WordPress-alternativer i 2020 - Sådan vælger du det rigtige CMS til dit websted

WordPress er stærkt og alsidigt, og det styrker flere af Internets websider end nogen anden motor.

Men det passer ikke perfekt til alle. Og måske leder du efter noget andet. Så lad mig hjælpe med at guide dig gennem den forvirrende verden af ​​moderne internetindholdsstyring.

For at gøre dette sammenligner vi de bedste Content Management Systems (CMS) bygget fra hver af de tre dominerende programmeringssprogfamilier: PHP, Node og Python.

Alle de muligheder, jeg vil undersøge, er open source. Hvilket er passende, da WordPress på mange måder var en pioner inden for open source-platforme.

Imidlertid er nogle af os på udkig efter et mere moderne, hurtigere og mere sikkert CMS. Og vi kan stadig ikke lide de lukkede kilder som Squarespace og Wix.

Hvad der synes at ske, er at folk bevæger sig væk fra CMS-platforme bygget på en enkelt motor, MVC-paradigme til et mere afkoblet system.

Har f.eks. Dit websteds blog virkelig brug for en komplet database? Og kunne dit e-handel eller betalingssystem bruge et enklere hovedløst paradigme?

Så lad os se, hvad der er tilgængeligt, arrangeret efter sprog.

PHP

PHP er et simpelt, pålideligt og velholdt sprog. Så det er ingen overraskelse, at det blev den mest populære backend på hele internettet.

Dens alsidighed gør det let for udviklere at levere så store arrays af funktioner og plugins til deres CMS'er. Kort sagt, PHP blev grundlæggende oprindeligt opfundet til CMS.

En ulempe ved WordPress's popularitet er, at dens plugin-markedsplads er svær at navigere i, eller i nogle tilfælde måske er det for dyrt.

WordPress er dog muligvis ikke unik i den forstand. Her er nogle andre PHP CMS-rammer:

  • Drupal
  • Joomla
  • Magento
  • Grav CMS

De første tre har alle det samme problem som WordPress: en oppustet grænseflade eller en overfyldt plugin-markedsplads.

Men Grav føltes som et frisk pust. Det er lidt som en forenklet WordPress uden al den komplekse bloatware. Der er ikke engang en database, kun mapper og sider.

Det forsøger at give dig det bedste fra begge verdener. Grav har et admin-dashboard-plugin til ikke-teknikere til at styre alt som de ville med WordPress.

På samme tid leverer Grav også stabiliteten og tilpasningen af ​​et afkoblet system. Du har ikke engang brug for en administrator-GUI, hvis du ikke vil have det.

Node

Node.js, det nyeste sprog, der har ramt backend-markedet, er innovativt og ukonventionelt. Da det allerede er et populært sprog til frontend webudvikling, ser det ud til, at Node laver et spil for det mest populære programmeringssprog overalt.

Nodeimplementeringer er ofte afhængige af tech-stakke som NoSQL-databaser som MongoDB, NGINX-webservere og Markdown. En fordel ved et Node.js-drevet CMS er, at det har tendens til at integreres godt med webapps.

Her er et par Node.js-baserede CMS'er:

  • KeystoneJs : Kompleks. Mere en ramme end en CMS.
  • Spøgelse : Enkelt. Gør ikke meget mere end Medium, hvilket er perfekt, hvis du selv vil være vært for din Medium-blog. Du kan tilføje afkoblet e-handel som Shopify.
  • NetlifyCMS : Ikke et enkeltstående CMS - snarere tilføjer du det til et websted / webapp som en brugerdefineret git-baseret statisk indholdsadministrator til dine forfattere.

Fra et markedsandelsperspektiv ser Ghost ud til at være det eneste nye CMS, der er positioneret til at tage en bid ud af WordPress-monopolet.

Python

Selvom Python er kendt som et stærkt script-sprog, har det i de senere år modnet til at være et server-sprog på alle sider. Det har dog stadig et meget mindre udviklet plugin- og temamarked for sine CMS'er.

Her er et par populære Python-baserede CMS-platforme:

  • Django CMS :Kræver lidt mere kode-know-how end WordPress
  • Mezzanin : Også bygget på Django. Mange funktioner, men du har stadig brug for at kende Python for avanceret funktionalitet.
  • Storyblok : venlig editor-interface og headless api til apps, men begrænsede plugins

Python har fordelen ved hastighed i visse situationer. Og så kan Python-rammer potentielt opskalere meget mere effektivt end JavaScript. Dette er også grunden til, at de ofte kører bedre på billig hardware såsom en Raspberry Pi.

Disse Python-baserede CMS'er kan også finde deres niche, når de integreres med et domæne, der er domineret af Python. Hvilke områder taler vi om her? Tjek denne artikel og find ud af, hvad Python bruges til.

Alligevel tvivler jeg på, at Python nogensinde vil være en stor konkurrent på CMS-markedet. Hovedsagelig fordi det kom meget sent på nettet. Manglen på bagudkompatibilitet mellem versioner er også et problem.

Konklusion

Hvis du er klar til at omfavne CMS's fremtid, er her nøglerne til at træffe en informeret beslutning.

Overvej alle de faktorer, der sandsynligvis giver dig al den sikkerhed, pålidelighed og tilpasning, du har brug for.