Designe en skrifttype fra bunden - og sende den til Google Fonts om 24 timer

En dag bygger

Jeg er en stor fan af Adam Savages One Day Builds. I begyndelsen af ​​dagen begynder han med en bunke materialer og ender med at holde noget, som han engang havde ønsket sig (denne er min favorit).

Så med dette i tankerne (og en fridag fra arbejde) satte jeg mig selv en udfordring ...

Opret en helt ny skrifttype fra bunden, og send den til Google Fonts på under 24 timer.

Jeg havde et par breve allerede tegnet i en gammel notesbog. Jeg ønskede at oprette en høj, sans-serif, display skrifttype, der kunne bruges i plakater eller kunst i stor skala. I mine tidlige dage på Men's Health skulle jeg bruge skrifttyper som 'Tungsten' eller 'Heron', som var forfærdelige for klumper af body copy, men fantastiske, når de blev brugt i overskrifter eller til reklamemateriale (som var mit hovedopgave der ). Dette var den stil, jeg satte mig for at skabe.

13:00, onsdag

Jeg gik direkte til Adobe Illustrator med de to eller tre bogstaver, jeg havde tegnet. Jeg oprettede fem gitterlinjer på mit tegnebræt, en hver til nedadgående linje, basislinje, x-højde, kappehøjde og opstigende linje. Jeg besluttede derefter en bredde til store bogstaver og derfra tykkelsen på stammen (f.eks. Bredden på bogstavet I ).

Jeg undersøgte meget om bogstavforhold og -forhold og målte faktisk nogle eksisterende skrifttyper, hvor jeg fandt ud af, hvordan små bogstaver skulle relateres til hætterne. Herfra lavede jeg nogle regler:

  • X-højde = 2 × stigning / nedstigning.
  • Stilkbredde = 1/4 hovedbogstavbredde
  • Lille bogstav = 3/4 hovedbogstavsbredde

Herfra jeg oprettet bogstaverne O og B først. Jeg besluttede, at bogstaver, der normalt havde kurver, i stedet havde et afrundet hjørne. De fleste bogstaver ville have en høj blokform, men med bogstaver som O , B og D ville kanterne med kurver have afrundede hjørner.

Det udvendige hjørne ville have en radius på 12 mm, og det indvendige havde 6 mm. Med disse regler aftalt, plus en højde for min tværlinje (på tværs af bogstavet H ) begyndte jeg at kaste mine store bogstaver ud.

Min skrifttype var meget enkel, men med en definerende 'blomstre', hvis du vil. Enhver blænde, som er åbningen i et bogstav, som snit i bogstavet C , eller enden af ​​enhver lysbue, som den buede ende af bogstavet J , vil blive skåret i en vinkel. De hårdeste breve her var G og K .

Da CAPS var afsluttet, gik jeg videre til små bogstaver. Dette var utvivlsomt sværere, men med mine regler enige om, var det bare et tilfælde af at køre igennem dem. Jeg brugte meget mere af mine 'blomstrer' her, især i slutningen af ​​opstigende og nedstigende. Bogstaverne f , g , a og e var de sværeste, da de var helt nye stilarter.

21:00, onsdag

Jeg gik nu videre til nogle af de ekstra tegn, som spørgsmålstegnet og udråbstegnet. Mit tempo steg, og før sengetid havde jeg formået at arbejde op omkring 35 af dem.

torsdag morgen

Om morgenen afsluttede jeg tallene 0 til 9 ret hurtigt og begyndte derefter at oprette fontfilen.

Dette var et helt nyt område. Ian Barnard , en kalligrafkammerat på Twitter (med mit efternavn), anbefalede et program kaldet Glyphs, som du kan downloade til en gratis 30-dages prøveperiode.

Jeg downloadede Glyphs Mini og så et par vejledningsvideoer og indså derefter, at jeg havde oprettet min illustratorfil helt forkert. Så jeg var nødt til at indsætte hvert tegn manuelt og skalere det op for at matche vejledningerne i appen.

10, torsdag

Da mine figurer var på plads, gik jeg omkring mellemrum og tegnning af bogstaverne. Denne del var utrolig tidskrævende. Der er en række tastaturgenveje i denne app, som du absolut skal mestre, inden du går ud på dette. Og inden du starter kerningprocessen, skal du få din brevafstand så tæt som muligt på, hvordan du vil have filen til at se ud.

Som en tommelfingerregel skal du tilsyneladende måle bredden på tælleren på bogstavet O (hullet i midten) og dele det med tre. Det er den afstand, du skal starte med på venstre og højre side af dine bogstaver.

11:00 torsdag

Med den indstillede afstand (tegner sig for bredere bogstaver som M og W ) startede jeg kerning. Dette var en massiv omhyggelig proces. Jeg besøgte dette websted og indsatte i deres eksempel kerning-tekst.

Ved hjælp af tastaturgenveje (brug denne tutorial) fløj jeg igennem og justerede kerninggrupper for hver enkelt afstand, der ikke så rigtigt ud for mig. De åbenlyse er mellem V og A , men der er så mange parring af bogstaver i den eksemplar, som jeg ikke ville have tænkt på.

Når jeg var færdig, konverterede jeg kerningsteksten til alle store bogstaver og gjorde det hele igen for at parre store bogstaver.

12:59 torsdag

Jeg eksporterede min skrifttype og konverterede den til en .ttf-fil klar til at blive sendt til Google. Da der mangler ganske mange tegn (som firkantede parenteser og copyright-symboler), var jeg sikker på, at det ikke ville blive accepteret. Jeg havde heller ikke tid til at inkludere de mange accenter, der kræves for fuld sprogstøtte.

Det er ikke den største skrifttype, men det var ikke dårligt for min allerførste gang. Og i betragtning af at jeg måtte lære mig selv at bruge Glyphs-softwaren fra bunden, og den blev afsluttet på en enkelt dag, var jeg ret stolt!

Navnet?

Odibee Sans

… Udtalt “åh-dee-bi”. Min helt egen 'One Day Build' (ODB).

Efterord

Jeg sendte Odibee Sans til Google Fonts-teamet tilbage i maj 2017, og som det står, er skrifttypen stadig i deres pipeline, der skal tilføjes. Holdet foreslog med rette, at jeg skulle bruge lidt ekstra tid på skrifttypen til at finjustere designet (selvom de indrømmede, at dette var i modstrid med projektets ånd).

Med dette i tankerne tilbragte jeg en ekstra dag på skrifttypen. Jeg har siden tilføjet alle de ekstra glyffer (jeg tror), der kræves for udvidet latinsk support. Jeg lavede også nogle store ændringer i omkring 30 af tegnene, herunder nye stilarter for bogstaverne (store bogstaver) S, B, R og små bogstaver s, c, y, a, e, r, f, t, p, q og j, samt et par antal justeringer.

Oven i dette er der nu mere end 1500 kerningpar, hvilket har gjort en massiv forbedring af skrifttypen.

Og jeg lavede et websted! odibeesans.com

Webstedet blev også lavet på en dag ved hjælp af Adobe Muse. Mere om dette her.

Tak for læsningen! Jeg vil meget gerne læse om eventuelle projekter, du måske har tacklet på en dag. Det er en ganske effektiv teknik, hvis du kan spare tid (Gud velsigne den freelance livsstil)!