Udnyt e-mailens fulde kraft med disse enkle hacks

Lad os tale om nogle e-mail-funktioner, der overraskende er underudnyttede, og som virkelig kan gavne dig - hvis du ved, hvordan du bruger dem. Denne artikel er velegnet til både brugere og udviklere, der ønsker at blive e-mail-Jedi.

Hack nr. 1: Flere e-mail-adresser inden for en enkelt konto

Har du nogensinde ønsket at registrere flere gange på et websted, men stadig have den samme indbakke til alle konti? Dette enkle trick fungerer med omkring 95% af websteder og tjenester over hele verden. Selv på Twitter og Instagram.

Nogle e-mail-udbydere, som gmail.com eller live.com, giver dig mulighed for at sætte en ekstra prik mellem bogstaverne i e-mail-adressen. Dette ændrer intet andet end adressens udseende.

Sig for eksempel, at du ejer [email protected] Du ejer også [email protected] , [email protected] , [email protected] osv. Alle e-mails, der sendes til disse adresser, vises i den samme indbakke. Du kan også sende e-mails ved hjælp af en hvilken som helst af disse adresser - det har bare brug for lidt konfiguration.

Dette giver dig mulighed for at ændre udseendet på en e-mail-adresse og bruge en hvilken som helst iteration som en "ny" gyldig e-mail. For eksempel:

  • Du kan registrere dig på websteder flere gange ved hjælp af den samme e-mail-konto
  • Du kan dele forskellige former for din e-mail-adresse med forskellige personer. På denne måde kan du finde ud af, hvordan afsendere lærte om din e-mail-adresse, når du modtager e-mails fra ukendte.

Derudover giver nogle e-mail-udbydere dig mulighed for at tilføje et plustegn til din adresse efterfulgt af en vilkårlig streng:

Dette øger antallet af mulige e-mail-adresse variationer næsten til uendelig.

Dette kan være yderst nyttigt til gruppering af dine indgående e-mails. Du kan oprette en regel til at gruppere e-mails forskelligt i henhold til den adresse, de kommer fra. For eksempel kan du registrere dig på nogle mindre websteder ved hjælp af adressen [email protected] . Derefter kan du oprette en indbakke-regel for at flytte alle disse indgående e-mails til feltet "Lav prioritet".

Mange tjenester, der tilbyder en prøveversion af deres produkter, accepterer forskellige former for den samme e-mail-konto. Dette betyder, at du kan registrere igen og igen, når hver prøve afsluttes, for at få en ny prøve - alt sammen med den samme e-mail-konto. Udviklere kan ikke gøre meget for at begrænse dette. Fortsæt læsning for at finde ud af hvorfor.

Hack nr. 2: Mange domæner kan henvise til den samme konto

Hvis du ejer en @ gmail.com- adresse, kan du også bruge en hvilken som helst @ googlemail.com- adresse til at sende eller modtage e-mails. De fleste websteder og webtjenester behandler disse e-mail-adresser som forskellige. Dette giver dig mulighed for at registrere flere konti ved hjælp af begge former for en enkelt e-mail-adresse.

Hack nr. 3: E-mail-adresser kan være store og små bogstaver

Mange mennesker ved, at det typisk ikke betyder noget, om du skriver til [email protected] eller [email protected]

Men det viser sig, at delen før @ kan være store og små bogstaver. Dette skyldes, at det er helt under kontrol af værtssystemet. I henhold til RFC 5321, afsnit 2.3.11:

"Standardposten til navngivning af postkasse er defineret som" lokal-del @ domæne; " nutidig brug tillader et meget bredere sæt applikationer end enkle "brugernavne". Derfor og på grund af en lang historie med problemer, når mellemliggende værter har forsøgt at optimere transport ved at ændre dem, SKAL den lokale del kun fortolkes og tildeles semantik af den vært, der er angivet i domænedelen af ​​adressen. ”

Så hvis du bruger et luksusdomæne i stedet for et velkendt (som gmail.com), er det bedst at beholde adressen i sin oprindelige sag. Men hvis du ved et uheld indtastede forkert, og den resulterende adresse ikke findes, vil du sandsynligvis modtage en e-mail, der fortæller dig, at din besked ikke blev leveret.

Disse navngivningskonventioner afhænger helt af værtssystemerne. Teknisk set kan enhver, der kan oprette e-mail-servere, oprette de navngivningsregler, de ønsker. De kan bruge forskellige domæner, de ejer til den samme postkasse, tillade eller nægte et af de gyldige tegn i e-mail-adresserne osv.

Hack nr. 4: "Engangs-e-mail" -tjenester

Der er et par tjenester, der giver dig mulighed for gratis at oprette en midlertidig e-mail-adresse. Disse findes for at give dig adgang til oplysninger, når du ikke ønsker at registrere dig på grund af privatlivets fred eller andre problemer.

Og disse tjenester bruges af mange mennesker. Bare tjek, hvor ofte [email protected] modtager e-mails, og hvor meget uinteressant skrammel der er.

For at forhindre brugen af ​​falske e-mails bruger nogle tjenester forskellige e-mailvalideringsløsninger. Og ja, de hjælper i nogle tilfælde. Det bliver sværere at oprette en masse e-mail-adresser, der vil omgå gyldighedskontrol. Mange robotter og spammingprogrammer vil dø her, hvorfor disse tjenester findes.

Lyder e-mail-valideringstjenester som løsningen på svindel eller spam-problemer? I de fleste tilfælde - ja. Men ikke for alle mulige problemer, som du læser næste.

Hack nr. 5: Du kan oprette næsten enhver e-mail-adresse gratis

Når du ejer et domæne, kan du oprette en e-mail-tjeneste til det. Der er et par tjenester, som giver dig mulighed for at gøre dette gratis. Og der er et par udbydere, der leverer gratis domænenavne til alle.

Hvis du kan følge instruktionerne for at oprette et domæne og en e-mail på det, kan du oprette en hvilken som [email protected] e-mail-adresse gratis. De detaljerede instruktioner til oprettelse af en sådan e-mail ligger uden for anvendelsesområdet for denne artikel. Men kort sagt ser proceduren sådan ud:

  1. Registrer et gratis eller betalt domæne ved at udfylde en typisk registreringsformular.
  2. Vælg en af ​​"e-mail-for-domæne" -udbydere (for eksempel Zoho), og følg instruktionerne for at oprette en e-mail-konto til dit domæne.

Ja, det er så let.

Konsekvenserne for e-mail-brugere

Ved at tilføje specielle symboler som prikker eller plustegn til din e-mail-adresse (for nogle e-mail-udbydere) kan du få mest muligt ud af det. Du kan administrere indgående gruppe-e-mails og registrere flere gange på nogle websteder. Og det lader dig placere forskellige former for din adresse på dit visitkort, så du kender kilden til indgående e-mails.

Engangs-e-mails samt midlertidige telefonnummertjenester kan beskytte dit privatliv, når du skal registrere dig på et uønsket websted af en eller anden grund.

Og endelig kan i dag alle registrere et gratis domænenavn og oprette en e-mail på det. Dette giver dig en unik, personlig og gyldig e-mail-adresse.

Konsekvenserne for udviklere

Kort sagt er der ingen måde at være helt sikker på, at vi kan stole på en given e-mail. Men dette er nogle fremgangsmåder, der kan reducere unormal brug af en e-mail-adresse:

1. Gemmer du e-mails som primære id'er i databasen, men vil forhindre brugere i at registrere sig på din tjeneste flere gange? I så fald kan du bruge et bibliotek som dette til at normalisere e-mail-adresser, før du gemmer dem som id'er. Dette bibliotek fjerner prikker og plustegn-slutninger i henhold til forskellige kendte e-mail-udbydere, ændrer adressen til små bogstaver og retter domænenavne til en enkelt form (googlemail.com → gmail.com).

2. Hvis du bruger biblioteker, der normaliserer e-mail-adresser, skal brugerne opbevare deres e-mail-adresse i den form, den oprindeligt blev indtastet. For eksempel, hvis en bruger registrerer sig på din tjeneste med [email protected] , skal du sørge for, at alle e-mails kun sendes til den adresse. Send ikke til den “normaliserede” [email protected] adresse.

3. For at opdage e-mail-adresser til engangsbrug kan du bruge open source-biblioteker som denne. Du kan også stole på de tjenester, der leverer API'er til at validere e-mail-adresser. Der er mere end 2.000 domæner på listen!

Jeg håber, du har lært noget nyt ved at læse denne artikel. Hvis du kan lide det, så lad det sprede sig over Medium ved at trykke på “klapp” -knappen så mange gange som du vil? .

Tak fordi du læste!