En hurtig guide til implementering af din Python webapp på Google App Engine

Væksten i antallet af webbaserede applikationer og rammer i den seneste tid er forbløffende. Da virksomheder som Google, Amazon og Microsoft leverer flere og mere brugervenlige værktøjer til at opbygge og implementere applikationer, er det mere fornuftigt at bruge de tjenester og værktøjer, der leveres af dem, i stedet for at bygge ting internt og hoste det på -præmise.

Google App Engine er en fantastisk måde at komme i gang med at lære webudvikling. Det giver en masse nyttige funktioner såsom sharding, automatisk databasereplikering, automatisk skalering, memcache og så videre.

Processen med at tilmelde dig og implementere din første test hej verdens app er dog ikke særlig intuitiv.

I dette indlæg lærer du en meget ligetil og letforståelig metode til at implementere din første Python-webapp på Google App Engine. Så lad os komme i gang.

Trin 1. Download de grundlæggende rengøringsmidler

Uanset hvilken platform du bygger produkter på, er der altid nogle husholdningsartikler, du skal sætte på plads, før du kan ramme jorden. Og implementering af apps i Google App Engine er ingen undtagelse.

 1. Download Python 2.7

  Fra da denne artikel blev skrevet, understøtter Google App Engine-standardmiljøet kun Python op til version 2.7. Det er dog kun et spørgsmål om tid, før support til Python 3.x tilføjes. Du kan se de nyeste oplysninger i App Engine-dokumenterne.

 2. Download Google Cloud SDK

  Dette giver dig mulighed for at forkaste apps på din lokale maskine, foretage ændringer (redigere og udvikle appen) og distribuere din app tilbage til skyen.

 3. Indstil Python-stien i startprogrammet til Google App Engine

  Efter download af SDK skal du starte App Engine-launcheren, gå til Rediger -> Indstillinger og sørg for at indstille stien til, hvor du installerede Python i trin 1 ovenfor.

Det er alt hvad du behøver. Din lokale maskine skal nu være klar til at oprette webapps.

Trin 2. Tilmelding til App Engine

Dette er ofte den mest forvirrende del af hele opsætningen. Ting, du bør vide, når du tilmelder dig:

 1. I øjeblikket tilbyder App Engine en gratis prøveperiode i et år.
 2. Prøven inkluderer kredit på $ 300, der kan bruges i løbet af et års prøveperiode.
 3. Du bliver nødt til at tilføje et kreditkort for at tilmelde dig (til bekræftelsesformål).
 4. Du debiteres ikke under tilmeldingsprocessen.
 5. Du bliver ikke debiteret i prøveperioden, så længe du ikke krydser den tilbudte kreditgrænse.

Her er de trin, du skal følge for at tilmelde dig:

 1. Gå til Google Cloud-destinationssiden
 2. Følg tilmeldingsprocessen, og gå til dit App Engine-dashboard

Det meste af det hårde arbejde er afsluttet efter en vellykket tilmelding.

Trin 3. Opret et nyt projekt

Det næste trin er at oprette et nyt Python-projekt, som du kan arbejde på. Følg skærmbillederne nedenfor for at oprette et nyt projekt.

Start den nye projektguide.

Giv din app et navn, og noter dit projekt-id.

Tryk på knappen Opret, og Google skal tage et par minutter at opsætte alt, hvad der er nødvendigt for din nyoprettede app.

Trin 4. Gaffel appen til at udvikle den lokalt

Det næste trin i processen er at forkaste appen på din lokale maskine. Dette giver dig mulighed for at foretage ændringer i appen lokalt og implementere den, når du vil.

Gå til Google App Engine-launcher, og opret en ny applikation.

Indtast projekt-id'et for din nyoprettede app. Angiv også den mappe (lokal destination), hvor du ønsker at gemme appen lokalt. Sørg for at vælge Python 2.7 som din runtime-motor.

Tryk på knappen Opret, og du skal se din app opført i det følgende vindue. Du skal også kontrollere, at du nu ser nogle filer i dit lokale lager (den mappe, du valgte i skærmbilledet ovenfor) efter dette trin.

Trin 5. Kør appen lokalt

Før du går videre og foretager nogle ændringer i appen, er det vigtigt at kontrollere, om du har udført alle ovenstående trin korrekt. Dette kan gøres ved blot at køre appen lokalt.

Vælg appen, og tryk på køreknappen i vinduet.

Vent et par sekunder, indtil du kan trykke på knappen Gennemse . Når knappen Gennemse bliver klikbar, skal du klikke på den. Dette skal føre dig til browseren, og du skal se hej verdens tekst vises i dit browservindue. Alternativt kan du manuelt gå til browseren og bruge den angivne port til at få adgang til appen.

Så længe du ser ovenstående skærm, er du klar.

Trin 6. Forstå appstrukturen

Det er endelig tid til at se på de kodelinjer, der kører denne webapp. Åbn din appmappe i det teksteditor, du vælger. Jeg anbefaler sublim tekst eller VS-kode. Du er dog velkommen til at vælge den, du foretrækker.

Her er en beskrivelse af de forskellige filer.

app.yaml

Denne fil er en grundlæggende markeringsfil, der gemmer oplysninger (nogle metadata) om appen. Det er vigtigt at bemærke følgende vigtige dele af filen.

 1. Ansøgning

  Dette er projekt-id'et, som du aldrig skal ændre. Dette er den unikke id for appen

 2. url -> scr ipt

  Dette er startsiden for appen. Med andre ord gengives denne fil i din browser, når du starter appen

 3. biblioteker

  Det er her, du kan inkludere eksterne biblioteker, der skal bruges i webapp'en

main.py

Dette er startsiden for appen (som beskrevet ovenfor). Bemærk, at hej-verdensteksten i browservinduet (trin 5) skyldes den kode, du ser fremhævet nedenfor.

Trin 7. Foretag dine ændringer, og implementer den nye app

Ingen Hello World-app er nogensinde komplet uden udvikleren at ændre Hello World-teksten til noget andet bare for at sikre, at alt, hvad der sker bag kulisserne, fungerer som det skal.

Fortsæt og skift teksten i ovenstående skærmbillede til noget andet.

Gem ændringerne, gå til browseren og opdater siden. Du skulle se siden med teksten “MEOW” vist.

Endelig er det tid til at implementere dine ændringer i skyen for at gøre dem tilgængelige globalt via en URL. Gå til App Engine-launcheren, vælg appen, og tryk på knappen Implementer .

Dette vil sikre, at din app bliver implementeret på Google Cloud. For at kontrollere, om alt fungerede fint, skal du gå til nedenstående URL:

//.appspo t.com/

Du skal se nøjagtigt det samme vindue som ovenfor, forvent nu, det er en URL, der er tilgængelig globalt.

Trin 8. Diverse

Tillykke, du har endelig fået din første Python-webapp implementeret på Google App Engine. Her er nogle andre punkter, som du måske finder nyttige.

 1. Jinja 2 er et fantastisk frontend-skabelonbibliotek til Python, der kan gøre nogle seje ting, såsom at sende objekter fra Python til HTML ved hjælp af sløjfer, hvis forhold osv. Direkte ud af kassen
 2. Her er et meget nyttigt Udacity-kursus om webudvikling, som jeg personligt har fundet ret ressourcestærke
 3. Visning af logfiler, mens du kører din webapp, kan være praktisk at debugge og også opdage nogle fejl i farten

#UntilNextTime .