Sådan begynder du at bruge terminalen for at være mere produktiv

Som udviklere kan terminalen være vores andet hjem.

Vi kan dog ikke bruge det, før vi lærer, hvordan og virkelig har brug for at bruge det til at lære - det er en fangst-22!

Jeg håber, at denne introduktion løser dette puslespil for dig. Jeg vil gerne hjælpe dig med at begynde at bruge terminalen med det samme.

Kom godt i gang

Jeg vil først dække det grundlæggende, så hvis du kender alle tingene i denne artikel, skal du holde øje med de næste, hvor jeg vil tackle mere avancerede emner.

Med det taget hånd om, starter jeg lige fra starten. Hvis du er på Ubuntu, skal du bare trykke på ctrl + alt + for at åbne din terminal . på en Mac, skal du trykke på cmd + mellemrumstasten, begynde at skrive terminal og trykke på enter, når indstillingen vises.

I begge tilfælde skal du se en mørk baggrund med dit brugernavn efterfulgt af din computers navn (i Linux) eller omvendt rækkefølge (i en Mac).

Jeg råder dig på det kraftigste til at åbne din egen terminal og prøve disse kommandoer ud i en tom mappe for at se selv og få fat på dem.

Du får vist en prompt, der opfordrer dig til at skrive kommandoer. For at indtaste en kommando skal du bare skrive den ned og trykke på enter. Nogle navigeringskommandoer er:

cd: Flytning af din arbejdsmappe.

cd 

Dette vil gøre dit terminal til et andet bibliotek, hvorfra du kan køre nye kommandoer. For eksempel, hvis du er i en mappe kaldet dyr med tre mapper katte , hunde ,og skildpadder , ville du løbe

cd turtles

for at flytte ind i den mappe. For at flytte et niveau op fra det aktuelle bibliotek (f.eks. Flytte tilbage til dyr fra skildpadder ) skal du trykke på

cd ..

mkdir og berør: Oprettelse af mapper eller filer.

Hvis du har brug for at oprette en ny, tom mappe, er alt, hvad du skal gøre, at køre

mkdir 

Mens løb

touch 

opretter en tom fil i den aktuelle arbejdsmappe med det første argument som navn.

Hvis der allerede eksisterede en anden fil med det givne navn, opdateres kun filens sidste opdateringsdato. Det foretager ingen ændringer i dets indhold.

'Men kunne jeg muligvis vide, om filen eksisterer ?!' Du spørger. Jeg er glad for at du spørger.

ls: Se indholdet af et bibliotek.

Kommandoen ls viser navnet på hver fil og katalog i den aktuelle arbejdsmappe i alfabetisk rækkefølge. Du kan sende det et par argumenter ved hjælp af bindestreger, som denne:

ls -a -l

I dette tilfælde gør -a- argumentet, at ls viser usynlige filer. Kommandoen -l får output til at ligne en liste. Den viser en række for hvert element med nogle ekstra data som størrelsen på hver fil eller oprettelsesdatoen.

Et af mine foretrukne argumenter for ls er -R, som rekursivt kalder ls på hver listet underkatalog for et hurtigt kig ind i et arkiv eller filtræ.

Bemærk, at argumenter for alle kommandoer faktisk kan kombineres efter et enkelt bindestreg:

ls -alR

Nu hører jeg dig spørge 'Hvordan i alverden skal jeg huske alle disse argumenter og muligheder? Har alle kommandoer så mange skøre funktioner? '

Men rolig - vi dækker dig.

mand: Stop aldrig med at lære!

Hvis du har været i Stack Overflow eller Reddit, er du sandsynligvis stødt på sætningen 'læs mandsiderne' brugt enten uddannelsesmæssigt eller som en fornærmelse.

Jeg er her for første gang.

Prøv at løbe

man 

Det viser kommandos man-side - officiel dokumentation med alle dens mulige argumenter og anvendelser. De fleste af os bruger det, når vi er sikre på, at et bestemt program gjorde noget, men vi kan ikke helt huske, hvilket flag der fik det til at gøre det. Det er også meget godt at kalde mand på en kommando første gang du bruger den (for eksempel hvis den vises i et google-resultat) for at lære lidt mere om det og måske finde bedre måder at påberåbe sig. For at lukke en mand side, bare trykke Q .

hoved og hale, kat og mindre: Læs indholdet af en fil.

Når du ringer til hoved eller hale på en fil, vises henholdsvis dens første eller sidste 10 linjer.

Nogle seje argumenter, du kan kalde det med, er:

  • -n >: di splay n umber linjer i stedet for standard 10
  • -f (for hale ): Vis linjerne i realtid og stop ikke (perfekt til at holde faner i en logfil, når du ssh ind på en server)

At kalde kat viser simpelthen en fils indhold. Sørg for, at du bruger det på faktiske tekstfiler, ellers ser du nogle trippy-ting.

Hvis du kalder kat på en stor (eller endda stor- ish , for at være ærlig) fil, vil du sandsynligvis finde det temmelig akavet at holde rulle op og ned, på udkig efter de relevante linjer. Der er faktisk en mere bekvem måde at gøre det på: jo mindre kommando.

mindre viser dig mindre af en fil ved at indlæse dens indhold på en bufret måde. Du kan rulle filen med piletasterne i stedet for at bruge mushjulet / touchpad'en, hvilket er meget mere behageligt. Du kan også trykke på /, skrive noget ind og trykke på Enter for at søge i filen (som at bruge ctrl + f ).

For at afslutte mindre tilstand skal du bare trykke på Q.

cp og mv: Kopier, klip og indsæt.

cp (kopi) og mv (flyt)er henholdsvis bash-ækvivalenterne til kopiering og klipning . Du kan bruge dem på denne måde:

cp 

For at kopiere filerne i kilden til destinationen.

Kilden kan enten være en fil eller et sæt filer. For at vælge mere end en fil kan du udnytte bashs jokertegn: * . Denne karakter vil matche enhver streng, endda en tom.

For eksempel vil denne kommando kopiere alle filer i mappen some_folder til mappen some_other_folder , placeret et niveau opad i filsystemet.

cp some_folder/* ../some_other_folder

Men hvis vi kun ville flytte .txt-filerne til en mappe kaldet tekster, ville vi bruge:

cp *.txt texts/

da * matcher enhver streng. Ee håndhæver dens slutning i .txt. (for eksempel * .txt matcher filnavn.txt, da * matcher filnavn, men ikke filnavn.xtt, da selvom * matcher hele navnet, er der intet der matcher .txt).

Destinationen kan være en fils sti (overskrivning af den aktuelle fil i den sti, hvis den findes, eller ellers oprettes en ny), hvis kilden er en enkelt fil, eller et katalognavn, hvis du vil kopiere / flytte mange filer.

rm: Sletning af filer og mapper.

Det modsatte af berøring, rm sletter en fil eller et bibliotek.

Brug det i sin standardform

rm file_name

fungerer, når du sletter en fil, men kaster en fejl, når du sletter en mappe. Dette forhindrer os i at slette vigtige filer i en mappe eller en hel mappe, der tænker at det bare er en fil.

For at omgå dette, hvis du føler dig modig, skal du bare tilføje -r for at slette rekursivt alle filer i en mappe, indtil den er tom, før du sletter den som en slags seriel sletning. Hvis du kun har lyst til at slette de tomme mapper, skal du bruge -d i stedet.

Bemærk, at du altid kan bruge jokertegnet (*) til at slette mange filer eller mapper i en enkelt kommando. For eksempel at ringe

rm *.txt

fjerner alle tekstfiler fra den aktuelle arbejdsmappe.

Enden ... for nu.

Det var en introduktion. Du er nu bekendt med de mest almindelige kommandoer, du bruger i dit daglige programmeringsliv.

Der er mange ting, jeg ikke dækkede endnu. Jeg planlægger at følge op på flere brugssager, flere kommandoer og mere reelle problemer at løse.

Mens jeg forbereder den næste artikel, vil jeg gerne opfordre dig til at prøve disse kommandoer alene. Se hvilke der sparer dig tid, og væn dig til hele denne terminal ting. Måske bogmærke denne artikel og bruge den som reference. Jeg fortæller det ikke til nogen.

Jeg lover dig, efter et stykke tid vil du begynde at se, hvorfor det er det værd. (Jeg ved, det tog mig et stykke tid). Til sidst åbner du bare instinktivt terminalen hver gang du begynder at gøre noget.

Jeg håber, du fandt noget af denne introduktion nyttig, og hvis det er tilfældet, så lad mig det vide! Jeg værdsætter mine læseres feedback meget. Dette er hovedårsagen til, at jeg skriver, så fortæl mig, hvis en del var svær at forstå, nogle kommandoer virker ubrugelige, eller min tutorial er simpelthen for kedelig. Lad mig også vide, om en del var interessant!

Del 2 er allerede tilgængelig .

Følg mig for flere programmeringsvejledninger, tip og tricks.

Du kan også læse mine artikler på www.datastuff.tech