Sådan skriver du en udvikler Resumé Ansættelse af ledere vil faktisk læse

CV er hårde. Og de fleste mennesker er dårlige til dem - hvilket giver mening, fordi du sandsynligvis kun skriver eller opdaterer dit CV hvert par år. Det indebærer at sælge dig selv og dine færdigheder - noget de fleste mennesker kæmper med.

Oven i dette er det svært at finde ud af, hvordan man kan sortere alle rådene på internettet for at finde ud af, hvad der er det gode råd.

Plus folk synes sjældent, at deres cv er problemet, selvom de har kæmpet for at få interviews. De siger ofte noget som "men jeg har fået masser af mennesker til at gennemgå det, og de siger alle, at det er okay!"

Hvad er problemet her?

Der er et par problemer med dette - for det første vil du have, at dit cv skal være bedre end okay - for at skille sig ud i et ekstremt konkurrencepræget jobmarked skal det være fantastisk.

For det andet ved de fleste ikke, hvordan man skriver et godt resumé, og derfor kan de ikke hjælpe med at identificere problemerne med dit. Det er også ofte svært for korrekturlæsere at give konstruktiv kritik af frygt for at såre nogens følelser.

Endelig har du virkelig brug for nogen, der har stor erfaring med at ansætte eller rekruttere inden for dit specifikke felt for at modtage nøjagtig rådgivning.

Som en person, der har gennemgået mange cv'er (gode og dårlige), er her de vigtigste oplysninger, du har brug for at vide om at skrive et cv, der kan hjælpe dig med at få et job. Dette gælder, uanset om du skriver et cv for første gang eller omskriver det for 100.

Opret ikke dit eget CV-format

Hvis du gør det, risikerer du, at dit CV er svært at læse eller ender med formateringsproblemer. Der er masser af frit tilgængelige CV-skabeloner til rådighed, såsom dem her, her og her. Brug dem.

Når du skriver et cv, vil du have fokus på dine præstationer, ikke hvordan du har formateret dem. Du har ikke brug for usædvanlig formatering for at dit cv kan stikke ud (og du ønsker ikke, at det er grunden til, at dit cv stikker ud).

Gode ​​cv'er vil stikke ud, fordi de viser dine usædvanlige præstationer. Ansættelsesledere (og HR) vil være i stand til let at forstå dine kvalifikationer og præstationer ved at skimme dit cv (som de vil gøre på cirka 20 sekunder). Så gør deres liv lette.

Ofte bruger ansættelse af mangere og HR ikke cv'er som en måde at beslutte, hvem de skal ansætte, men i stedet for hvem de ikke er interesseret i at ansætte. De kan modtage hundreder, hvis ikke tusinder af cv'er for en enkelt stilling. De har brug for en hurtig, nem måde at sortere resuméerne for at afgøre, hvem der får et interview.

Således, hvis der er noget galt med cv'en (skrivefejl, mærkelig formatering osv.), Vil de sandsynligvis simpelthen smide det i 'nej' eller 'måske' bunken. Fordi de sandsynligvis vil have så mange cv at gennemgå, er nej og måske måske bunken usandsynligt at modtage interviews.

Derfor er dit job, når du laver dit cv, ikke at give korrekturlæseren nogen grund til at smide dit cv.

Start med dine kontaktoplysninger

Angiv et telefonnummer, en e-mail-adresse, og hvis du har det, et link til din GitHub-profil (en GitHub-profil er en fantastisk måde at vise arbejdsgivere tidligere projekter på, men det er ikke nødvendigt!).

Skriv ikke andre profiler på sociale medier, fotos eller andre personlige oplysninger (familieoplysninger, medicinske problemer osv.). En adresse er ikke nødvendig, medmindre du for nylig er flyttet og er på jagt efter job langt fra, hvor din tidligere erfaring er angivet, i hvilket tilfælde du måske vil tilføje en by og en stat.

Hvad man skal udelade

Medtag ikke en 'objektiv', 'profil', 'resumé' eller 'fremhæv' sektion øverst i resuméet. De fleste af disse gentager simpelthen oplysninger, der findes senere i resuméet.

De er typisk ikke nyttige for korrekturlæseren og i sidste ende spild af plads, du kan bruge til mere værdifuldt indhold.

Tilføj først dit mest relevante indhold

Det betyder, at hvis du er nyuddannet på college og med lidt erhvervserfaring, skal din uddannelse komme først. Hvis din erhvervserfaring er mere relevant for det job, du ansøger om (de fleste mennesker), skal du placere det først.

Uddannelse skal være en linje eller to, der angiver, hvor du gik i skole og / eller certificeringer / kurser, du har taget. Du kan inkludere en linje for relevante kurser, priser eller skoleprojekter under uddannelsessektionen, men det bør ikke være mere end en linje eller to.

Arbejdserfaring skal angive det firma, som ansatte dig, din jobtitel, de arbejdede datoer og et par punkter om, hvad du opnåede på jobbet.

Du behøver ikke at medtage hvert job, du nogensinde har haft, bare de mest relevante (selvom jeg ville være sikker på at vise en konsekvent track record af beskæftigelse, så meget som du kan).

Sørg for, at dine punkttegn afspejler præstationer, ikke pligter

Dette er det vigtigste at gøre i et resumé - og det der adskiller gode resuméer fra store.

Mange lister de ting, de har gjort på et job - for eksempel "skrev kode til x-software", "debugged y-projekt i C ++" osv.

I stedet for vil du liste, hvad din bedrift var, eller hvordan du udførte jobopgaver bedre, end en anden ville have i din position. Du vil have læseren til at forstå, hvad du fik til opgave at gøre, og hvor god du var på jobbet.

Ideelt set kan du demonstrere dette via kvantificerbare resultater (som "reduceret gennemsnitlig helpdesk-billet responstid med 25%") med en eller anden form for foranstaltning eller måling, der viser, hvor godt du har udført dine opgaver.

Hvis det ikke er muligt, kan du stadig beskrive resultaterne (for eksempel "blev fagekspert i Y"). Dette bør være den vigtigste del af dit cv - sikre, at dine punkttegn præcist beskriver de resultater, du har leveret i din rolle.

En formel, du kan bruge til dette, er at sige "[handlingsbetegnelse som oprettet, skrevet, udviklet] [produkt] ved hjælp af [fremhæv det sprog eller værktøj, du har brugt] for at opnå [resultat]."

Dette hjælper dig med at nedbryde, hvad dine pligter var, hvilke færdigheder du har opnået ved disse pligter, og hvad du var i stand til at udføre i denne stilling.

Spring over sektionen med færdigheder

I stedet for at inkludere færdigheder som et separat afsnit, skal du beskrive de værktøjer, du har brugt i dit projekt (såsom oprettet X ved hjælp af C ++ eller fungeret som administrator for Splunk).

På denne måde fremhæver du stadig de samme færdigheder, men du giver også den potentielle arbejdsgiver sammenhæng, så de ved, hvor fortrolige du er med forskellige værktøjer.

Der er ikke noget mere frustrerende end nogen, der viser en række værktøjer og færdigheder uden nogen sammenhæng.

Som en potentiel arbejdsgiver er jeg ikke sikker på, om de brugte værktøjet eller sproget en gang, eller om de har næsten mestring og kan udføre komplekse opgaver. (Og definitionen af ​​'kompleks' kan variere meget fra person til person). Det gør mit liv meget lettere, hvis jeg forstår, hvilke projekter du har gennemført med dette værktøj / sprog.

Nogle organisationer filtrerer også cv'er ved hjælp af automatiserede søgeordssøgninger (automatisk kassering af cv'er, der ikke nævner specifikke nøgleord, de leder efter). Men da du stadig har nævnt de samme færdigheder, kan du stadig videregive søgeordsfiltrene.

Medtag ikke subjektive træk i dit cv

Ting som 'stærk leder', 'holdspiller' eller 'kritisk tænker' er ting, som en potentiel arbejdsgiver skal kunne udlede af din erfaring - ikke noget, du udtrykkeligt fortæller dem.

Derudover er udsagnene i det væsentlige meningsløse, fordi disse er helt subjektive træk, som de fleste mennesker hævder at have. De fleste arbejdsgivere vil helt se bort fra denne type vurderinger.

Inkluder personlige projekter

Hvis du har arbejdet hårdt på et websted / spil / projekt - selvom det ikke var til arbejde eller skole - er disse projekter gode steder at fremvise dine talenter på. (Især hvis de er inkluderet i din GitHub, som du skal inkludere et link til).

Hvis projektet viser færdigheder, der ikke er til stede i et andet område i dit cv, skal du angive dem!

Inkluder anden relevant oplevelse

Hvis du har begrænset erfaring inden for dit valgte felt eller har betydelig erfaring med frivilligt arbejde, der er relevant, skal du medtage det.

For eksempel, hvis du leder efter job inden for webdesign, og i din fritid oprettede du et websted til en lokal nonprofit, skal du medtage det (og linke til webstedet).

Men hvis du leder efter job inden for webdesign og er frivillig som barnepige i din fritid, skal du ikke medtage det.

Dette gælder også for fritidsfag. Hvis de er relevante (og du er inden for få år efter eksamen), er du velkommen til at medtage dem. Ellers skal du lade dem være væk.

Medtag en sektion for interesser / hobbyer, hvis du har plads. Spring det over, hvis du ikke gør det.

Dette er et rum til at liste personlige hobbyer (klatring, vandreture, dykning og så videre) såvel som professionelle (grupper som OWASP, interesse i at lære om AWS osv.).

De fleste ansættelsesledere er ligeglade (og vil sandsynligvis ikke straffe dig for at medtage det), men nogle vil nyde at se det. Det er usandsynligt, at det er den afgørende faktor i din ansøgning.

Skriv ikke konferencer / grupper, medmindre du præsenterede eller havde en ledende rolle

Spring over listen over konferencer, du har deltaget i som en separat sektion (medmindre du har præsenteret forskning eller vundet en pris der).

Det samme gælder for grupper, du er en del af, medmindre du har tiltrådt lederstillinger, hvor det kan være hensigtsmæssigt at medtage i en 'anden oplevelses'-sektion.

Begræns dit cv til 1 eller 2 sider

Hvis du er nyuddannet, bør det ikke være mere end en side. Hvis du er lidt ældre, er to sider fint, selvom du skal være forsigtig med at gå forbi to sider.

At have en længere cv viser ikke en potentiel arbejdsgiver, at du er mere kvalificeret, men det viser dem, at du ikke kan finde ud af, hvad der er vigtigst i dit cv. Hvilket ikke er en god ting.  

Bemærk, at dette råd kun gælder for genoptagelser. CV'er, som er mere almindelige i Europa, bruger et andet, længere format.

Korrekturlæs dit CV 10 gange

Gå derefter tilbage og gennemgå det igen. Hvis du kæmper med grammatik og stavning, eller hvis engelsk ikke er dit første sprog, skal du tjekke Grammarly. Det er gratis og hjælper dig med at identificere ændringer, du skal foretage i din skrivning. Hvis du kan, skal du bede en ven (eller to) om at hjælpe dig.

Dette svarer til formateringsproblemet. Hvis din cv er vanskelig at læse på grund af stavefejl og grammatiske fejl, vil fokus ikke være på dine præstationer.

Plus, kommunikation er en stor del af ethvert job (virkelig, uanset hvor teknisk), og dit cv er et sted at fremvise dine kommunikationsevner.

Da du i det væsentlige har haft ubegrænset tid til at skrive og gennemgå dit cv, forventes det, at det vil være frit for grammatiske fejl eller stavefejl.

Gennemgå dit cv inden interviewet

Du skal antage, at en interviewer vil stille dig spørgsmål om emner, du angiver i dit cv, og du skal være parat til at tale om dine tidligere job og erfaringer.

Dette bør være en selvfølge, men anfør ikke ting på dit cv, der ikke er sande (selvom de lyder imponerende).

Medtag et personligt tilpasset følgebrev til job, du holder af

Coverbrev er en måde, hvorpå du kan skille dig ud fra din konkurrence og vise organisationen, hvorfor du er interesseret i at arbejde for dem i modsætning til enhver anden organisation.

Dette er vigtigere for nogle organisationer end andre (FAANG-virksomheder er typisk ligeglade). Men et godt følgebrev vil aldrig skade dine chancer for at blive ansat, kun hjælpe dem.

Det kan også være en nyttig øvelse for dig - det giver dig chancen for at tænke over og formulere, hvorfor du er interesseret i at arbejde for dette firma. Så når du bliver spurgt i et interview "hvorfor denne organisation?" du har et let tilgængeligt svar.

Held og lykke med jobjagten, og lad dig ikke blive modløs.

Her er nogle andre populære artikler med cv-råd fra freeCodeCamp-forfattere:

  • Her er det CV, jeg plejede at få et job hos Google som softwareingeniør
  • Hvordan man skriver en morder Software Engineering CV
  • Hvordan man skriver en fantastisk junior udvikler CV i et par enkle trin
  • Hvorfor dit CV afvises - og hvordan man løser det