Sådan bruges gentagne gange med Anki for at lære at kode hurtigere

Forestil dig, at du kunne fremskynde din læring og bedre huske at programmere grundlæggende, teknikker og kommandoer.

I dag fortæller jeg dig, hvordan du gør netop det ved hjælp af adskilt gentagelse og et gratis open source værktøj kaldet Anki .

Mange har attesteret fordelene ved gentagne gentagne fordelinger:

 • Fare! mesteren Robert Craig siger, at han skylder noget af sin succes ved at bruge Anki til at huske trivia.
 • Googley as Heck, der studerede fuldtidsarbejde i 8 måneder til et Google-interview, siger “Gentagne mellemrum er nøglen til memorisering ... Du bliver ekspert ved at revidere og gennemgå over tid. Hvis du gør det, kommer du til det punkt, hvor [du] ikke kan glemme detaljer . "
 • Og Derek Sivers, grundlægger af CDBaby, skriver, at adskilt gentagelse er " den mest nyttige læringsteknik, jeg har fundet i 14 år med computerprogrammering ."

For mig personligt har Anki været en uundværlig del af min indsats for at lære at kode. Jeg bruger den til at huske vigtige ideer fra HTML, CSS, JavaScript og kommandoer fra Git og Bash.

Jeg er i øjeblikket udsat på UC-Berkeley Law School, og Anki vil 100% være en del af min strategi for at mestre loven.

I denne artikel vil jeg dække:

 • Hvad afstand er gentaget
 • Hvordan Anki hjælper med adskilt gentagelse
 • Og hvordan disse kan fremskynde din læring og forbedre din fastholdelse af programmeringskoncepter.

Hvad er gentagne gentagne placeringer?

Spaced gentagelse søger at løse problemet med at glemme. Det fastholder, at det ideelle øjeblik til at huske et nyt stykke information er i det øjeblik, du er ved at glemme det.

Antag for eksempel, at du ikke kender hovedstaden i Colombia. Og formoder jeg lige nu, hvad hovedstaden i Colombia er.

Hovedstaden i Colombia er Bogotá .

Lad os antage, at din hukommelse er sådan, at du vil huske denne nye kendsgerning - at hovedstaden i Colombia er Bogotá - efter din allerførste eksponering for den i rene 20 minutter . Herefter glemmer du.

Men hvis vi tager en kop kaffe på 19 minutter og 59 sekunder , minder jeg dig ...

Hovedstaden i Colombia er Bogotá .

… Gentagne teorier med adskilt afstand siger, at du vil være i stand til at huske, at Bogotá er hovedstaden i Colombia for nu 40 minutter . Herefter glemmer du.

Men hvis jeg minder dig igen 39 minutter og 59 sekunder senere, at ...

Hovedstaden i Colombia er Bogotá .

... du vil være i stand til at gemme dette stykke geografiske triviaer i hukommelsen i en endnu længere periode, lad os sige op til en time.

Og hvis vi fortsætter med at fortsætte på denne måde, hvor jeg hele tiden minder dig om, at hovedstaden i Colombia er Bogotá netop i det øjeblik du er ved at glemme, tiden mellem hukommelse bortfalder vokser eksponentielt fra timer til dage, derefter til måneder, så til år.

Og til sidst, som teorien går, vil viden - at Bogotá er hovedstaden i Colombia - blive mere eller mindre permanent indlagt i din hukommelse.

Denne forestilling om et fald i hukommelsen over tid er kendt som glemningskurven, og det var denudviklet af Herman Ebbinghaus i 1885.

Og denne idé - at den er mere effektiv og effektiv til at rumme ud læring over tid i modsætning til klapning - er kendt som afstandseffekten.

Sammen er glemmekurven og afstandseffekten de grundlæggende begreber bag gentagne gentagne fordelinger.

Afhængigt af din glemningskurve bestemmer du det optimale interval for at minde dig selv om et hukommelseselement (hvilket betyder ethvert stykke information), og du rummer forstærkning af hukommelseselementet i overensstemmelse hermed. Piotr Woźniak, en pioner inden for hukommelsesforskning, opsummerer disse ideer:

Optimale intervaller beregnes på baggrund af to modstridende kriterier: 1. Intervaller skal være så lange som muligt for at opnå den mindste hyppighed af gentagelser og for at udnytte den såkaldte afstandseffekt bedst, der siger, at længere inter-gentagelsesintervaller op til en vis grænse giver stærkere minder2. Intervaller skal være korte nok til at sikre, at viden stadig huskes

På dette tidspunkt spørger du måske, ”men hvordan ved du præcist det øjeblik du er ved at glemme, at hovedstaden i Colombia er Bogotá? Hvordan ved du, hvad dit optimale interval er? ”

Selvfølgelig ville det være ret vanskeligt at vide helt ned til det andet uden meget omhyggelig prøve-og-fejl og en opmærksomhed på detaljer på Charles Darwin-niveau. Men heldigvis har vi ikke brug for en sådan omhu, fordi en velkendt ven kan hjælpe os: software .

(Du kan også bruge et ikke-automatiseret system kaldet Leitner-systemet.)

Software, der er bygget på et bjerg af hukommelsesundersøgelser, kan hjælpe dig med at bestemme det optimale tidspunkt til at styrke huskningen. Og specifikt Spaced Repetition Software .

Hvad er Anki?

Anki er en open source Spaced Repetition Softwareværktøj udviklet og vedligeholdt af Damien Elmes.Du kan tænke på det som et slags "smart flashcard-program", der udnytter afstand fra hinanden i afstand og gør memorisering mere effektiv.

Anki er bygget oven på forudsætningen om, at du bedst husker viden med periodiske og strategisk tidsindstillede påmindelser. Hvilket betyder, at den er bygget oven på kræfterne ved gentagne gentagne fordelinger.

Du kan bruge Anki til at huske stort set alt, hvad der skal huskes.

Bemærk dog, at Anki ikke er en erstatning for læring . Du skal først forstå det materiale, du lærer, og derefter forpligte det til Anki, som glimrende hjælper dig med at bevare den viden, du har tilegnet dig. Betydning Anki er en del af læringsprocessen, der kommer efter forståelse.

Der er anden rumgentagelsessoftware i verden som SuperMemo, oprettet af den førnævnte Piotr Woźniak. Anki implementerer faktisk en version af algoritmen, der driver SuperMemo.

Jeg fokuserer her på Anki, fordi det er det, jeg er vant til, det fungerer godt, og det er open source og gratis. Hvis du har brugt SuperMemo eller et andet SRS-værktøj, så fortæl os om din oplevelse i kommentarerne.

Hvis du ender med at beslutte at bruge Anki også, opfordrer jeg dig alligevel til at læse om Woźniak og hvad han havde at sige om hukommelse og læring og kreativitet, fordi det er meget indsigtsfuldt.

Hvad angår enheder, kommer Anki i en desktopversion, som, hvis du ikke har brugt Anki før, anbefales at starte med. Der er også:

 • En gratis ledsagende webapp, AnkiWeb.
 • En gratis ledsagende Android-app AnkiDroid, fuldt kompatibel og synkroniserbar med Anki desktop / web.
 • Og for iPhone-brugere en $ 24,99 ledsagende app AnkiMobile i AppStore.

Sådan fungerer Anki

Ved, at du kan gå dybt ind i, hvordan du bruger og konfigurerer Anki. Jeg giver dig kun et overblik på højt niveau, så du får kendskabet til det.

 1. Du opretter " dæk ", som er en gruppe kort, der repræsenterer en bred kategori. For eksempel kan “JavaScript” eller “Hovedstæder” være en bunke.

Her er et eksempel på et Anki-dæk i desktop-appen. (Du skal ikke bekymre dig om det "Nye", "At lære", "At gennemgå" indtil videre. Jeg kommer tilbage til disse om et øjeblik):

2. Du tilføjer " kort " til dine dæk, som kan tilpasses med HTML og CSS.

Et kort kan være et standard flash-kort foran og bag, hvor du først præsenteres for fronten. Her er et eksempel fra et dæk på "Capitals":

Og når du er klar til svaret, trykker du på Vis svar for at afsløre svaret bag på kortet:

ProTip: der er andre korttyper udover flashcard-typen foran og bag, som sletning af cloze, som du gerne vil blive fortrolig med. Cloze sletning er en særlig nyttig korttype, som jeg bruger hele tiden (faktisk bruger de fleste af mine kort sletning af cloze), fordi det er enkelt og effektivt at organisere information.

ProTip: Oprettelse af Anki-kort er en kunst. Og jo mere du træner, jo bedre bliver du. Som en tommelfingerregel vil du prøve at følge minimumsinformationsprincippet, hvilket i det væsentlige betyder:

KISS - Hold det simpelt dumt. Du ønsker at holde dine kort så enkle som muligt, fordi enkle er lettere at huske.

3. Når du er færdig med at tilføje kort, skal du Anki (øve dig).

Lad os se tilbage på Colombia-Bogotá-kortet for at se, hvordan processen fungerer.

Når du har klikket på Vis svar, og du er ført bag på kortet, spørger du dig selv:

Hvor svært var det at komme med svaret?

 • Hvis du ikke vidste svaret, kan du vælge igen , hvilket udsætter dig for kortet igen på mindre end et minut .
 • Hvis du kom op med svaret efter at have sat pause og grave i din hukommelsesbank, kan du vælge God , som viser dig kortet igen på mindre end 10 minutter .
 • Og hvis svaret var let, vælger du Nemt, og du kan ikke se kortet igen i fire dage .

Ankis program holder derefter styr på status for dine fremskridt: hvilke kort der skal gennemgås, og hvornår. Hvilket betyder, at Anki gør det kedelige arbejde med at spore din glemmekurve for hvert eneste kort.

Dette er kraften i at automatisere adskilt gentagelse med software.

Jeg skal påpege, at du kan ændre nogle af variablerne i Ankis adskilte gentagelsesalgoritme. Du gør det ved at gå ind i dine kortindstillinger og tilpasse det, du vil tilpasse, såsom antallet af kort, der kan gennemgås pr. Dag, tidsintervalmulighederne blandt andre variabler.

I starten kan du måske lade disse indstillinger være alene og bare bruge standardindstillingerne. Og når du bliver mere komfortabel med Anki, kan du begynde at være kreativ med dækindstillingerne.

For at besøge vores JavaScript-kort igen:

 • Nyt betyder, at du har tilføjet 4 nye kort til dit JavaScript-kort, og de er klar til gennemgang
 • Læring betyder, at hvis du er midt i at arbejde igennem et dæk, og du vælger, siger god < 10m, vil Anki gemme kortet i læringskøen og vise dig det igen om 10 minutter. Se her for flere detaljer.
 • At gennemgå betyder antallet af udestående kort til gennemgang.

Og alt dette bliver meget tydeligere, jo mere og mere du bruger Anki.

Sådan kommer du i gang med Anki

Med hensyn til tutorials og hvordan man bruger Anki, er docs på hjemmesiden fænomenale og vil sandsynligvis svare på de fleste af dine spørgsmål. Og der er også et par nyttige videotutorials.

I mellemtiden giver jeg dig en tjekliste om, hvordan du kommer i gang med Anki, fordi tjeklister kan være nyttige.

1. Læs Derek Sivers artikel om gentagne fordelinger, fordi den forstærker meget af det, jeg talte om.

2. Læs dette Wired-interview med Piotr Woźniak, fordi det giver dig et holistisk overblik over fordelt gentagelse, læring og hukommelsesforskning.

3. Læs effektiv læring: Tyve regler for formulering af viden af ​​Piotr Woźniak, fordi det giver dig teknikker til, hvordan du formulerer og strukturerer dine Anki-kort.

Husk især at gentagne gentagne afstande ikke er en erstatning for læring. Det er afgørende, at du først forstår materialet, inden du forpligter det til at gentage afstand fra hinanden. Først skal du forstå og derefter styrke med Anki. Husk at bruge KISS-metoden til at oprette kort og bruge billeder i dine kort, når det er muligt.

4. Opret dine egne dæk.

5. Husk at holde dine dæk bredt og generelt. For eksempel, hvis du lærer JavaScript, skal du ikke oprette et kort kaldet "Lukninger" og et andet kaldet "Prototypisk arv." Opret i stedet et "JavaScript" -dæk. Se brugen af ​​dæk korrekt i dokumentationen for at få flere detaljer.

6. Bliv en med sletning af cloze, fordi det hjælper din læring enormt.

7. Forstå ulemperne.

Der er et par ulemper ved gentagelse af rummet. Indblanding i tilbagekaldelse er en.

For eksempel kan du forestille dig at opleve indblanding i tilbagekaldelse med f.eks. Hovedstæderne i Martinique, Marituania og Mauritius, fordi de alle har samme navn.

Nogle interferenser er svære at undslippe, og du vil muligvis implementere andre hukommelseshacks i sådanne tilfælde. Men du kan begrænse ulempen ved at holde dine kort enkle.

Lær mere om ulemperne her (rul ned til nedadrettede sider) og her (rul ned for at bekæmpe interferens).

9. Husk at holde dine kort og dæk synkroniseret. Vælg en "hjemmebase" som desktopversionen, og synkroniser derefter med AnkiWeb og en af ​​mobilapps hver gang du foretager en ændring. Du bestræber dig på at oprette dine kort og dæk. Undgå hovedpine ved at skulle gøre om dit arbejde.

9. Gør Anki til en vane. For at se frugterne af Ankis magi skal du tage en beslutning og forpligte dig til at gå igennem dine kort hver dag, de skal betales. Associer Anki med en kop kaffe. Eller om morgenen. Eller frokosttid. Eller noget positivt. Find måder at gøre Anki til en vane.

At bedømme:

 • Spaced gentagelse er ideen om, at du mest effektivt husker et stykke information, hvis du udsættes for det i øjeblikket med at glemme.
 • Anki automatiserer fordelt gentagelse. Dette giver et utroligt effektivt og nyttigt huskningsværktøj.
 • Anki kan hjælpe dig med at opbygge din videnbase om grundlæggende programmer, teknikker og bedste praksis for computerprogrammering.
 • Ud over computerprogrammeringsviden kan du bruge Anki til at huske alt andet, du vil føje til din hukommelse.
 • Husk: Anki er en del af læringsprocessen og ikke en erstatning. Du skal først forstå. Og brug derefter Anki.

Hvis du har spørgsmål, kan du tweete mig på @gilbertginsberg eller finde mig på GilbertIndex.

Yderligere læsning:

 • Spaced gentagelse, Wikipedia
 • Glemningskurve, Wikipedia
 • Afstandseffekt, Wikipedia
 • Hermann Ebbinghaus, Wikipedia
 • Leitner-system, Wikipedia
 • Damien Elmes, skaberen af ​​Anki
 • Anki dokumenterer
 • Generelle principper for SuperMemo af Piotr Woźniak
 • Rødderne til kreativitet og geni af Piotr Woźniak
 • Optimering af gentagelsesafstand i praksis med at lære af Piotr Woźniak og Edward J. Gorzelanczyk
 • Vil du huske alt, hvad du nogensinde vil lære? Overgiv dig til denne algoritme af Gary Wolf i Wired
 • At huske et programmeringssprog ved hjælp af spredt gentagelsessoftware af Derek Sivers
 • Brug af adskilte gentagelsessystemer til at lære og bevare teknisk viden. af Jack Kinsella
 • Distanceret gentagelse af @gwern