Hvordan jeg blev webudvikler på under 7 måneder - og hvordan du også kan

Omkring denne tid sidste år begyndte jeg at lære det grundlæggende i kode i min fritid, og jeg var sikker på, at jeg arbejdede som en professionel udvikler kun 7 måneder senere - uden CS-grad, ingen bootcamp og ingen anelse.

Så hvis du læser dette, tænker du sandsynligvis: hvordan i alverden skete det?

Nå, mine tanker nøjagtigt.

I denne artikel vil jeg dele, hvad jeg gjorde i de første 7 måneder, der førte op til mit første nogensinde udviklingsjob. Jeg inkluderer også masser af ressourcer, som jeg fandt nyttige undervejs, og råd, som jeg ville ønske, jeg havde taget på mig før.

Hvis du er en nybegynder med kodning, der sigter mod at gøre en lignende karriereændring til webudvikling, er mit håb, at denne artikel giver dig nogle vejledninger ...

(Hvis du ikke er begyndt at kode endnu, men ønsker at finde måder at begynde på, kan du finde min tidligere artikel lidt mere nyttigt, som indeholder masser af indsigt i, hvordan man tager det første skridt mod at lære at kode.)

Så lektion nummer 1:

? Del din interesse tidligt.

Da jeg seriøst begyndte at tænke på programmering, var det første, jeg gjorde, at tale om det .

Jeg spurgte mine venner og familie, om nogen kendte nogen udviklere, der ville være villige til at chatte om deres job, og endte med at møde så mange smarte og kreative mennesker, der gav ægte, praktisk og (vigtigst) varierende indsigt.

Nøglen her er at prøve at møde så mange forskellige slags udviklere som muligt. Hvis du kan, skal du tale med folk med alle mulige interesser og specialiteter på forskellige stadier i deres karriere. Denne form for adgang kan afsløre den variation, der er involveret i programmering, og du kan bruge den til at afmystificere ideen om kodning som denne store, skræmmende ting.

En anden god vane at afhente tidligt er at konstant:

? Spørge.

Jeg spurgte udviklere om nogle af de mest grundlæggende ting som:

 • Hvad fanden er GitHub?
 • Har du virkelig ikke brug for en datalogisk grad?
 • Hvorfor taler alle altid om React?
 • Hvilke slags tekniske job tror du, der vil være om ti år?

? Og gå til meetups.

Hvis du er heldig nok til at bo et sted som London, hvor der er masser af møder, der sker - gå!

Dette er god praksis tidligt, ikke kun fordi du måske får mennesker til at guide dig gennem kodningsproblemer, men fordi det lader dig mødes med arrangører, trænere, bootcamp-studerende osv. Osv.

Ved at gå til meetups kan du også opbygge dit netværk i branchen og høre om potentielle jobmuligheder, der passer til dit færdighedsniveau.

Nogle af mine yndlingsbegyndervenlige og inkluderende møder inkluderer:

 • Codebar. Dette er et fantastisk ugentligt møde med over 20 kapitler over hele verden, hvor du kan arbejde med trænere og virkelig sidde fast i din kode (de kører også virtuelle møder for dem, der ikke kan komme til begivenheder).
 • Adas liste. Denne organisation kører venlige månedlige møder i London sammen med et virtuelt samfund online og tilbyder kvinder en fantastisk måde at møde andre kvinder inden for teknologi (og ikke kun kodere).
 • 24 anmodninger om træk. Denne årlige begivenhed (også i London) er et dejligt sted at bidrage til open source-projekter og inkluderer en introduktion til Github - meget praktisk for begyndere.
 • Node piger. Denne gruppe organiserer møder et par gange om året flere steder og er et godt sted for nybegyndere at lære Javascript og Node.js.

? ‍♀️ Næste: Spil på banen.

I årevis tænkte jeg, at det første jeg havde at vide om kode, var hvilket sprog jeg ville lære. Men ikke kun er det ok ikke at vide, hvor man skal starte, jeg synes faktisk, det er en kæmpe fordel.

Der er så mange sprog og emner derude, og selvom dette helt sikkert kan være overvældende som nybegynder, kan du også få mest muligt ud af din naivitet og bare prøve det hele uden at blive for optaget af alt det omkringliggende jargon (for eksempel dig behøver ikke at kende hele CSS-historien for bare at lege med det) - hvilket fører mig til min yndlingsrådgivning fra de første 7 måneder ...

? Vær dårlig.

Da jeg først startede, var jeg så bange for hvor dårlig jeg skulle være. Og en af ​​mine største åbenbaringer siden da var: ingen bryr sig.

Selvfølgelig vil du være dårlig til det! Du bliver forfærdelig. Men at have en nybegynderstatus giver dig licens til at suge på alt, så brug det, mens indsatsen er lav. Nyd at være forfærdelig - det er sjovt og frigør.

? ‍? Lav selvstudierne.

Når du prøver at gå op fra den samlede begynder, er tutorials gode, fordi deres format eliminerer problemet med at skulle finde ud af, hvad du vil lære, og hvordan du vil lære det (mens du faktisk bare prøver at lære det) .

Nogle af mine favoritter inkluderer:

 • Enhver af Codebar-selvstudierne (fantastisk til at lære forskellige sprog fra bunden)
 • Rachel Andrews video-tutorials (fantastisk til at lære CSS-gitter)
 • NodeGirls workshop-tutorials (pæne gennemgange, der introducerer dig til Javascript & Node.js)

Når det kommer til selvstudier, skal du prøve at forstå, hvordan du lærer bedst og ikke sætter dig fast i en metode eller tilgang, bare fordi den er den mest populære, eller det blev foreslået for dig.

Du ved muligvis ikke meget om kodning på dette stadium, men hvad du ved er, hvordan du lærer bedst. Så stol på din egen dom her.

Her er nogle forskellige læringsmetoder, der har fungeret godt for mig:

 • freeCodeCamp læseplan. Byte størrelse øvelser til forskellige sprog, fantastisk til når du har brug for en pause fra tunge tutorials og ønsker at lege med noget lidt lettere.
 • CSS Diner & Flexbox Froggy. To sjove spil, der er gode til at hjælpe dig med at få fat i CSS-vælgere og øve på flexbox-layout.
 • Codepen. En kodende legeplads, hvor du kan se på folks projekter ved siden af ​​deres kode, så du kan forbinde prikkerne mellem de to.
 • Græshoppe. En sød, nybegyndervenlig mobilapp, der introducerer dig til Javascript-grundlæggende.
 • Veltalende Javascript. Denne digitale bog parrer rigtig godt med freeCodeCamp-øvelser, hvilket giver en grundig og grundlæggende forståelse af Javascript.

? Vær en copycat.

Snart nok vil du føle, at det er tid til at bygge noget lidt mere omfattende. Og en rigtig sjov måde at gøre dette på uden at føle sig overvældet er ved at prøve at replikere seje ting, du allerede har set (du kan gennemse et sejt websted her ). Og som du gør dette:

? Ved hvorfor.

Hvis du bygger dit første websted nogensinde, før du overhovedet kommer til at skrive en kode, skal du huske at spørge dig selv hvorfor . Gør du det for at:

 • Fyld bare din portefølje op?
 • Lær et bestemt sprog?
 • Prøv forskellige hacks, du har hørt om?

Som begynder er din hovedårsag til at opbygge noget sandsynligvis at lære ved at gøre det, at dit websted eller din app kun er et middel til et mål. Det er biproduktet, ikke målet. Huske på, at.

At kende denne skelnen er afgørende for at lære effektivt, især hvis du lærer dig selv, for som du hurtigt vil lære: alle har deres egen måde at gøre ting på. For eksempel, hvis du bygger et websted som en måde at lære flexbox på, må du ikke lade nogen tale dig om at bruge Bootstrap.

Hvis nogen fortæller dig, at der er en hurtigere måde at nå et mål, kan de have ret, men de har muligvis ikke klarhed over, hvad det egentlige mål er.

? Så formuler det.

Først til dig selv, derefter til andre, og tag derefter din egen beslutning om, hvordan du vil gå frem. Denne del kan virke super åbenlyst, men midt i at opsuge al den information er det alt for let at glemme.

? Derefter slappe af.

Den store ting ved selvstyret læring er, at du bestemmer hvad og hvordan, ikke? Nå, en anden god ting er, at dine deadlines består af dig, og hvis du ikke overholder dem, er der ligeglad med nogen. Så giv dig selv en pause!

Stay️ Bliv inspireret.

Denne indlæringsproces er dobbelt: på den ene side skal du bruge tid på at finde ud af de tekniske detaljer i din kode, og på den anden side skal du se dig omkring ind imellem og se, hvad andre mennesker laver.

Blanding af disse to tilgange giver et stort holistisk perspektiv på din læring og hjælper med at mindske stresset med at blive fanget i alle detaljer. Her er nogle tip, jeg fandt nyttige i mine første 7 måneder:

? Gå til konferencer.

 • Du har det. Dette er en UK-baseret begivenhed specielt til udviklere i de tidlige stadier af deres karriere. Jeg gik til det uden nogensinde at have arbejdet som udvikler, følte mig helt komfortabel der og var klar til at sidde fast i en eller anden kode.
 • Nye eventyr. Denne Nottingham-baserede konference giver en mindre teknisk, mere metatilgang til teknologi, og hvor den passer ind i verden i disse dage. Med varierede højttalere og vidtrækkende emner er det super inspirerende.

? Læs op.

 • freeCodeCamp (selvfølgelig)
 • Codebar (de kører en stor række interviews med selvlærte udviklere)
 • A List Apart (udgiver et stort udvalg af emner fra design til kodning til karriereudvikling)
 • Smashing Magazine (indeholder artikler, bøger, begivenheder, job - du hedder det)

? Følg folk.

 • Mandy Michael - har mange seriøst seje ting på Copeden.
 • Rachel Andrew - giver masser af inspirerende og praktiske foredrag, hvoraf mange kan findes online.
 • Jen Simmons - har en rig Youtube-kanal fuld af indsigt i design og udvikling.
 • Saron Yitbarek - grundlægger og administrerende direktør for CodeNewbie - total chef.

Og det er i det væsentlige det. Når jeg ser tilbage på det sidste år, er jeg kommet til at indse, at disse kernelektioner var det, der opretholdt mig, da jeg gik fra at være tekstforfatter, der aldrig havde set på en enkelt linje kode, til at arbejde som fuldtidsudvikler.

Så hvis du overvejer at skifte karriere, men er bekymret for at forpligte dig til en så stor forandring, så prøv at opdele det i disse mindre mål og udfordringer.

Hvis det kan fungere for en kvinde, der absolut ikke havde nogen anelse om, hvad hun lavede på det tidspunkt, kan det helt sikkert fungere for dig. Så vær venlig: brug disse lektier, skræddersy dem til din egen læringsstil, og kom efter det.

Hvis du vil kontakte eller holde dig ajour med fremtidige artikler, foredrag og begivenheder, kan du følge mig på twitter her: //twitter.com/niamhmccoo