Hvis du vil blive en teknisk leder, skal du følge dette råd

I løbet af de sidste to år, siden jeg blev teknisk leder hos Wix, har jeg stødt på spørgsmål om, hvordan jeg fik denne rolle. Jeg må være ærlig og sige, at jeg ikke var aktivt på udkig efter det, men når jeg ser tilbage, vil jeg gerne dele et par tip til udviklere, der ønsker at blive Tech Lead.

Jeg tror, ​​at rollen som teknisk bly er vanskelig at definere og adskiller sig mellem mennesker.

For mig handler det primært om mentorordninger: at hjælpe ingeniørerne i teamet med at forbedre sig. Det betyder at hjælpe dem med deres design, kodegennemgang og lære dem den bedste måde at kommunikere med andre teams og gøre indtryk af.

Da jeg startede i branchen, var den eneste karrierevej, jeg kendte, ledelse. I dag er det allerede klart, at ledelse er en anden rolle, end det plejede at være, og du kan også komme videre ved at blive teknisk leder eller arkitekt.

Jeg tror, ​​at nøglerne til at blive en god teknisk leder er at stille spørgsmål og udvide din viden, mens du er venlig og socialt bevidst. Her er mine bedste tip:

Forstå virkelig, hvad du arbejder på .

Forstå fuldt ud produktkravene, designet til dit system og de forskellige teknologier, du bruger. Selvom du ikke var en del af beslutningsprocessen, skal du stille spørgsmålene: hvorfor blev der valgt specifikke teknologier? Hvorfor blev dette design foretrukket?

Kend alle dele af systemet, inklusive de dele andre mennesker arbejder på. Du behøver ikke at læse alle forpligtelser, der er udført. Men du har brug for at vide, hvad dine jævnaldrende arbejder på, og hvad deres del af systemet gør.

Sig hvad du tænker på .

Det er sværere for genert folk at lære og blive ledere. Du skal altid sidde ved bordet på møderne og gøre din mening hørt. Prøv at blive involveret i samtaler.

Udfordre beslutninger truffet af andre mennesker, og vær ikke bange for at spørge arkitekter eller tekniske kundeemner, hvorfor de tog et specifikt valg. Succesrige mennesker hilser debatten velkommen og forklarer altid deres valg.

Tekniske medarbejdere kan og bør udfordre produktbeslutninger. Du skal altid have kunderne i tankerne og sørge for, at det, du arbejder med, giver dem værdi.

Når du ser noget galt - få det rettet .

Stå ikke ved, når du tror, ​​der begås en fejl. Informer venligst den ansvarlige og spørg, hvad de synes om det. Du kan finde ud af, at du tager fejl, men mange gange hjælper du med at løse et problem. Hvis den ansvarlige person ikke har tid til at ordne det, kan du tilbyde at bidrage med din tid. På denne måde kan du lære et andet område af koden, og du vil blive værdsat for at være en holdspiller.

Jeg havde et par gange, hvor jeg integrerede med andre projekter og ikke troede, at deres design var korrekt. Jeg fortalte dem, at jeg ikke helt forstod, hvorfor de valgte dette design og bad dem om at forklare det for mig. De fleste gange var det fornuftigt, efter at de forklarede, fordi jeg ikke var helt klar over alle begrænsningerne og bekymringerne. Imidlertid lykkedes det mig et par gange at hjælpe med at fremhæve bekymringer, som de ikke var opmærksomme på.

Selvom din bekymring er forkert, er det godt at hæve det: Du bliver bedre til at forstå design og bekymringer, og dine meninger bliver værdsat.

Frivillig til ekstra arbejde, når du kan .

Af og til kommer der en mulighed for at melde sig frivilligt til et sideprojekt eller en anden opgave. Vær den person, der frivilligt, selvom du ikke er sikker på, at du kan udføre opgaven. Dette er måden at vokse på, du lærer dine manglende evner og måske får muligheden for at arbejde med mennesker, du ikke kender endnu.

Et par eksempler, vi har hos Wix:

  • Vær ansvarlig for ugentlige foredrag arrangeret for backend-ingeniører,
  • Sørg for, at post mortems oprettes og deles med henblik på produktionsproblemer,
  • GDPR integration på tværs af virksomheden.

Personligt meldte jeg mig frivilligt til at hjælpe ingeniører, der skrev foredrag til konferencer, da det gav mig muligheden for at arbejde med forskellige ingeniører, som jeg normalt ikke interagerer med.

Invester i at skabe forbindelser .

Nogle mennesker henviser til kaffepauser som spild af tid, men jeg synes, de er afgørende. Når du møder mennesker og skaber en social forbindelse, skaber du et forhold, der vil hjælpe dig i fremtiden.

Som mennesker er vi meget gladere for at hjælpe vores venner. Jo flere venner og forbindelser du har, jo hurtigere kan du få hjælp, når du har brug for det. Dette hjælper integrationsprojekter med at gå mere glat, hvis du kender de mennesker, du integrerer med.

Dette er også en god mulighed for at træde ind i samtaler, som andre udviklere har om deres design. Du kan muligvis høre om nye muligheder, der kan fremme din karriere. Jo flere mennesker kender dig, jo flere muligheder får du.

Sidste uge overhørte jeg en samtale af ingeniører, som jeg ikke kendte, og indså, at de ikke var opmærksomme på et produkt, jeg arbejdede med. Så jeg deltog høfligt og var i stand til at spare dem meget tid, mens jeg oprettede nye forbindelser.

Grib muligheder .

Muligheder kommer din vej, enten inden i din virksomhed eller fra virksomheder, der ønsker at ansætte dig.

Når en god mulighed kommer forbi, skal du gribe den. Lad ikke dit bedragerisyndrom nægte dig et stort fremskridt. Du er nødt til at tro, at hvis du blev tilbudt chancen - kan du klare det. Der kan være en indlæringskurve, men at lære nye færdigheder er, hvordan vi vokser.

Hvis du hører om en god mulighed, du kan lide og ikke blev tilbudt, så spørg om du kan få den. Du får muligvis et negativt svar, men der er altid en chance for, at du får et positivt svar.

Min første stilling som teknisk leder blev tilbudt mig af et projekt, der gennemgik en stor omskrivning og troede, jeg kunne hjælpe. Det var et stort job, men jeg greb denne mulighed. Jeg åbnede mange døre for mig for andre teknologiske hovedroller i virksomheden.

At blive leder handler om at tage initiativ og vise dine jævnaldrende og dine ledere dine evner.

At blive teknisk leder involverer alt det ovenstående og har en dyb forståelse af teknologi og design.

Hvis du spiller en rolle som en teknologileder i din nuværende rolle, bliver du en. Tro på dig selv og dine evner, og du vil lykkes.

Du er velkommen til at følge mig på twitter :) Tak for din læsning!