Sådan bliver du en bedre Stack Overflow-bruger i fem enkle trin

Softwareudviklere kan ikke forestille sig deres liv uden Stack Overflow.

Vi bruger det næsten hver dag! Vi elsker det. Det sparer os så meget tid, der kan være dedikeret til noget bedre end at bande ved en computer og opfinde et hjul.

Hvad der gør Stack Overflow så værdifuldt er dets indhold. Næsten alt, hvad du kan tænke på, er der allerede. Du har et problem, du ikke kan løse alene, du Google det. Og der er det, det første link er et Stack Overflow-spørgsmål med den kode, du ledte efter. Meget simpelt. Denne strøm fungerer som en charme.

Vi får ikke dette gratis. Hver eneste nyttig information der er et resultat af nogens arbejde. Nogen brugte deres private tid på at undersøge et problem og nedskrive fund, så flere mennesker kan drage fordel af det. Der var en rigtig person bag det, ligesom dig og mig.

Der er psykologiske undersøgelser om, at folk er en del af en stor gruppe. Når vi står over for et problem, har vi en tendens til ubevidst at forvente, at der skal være nogen anden "der vil klare dette." Vi arbejder aktivt med personlige opgaver. Men hvis problemet ikke påvirker os direkte, vil vi sandsynligvis uddelegere det til "nogen anden."

I den virkelige verden er vi stærkt afhængige af transport, politiet og et sundhedssystem. Der er ingen regering i Stack Overflow. Måske er der et par Batmen og Supermen, men de kan ikke gøre alt. Vi skal alle være aktive til gavn for alle.

Lad os være et samfund, der bekymrer sig om dets medlemmer, dem der tilføjer værdi og ikke passive forbrugere.

Der er mange måder at blive en bedre Stack Overflow-bruger. Start med at følge disse fem fremgangsmåder:

1. Glem ikke at opstemme

Hvis du er sikker på, at et svar er korrekt, skal du opstemme det. Selvom det ikke var dit spørgsmål, eller hvis du ikke har brug for det. Det viser hele verden, at svaret sandsynligvis vil være sandt og henleder mere opmærksomhed på det.

Afstem aldrig (op- eller ned-), hvis du er i tvivl!

Lad os se på det fra et andet synspunkt. Du er den person, der sendte et svar. Du har investeret noget tid i det, du var hjælpsom, generøs og stolt ... og ingen reagerer. Du ville blive flov.

Sådan skal det ikke være. Vi skal anerkende hinandens bidrag, hvilket betyder opstemning.

2. Skriv kommentarer

Det sker, at folk sender forkerte svar eller dumme spørgsmål. Men de gør det aldrig med vilje. Derfor forstår folk ikke, hvorfor de er blevet nedstemt. De vil spørge, men der er ingen at spørge, fordi stemmer er anonyme. Dette føles uretfærdigt og gør dem utilfredse.

Dette er ikke, hvordan vi skal føle os på Stack Overflow. Det er et sted fyldt med kærlighed og støtte.

Men vi kan ikke ignorere misinformation! I stedet skal vi skrive en kommentar, der forklarer vores mening. Mest sandsynligt vil de rette svaret eller slette det.

3. Læs regelmæssigt topspørgsmål

Det er som feedet på Facebook, men for nørder. Gå gennem topspørgsmål, og åbn dem, der indeholder tags, du er interesseret i. Selv hvis du ikke planlægger at besvare dem.

Som professionel forbedrer du dig dramatisk. Lær, hvordan dine jævnaldrende kæmper, hvordan de overvinder forhindringer, og hvordan de tænker.

Nogle gange besvares selv middelmådige spørgsmål på en strålende måde. Du vil bestemt ikke gå glip af dem!

4. Der er ingen skam ved at spørge

Selvom du stiller et helt dumt spørgsmål, er det værste, der kan ske, at du får downvotes eller modtager ubehagelige kommentarer. Ingen omdømme point går tabt, hvis du sletter spørgsmålet.

Det er også muligt, at spørgsmålet ikke får nogen opmærksomhed, fordi det er for bredt eller for specifikt. Dette skader dig slet ikke. Slet det efter få dage, hvis det generer dig.

Mængden af ​​programmeringssprog og -værktøjer er begrænset. Der er en god chance for at du ikke er den eneste person, der har stødt på dit problem.

Ved at lave et spørgsmål begynder du at forstå problemet bedre. De ser alle overvældende ud i starten og forsvinder, når vi nedbryder dem i stykker. Du har muligvis et svar, før du offentliggør et spørgsmål.

Samtidig skal du huske på, at andre brugere værdsætter dine spørgsmål endnu mere, hvis du undersøger, før du spørger. Vi kan lide unikke, udfordrende spørgsmål og irritere os over gentagne spørgsmål.

5. Svar!

I modsætning til resten tager svar normalt tid. Dette er hvad de bedste borgere gør, fordi det gavner samfundet såvel som sig selv.

Lad mig sige det på denne måde: ingen svar - ingen Stack Overflow. Ingen ville åbne dette websted, hvis der ikke var nogen svar. Ingen tvivl om, at samfundet har brug for svar, især den stakkels fyr, der spørger, men hvorfor svarer folk overhovedet?

Først og fremmest er det behageligt at spille rollen som en ekspert og hjælpe andre. Du får også opstemninger, der resulterer i omdømmevækst. Dette enorme antal ved siden af ​​dit navn og din avatar taler for sig selv. Alle ser, at du er en professionel.

Og sidst men ikke mindst - Det er en god grund til at lære noget nyt. Du kender sjældent svaret med det samme. Du dykker ned i spørgsmålet, opretter et legepladsprojekt, læser dokumentation og til sidst skriver du et svar. Når det er sendt, tror alle, at du har kendt svaret for evigt. Du træner din hjernemuskel og beviser for dig selv og alle andre, at du er ekspert. Er det ikke sejt?

Tak for læsningen! Hvad synes du om Stack Overflow?

Se min Stack Overflow-profil.

Følg mig på Twitter.