jeg er her for at tale om at overleve din første konferencetale og dele de erfaringer, jeg har lært, efter at have holdt foredrag til publikum på mere end 1300 mennesker, gennemgået konferenceforslag og set utallige konferencepræsentationer, både gode og dårlige.

Første nøglepunkt: Beskriv dit første punkt og alle understøttende fakta eller tal, du vil huske.

For at skrive din tale skal du først skrive en oversigt for at organisere dine tanker.

Andet nøglepunkt: Beskriv dit andet punkt og alle understøttende fakta eller tal, du vil huske.

Dernæst skal du oprette dias for at forbedre din præsentation.

Tredje nøglepunkt: Beskriv dit tredje punkt og alle understøttende fakta eller tal, du vil huske.

Øv nu, øv dig, øv dig.

Konklusion: Gennemgå de nøglepunkter, du har påpeget, forstærk din takeaway (tænk på det mål, du oprindeligt satte), og inkluder et 'opfordring til handling'. Fortæl publikum, hvad du vil have dem til at gøre efter denne samtale (vær specifik).

Når du har skrevet din oversigt, oprettet dine dias og øvet dig, skal du føle dig godt tilpas og parat til at holde en konferencetale. Kør gennem et par tip til at overleve og forberede samtaledagen, og du er klar til at gå! Gå ud og skriv din tale. Du bliver god.

Denne oversigt behøver ikke nødvendigvis at indeholde hvert eneste punkt, du planlægger at komme med. Det skal bare indeholde nok information til at jogge din hukommelse, når du gennemgår den.

via GIPHY

At lave dias

Opret derefter dias (hvis nødvendigt). Her er mine hurtige regler for dias:

 • Undgå for meget tekst på dine dias. Hver gang du har tekst på dine dias, læser dit publikum det, og du mister opmærksomheden. Anerkend det og begræns teksterne til meget vigtige nøglepunkter.
 • Simple er bedre. Hold overgange, animationer, skrifttyper og farver dæmpede. Dit publikum skal tænke på dit indhold og ikke på designet af dine dias. Gør dem professionelle og standardiserede, og så skal du ikke bekymre dig om det.
 • Endelig gem dem på et flashdrev, send dem til dig selv via e-mail (i powerpoint og i pdf-format) og til konferencearrangørerne i det format, de anmodede om. Udskriv en kopi og tag dem med dig. Du vil have så mange sikkerhedskopier som muligt. Antag med præsentationsteknologi, at alt, hvad der kan gå galt, vil gå galt.
 • Personligt foretrækker jeg at undgå lysbilleder, hvis det overhovedet er muligt (for eksempel hvis jeg taler om bløde færdigheder) eller kun holde mine lysbilleder til et par billeder (hvis lysbilleder er nødvendige for at vise visse diagrammer) og et sidste lysbillede med de vigtigste afhentninger, der er anført. Jeg finder ud af, at dette hjælper mig med at fokusere på mit materiale og holde publikum fokuseret på mig snarere end på mine dias.

via GIPHY

Øvelse gør mester

Øve, øve, øve. Uanset hvor meget du har øvet dig, er det ikke nok (jeg kan godt lide at løbe igennem min tale mindst en gang om dagen i ugen eller to op til konferencen). Gå igennem det igen. Øv dig foran spejlet, foran en ven, eller, hvis du er virkelig modig, skal du registrere dig selv. Lyt til dig selv, der taler højt, og vænn dig til det. Du begynder at høre strømmen i din tale, du vil bemærke nøglepunkterne, og du vil sandsynligvis udvikle en bedre måde at strukturere din tale på. Lad det ske. Dette er en god ting.

Hvis nogen fortæller dig, at du lyder 'øvet', skyldes det generelt, at du lyder scriptet eller stilet. Det betyder, at du ikke har øvet nok. Gå øv mere. Gør det nok, at din præsentation føles naturlig, og at du kan tale om dit emne, som om du har en samtale (med dine 300+ nærmeste venner). Du er færdig, når du kan lukke øjnene og føle dig godt tilpas ved at tale gennem et af dine dias (eller din tale, hvis du ikke har dias) individuelt uden at se på dem. Hvis du har en live demo, TEST DET (gentagne gange).

Arbejd med din scene tilstedeværelse. Få øjenkontakt med dit publikum (eller forskellige punkter i dit øvelsesrum), og sørg for at se dig omkring (prøv ikke at stirre ned på individer). Stå op, undgå at bukke eller gemme dig bag et podium, og hold dine bevægelser åbne (ikke krydse dine arme).

Øv håndbevægelser og bevægelser, der understreger de punkter, du laver. Forsøg at undgå at vandre målløst eller svaje frem og tilbage. Gør dine bevægelser bevidste, så publikum er fokuseret på det, du siger, ikke på din bevægelse. Jeg kan godt lide at vælge specifikke punkter, hvor jeg bevæger mig over scenen for at understrege et punkt, jeg kommer med.

via GIPHY

Øv igen. I den sidste samtale, jeg holdt, tilbragte jeg 3 timer natten før samtalen og gentagne gange holdt min tale til badeværelsesspejlet, indtil jeg følte mig helt komfortabel og selvsikker i det, jeg sagde, selvom jeg allerede havde praktiseret dagligt. Jeg ved, at offentlig tale gør mig nervøs, og det sparker altid ind, når jeg træder op foran et stort publikum. Det betyder, at jeg har brug for at kende min tale så godt, at jeg kan sige den i min søvn (eller når jeg er virkelig nervøs).

Du er klar til at gå ... hvad nu?

På præsentationsdagen:

 1. Vis tidligt. Tjek lokalets oprettelse, bliv komfortabel, og test om muligt din AV-opsætning. Medbring dine egne adaptere, strømkabler og udskrevne dias / noter.
 2. Når du bliver mere komfortabel med at tale, skal du begynde at skræddersy dine præsentationer til dit publikum. Tal med enkeltpersoner i publikum (men fokuser ikke på et enkelt individ i mere end 5-10 sekunder). Husk at holde pause, trække vejret og punktere din samtale med stilhed. Det hjælper dig og dit publikum med at komme sig og fokusere.
 3. Husk at dit publikum vil have dig til at få succes. Ingen ønsker at gå til en dårlig præsentation. De rodfæstede dig. Husk det gamle ordsprog om at forestille sig dit publikum i deres undertøj? Jeg foretrækker at forestille mig, at mit publikum bifalder min tale. På dette tidspunkt er der lidt forberedelse, som du kan gøre, så slapp af, træk vejret dybt og forestil dig din succes. Jeg ved, det lyder osteagtigt, men at forestille mig en vellykket samtale hjælper mig med at berolige mine nerver og fokus.

Når præsentationen er slut, skal du overveje, om du vil dele dine materialer eller ej. I så fald skal du have en kopi af dine dias / materialer, du er villig til at dele. Tænk derefter på at aflevere din tale til andre konferencer!

Endelig bed om feedback (specifik positiv og negativ feedback). Jo mere feedback du får, jo hurtigere forbedres du. Jeg finder altid nogen (normalt en anden højttaler eller nogen, jeg kender) til feedback efter en præsentation. Jeg vil specifikt bugse dem for konstruktiv feedback, fordi jeg ved, at det vil forbedre mine præsentationsevner.

Giv dig selv nu en chance for at slappe af! Du gjorde det!

Leder du stadig efter vejledning? Tjek disse ressourcer:

 • Bedste fremgangsmåder til at holde en tale
 • Sådan forbereder du en samtale
 • Foredrag
 • En guide i flere dele til teknologiske samtaler
 • Højt
 • Hvordan man ikke smider op