Hvorfor podcasts er min nye Wikipedia - den perfekte uformelle læringsressource

I denne artikel forklarer jeg, hvorfor podcasts erstattede meget af min Wikipedia-brug til uformel læring. Jeg vil også tale om, hvordan jeg lytter til 5+ timers podcasts hver dag.

Tre lidenskaber, enkle, men overvældende stærke, har styret mit liv: længsel efter kærlighed, søgen efter viden og uudholdelig medlidenhed med menneskehedens lidelse.

- Prologen til Bertrand Russells selvbiografi (fuldtekst)

Wikipedia som en uformel læringsressource

I Web 2.0-æraen (midten af ​​2000'erne - begyndelsen af ​​2010'erne) var Wikipedia en stor uformel læringsressource for mig. Hver gang jeg ønskede at lære om et nyt emne, en historisk begivenhed eller en berømt person, søgte jeg på Google. Wikipedia-sider var normalt blandt de første par søgeresultater.

Jeg ville læse Wikipedia-siden og beslutte, om jeg ville grave dybere (f.eks. At finde bøger at læse om emnet). Ofte lærte jeg nok af bare at læse en Wikipedia-side og gik videre.

For eksempel, da jeg ønskede at lære Django (en Python-programmeringsramme), startede jeg med Wikipedia-posten Django (web-framework). Samme som at lære om Don Valentine, byen Kyoto, den historiske begivenhed Slaget ved Kunyang, en oversigt over Game of Thrones og meget mere.

Bemærk: Læsning af Wikipedia-sider er kun begyndelsen på at lære noget, hvilket er hvad jeg mener med "uformel læring". Hvis jeg får nok interesse, finder jeg andre mere seriøse materialer (f.eks. Bøger, programmeringsdokumenter ...) til "formel læring".

Podcasts som en anden uformel læringsressource

Derefter omkring 2013 begyndte jeg at arbejde som softwareingeniør på fuld tid. På åbne kontorarbejdspladser lyttede mange videnarbejdere til musik via Spotify, Pandora eller lignende, mens de arbejdede på en computer.

Men jeg følte mig skyldig for ikke at lære nye ting og bare lytte til musik hele dagen. I stedet begyndte jeg at lytte til podcasts, mens jeg arbejdede (for det meste ved at skrive kode) og forbruge masser af oplysninger fra disse podcasts, f.eks. Sande kriminalsager, nyheder, karriereveje for ingeniører, venturekapitalister og iværksættere og lære om historiske begivenheder.

Men hvordan er det muligt at lytte til podcasts ved et programmeringsjob? Nå, bortset fra at skrive "hvis ... ellers ..." -logik, er der faktisk mange "lavtænkende" opgaver i moderne softwareteknik, f.eks. At skrive enhedstest, refactoring kode, kopiere og indsætte kode fra Stack Overflow, tilpasning af CSS-styling, tilpasning af konfigurationsfiler til nogle serversoftware, afspilning med tredjeparts-API'er, rod med HTML, konfigurering af IDE, opsætning af udviklingsmiljø, venter på, at CI er færdig, skriver bortkastningskode for at teste ny teknologi, eksperimenterer nogle DevOps med lav risiko opgaver på lokal dev eller iscenesættelse, test af kollegekode lokalt til kodegennemgang, manuelt udførelse af kvalitetssikring for bestemte produktfunktioner ...

Det viser sig, at jeg ikke er den eneste, der lytter til podcasts, mens jeg skriver kode -

Hvorfor tog det mig 10 år at indse, at jeg kunne lytte til en podcast eller lydbog og kode på samme tid uden at miste meget produktivitet eller forståelse?

- Courtland Allen (@csallen) 17. maj 2018

Hurtigt frem til 2016, og jeg fandt ud af, at jeg brugte mere information fra podcasts end fra andre medieformater som tv, YouTube-videoer eller nyhedswebsteder. For at være præcis brugte jeg fem plus timer om dagen på at lytte til podcasts, da jeg skrev kode, pendlede til arbejde, arbejdede i gymnastiksalen, købte indkøb osv.

Dybest set, når mine hænder og øjne var optaget, men mit sind var frit, lyttede jeg til podcasts.

Podcasts gør bare viden tilgængelig som Wikipedia. Der er masser af podcasts på Internettet, der stort set dækker ethvert emne!

Fra februar 2020 er der næsten en million offentligt tilgængelige RSS-baserede podcasts og mere end 61 millioner episoder på Internettet.

Hvordan sammenlignes disse tal med andre medietyper?

  • Audible har mere end 470.000 lydbøger.
  • Wikipedia har omkring 6 millioner engelske artikler.
  • IMDB har over 6,5 millioner titler (film, tv-shows, tv-episoder osv.).
  • Spotify har over 50 millioner numre.

Det er lettere at producere en podcast end at skrive en bog, et blogindlæg eller producere en video. Det sænker linjen for emneeksperter, der producerer indhold - de chatter bare foran en mikrofon!

Som lytter, hvor sejt er det at lytte til en ekspert om et emne, der dumper viden gennem mine ører?

Den bedste del er, at podcasts er gratis! Ja, der er et par eksklusive podcasts tilgængelige på murede haveplatforme, men de fleste gode podcasts er gratis at lytte til.   

Selvfølgelig er mange af dem ad-understøttet, så det er ikke helt gratis, hvis du mener, at tiden brugt på at lytte til annoncer er spildte penge. Jeg er måske partisk, men jeg synes podcast-annoncer er mindre irriterende end YouTube-annoncer :).

Jeg byggede lyttenoter til mig selv

I begyndelsen af ​​2017 byggede jeg en podcast-søgemaskine, Listen Notes, for at hjælpe mig med at opdage interessante podcast-episoder. Der var så mange podcasts, og jeg kunne ikke abonnere på dem alle.

Den gamle podcast-lyttemodel skulle abonnere på et par shows og kun lytte til nye episoder fra disse shows. Dette har muligvis fungeret i 2013, da der ikke var mange podcasts.

Det er som da vi bogmærker et par websteder i midten af ​​1990'erne og besøgte de få websteder igen og igen, fordi der ikke var mange hjemmesider på Internettet.

Da lydstyrken af ​​podcasts vokser hurtigere og hurtigere, fungerer abonnement-så-lyt-til-kun-et par-shows-modellen ikke mere.

Efterhånden tilføjede jeg nye funktioner til Listen Notes og gjorde det til mit fuldtidsjob i slutningen af ​​2017. Jeg har hidtil arbejdet med Listen Notes i over to år. Btw, du er muligvis interesseret i den tekniske stak af Lyt noter.

Lyt notater inkorporerer min quirky måde at opdage og forbruge podcastindhold på :).

Hvordan nøjagtigt lytter jeg til podcasts og bruger dem som min nye Wikipedia?

Min podcast-lytning er centreret omkring en masterafspilningsliste (oprettet på Listen Notes):

Forresten er det meget let at oprette en sådan afspilningsliste og integrere i freeCodeCamp-publikationen, som bruger Ghost.

Da jeg skrev denne artikel (februar 2020), har jeg lyttet til mere end 3.100 podcast-episoder siden slutningen af ​​2017.

Jeg abonnerer på denne masterafspilningsliste på Overcast. Bortset fra det abonnerer jeg ikke på individuelle podcasts - hvilket er meget anderledes end de fleste podcast-lyttere derude.

Jeg har også en privat playliste med kun kinesiske podcasts, som jeg deler med min kone :). Vi føjer begge episoder til den spilleliste med jævne mellemrum. Det er sjovt at lytte til podcasts sammen i bilen, når vi er på vej.

Jeg tilføjer episoder til masterafspilningslisten flere gange om dagen.

Hvis du er Instapaper- eller Pocket-bruger, er du muligvis bekendt med konceptet "læs det senere" - du støder på en onlineartikel, men du har ikke tid til at læse det med det samme, så du tilføjer artiklen til Instapaper eller Lomme til at læse senere.

På lyttenotater navngav jeg afspilningslistefunktionen som "Lyt senere." Du får ideen.

Der er et par måder, jeg finder nye episoder at tilføje til Lyt senere.

Først når jeg støder på emner eller mennesker, som jeg er interesseret i, søger jeg bare på Listen Notes og tilføjer et par episoder til min master playliste. Dette svarer til, hvordan jeg brugte Wikipedias søgeordssøgning!

Ofte søger jeg folks navne på Listen Notes. For eksempel:

  • Vil du lære grundlæggende begreber i en ny programmeringsramme? Søg efter navnet på skaberen af ​​denne programmeringsramme, og lyt til deres podcast-interviews! Eksempler: Evan You fra Vue, DHH of Rails
  • Mødes du en investor i Silicon Valley? Søg efter navnet på den investor for at vide lidt om dem! Eksempler: Mike Maples, Adam Draper
  • Er et firma lige blevet erhvervet? Søg på navnet på dens grundlægger for at lære rejsen for dette firma! Eksempler: Chris Wanstrath fra GitHub, Zach Perret fra Plaid
  • Kan du se en historisk begivenhed diskuteret på Twitter? Søg efter navnene på de involverede mennesker! Eksempel: Charles Manson
  • Beslutter du at købe en bog eller ej? Søg i forfatterens navn! Eksempler: Nir Eyal, Elaine Pofeldt

For det andet kigger jeg på siden Lyt i realtid, hvor den viser, hvad folk lytter til på listen Notes-platformen. Hver gang jeg stirrer på siden Lyt i realtid, er jeg forbløffet over, hvor alsidigt podcastindholdet er. Jeg finder ofte interessante episoder fra ukendte podcasts, der ikke har nogen anmeldelser på Apple Podcasts.

For det tredje kigger jeg på de seneste episoder af mine bogmærkerede podcasts. En afspilningsliste for Lyt senere kan have både episoder og podcasts. Jeg sorterer typisk disse bogmærke podcasts efter den senest offentliggjorte dato. Dette er de podcasts, jeg kan lide, men det er usandsynligt, at jeg får tid (og interesse) til at lytte til hver nye episode af dem.

Indtil videre har jeg bogmærket over 70 podcasts. Bemærk: Jeg kan ikke abonnere på 70 podcasts; Ellers ville det være for overvældende med masser af ikke-spillede nye episoder :)

For det fjerde kan jeg snuble over tilfældige episoder eller anbefalinger. Når jeg logger ind, viser startsiden til Listen Notes en tilfældig episode. Jeg støder på uventede perler fra tid til anden. Dette er som at klikke på en.wikipedia.org/wiki/Special:Random for at få en tilfældig Wikipedia-artikel.

På sidebjælken for hver podcast-side (eksempel) eller episodeside (eksempel) er der også op til otte anbefalinger.

For det femte, lyt note Chrome Extension foreslår podcasts tilknyttet de websteder, jeg besøger. Jeg byggede denne Chrome-udvidelse, fordi jeg altid spekulerer på, om et bestemt websted (eller et firma) har officielle podcasts eller ej :) Det viser sig, at flere og flere virksomheder starter deres egne podcasts!

Sidst men ikke mindst får jeg også podcastanbefalinger fra mund til mund, fx Twitter, nyhedsbreve via e-mail eller anbefalinger fra mine venner via tekster eller e-mail. Dette er meget gammel skole, men det fungerer godt for alle medietyper (f.eks. YouTube-videoer, bøger, nyhedsartikler).

Jeg løber aldrig tør for podcastindhold for at lytte til fra min master-playliste. Og jeg føler mig aldrig for overvældet af indhold.

For et par år siden, da jeg abonnerede på omkring 10 podcasts, følte jeg mig overvældet, da nye episoder af disse podcasts begyndte at komme ind - ikke alle episoder var værd at lytte til. Så jeg stablede hurtigt uafspillede episoder op.

Nu er jeg opmærksom på kun at vælge episoder, som jeg faktisk vil lytte til. Jeg får udforske hundreder (snart tusinder) af forskellige podcasts.

AirPods

Jeg bruger AirPods til at lytte til podcasts. Tidligere nævnte jeg, at jeg normalt lytter til podcasts sammen med min kone på bilture. Faktisk lytter vi endda til de samme podcasts sammen, når vi handler i dagligvarer.

Det er ret nemt at forbinde flere AirPods til den samme iPhone:

Lyder min podcast-lytterutine kompleks? Nå, slags. Men det koger virkelig ned til bare en masterafspilningsliste - min lydversion af Wikipedia til uformel læring.

Du kan abonnere på min masterafspilningsliste, hvis du vil lytte til hvad jeg lytter til. Eller du kan starte din egen masterafspilningsliste: //www.listennotes.com/listen/