Morgener, nætter og weekender: Hvordan jeg skiftede karriere og blev programmør

Ændring er hård. At skifte karriere, mens du holder en 9–5, kan til tider føles umulig. Det kræver en stor mængde disciplin, motivation, inspiration og vigtigst af alt mod.

Det kræver mod at vokse op og blive den, du virkelig er. - EE Cummings

Det kræver også meget tid. På trods af den nuværende mikrobølgekultur med succes sker det ikke at skifte karriere og forbedre ens trivsel om natten. Min rejse fra salg og marketing i musikbranchen til programmering begyndte tilbage i oktober 2014 i Brooklyn. Det tog 10 måneder og ~ 1400 timers selvlæring at få min første fuldtids udviklerjob i Philly.

Jeg er overbevist om, at enhver, uanset deres baggrund, kan gøre dette.

Ved at fortælle min historie håber jeg at opmuntre dem, der i øjeblikket er i skiftegravene, der bevæger sig fra en karriere til en anden, og også inspirere dem, der er gået over til at dele deres historier. Deling er jo omsorgsfuldt, ikke?

Hvorfor vil du ændre?

Begynd med slutningen i tankerne.

Jeg ønskede at lære at kode og ændre karriere, fordi jeg ønskede at forbedre min økonomiske situation og bygge løsninger på problemer. Økonomisk mobilitet og det at kunne løse et problem for alle overalt i verden var de primære katalysatorer for forandring.

Det er utroligt vigtigt at definere, hvorfor du vil foretage et stort træk, for at holde dig motiveret på en lang rejse.

Som et ord med forsigtighed, hvis du har et stabilt job, der ikke er giftigt, og du i sidste ende vil arbejde for dig selv, vil det ikke gøre dig meget gladere, end du er nu, at blive programmerer og arbejde for et andet firma.

I slutningen af ​​dagen er et job et job. Hvis du ikke kan lide arbejdsgiverens / medarbejderdynamikken nu, ændres det ikke bare fordi du er programmør. Hvis du er interesseret i livsstilsdesign, styrer din tidsplan, når / hvor du arbejder, skal du bare vide, at der er færre muligheder.

Der er blomstrende samfund af Indie Hackers, der prøver at "komme ud" ved at opbygge deres egne virksomheder og indtægtsskabende produkter.

Den ene vej er ikke bedre end den anden. Bare ved, hvad du vil have ud af din nye karriere, og tag en bevidst beslutning.

Min baggrund

Hvis du var forfærdelig i matematik i gymnasiet, kæmpede for hurtigt at behandle komplekse emner og ikke havde en universitetsgrad, er du ikke alene.

Jeg flunkede næsten næsten alle matematikklasser i gymnasiet, men tog en eller anden måde eksamen til tiden. Jeg studerede musik komposition på college og faldt ud af økonomiske grunde, så nej, ingen grad.

Sæt dig ikke i en kasse eller bliv modløs, bare fordi din baggrund ikke passer til en bestemt form. Bliv kurset. Afslut løbet.

At betale eller ikke betale for en Bootcamp

Det afhænger af din personlige situation.

Da jeg begyndte at lære at kode, var freeCodeCamp, som det ser ud i dag, ikke rundt. Ifølge Wikipedia blev det dannet samme måned som jeg startede.

Jeg ansøgte og blev accepteret i et af de bedste kodende bootcamps i New York City, men besluttede ikke at deltage. Jeg ønskede i sidste ende ikke at tilføje ~ 18.000 dollars i gæld oven på alle de studielån, jeg allerede havde. Det gav bare ikke økonomisk mening for mig personligt, og det var måske ikke for dig heller.

Der er mange flere fordele og ulemper ved en selvlærende tilgang via platforme som Free Code Camp versus betaling for et personligt 3 måneders fordybende program. Bedøm din situation og tag en beslutning.

Læringsstil

Hvordan du lærer at kode afhænger så meget af, hvem du er, og hvordan du lærer. Der er ingen størrelse, der passer til alle svar. Hvis du mere er en visuel elev, kan videoindhold og personlig undervisning være ideel. Jeg ville ikke banke dit hoved mod en mur og forsøge at komme igennem læseplanen, simpelthen fordi den er gratis.

Fungerer det for dig? Hvis ikke, brug en anden ressource.

Den måde, hvorpå materiale præsenteres i freeCodeCamp-platformen, fungerer muligvis ikke for dig, og det er ok. Jeg vil stadig stærkt anbefale at fordybe dig i et samfund, der kan hjælpe dig.

Tidsplan

Jeg er ikke en morgenmanden, men jeg fik mit bedste arbejde udført kl.

Der er 168 timer om ugen. Jeg brugte 30–40 timer på at lære mig selv at kode, afhængigt af hvilken curveball-liv der kastede mig. Jeg havde et fuldtidsjob og en times pendling hver vej til arbejde, som spiste op omkring 50 timer om ugen.

Dette betød, at jeg var nødt til at få mest muligt ud af mine morgener, nætter og weekender.

Morgen

 • Programmering: 6 am-8am
 • Morgenpendling: 08.00-9.00 (Lyt til Tech Podcasts)

Nætter

 • Aftenpendling: 18.00-19.00 (lyt til Tech Podcasts)
 • Programmering: 3 timer mellem kl

Weekender

 • Lørdag: 5 timer
 • Søndag: 5 timer

Du vil bemærke, at der er mange huller. Dette er af design. Jeg ønskede ikke at styre mig selv, for eksempel planlægning, når jeg spiser, ringer til venner og familie eller personlig pleje. Hvis du føler behov for at være mere specifik, er du velkommen til at tro, at det vil hjælpe dig med at blive mere disciplineret.

En stor udfordring for mig var, da livet tvang mig ud af min rutine. Jeg ville blive rigtig deprimeret, fordi jeg savnede en dag med kodning, og det var altid svært at komme tilbage på sporet. Jeg var heldig at have en værelseskammerat på det tidspunkt, der var ingeniør. Han hjalp mig med at skubbe igennem, når jeg havde lyst til at give op.

Samfund som freeCodeCamp er uvurderlige rum for at få opmuntring og få kontakt med mennesker, der har lignende kampe. Gør alt, hvad du kan, for at finde nogen, der holder dig ansvarlig og for at minde dig om, at det du laver er svært, men du kan klare det.

Værktøjer og læseplaner

Det eneste, jeg brugte penge på foruden abonnementer og bøger, var en computer. Jeg købte en Macbook Pro til ~ $ 1200 og har den stadig næsten fire år senere. Mac'er er dyre, men du får dine penge værd. De er dog bestemt ikke en forudsætning for at lære at kode.

Cloud IDE'er og Chromebooks er en fantastisk måde at komme i gang på.

Du kan endda lære med bare en telefon.

Her er de ressourcer, jeg brugte, og hvad jeg fik ud af hver enkelt.

 • Codecademy (HTML, CSS, jQuery, JavaScript)
 • Kodeskole (JavaScript & jQuery)
 • Treehouse (Git & Github, Ruby, Dev Tools, REST, Networking, Agile)
 • Tankevækkende (mentorskab, portefølje, interviewforberedelse)
 • Veltalende JavaScript (algoritmer, funktionel programmering, knude)
 • Coderbyte (programmeringsudfordringer)

Mit første job

Jeg husker, at jeg en dag lyttede til Code Newbie-podcasten og hørte om nogen, der havde deltaget i et lærlingeuddannelsesprogram. Dette fik mine hjul til at dreje, og efter dages undersøgelse opdagede jeg et designbureau i Philadelphia, der havde et lignende program.

Hvad der var interessant er, at virksomhedens vigtigste marketingwebsted ikke nævnte programmet. Jeg havde tilsyneladende fundet en sovende, uafhængig side.

Jeg regnede med at det ikke ville skade at nå ud, selvom programmet ikke længere eksisterede. Jeg sendte en kold e-mail til grundlæggeren, hvor jeg udtrykte min interesse for virksomheden, min passion for programmering og ønsket om at lære og bidrage, uanset hvad jeg kunne. Jeg kom ned til et uformelt møde, og jeg interviewede omkring en måned senere.

Efter et intenst dagslangt interview få uger senere fik jeg jobbet i august 2015. Denne mulighed ville aldrig være kommet, hvis jeg ikke rakte ud, til trods for at der ikke var en åben stilling.

Dette var en ukonventionel tilgang, men det betalte sig. Jeg vil også opfordre dem, der søger arbejde, til at ansøge om stillinger, selvom de leder efter nogen med mere erfaring. Du ved aldrig, du får måske et skud.

Fejl

Selvfølgelig har jeg lavet flere fejl undervejs.

Nogle erfaringer:

 • Lær ikke alene eller i hemmelighed.
 • Vær ikke bange for at sige "Jeg ved det ikke" - du er ikke ekspert endnu.
 • Stil spørgsmål, når nogen bruger et ord eller akronym, som du ikke er bekendt med, som SCP eller SSH.
 • Undervis en, der kender mindre end dig, selvom alt hvad du har i din værktøjskasse er console.log("Hello World")
 • Skriv om hvad du lærer
 • Forsøg ikke at koge havet og lære det hele i år et
 • Byg og knæk ting, skriv derefter om det

Min nordstjerne

Du får brug for et mantra for at holde dig selv i mørke tider.

Min er enkel.

Direkte. Kærlighed. Tjene.

Lev dit liv, ikke en andens. Bare vær dit bedste selv og prøv ikke at passe ind. Husk, det er ok, hvis du siger "Jeg ved det ikke". Opfør dig ikke som om du har masser af erfaring inden for dette nye felt. Omfavn dig som nybegynder og til sidst, hvis du holder fast ved det længe nok, en novice. Mestring er en livslang forfølgelse.

Elsk dine nære venner og familie ved at dele mere intimt. Foretag ikke en karriereændring bag lukkede døre.

Server dem, der er mindre heldige end dig. Hvis du har foretaget en karriereændring med succes, eller hvis du mislykkedes, skal du dele. Vi kan alle drage fordel af din oplevelse.

Fællesskab

Mit ønske om at fremme et samfund af enkeltpersoner, der befinder sig i overgangsgraven, har inspireret mig til at starte Free Code Camp Philly.

FCC Philly er Philadelphia-studiegruppen for studerende på Free Code Camp. Dette er en gruppe for voksne i Philadelphia, der mødes i Center City og hjælper hinanden med at lære at kode. Alle færdighedsniveauer er velkomne.

Når du er startet på en ny sti, skal du bare huske, du kan ikke give op.

Giv aldrig op.