De absolut værste teknologiprognoser i de sidste 150 år

Der er en lang tradition blandt forskere, ingeniører og industriister. Hvert nyt år forudsiger de en fremtid.

Er blockchain en vigtig teknologi, eller er det bare et buzzword?

Bots vs Apps: Hvem vinder i 2017?

Vil dette endelig være året, hvor virtual reality holder op med at give folk køresyge?

Nå, teknologi har vist sig at være usædvanligt glat i løbet af det sidste århundrede. På trods af de enorme oplysninger, som industriinsidere har haft lige ved hånden, har de lavet nogle ret forfærdelige prognoser gennem årene.

De forudsigelser, som historien husker mest, er de, der demonstrerer spektakulær misbedømmelse, misforståelse, alt for optimistisk hyperbole, selvbedragelse eller god gammeldags ønsketænkning.

Nedenfor har jeg listet de aller værste forudsigelser, der viser, hvordan selv titanerne i industrien ikke altid ved, hvad de taler om. Uanset om det var forudsigelser om teknologiske fremskridt, adoptionsrater eller markedspotentiale, kan vi alle være enige om, at disse forudsigelser var helt forkerte.

1876: "Denne 'telefon' har for mange mangler til, at de seriøst kan betragtes som et kommunikationsmiddel." - William Orton , præsident for Western Union.

1876: ”Amerikanerne har brug for telefonen, men det har vi ikke. Vi har masser af messenger-drenge. ” - Sir William Preece , chefingeniør, British Post Office.

1889: ”At tømme med vekselstrøm (AC) er bare spild af tid. Ingen vil bruge det nogensinde. ” - Thomas Edison.

1903: "Hesten er kommet for at blive, men bilen er kun en nyhed - en mode." - Præsident for Michigan Savings Bank, der rådgiver Henry Fords advokat, Horace Rackham, om ikke at investere i Ford Motor Company.

1921:Den trådløse musikboks har ingen tænkelig kommerciel værdi. Hvem betaler for en besked sendt til ingen særlig? - Associates of David Sarnoff reagerer på sidstnævnte opfordring til investering i radioen.

1926:Selvom teoretisk og teknisk kan tv være mulig, er det kommercielt og økonomisk umuligt. - Lee DeForest, “ Father of Radio ”og en pioner inden for udvikling af lyd-på-film-optagelse brugt til film. Han havde over 180 patenter.

1932:Der er ikke den mindste indikation på, at kernenergi nogensinde vil være tilgængelig. Det ville betyde, at atomet skulle splintres efter ønske. - Albert Einstein .

1936: "En raket vil aldrig være i stand til at forlade jordens atmosfære." - New York Times.

1946: ”Fjernsynet vil ikke være i stand til at holde fast på ethvert marked, det fanger efter de første seks måneder. Folk bliver snart trætte af at stirre på en krydsfinerboks hver aften. ” - Darryl Zanuck , filmproducent, medstifter af 20th Century Fox.

1949: ”Hvor en lommeregner på ENIAC er udstyret med 18.000 vakuumrør og vejer 30 ton, kan fremtidens computere muligvis kun have 1.000 vakuumrør og måske veje halvandet ton.” - Populær mekanik.

1957:”Jeg har rejst længden og bredden af ​​dette land og talt med de bedste mennesker, og jeg kan forsikre jer om, at databehandling er en mode, der ikke varer året ud.” - Redaktør af Prentice Hall forretningsbøger.

1959:Verdens potentielle marked for kopimaskiner er højst 5.000. IBM fortalte de eventuelle grundlæggere af Xerox.

1961: ”Der er praktisk talt ingen chance for, at kommunikationsrumsatellitter vil blive brugt til at levere bedre telefon-, telegraf-, tv- eller radiotjenester inden for De Forenede Stater.” - TAM Craven , Federal Communications Commission (FCC) kommissær.

1977: "Der er ingen grund til, at nogen har en computer i sit hjem." - Ken Olsen , grundlægger af Digital Equipment Corp.

1981: ”Ingen behøver mere end 637 KB hukommelse til en pc. 640KB burde være nok for nogen. ” - Bill Gates , medstifter og formand for Microsoft.

1981: "Mobiltelefoner erstatter absolut ikke lokale ledningssystemer." - Marty Cooper , opfinder.

1989: "Vi laver aldrig et 32-bit operativsystem." - Bill Gates , medstifter og formand for Microsoft.

1992: "Ideen om en personlig kommunikator i enhver lomme er en" rørdrøm drevet af grådighed. " - Andy Grove , daværende administrerende direktør for Intel.

1995: "Jeg forudsiger, at Internettet snart vil blive spektakulært supernova og i 1996 kollapser katastrofalt." - Robert Metcalfe, grundlægger af 3Com, opfinder af Ethernet.

2003: ”Abonnementsmodellen for at købe musik er konkurs. Jeg tror, ​​du kunne stille Second Coming til rådighed i en abonnementsmodel, og det lykkes muligvis ikke. ” - Steve Jobs, i rullende sten

2007: "Der er ingen chance for, at iPhone får nogen betydelig markedsandel." - Steve Ballmer , Microsoft CEO.

"Alt, hvad der kan opfindes, er opfundet." - Tilskrevet Charles H. Duell, kommissær, US Office of Patents, 1899.

Erfaring: Forveksl ikke tendenser med fakta

Som Paul Krugman påpegede i sit stykke fra 1998 med glæde med titlen Hvorfor de fleste økonomers forudsigelser er forkerte:

”Internets vækst vil aftage drastisk, da fejlen i“ Metcalfes lov ”- som siger, at antallet af potentielle forbindelser i et netværk er proportional med kvadratet af antallet af deltagere - bliver tydelig: de fleste har intet at sige til hinanden! I 2005 eller deromkring vil det blive klart, at Internets indflydelse på økonomien ikke har været større end faxmaskinens. ”

Det er min yndlingsforudsigelse, fordi han modsiger sig selv som et resultat.

Forudsigelser er en risikabel forretning. Endnu mere, hvis de handler om den nærmeste fremtid. Når det først er vist forkert, vender ordene tilbage til deres oprindelse som en boomerang, og citaterne fortsætter for evigt at hjemsøge højttaleren.

Tak for læsningen.