Sådan skriver du et CV (Software Engineering CV): den endelige vejledning (Opdateret til 2019)

Mens debatten stadig fortsætter med hensyn til ”CV'ets langsigtede fremtid, er det stadig et af de vigtigste dokumenter, der er rigtigt, hvis du vil sikre dig det næste store jobinterview.

Problemet er, at det at skabe det perfekte CV kan være en tidskrævende og frustrerende proces.

Derfor skabte vi denne intuitive guide, der er drevet af interviews med ansættelsesledere i virksomheder som Google og Airtasker og ekspertrådgivning fra Onsets rekrutteringsteam til software engineering.

Inden vi kommer i gang, skal du tjekke denne Professional Software Engineer-skabelon på Canva, hvis du ønsker at opbygge eller genopbygge dit CV.

Det tager cirka 18–20 minutter at læse denne artikel, mere hvis du straks vil anvende den på dit CV.

Hvis du ikke har tid nok, kan du downloade en pdf-version af denne artikel her.

Her er alt hvad du behøver at vide for hurtigt at oprette et stort CV til softwareingeniører.

Lad os komme igang.

Kapitel 1: Tilslut dit publikum

Hvad får du ud af dette afsnit

Dette afsnit vil lære dig om forskellige CV-stilarter, give dig eksempler på vindende CV-formater og lære dig, hvordan du undgår klassiske CV-fejl.

Valg af "den rigtige" stil

Hvordan du strukturerer dit CV afhænger af dybden af ​​din arbejdsoplevelse.

Her er et par forskellige stilarter at overveje:

Kronologisk: En oversigt over arbejdshistorik i omvendt kronologisk rækkefølge kan være gavnlig for langsigtede medarbejdere, der ønsker at understrege en stabil historie med relevant beskæftigelse. (Det er også meget lettere at læse!)

TIP TIL ONSET: Hvis du har huller i dit CV mellem roller, skal du forklare dette tydeligt. For eksempel barselsorlov, rejser, studier osv. Dette hjælper læseren med at opbygge et klart billede af din historie.

Funktionelt: Et funktionelt CV vil organisere din arbejdshistorie ved at fremhæve nøglekompetencer og præstationer. Det er ideelt for ansøgere uden en omfattende arbejdshistorie, dem, der kun har entry-level roller, eller nyuddannede, der ønsker at bryde ind i software engineering industrien.

Hybrid: Et hybrid CV kombinerer både de kronologiske og funktionelle CV-stilarter. Det kan være nyttigt for mellemniveaueroller, der kræver en kombination af beskæftigelseshistorie, specifikke færdigheder og præstationer.

Uanset hvilken stil du vælger, skal dit CV omfatte sektioner, der behandler din uddannelseshistorie, type erhvervserfaring, relevante færdigheder, tidligere projekter og, hvis det er virkelig interessant, nogle hobbyer.

Denne video har nogle gode detaljer om, hvordan en vindende softwareingeniør genoptager fra Google ser ud.

Du kan også downloade hans CV her.

Sådan holder du det kort og rent

Hvis der er en ting, du tager fra denne vejledning, skal du huske dette: Hold dit CV kort og relevant.

”Den bedste kode er ren og enkel, og det er den samme ting med et CV - de bedste er lette at læse, nemme at vedligeholde og nemme at præsentere. Det er sikkert at sige, at de bedste softwareingeniører har de reneste CV'er til at læse. ” - Sean McCartan (Software Engineering Practice Lead), The Onset

Softwareingeniørjob kan modtage hundredvis af CV'er, og den største fejl, vi ser på The Onset, er, når en ansøgers relevante erfaring er fortyndet med en bunke information omkring det.

Et ti-siders CV, der går i detaljer om hvert lille job eller teknologi, der er brugt i de sidste 20 år, vil sandsynligvis kede læseren og fortynde dine væsentlige styrker.

Det er også vigtigt at forstå karakteren af ​​den rolle, du ansøger om, og typen af ​​virksomhed og være så kortfattet som du kan.

Hold dig til hårde og hurtige fakta om dine færdigheder og undgå overflødige udsagn, der ikke kan bakkes op af øjeblikkelige beviser som ' Jeg arbejder godt individuelt og i et team' .

Undgå også at angive grundlæggende færdigheder som 'Jeg kan arbejde med Excel-regneark.'

Tip om ansættelsesmanager: Undgå distraherende design eller billeder, og sørg for, at dit CV er læsbart med ensartede skrifttyper og størrelser, der let er kompatible på tværs af browsere (dit sikreste valg er Arial eller Times New Roman).

Det grundlæggende

I starten af ​​dit CV skal du ikke glemme at angive dit fulde navn og kontaktoplysninger (e-mail, mobilnummer) i den øverste overskrift på dit CV.

Der er ikke behov for din fulde adresse, men en forstad hjælper med at identificere din levedygtighed til at arbejde visse steder.

Hjælp læseren ved at inkludere et synligt link til din online portefølje, LinkedIn-konto eller GitHub-konto. Under alle omstændigheder skal du sørge for, at URL'en fungerer!

Vi udfylder dig på den bedste måde at præsentere din GitHub i dit CV lidt senere.

Når du noterer tidligere arbejdspladser, skal du vedtage en ensartet struktur, der hjælper læseren med at holde sig på rette spor.

Husk, at hvis du bruger en formateringstil, er det bedst at holde fast ved det gennem hele CV'et.

For hver arbejdsgiver skal du medtage datoerne (MM / ÅÅ startet - MM / ÅÅ sluttede), titel og virksomhed.

Det kan hjælpe med at inkludere en URL eller en en-linjebeskrivelse af en virksomhed, især for mindre kendte virksomheder. Tjek dette eksempel nedenfor (kopier ikke siden 'om os' og rasl den ud på dit CV - ja, dette sker stadig faktisk):

Denne video giver praktisk rådgivning om, hvordan du omformaterer dit CV og gør det let og behageligt at læse.

Har du brug for en oversigt?

Lad os holde denne ene enkel; nej, ikke rigtig, især hvis alt hvad du planlægger at gøre er at fortælle alle, hvor vidunderlig du er - det er det, et interview er beregnet til.

Hvis du føler behov for at fremhæve din karriere i et kort resume, skal du gøre det relevant og prøve ikke at bruge en flok alt for beskrivende verb.

At matche din oversigt med din LinkedIn-profil hjælper også med at holde konsistens, da stort set alle vil tjekke din online-profil for at sikre, at den stemmer overens med dit CV.

Her er et eksempel på en kortfattet og effektiv karriereoversigt:

Kapitel 2: Vis, at du passer bedst til jobbet

Hvad får du ud af dette afsnit

Sådan læses en jobbeskrivelse og skræddersys dit CV til jobbet, så ansættelseslederen straks ved, at du er bedst egnet.

Du lærer tip til, hvordan du ikke kun fremhæver relevante programmeringssprog, men specifikke værktøjer og rammer.

Lad os gå.

Send ikke bare det samme CV til hver arbejdsgiver.

Dette er dit telefonkort, og du skal forme det til specifikationerne for det job, du ansøger om.

Hvis du internaliserer nøjagtigt, hvad en arbejdsgiver ønsker fra et jobopslag og viser i dit CV, hvordan dine færdigheder svarer til det, de leder efter, er du foran pakken.

Vær ærlig, fornuftig og kreativ med din oplevelse, men lyver aldrig.

Bliv fortrolig med et annonceret job

Læs jobannoncen nøje for at identificere nøgleord eller færdigheder, der synes vigtigst for rollen.

Omfatter de rigtige søgeord og færdigheder, som en virksomhed søger på dit CV, hjælper dig med at skille dig ud fra de hundredvis af ansøgere, som en jobannonce kan tiltrække.

For eksempel er her en nylig jobannonce til en softwareingeniør, der er sendt af et australsk flyselskab:

Du har:

 • Påviselig erfaring med udvikling af backend-tjenester (mikrotjenestearkitektur foretrækkes)
 • Oplev udvikling af webapplikationer ved hjælp af moderne JavaScript-rammer (React foretrækkes)
 • Noget erfaring med cloud computing (AWS foretrækkes)
 • Forstå værdien af ​​enkelhed og ved, hvordan man skriver vedligeholdelig, ren kode, der overholder standarder
 • En forståelse / viden, der arbejder i et smidigt miljø
 • Ideelt set have en forståelse ved hjælp af to af følgende: Java, React, Golang, Python, Angular eller Node
 • Har en relevant grad / kvalifikation eller 4+ års erfaring.

Ved at analysere jobbeskrivelsen nøje er det tydeligt, at ansættelse af personale i dette flyselskab vil være på udkig efter nøglesætninger og ord som 'mikrotjenestearkitektur', 'cloud computing,' React 'og' webapplikationer '.

Hvis du ansøger om en front-end-rolle, vil ansættelsesledere automatisk søge efter nøglekompetencer som 'Angular', 'React', 'Vue' sammenlignet med full stack eller back-end-roller, der muligvis nævner sprog som C # eller Java.

Vær forsætlig

De ord, teknologier og programmeringssprog, du inkluderer, skal hjælpe læseren med at øge hans eller hendes tillid til dit ekspertiseområde.

Når du laver hver linje i dit CV, skal du ikke glemme, at arbejdsgiveren ikke kun er på udkig efter nøglefærdigheder såsom at skrive kode eller designe en webgrænseflade, men snarere på udkig efter spor, der indikerer din forståelse af, hvordan koder og systemer arbejde, og din evne til at arbejde med en ukendt kode og fejlretningssystemer med det samme.

For eksempel, hvis du inkluderer Java som en nøglefærdighed, skal du understrege pointen ved at angive Java-relaterede teknologier og rammer, du har arbejdet med, såsom Spring, Spring Boot og Hibernate , hvor det er relevant.

Eftersom Java er et robust sprog med høj ydeevne, vil det være specifikt for de typer miljøer, du har arbejdet med (skalerbar / samtidig eller monolitisk / multitrådet), med til at demonstrere bredden og dybden af ​​dine færdigheder.

Tænk på hvert værktøj som en mulighed for at uddybe dine færdigheder. Hvis du har arbejdet med datatunge miljøer , skal du supplere dine færdigheder ved at angive din oplevelse med objektorienterede programmeringssprog som Python og Scala.

Dette CV nedenfor viser, hvordan du kan organisere og strukturere flere færdighedssæt i et sammenhængende CV:

Forsøm ikke det åbenlyse

Når ikke-specialiserede ansættelsesledere har til opgave at finde en softwareingeniør, leder de muligvis efter mere generelle færdigheder til at identificere en vindende kandidat.

Her er en tjekliste med generelle færdigheder, der skal væves ind i dit CV (hvis du selvfølgelig har dem!):

 • Færdighed i enten datalogi, computerprogrammering, datastrukturer eller algoritmer.
 • En forståelse af bedste praksis for software design.
 • Evne til hurtigt at lære og reverse engineer-kode (softwareingeniører skal være i stand til at arbejde med programmer eller kode skrevet af andre udviklere og skal være i stand til at oprette, læse, opdatere og ødelægge webapplikationer).
 • Tillid til at skrive algoritmer.
 • Kapaciteter i lignende discipliner (hvis relevant inkluderer viden om databaseadministration, UX / UI-design eller søgemaskineoptimering).
 • Stærk kendskab til grundlæggende - Funktionel programmering, datastrukturer og algoritmisk programmering
Tip til ansættelseschef: Som tidligere Google-teknologileder Francois påpeger, er gode softwareingeniører nysgerrige. At vise dig at du er en nysgerrig person ved at fremhæve supplerende færdigheder som UX / UI-design eller SEO hjælper med at løfte dit CV til forsiden af ​​bunken.

At forstå din bruger og hvordan dit arbejde påvirker slutbrugeren bliver et meget vigtigt træk for alle gode ingeniører.

Gør det relevant

Det bliver stadig vigtigere for folk at have en holistisk forståelse af, hvordan hele systemer fungerer.

Softwareingeniører kan ikke længere bare vide, hvordan man koder en app .

Nu er det afgørende at demonstrere, at du ved, hvordan en bestemt applikation eller kode vil interagere i et bestemt miljø og en bestemt infrastruktur .

Som en tommelfingerregel skal du også referere til relevante perifere tekniske færdigheder, når du angiver de vigtigste tekniske færdigheder.

Notering af relevant teknologi kan normalt indikere et dybt niveau af interesse eller beherskelse af et bestemt værktøj / sprog.

For eksempel har React et stort økosystem af værktøjer og komponentbiblioteker, og henvisning til nogle af de bedste værktøjer og ressourcer siger straks meget om dit færdighedssæt.

Når du noterer Python på dit CV, skal du overveje, hvordan du kan demonstrere konceptuel viden ved at nævne web- eller big data-rammer som (Django, Flask, Spark, Tensor flow, Hadoop, Pandas osv.).

Tjek, hvordan dette CV effektivt organiserer teknologisk kapacitet i overensstemmelse med nøglesprog.

Tip til ansættelse af leder: Når du nævner dine færdigheder, skal du undgå vurderinger som 'dygtig', 'ekspert' eller 'nybegynder'. Ranger ikke din egen kompetence i forskellige færdigheder og teknologier, medmindre du bruger et universelt klassificeringssystem. Nederste linje: Vis ikke fortæl.

Kapitel 3: Lav et varigt første indtryk

Hvad får du ud af dette afsnit

Sådan subtilt tilføjes karakter til dit CV , der efterlader et klart billede i ansættelseslederens sind om, hvilken slags arbejdstager og person du er.

Tænk på dit CV som en historie, du håber at have en pind i læsernes sind.

I dit CV er du hovedperson, så overvej at fremhæve de interessante dele af din karrierehistorie.

Her er nogle historier, du kan læne dig ind i:

 • Lederen: Hvis du har arbejdet i mindre hold, kan det indikere, at du har ydet et større bidrag. Hvor det er muligt, fremhæv niveauet af lederskab og ansvar, du har haft på et projekt, og gør opmærksom på teamets størrelse.
 • Innovatøren: Hvis dine tidligere projekter har involveret ny teknologi som kunstig intelligens eller blockchain, skal du understrege en innovativ og fremadrettet fortælling i hele dit CV.
 • Udøvende kunstner: Som en kortvarig entreprenør kan du demonstrere konsistens ved at angive, at din rolle blev udvidet på grund af høj ydeevne.
 • Læreren: Bekymret for at have for mange job i dit CV?

  Fremhæv afslutningen af ​​projekter før hver exit og beskriv hvert jobbevægelse som et ønske om at lære nye færdigheder og fuldføre nye udfordringer

I sidste ende vil forskellige slags virksomheder genlyde med forskellige fortællinger, så bestemme, hvordan du kan fortælle din karrierehistorie, så den passer bedst til dit unikke publikum: arbejdsgiveren / ansættelseslederen.

For eksempel kræver digitale bureauer, at medarbejderne bevæger sig hurtigt og får projekter ud af døren.

Som et resultat vil agenturer sandsynligvis scanne genoptagelser for at finde folk, der er gode til at holde klienter glade og holde sig på toppen af ​​deadlines.

Du kan læne dig ind i din rolle som "The Performer" for at give dig selv et ben op med et digitalt bureau.

Produkt- / platformvirksomheder som Ebay, Canva eller Carsguide.com.au er mere tilbøjelige til at lede efter softwareingeniører, der er kvalitetsstyrede og forpligtede til høje standarder.

"The Leader" eller "The Innovator" kan være nyttige karrierehistorier hos platformvirksomheder.

Ps Vi er her for at hjælpe - Hvis du har brug for vejledning i dit CV, kan du booke i en 20-minutters plads med vores konsulenter for at få feedback her . (ingen strenge fastgjort)

Kapitel 4: Hacks der får dit CV til at pope op

Hvad får du ud af dette afsnit

Sådan bruges specifikke metrics og præstationer til at skabe et gyldent CV, fordelene ved passionprojekter , og hvordan du korrekt integrerer din GitHub i dit CV.

At skitsere din ansættelseshistorie er ligetil, men at sikre, at det er relevant og præsenteret i det bedste lys, er det, der adskiller et gennemsnitligt CV fra et ekstraordinært.

Den bedste softwaretekniker genoptager hjælper en arbejdsgiver med at forstå, hvordan et tidligere projekt eller en arbejdsplads hænger sammen med den stilling, de ansætter til.

Uanset dybden af ​​din oplevelse skal du sikre dig, at din ansættelseshistorik indeholder et par punkter eller sætninger om vigtige færdigheder og præstationer for at demonstrere mere end blot rollens ansvar.

Det primære mål for din beskæftigelsesafdeling skal være at demonstrere indvirkningen og værdien af ​​din tid på en tidligere arbejdsplads.

Her er nogle tip:

Resultater

Tilføj præstationsdrevne udsagn, metrics og tal for at hjælpe med at indikere succes og værdi af dine tidligere roller.

Overvej, hvordan dine handlinger førte til de vigtigste resultater i virksomheden.

Hvis du konkret kan vise dig, at salg, engagement eller brugeropbevaring steget for en tidligere arbejdsgiver, vil dette hjælpe din ansøgning enormt.

Sådan kan du gøre det:

 • I stedet for generiske udsagn eller blot angive dit engagement i lanceringen af ​​en ny mobilapplikation, forklar resultaterne af dit engagement - forbedrede det kundefastholdelsen med ti gange?
 • Hvor mange nye downloads tiltrak det?
 • Forbedrede det din virksomheds omkostningseffektivitet?
 • Bliv specifik med resultaterne.

For eksempel angiver et CV i topklasse for et senior softwareteknisk CV følgende præstation:

“Reduceret tid til at gengive startsiden til {firmanavn} med 20% ved at forudindlæse kundeprofil og forudindhente statiske ressourcer på login-siden og optimere web- og app-niveau C # -kode.

Reduceret tid til at gengive siden med transaktionshistorik med 50% ved at erstatte ældre blokeringsanmodning med Ajax-anmodning og flytte anmodningen til forskellige virtuelle mapper og skjule flere back-end-anmodninger til en enkelt anmodning

Reduceret produktionsundtagelse med 40% i forhold til to udgivelser ved proaktivt at overvåge / analysere {firmanavn} -logfiler ved hjælp af Splunk

Udførte hver uge præsentation for {firma navn} produktejer og platform management team om ydeevne og modstandsdygtighed.

 • En måde at inkorporere disse oplysninger i dit CV er at angive disse resultater i en 'nøglepræstationer' sektion:

Projekter

Med hver linje i beskæftigelseshistorikken inkluderer de mest succesrige CV'er et proof of concept (POC), der refererer til faktiske resultater eller ejerskab af et projekt.

Et af hovedspørgsmålene for enhver ansættelsesleder er 'hvad har denne ansøger leveret og gjort?'

Dette gør det vigtigt at fremhæve to til tre projekter, som du trygt kan forklare.

En POC er mere end den anvendte skrevne kode eller programmeringssprog. Det demonstrerer de processer og bedste praksis, der er brugt til at opnå nøgleresultater.

Dykk ned i et projekt ved at hjælpe arbejdsgivere med at forstå dit konkrete ansvar. Her er et eksempel nedenfor:

For anciennitet hjælper det med at henvise til det faktiske ejerskab af et projekt, du har gennemført eller været involveret i.

Angiv hvad du gjorde versus hvad holdet gjorde.

Ansættelsesledere leder efter bevis for projekter, som du har startet og afsluttet.

At eje et projekt fra start til slut viser, at du (sandsynligvis) får alle elementer i PDLC eller SDLC og har arbejdet med forskellige funktioner.

Passionsprojekter

”Personlige projekter og freelancing-arbejde afspejler nogens lidenskab. Det handler ikke om at ansætte folk, der simpelthen kan churnere kode, men finde folk, der kan levere kvalitet, velskrevet, velprøvet og vedligeholdelig kode. ” - Sean McCartan (Software Engineering Practice Lead), The Onset

Et ambitiøst personligt projekt kan vise din fremtidige arbejdsgiver dit initiativ, din dedikation og lidenskab til at lære og opbygge en softwareløsning.

Det er OK, hvis du ikke har nogen personlige projekter i dit CV, men hvis du har det, kan det hjælpe med at skille dig ud.

Uanset om dit personlige projekt er et Python-script, en mobilapplikation eller et Java-kort, kan det være en fordelagtig måde at demonstrere virkelige færdigheder i en ikke-arbejdsmæssig sammenhæng.

Det viser også en generel lidenskab og nysgerrighed, som arbejdsgivere værdsætter.

Du kan vise disse tidligere projekter eller arbejde gennem en online portefølje.

Med din GitHub

En måde at vise dine projekter på er gennem GitHub. Men send ikke bare din vigtigste GitHub-konto, men inkluder i stedet webadresser til specifikke projekter på GitHub.

Tidligere Google-teknologileder Francois siger, at interessante projekter er en af ​​de ting, han ser efter i et CV.

Projekter på GitHub kan virkelig demonstrere lidenskab og i mange tilfælde samarbejde med andre ingeniører.

Sørg for, at dit projekt er struktureret pænt og indeholder en ReadMe-fil.

Denne fil skal beskrive projektet, hvordan man bruger det, og ideelt set omfatte fotos / videoer af projektet.

Et let anvendeligt, veldokumenteret projekt vil være mere effektivt end flere projekter, der er svære at navigere eller halvt færdige.

Denne video går nærmere ind på, hvordan du bedst formaterer dine GitHub-projekter.

Kapitel 5: Vis din uddannelse, specialisering og bløde færdigheder

Hvad får du ud af dette afsnit

Sådan udnytter du din uddannelse for at vise, at du er den bedste kandidat, vigtigheden af ​​at læne sig ind i specialisering , de bløde færdigheder, som ansættelsesledere leder efter, og hvordan du fremhæver din arbejdsmetode.

Sådan flexes din uddannelse

Hvis du har det (og det er ofte okay, hvis du ikke har det), er det vigtigt at notere relevant uddannelse i ethvert softwareingeniørs CV, da en karriere inden for softwareteknik generelt kræver mindst en bachelorgrad eller relevant leverandørcertificering.

Normalt vil softwareingeniører have en uddannelsesmæssig baggrund inden for computerprogrammering eller datalogi med hovedfag inden for softwareteknik.

Der er masser af grene af softwareteknik, der kan resultere i forskellige akademiske baner og specialiseringer - kurser kan fokusere på forskellige typer programmeringssprog eller gå ind på emner som projektstyring, websikkerhed eller kodning.

Hvis du ikke har en relevant grad, skal du ikke bekymre dig.

Eksempler på selvlæring og kontinuerlig læring kan ofte træde i stedet for en traditionel bachelorgrad.

Eksempler på dette kunne være online kurser med sider som Treehouse, General Assembly, Code School eller Udacity.

”Jeg er ligeglad med, hvad graden er i - det faktum, at nogen gik på universitetet for at studere noget interessant, er en god indikator, men det er så vidt jeg ville gå. Der er værdi i at blive uddannet, men det kan også være i form af selvuddannelse. ” - Francois (ex Tech Lead @ Google)

Husk bare at tydeligt fremhæve kontinuerlig læring på dit CV. (Vær selektiv, anfør ikke hvert kursus, boot camp eller møde, du har deltaget i.)

Demonstrer din kompetence inden for softwareteknik ved at skinne et lys over enhver ad hoc eller selvlært læring, der adskiller dig.

For eksempel, hvis du har gennemført en boot camp eller et kursus i tekniske færdigheder som Java, PHP eller C #, skal du tilføje dette til dine kvalifikationer.

Læn dig ind i din specialisering

Da teknologiske områder som virtual reality, kunstig intelligens og big data konstant udvikler sig, hjælper det med at skelne mellem et område / ekspertise i dit CV.

Hvis du har en specialisering, skal du læne dig ind i det.

Dette kan hjælpe arbejdsgivere med at sætte deres tillid til bestemte dele af dine færdigheder og være mere sikre på, at du er en passende pasform.

Her er nogle eksempler på specialiseringsområder inden for software engineering:

 1. Spil og underholdningssystemer: Design af applikationer eller software, der kan bruges i spil
 2. Digitale eller indlejrede systemer: Softwareingeniører kan specialisere sig i computersystemer, der har dedikerede funktioner i et større mekanisk eller elektrisk system
 3. Modellering og simulering: Design eller vedligeholdelse af applikationer, der simulerer specifikke processer for at reducere behovet for dyre test
 4. Netværk og distribuerede systemer: Færdigheder, der involverer ekspertise inden for netværksarkitektur, applikationslag og netværkssikkerhed
 5. Produkt- og / eller projektledelse: At være ansvarlig for ledelsen af ​​holdkammerater og sikre, at et produkt eller projekt er tilstrækkeligt afsluttet / bygget / prototypet.

Sammen med specialiseringer, tøv ikke med at medtage andre relaterede oplevelser.

Software engineering er nøje tilpasset jobtitler som software programmerer, softwareudvikler, software designer, PHP udvikler og mere.

Så længe du er i stand til at tegne sammenhænge i færdigheder og demonstrere relevansen af ​​typen af ​​arbejde, kan det være nyttigt at fremhæve andre relaterede job, du har haft.

Glem ikke de bløde færdigheder

'Bløde færdigheder' henviser til karaktertræk, sociale færdigheder eller personlighedstræk, der hjælper dig med at forholde dig på et interpersonelt niveau.

Bløde færdigheder er muligvis ikke så let kvantificerbare som 'hårde færdigheder' (års erfaring, grad af grad), men de er ofte lige så vigtige for en arbejdsgiver.

For at hjælpe med deres daglige roller har softwareingeniører brug for en balance mellem hårde og bløde færdigheder, såsom at være proaktiv og vise modstandsdygtighed.

På trods af populære misforståelser er softwareteknologi meget kreativ - det involverer at designe og opbygge funktioner og systemer, der ofte aldrig har eksisteret før.

Denne kreativitet kommer ofte hånd i hånd med samarbejde, og det er vigtigt, at softwareingeniører kan arbejde godt sammen med andre. Kommunikation, samarbejde og kreativitet bliver i stigende grad vindende træk for softwareingeniører, så disse kvaliteter skal være i centrum for dit CV.

Francois er stødt på masser af softwareingeniører genoptager med en bred vifte af tekniske færdigheder, men ifølge den tidligere Google-teknologileder er empati en afgørende færdighed, som ansættelsesledere ser efter.

”En god softwareingeniør vil være både teknisk dygtig, men også forståelse for andres synspunkter ved at være konstruktiv og hjælpsom i, hvordan de interagerer med andre. Der vil være mange meninger og konflikter inden for softwareteknik, så du skal være konstruktiv for at forstå deres bekymringer. Dette er en vigtig færdighed. ” - Francois (ex Tech Lead @ Google)

Her er nogle andre bløde færdigheder, du kan indarbejde i dit CV:

 • En kontinuerlig læringsindstilling: Dette kan f.eks. Vises gennem en GitHub-konto, ledelse eller engagement i møder eller involvering i C # -samfundet.
 • Innovation og fremadrettet tilgang: Dette kan være vanskeligt at formidle i et CV, men hvis du ikke har været i stand til at arbejde med nye teknologier i dit job, skal du demonstrere dette i projekter, du har arbejdet med uden for dit arbejde, eller nævne involvering i nye teknologier såsom blockchain eller AI.
 • Præsentationsevne eller påvirkning af færdigheder: Dette kan vises ved at lede regelmæssige standups med andre teammedlemmer, præsentationer af tidligere arbejde eller organisering af møder.

Denne video nedbryder nogle af de vigtigste soft skills for softwareingeniører at have.

Sådan fremhæves din arbejdsmetode

Det kan være en imponerende CV-tilføjelse at nævne specifikke måder at arbejde på, som du er komfortabel eller fortrolig med at arbejde med.

Især den 'agile' metode kan være tiltalende for teknologibaserede virksomheder, der er afhængige af hurtige iterationer og bæredygtig udvikling.

Softwareingeniører, der ønsker at arbejde i et teknologisk baseret miljø, skal demonstrere deres evne til at arbejde problemfrit med produktteams og udviklere, der opererer i en agil ramme.

Hvis du er velbevandret i 'agil' udvikling, skal du sørge for at nævne dette i dit CV.

(Det samme gælder Kanban, Test Driven Development osv.)

Husk : For seniorroller vil ansættelsesledere lede efter mennesker, der har arbejdet i mere komplekse og udfordrende miljøer - hvis du har arbejdet med de samme teknologier og inden for det samme miljø, kan det være på tide at se ud for noget mere udfordrende og udvide din vigtigste færdighed indgår i andre udviklingsområder.

Hvis du er interesseret i frontend, kan du få mere UI-oplevelse og arbejde med JavaScript, eller hvis du er interesseret i arkitektur, bliv involveret i projekter med tung infrastruktur.

Vi håber, at denne guide besvarede dine spørgsmål og hjælper dig med at oprette et nyt, vindende CV.

Hvis du vil have os til at se på dit CV og give dig feedback, kan du booke på et tidspunkt hos en af ​​vores konsulenter.

Er der noget, vi savnede? Et spørgsmål, du stadig har?

Efterlad en kommentar nedenfor!