Inde i 360iDev-konferencen gennem en første timers øjne

Jeg tilbragte for nylig fire jamfyldte dage i Denver på 360iDev-konferencen, den største og længst løbende uafhængige iOS / Mac-konference i verden.

Som en nybegynder i iOS-udviklingsverdenen og efter at have chattet og lært dusinvis af deltagere at kende, faldt det mig ind, at jeg meget sandsynligt var en af ​​de mindst erfarne iOS-udviklere på konferencen.

Jeg regnede med at skrive om min konferenceoplevelse kunne give et nyt perspektiv for dem, der lige var startet i iOS, såvel som for dem, der har deltaget i 360iDev siden starten.

Jeg har været en full-stack ingeniør i de sidste par år, men for nylig tog jeg springet og afbrød mit job for at forfølge en karriere i iOS. Jeg har nu arbejdet i iOS og Swift i cirka tre måneder og skrev lidt om min oplevelse, der opstod her. Tidligere har jeg deltaget i Python og webkonferencer, men aldrig en relateret til iOS.

360iDev var den mest indflydelsesrige konference, jeg nogensinde har deltaget i.

Miljø

Alle de konferencer, jeg tidligere har deltaget i, pralede af at have tusinder af deltagere. 360iDev var meget mindre - 270 deltagere i år. Du begynder at støde på de samme mennesker. Du begynder at danne forbindelser. Du begynder at opbygge venskaber.

På grund af dens mindre størrelse føltes konferencen næsten afslappet, hvilket var en helt god ting. Mange arrangementer blev organiseret uformelt og spontant via konferencen Slack-teamet og Beacon-appen (oprettet af hovedtaleren @khanlou).

Frokosttid var gratis for alle på nærliggende madvogne og restauranter. Interessegrupper begyndte at dukke op i Slack og Beacon - der var Magic: The Gathering-samlinger, doughnutkørsler, Pokemon Go-raids og delte forlystelser til lufthavnen. Jeg følte, at denne uformelle bragte os alle tættere sammen.

På grund af konferencens størrelse var den nødvendige fysiske plads relativt lille. I år var 360iDev vært på et hotel. Der var egentlig kun ét sted at blande sig, tjekke firmaets kabiner og vigtigst af alt at få fat i evigt tilgængelig kaffe (dejligt arbejde med det, arrangører!).

Dette sikrede, at du konstant løb ind i mennesker og gjorde det let at koordinere interessegruppens mødepunkter. Det efterlod også masser af tid imellem sessionen til at oprette forbindelse til andre i modsætning til at trænge til den næste samtale på tværs af et kongrescenter.

Talere og deltagere

Efter min opfattelse var næsten en fjerdedel af deltagerne talere. Jeg ville chatte med en tilfældig deltager, som jeg stødte på i en elevator eller gik med til et frokoststed, kun for at finde ud af, at de holdt en tale, som jeg planlagde at deltage senere på dagen. Dette skete med mig flere gange.

Jeg forestiller mig, at WWDC ville være helt anderledes - en konference, hvor højttalerne (Apple-medarbejdere) ikke holder meget eller slet ikke for at interagere med deltagerne. Men på 360iDev havde jeg mange muligheder (via Slack eller in-person) til at nå ud og have samtaler med højttalere.

At være en populær konference i iOS-samfundet tiltrækker konferencen nogle af de bedste og lyseste i branchen som både højttalere og deltagere. Jeg må advare dig som nybegynder: det kan blive surrealistisk. Du kan se folk, du har fulgt på Twitter, nippe til en cola over lobbyen, binde en snørebånd i en elevator eller endda tisse i urinalen ved siden af ​​dig (dette skete for mig!).

Så i stedet for at "sætte dine helte på en piedestal", vil du se dem gøre normale, menneskelige ting og have mulighed for at tale med dem.

Foredrag

Konferencen havde tre eller fire spor, hvilket betyder, at der typisk var tre eller fire samtaler / sessioner, der fandt sted på samme tid. Med så mange fristende samtalebeskrivelser, naturligvis, kommer FOMO ind i sindet. Hvilke foredrag skal jeg deltage i? Hvad hvis den ene er bedre end detteen?

Heldigvis bliver optagelser af sessionerne offentliggjort online i de kommende uger, og højttalere offentliggjorde dias og andet materiale på konferencens Slack-kanal.

Højttalerne på 360iDev (i det mindste dem, jeg gik til) startede typisk med hvorforde talte om deres emne. De diskuterede derefter hvorfordet var vigtigt for dem personligt eller professionelt, snarere end at hoppe lige ind i hvadde talte om.

Dette format adskiller sig fra sessionerne på WWDC. De er mere fokuserede på fremtiden og hvad der er nyt. At se højttalerne på 360iDev tale om, hvad de arbejder på lige nu, genklang virkelig med mig. Som nybegynder på området hjalp det mig med at forstå deres daglige kampe og tankeprocesser som iOS-udviklere. Og jeg hørte så mange tip og strategier for at overvinde disse kampe.

Sporene blev også struktureret, så hver session var egnet til udviklere på alle niveauer af ekspertise. Talebeskrivelserne var klare, da emner blev avanceret, og jeg følte ikke, at nogen af ​​de præsentationer, jeg deltog i, var for langt over mit hoved. Ingen af ​​talerne antog omfattende forudgående viden om deres emner.

For et godt overblik over samtalehøjdepunkter, se dette indlæg fra deltager, højttaler og podcaster @timmitra.

(Mine) Temaer og takeaways

Unionens hovedtone havde et lysbillede, der ringede sandt for mig på 360iDev. Den sagde simpelthen: ” Hjælp andre med at blive den, de er.

Under hele konferencen stødte jeg på deltagere, jeg lærte at kende. De introducerede mig derefter for andre, som de troede, jeg skulle møde. De pegede på open source-værktøjer, som de troede, jeg skulle tjekke ud for mine projekter. Og jeg fik endda tilbud til korrekturlæsning af netop denne artikel, du læser lige nu. Der var en atmosfære af hjælpsomhed , der gennemgik de fire dage.

Jeg følte også en følelse af entusiasme, som jeg virkelig ikke havde følt på en konference før. Aftens sociale begivenheder blev fyldt med samtaler om aktuelle projekter, ideer til næste projekter, nyopdagede funktioner i Swift-sproget og en generel spænding for iOS-udvikling.

Naturen i den hurtige app-industri har sandsynligvis meget at gøre med dette. Alligevel var det svært at komme væk fra 360iDev uden at føle sig inspireret og motiveret inden for samfundets faste omfavnelse.

Jeg kan ikke anbefale 360iDev nok til dem, der overvejer at deltage i en iOS-konference i fremtiden. For en indadvendt som mig selv ved jeg, at hele dage med konferencesocialisering kan være udmattende. Men 360iDev brød mange af disse barrierer og skabte et særligt venligt og indbydende miljø for sine deltagere. Denver er også et ret cool sted :)

Indtil næste gang @ 360iDev!

Du kan nå mig på Twitter @nathanwchan eller efterlade en kommentar nedenfor.