Sådan skriver du mellemstore historier, som folk faktisk læser

Mere end 30 millioner mennesker bruger Medium hver måned. De kommer her på jagt efter noget værd at læse. Noget væsentligt. Og du kan give det til dem.

Medies algoritmer sætter dig på lige vilkår. Dine historier kan dominere nyhedsfeeds. Du kan knække Medium's Top Stories-liste. Du kan slå professionelle forfattere og berømtheder ud.

Jeg viser dig hvordan.

Men hvorfor skulle du være ligeglad med, hvad en softwareudvikler har at sige om at skrive?

Fordi jeg i løbet af de sidste 30 dage har gennemsnitligt 12.000 visninger om dagen på mine Medium-historier. Mediums læsere har anbefalet mine historier 13.000 gange. Og jeg er redaktør for en af ​​Medium's største publikationer.

Kort sagt ved jeg, hvad skrivning fungerer her på Medium.

Men god skrivning hjælper ikke dig, hvis du ikke kan få folks opmærksomhed.

Våben med masseattraktion

Som forfatter kæmper du en krig mod ligegyldighed. Du er nødt til at tvinge folk til at passe nok til at klikke igennem til din historie. Du er nødt til at overbevise dem om at tage en chance på dig.

Du har kun to våben mod den ubarmhjertige rulle af nyhedsfeeds: en overskrift og et billede.

Sådan ser en historie ud i Mediums nyhedsfeed:

Sådan ser det ud på Facebook:

Og sådan ser det ud på Twitter:

Din overskrift og åbningsbillede er de eneste ting, folk har til at bedømme din historie på. Før de selv kan læse din historiens første afsnit, skal de besvare et spørgsmål. Det er det samme spørgsmål, som vi alle stiller os hver dag: vil det være min tid værd?

Dit første job som forfatter er at vælge en overskrift og et billede, der får folk til at svare "ja".

Overskrifter: del kunst, del videnskab

Din overskrift er den vigtigste del af din historie. Brug tid på at raffinere det.

BuzzFeed byggede et publiceringsimperium på bagsiden af ​​overbevisende overskrifter. Her er en leksikalsk analyse af 60.000 BuzzFeed-overskrifter, og hvad der fungerer bedst for dem.

Jeg siger ikke, at du skal bruge BuzzFeed-lignende overskrifter. Men du skal være opmærksom på dem. De er fyldt med hyperbole og frygt for at gå glip af. Tænk over, hvad deres effektivitet siger om menneskelig psykologi og naturnyhedsfeeds.

Her er nogle typer overskrifter, der fungerer godt på Medium:

  • storslåede udtalelser som "X er forbi", "X er brudt" eller "X er tyr ****"
  • Overskrifter, der bruger negative ord som "stop", "aldrig" og "aldrig ____ igen"
  • “Jeg _____ og det var _____” mønsteret (for eksempel: “Jeg spiste pizza til morgenmad og det var strålende”)

Hvor lang skal din overskrift være? HubSpot analyserede 6000 blogindlæg og fandt ud af, at historier med overskrifter på 8 til 14 ord får flere sociale mediedelinger.

En anden overvejelse er, hvor følelsesladet en overskrift er. Jo mere følelsesladet (positiv eller negativ) en overskrift er, desto mere sandsynligt vil folk klikke på den.

Her er et værktøj, der hjælper dig med at afbalancere længden og følelsen af ​​dine overskrifter.

Overskrifter er traditionelt skrevet i "titelsag". Associated Press siger at "kapitalisere det første bogstav i hvert ord undtagen artikler, koordinerende sammenhænge og præpositioner på tre eller færre bogstaver."

På Medium kaster jeg ofte titelsager ud af vinduet og skriver bare overskrifter som en normal sætning. Jeg inkluderer endda tegnsætning efter behov. Dette format er mere konversationsvenligt og lettere at læse.

Arrestere billeder

Det næstvigtigste aspekt af din historie er dens åbningsbillede.

Medium tildeler dit åbningsbillede met-egenskaben og-image. Dette betyder, at dit åbningsbillede fungerer som din historiens ambassadør overalt: nyhedsfeeds på sociale medier, Reddit, Google Nyheder - endda RSS-læsere.

Til denne historie valgte jeg et billede af Emma Stone, der skildrer en håbefuld journalist på hendes skrivemaskine i 1960'erne. Det er fra den populære periode fra 2011 "Hjælpen".

Et lagerfoto af en person, der sad ved deres bærbare computer, ville have set for generisk ud. Vores nyhedsfeeds er allerede fyldt med disse billeder.

Hvis du ønsker at bruge stockfotos, er der dog masser af gratis kreative commons-licenserede stockfotos, du kan bruge i dine historier.

Jeg anbefaler at holde fotos tematisk konsistente gennem hele din historie. Her er et andet billede af Emma Stones karakterskrivning. Dette hjælper med at opdele lange tekststrækninger.

På en historie brugte jeg kun billeder fra The Dark Knight-trilogien:

Lønforhandling: hvordan man ikke sætter en flok penge i brand

Pop quiz, hot shot. medium.freecodecamp.com

Og jeg brugte kun billeder af Peggy Olsen fra Mad Men til en anden:

At få en forhøjelse kommer ned på én ting: Udnyttelse.

Måske har du været på dit job i et stykke tid, og din løn har ikke holdt trit med din bys leveomkostninger. medium.freecodecamp.com

Disse historier nævner ikke The Dark Knight eller Mad Men i deres tekst. Billederne er der for visuelt at forstærke hver historiens besked, mens de giver dem smag.

En skefuld billeder hjælper teksten med at gå ned.

En anden populær teknik er at emblazonere din historiens overskrift på tværs af dit åbningsbillede. Min ven Kristyna gjorde dette på den mest anbefalede historie nogensinde på Medium:

De 37 bedste websteder til at lære noget nyt

Der er absolut ingen undskyldning for dig, ikke at mestre en ny færdighed, udvide din viden eller til sidst øge din karriere ... entrepreneurs.maqtoob.com

Begynd at overveje billeder tidligt i skriveprocessen. Og udgiv aldrig uden mindst et billede. Ellers vil din historie være alt andet end usynlig i nyhedsfeeds.

Byg fart med en stærk føring

Når din læser klikker igennem til din historie, begynder retssagen. De leder efter enhver undskyldning for at hoppe tilbage til deres nyhedsfeed. Læsning kræver meget mere indsats end at rulle gennem kattefotos.

Spild ikke tid med introer eller opdateringer - start med at gøre point og fortæl din historie med det samme.

Etabler troværdighed

Find ud af en måde at etablere din troværdighed inden for de første par afsnit. Hvis du er en topekspert inden for dit felt, skal du sige det. Antag ikke, at folk vil tage sig tid til at google dig.

"Hvem du er, taler så højt, at jeg ikke kan høre, hvad du siger." - Ralph Waldo Emerson

Skriver du om sundhed som ikke-læge? Skriver du om personlig økonomi som ikke-millionær? Du bliver nødt til at overvinde enhver skepsis, som læsere måtte have om din troværdighed.

Jeg etablerede min troværdighed som forfatter tidligere ved at sende min seneste Medium-statistik. Du bliver nødt til at finde en præstation, du kan trompetere. Noget, der giver dine læsere det indtryk, at "denne person ved, hvad de taler om."

Styr din troværdighed gennem hele din historie. Støt dine argumenter med data. Brug integrerede links til (ikke-betalingsmæssig) forskning.

Dette er ikke New England Journal of Medicine. Dette er Medium. Så brug ikke fodnoter.

Skriv smart

God skrivning er hård. Som enhver færdighed kræver det øvelse. Der er ingen genveje til at blive en stærk forfatter.

Gør dig selv en tjeneste: skriv hvad du kender .

Har du nogensinde hørt udtrykket "forfatterblokering?" Forfatterblok sker, når du ikke ved nok om et emne til at skrive om det. Modgiften er forskning. Læring. Går ud i marken.

Udgiv ikke noget, du ikke er stolt af. Medium er ikke et talespil. Det er en social kontrakt. Folk følger dig. Til gengæld viser du respekt for deres knappe tid.

Gode ​​mellemstore historier kommer ikke naturligt. For hvert minut historielængde, forvent at bruge mindst en time på at skrive, omskrive og redigere din historie.

Apropos historiens længde ...

Medium læsere foretrækker længere historier.

Mediums dataforskere fandt ud af, at 7 minutter er den optimale længde for en Medium-historie.

I praksis skal en historie være så lang som den har brug for, og ikke længere.

Hvis du ikke kan komme med mindst 5 minutters tanker, skal du overveje forudsætningen for din historie.

En undtagelse herfra er historier, der for det meste er billeder, indlejrede eller kode.

Skriv på sjette klassetrin

Bare fordi mange af dine læsere gik på college, betyder det ikke, at de nyder at læse på college-niveau. Og mange af dem vil ikke være engelsktalende.

Indsæt din historie i Hemingway Editor. Dette fremhæver tætte sætninger, adverb, passiv stemme og andre stilproblemer. Det tildeler også et karakterniveau til din samlede skrivning.

På trods af hvad du måske har lært i engelsk kompositionskursus, foretrækker folk korte afsnit frem for "tekstvægge."

Der er ikke noget galt med afsnit med en sætning.

Fejl ved siden af ​​oprettelsen af ​​nye afsnit.

Tilføj 5 tags

Medium giver dig mulighed for at tilføje op til fem tags til din historie. Brug dem.

Folk følger specifikke emner på Medium. De mest populære er #tech, # life-lessons, #travel, #design og #startup.

Folk, der følger de tags, du bruger, kan se din artikel i deres nyhedsfeed. Mærker gør det også lettere for folk at snuble over din historie i søgeresultaterne.

Promover dine historier på sociale medier

Når du har trykket på udgivelsen, begynder din historie at "henfalde" i Medium's anbefaling. Efterhånden som tiden går, vises den i færre nyhedsfeeds. Den eneste måde at modvirke dette henfald på er at få flere visninger og anbefaler.

De første par timer er kritiske. Sørg for at få et par anbefalinger til din historie med det samme. Disse vil tjene som et bevis på konceptet.

Gruppepres er kraftigt. Mennesker er meget mere tilbøjelige til at klikke på det anbefalede hjerte, hvis andre mennesker allerede har gjort det.

Del din historie på Facebook, Twitter og LinkedIn. Du kan se historiens statistik i realtid. Bed om feedback fra dine venner og tilhængere. Indarbejd denne feedback i din historie.

Når folk har anbefalet din historie, skal du dele den på relevante Reddit-underreddits og Facebook-grupper.

Hvis du har en mailingliste, kan du også sprænge den ud til dine abonnenter.

Send din historie til en stor, specialiseret publikation.

En anden måde at nå et meget større publikum er ved at syndikere din historie i en af ​​Mediums publikationer. Dette er samfund af forfattere og redaktører, der specialiserer sig i at skrive om et par nøgleemner, såsom sundhed eller uddannelse.

For eksempel fokuserer Free Code Camp's Medium-publikation (som jeg er redaktør for) på udvikling, design og datalogi. Det har mere end 50.000 tilhængere.

Når en publikation syndikerer din historie, vises den i tilhængernes nyhedsfeeds. Publikationer kan også indeholde din historie på deres destinationssider.

Find ud af, hvem redaktørerne af disse publikationer er, og del din historie til dem.

Bed folk om at anbefale og dele.

Medium er stadig ret nyt. De fleste mennesker forstår ikke, hvordan dens anbefale og følge mekanismer fungerer.

Her er mit sidste tip til at udvide din læserskare her på Medium: Inkluder instruktioner og et brugerdefineret GIF-billede nederst i dine historier. Dette vil vise folk, hvordan de kan anbefale din historie og følge dig.

Jeg skriver kun om programmering og teknologi. Hvis du følger mig på Twitter, spilder jeg ikke din tid. ?