Hvordan man skriver et bedre CV - Webudvikler-udgaven

Jeg har mødt masser af meget talentfulde ingeniører gennem årene, der kæmper for at blive indkaldt til interviews direkte på grund af et uprofessionelt, sjusket eller ufokuseret CV. Jeg ved, da jeg begyndte at ansøge om job, var det noget, jeg kæmpede med. Så jeg håber nu, hvor jeg har været på alle sider af interviewprocessen, kan jeg hjælpe andre ingeniører med at komme over den første forhindring.

Spring til slutningen for en gratis CV-skabelon!

Lad os først opdele det sektion for sektion.

Header

Overskriften skal indeholde dit navn, kontaktoplysninger og et link til din GitHub - og hvis du har et, din personlige hjemmeside. Den skal også indeholde en titel, der matcher den rolle, du ansøger om. Jeg kan også godt lide at medtage nogle punkter i færdigheder, der er skræddersyet til rollen. For eksempel, hvis du ansøger om en Frontend-rolle, skal du have noget som:

John Fakerson

Frontend-udvikler

Github - Hjemmeside

E-mail

telefon

Agil udvikling Øvelse ▪ JavaScript-udvikling ▪ HTML5 ▪ CSS3 ▪ Kompatibilitet mellem browsere

Introduktion

Introduktionen skal være kort og professionel. Det skal være mindre af en introduktion og mere af en overskrift, en teaser, der får læseren til at føle, at det er værd at læse videre. Det er bedre for dig at have en enkelt fokuseret sætning her end at gå rundt om, hvor "entusiastisk" du er.

En senioringeniør med over 6 års erfaring inden for softwareudvikling. Erfarne i førende teams, mentorering af ingeniører og softwarearkitektur.

Tekniske færdigheder

Igen holder dig til temaet om at være relevant, tilføj et afsnit om alle dine relevante tekniske færdigheder til rollen. Så for en frontrolle kan dette være passende:

Erfaring / jobhistorie

Hvis du bare leder efter dit første job, er dette afsnit altid det mest skræmmende, fordi du sandsynligvis har lyst til, at du ikke har meget at nævne. John Sonmez har en fantastisk video, der hjælper dig med at komme i gang med "ingen erfaring" eller hvordan du skal opbygge din oplevelsesafdeling.

Men for resten af ​​jer ...

Dette skal være kort, fokuseret og omfatte relevante punkter. Det skal følge en struktur af - Firmanavn, din jobtitel, datoen du startede / sluttede og derefter et resumé af rollen, der sluttede med punkttegn med de tekniske færdigheder, du brugte i rollen.

Professionel erfaring

Fake Company 1 2012 - nu

.NET-udvikler

Det var mit ansvar at udvikle onlinesystemerne inden for Fake Company 1. Dette omfattede styring af virksomhedens cloud-løsning og involvering i hele produktets udviklingslivscyklus. Etc…

  • Det var mit ansvar at styre design og udvikling af alle aspekter af virksomhedens IT-systemer. Dette omfattede styring af den samlede drift af it-systemer og software.
  • Teamstørrelse
  • Projekter
  • Brugte teknologier
  • Fortsæt på denne måde.

Gør dette for hver af dine relevante roller, og det er et let, fordøjeligt format for læseren.

Uddannelse og træning

For mange virksomheder er uddannelse eller i det mindste nogle tekniske kurser vigtige for at vise, at du er en dygtig elev. Selvom en grad ikke altid er påkrævet for en rolle, skal du helt sikkert medtage nogle af de online kurser og tutorials, du er færdig med i det mindste.

Uddannelse:

2004-2005 Fake University of Ireland: Grad i datalogi

2001-2004 Fake University of Ireland: Masters in Computer Science

Gennemførte tekniske kurser:

2002–2003 Udemy Course Java Course 1

2000-2001 Java College Java-kursus 2

1999-2000 Code Academy Java Course 3

Andet

De fleste virksomheder vil også gerne se, at du ikke kun er en endimensionel kodende robot, da den også kan hjælpe med samtale startere i et interview. Du kan også smide lidt mere om, hvordan du holder dig opdateret. For eksempel inkluderer jeg altid et MeetUp, jeg er medlem af, en sporty hobby og en nørdet hobby. Vær kreativ her, du kan fange andres opmærksomhed med en underlig hobby.

Andet

  • Medlem af kode for Irland
  • Fitnessentusiast: Deltag regelmæssigt i gymnastiksalen
  • Computer spil

Referencer

Jeg inkluderer normalt ikke referencer i slutningen af ​​mit CV, men inkluderer også en "Referencer tilgængelig efter anmodning". Hvis du har referencer fra job (ikke din nuværende rolle), ville det være nyttigt at medtage dem her, da det kan fremskynde ansættelsesprocessen. Normalt bruges referencer, når en kandidat er kommet igennem alle faser af interviewet.

Flere tip ...

Kort og til det punkt

Hvert afsnit i dit CV skal holdes relevant og så kort som muligt for at vise, hvordan du tilføjer værdi. Du behøver ikke have blomstrende sprogfærdigheder, du vil vise dine tekniske og interpersonelle kompetencer så tydeligt som muligt.

Hold det ajour

Jeg kan godt lide at komme tilbage til mit CV og holde det opdateret hvert par måneder. Nogle gange kan der komme en uventet mulighed, og det er godt at være forberedt. Det er også en god måde at spore din oplevelse på, så du ved, at du altid bygger konstruktivt på dit CV.

Brug en skabelon

Jobwebsteder som Monster tilbyder nogle gode CV-skabeloner, og jeg synes, du skal bruge en slags skabelon til at hjælpe dig, så du ikke mister timer på formatering meningsløst. De er også gode som retningslinjer for, hvad du skal medtage for at holde dig på sporet. Dit valg af skrifttype og layout er nøglen til at sikre, at en fremtidig arbejdsgiver fortsætter med at læse dit CV. Enkle formater fungerer bedst. Jeg har vedhæftet min egen skabelon, som du kan bruge og misbruge her.

Kontroller og kontroller igen

Undgå for enhver pris fejl. Du tror måske, du ikke lavede nogen fejl, men du gjorde sandsynligvis et eller andet sted. Kontroller for datakonflikter, sørg for, at din e-mail, telefonnummer og links fungerer, og at de er korrekte. Bed en ven om korrekturlæsning af dit CV, når du tror, ​​det er gjort. Du skal også bruge værktøjer som Grammarly for at gøre dit liv lidt lettere.

Det burde være en selvfølge, men ... brug din stavekontrol.

Gå nu ud og slå disse jobinterviews!

Grib din gratis CV-skabelon her.

Hvis dette hjalp, eller hvis du har forbedringer, skal du tilføje nogle kommentarer nedenfor ❤️