Hvordan man svarer på det frygtede spørgsmål om ”fortæl mig om dig selv”

Så du har fået et interview med et firma, du har drømt om at arbejde hos. Du sætter dig ned og efter en lille snak siger intervieweren "fortæl mig lidt om dig selv."

Dette almindelige spørgsmål resulterer i første indtryk i dit interview, men er ofte det mest overset. Efter min erfaring fra at være på begge sider af interviewet tror jeg, at ved at udarbejde et unikt og mindeværdigt svar på dette ene spørgsmål kan du lande det job. Sådan gør du.

Fortæl ikke dit CV igen

En stor fejltagelse, som jeg ser folk laver, er at bruge dette spørgsmål til at gå gennem deres cv.

Gør ikke dette! Din interviewer har allerede kigget over dit cv og har sandsynligvis den siddende foran dem under interviewet. De har ikke brug for dig til at gå over det igen .

Øv dig igen og igen og forbered svar på eventuelle indlysende spørgsmål, din interviewer måtte have

Du ville ikke møde op til et foredrag, du holder på en konference uden at øve igen og igen, ikke? Sørg for, at du ikke møder op til et interview uden at gøre det samme.

Sæt dig ned et par dage før, og tænk på hvilke spørgsmål en interviewer kan have til dig efter at have set på dit cv. Forbered derefter, hvordan du vil svare dem.

For eksempel er jeg en kodende bootcamp-kandidat, der plejede at arbejde i musikreklame (læs min karriereovergangshistorie her). En potentiel arbejdsgiver, der ser på mit cv, undrer sig måske over, hvorfor jeg ønskede at gå fra reklame til tech, og de ville sandsynligvis spørge om den proces, jeg gennemgik.

Og så er det en af ​​de vigtigste ting, jeg adresserer i mit svar, fordi jeg ved, at det vil være det største spørgsmål og kan forårsage mest tøven, når det kommer til en potentiel arbejdsgiver, der vælger mig til jobbet.

Se på dit eget cv, som om du aldrig har set på det før, og find ud af, hvad disse spørgsmål ville være for dig - og vær sikker på at det er dine vigtigste punkter i dit svar.

Find din egenart

Find noget, der får dig til at skille dig ud til den næste del af dit svar. Du vil have dit interview til at være mindeværdigt, og det er en fantastisk måde at opnå det på.

Har du startet din egen mødegruppe? Melder du dig konsekvent til en velgørenhedsorganisation? Er du super lidenskabelig for en bestemt sport? Find din egenart. Sørg for at nævne det og knyt det til, hvorfor du ville være et godt valg for stillingen.

Jeg har personligt nævnt, at mens jeg var på The Iron Yards front-end bootcamp, var jeg medstifter af Nashville Tech Ladies®-kapitlet, hvor jeg arrangerer kvartalsvise faglige udviklingsmøder for kvinder inden for alle teknologiske områder. Nogle gange vil jeg endda nævne, hvordan jeg voksede op med ballet. Jeg beskriver, hvordan ballet har lært mig mange ting, som at være opmærksom på de små detaljer, som jeg nu er i stand til at oversætte til min karriere.

Vælg noget, der er unikt dig, og det vil give et varigt indtryk.

Forklar, hvorfor du ansøgte om stillingen

Endelig afrund spørgsmålet med, hvorfor du vil have stillingen, og hvorfor du er begejstret for den. Du ansøgte om stillingen af ​​en grund - så fortæl intervieweren, hvorfor du gjorde det. De så noget i dig, og dette er et godt øjeblik at fortælle dem, hvorfor du synes, det passer godt.

Hvad er dine tip til at besvare dette spørgsmål? Følg mig på Twitter og lad mig det vide!

Kara Luton (@karaluton) | Twitter

De seneste tweets fra Kara Luton (@karaluton). Frontend udvikler + tidligere musik publicist. Pensioneret ballerina ... www.twitter.com