En introduktion til HTTP: Domain Name System-servere

Hvordan fungerer DNS, og hvorfor er det vigtigt?

Oversigt

I løbet af denne serie vil vi tackle det grundlæggende som:

  • Hvordan fungerer DNS? [Du er her!]
  • Netværksstak, OSI-model
  • HTTP-metoder og -formater
  • Klientidentifikation
  • Grundlæggende / fordøjelsesgodkendelse
  • HTTPS, der arbejder med SSL / TLS

Hvad er HTTP?

HyperText Transfer Protocol (HTTP) er en protokol udtænkt af Sir Tim Berners Lee i 1989. Den danner grundlaget for, hvordan websider kommunikerer fra webserveren til klientens browser.

DNS-servere

Er forbindelsen til websiden oprettet umiddelbart efter indtastning af domænenavnet, såsom medium.com? Absolut ikke!

Maskiner genkender i modsætning til os placeringen af ​​websider ved hjælp af IP-adresser . Disse numre, som f.eks. 104.16.121.127, Er mere maskinevenlige, især da der er millioner af domænenavne på Internettet.

Domain Name System (DNS) spiller en afgørende rolle i hele HTTP-anmodningsprocessen, da det giver os mulighed for at ringe til en webside ved at skrive et simpelt domænenavn i www.medium.comstedet for 104.16.121.127hver gang du vil have adgang til webstedet.

Uden DNS ville din hjerne være fyldt med tal, der bare prøvede at huske IP-adresserne for hvert enkelt websted, du bruger!

Nu hvor vi ved, at der anmodes om en IP-adresse hver gang vi indtaster domænenavnet, lad os finde ud af, hvor denne anmodning søger efter den korrekte IP-adresse.

Lokal cache

En cache er en hukommelsesblok til midlertidig lagring af data, der har stor sandsynlighed for at blive brugt igen. Den første ting, der sker, er DNS Resolver (der findes på din computer) vil kontrollere browserens cache efterfulgt af computerens DNS cache. Hvis du for nylig åbnede webstedet, ville IP-adressen blive cachelagret i systemet.

I så fald kan browseren straks ringe til IP-adressen for at hente websiden!

En ting at bemærke her er, at hver cache har en udløbsdato, kaldet "Time to Live" -indstillingen. Denne indstillingbestemmer, hvor længe cachen kan gemmes, når webstedet er åbnet. Vi vil behandle, hvordan det fungerer senere.

DNS-rekursor

Hvis IP-adressen ikke kan findes i den lokale cache, anmoder den derefter fra DNS-rekursoren. DNS-rekursoren er ofte DNS-serveren til din internetudbyder (ISP).

Disse interne DNS-servere har cache fra websteder, som deres kunder har besøgt for nylig. Igen, hvis IP-adressen ikke kan findes her, videregives den til den næste domæneserver.

Root-niveau domæneserver

Root-Level Domain Server (RLDS), eller kaldes undertiden '. 'Navneserver, er simpelthen en gatekeeper for anmodninger. Den læser anmodningen og finder den relevante domæneserver, der skal omdirigeres til.

Som sådan spiller det en vigtig rolle i omdirigering til det næste lag af domæneservere. De er spredt over hele verden for at forhindre ondsindede angreb i at nedbringe World Wide Web ved at målrette mod RLDS.

Top-niveau domæneserver

Top-niveau domæneserver (TLDS) er navneserveren for domæner, der slutter med deres specifikke domænesuffiks som .com, .orgeller .io. Efter at være sendt videre af RLDS fungerer dette lag på samme måde som den anden gatekeeper. Det tager anmodningerne og kører gennem sin DNS-server for at omdirigere anmodningen til det sidste og sidste stop, det andet niveau domæneserver.

Antallet af domænenavne stiger eksponentielt. Det er umuligt for RLDS at være i stand til at gemme eller omdirigere et så stort antal IP-adresser. Som sådan omdirigeres den til TLDS for at diversificere den krævede processorkraft og hukommelse.

Anden-niveau domæneserver

Dette lag er, hvor al information, der er gemt om domænet, er tilgængelig. Denne DNS-server ejes normalt af det institut, der er ansvarlig for at være vært for dit websted.

Som sådan sendes en anmodning om registrering af domænet til denne DNS-server. Den returnerer IP-adressen sammen med andre vigtige oplysninger, såsom den server, den er på, og det alias, den har.

Succes!

Browseren modtager nu IP-adressen. Det bruger det til at oprette en forbindelse til værtsserveren ved hjælp af TCP / IP og hente websiden via HTTP. Vi vil diskutere dette i del 2.

"Time to Live" -indstilling

DNS-poster har en Time to Live (TTL) -indstilling. Dette bestemmer hvor lang tid nogen af ​​domæneserverne kan cache posten.

Cache er vigtigt. Det reducerer indlæsningstiden for siden, da DNS-oplysningerne skal genindvindes hver gang der anmodes om domænenavn. Derfor ville en høj TTL give DNS-posterne mulighed for at holde sig i live i længere tid. Dette tillader, at websider indlæses hurtigere.

Hvorfor har ikke alle DNS-poster en høj TTL?

Ved at have en høj TTL ville det betyde, at besøgende ikke ville se ændringer i DNS med det samme. Besøgende ser kun ændringen, efter at DNS-posten er udløbet.

For eksempel, hvis vi skifter vært for denne webside og har en høj TTL, vises ændringerne ikke med det samme i besøgende. Dette kan resultere i ødelagte links og brugere, der ikke har adgang til websiden.

Værtsnavn - IP-adresseforhold

Så et enkelt domænenavn er knyttet til en IP-adresse?

Svaret er ja ... og nej. Det kan være, men behøver ikke at være et en-til-et forhold.

Enkelt værtsnavn, flere IP-adresser

Et enkelt værtsnavn som f.eks. www.google.comKan svare til flere IP-adresser for at afbalancere belastningen på serveren, da der er en betydelig mængde brugere, der ringer til den samme webside på et givet tidspunkt.

DNS-servere bruger en "Round Robin" -metode, således at alle IP-adresser bruges ens.

Flere værtsnavne, enkelt IP-adresse

Formålet med dette kan være henvisningslink. For eksempel viser søgning amazon.com/products/pcproduktskærmen til pc'er. Selvom amazon.com/products/pc?user=cherdondet også viser den samme webside, vil ethvert køb fortælle Amazon, at jeg var henviseren, så jeg kunne få provision fra det.

Virksomheder køber ofte flere domæner, der også linker til den samme webside. For eksempel google.comog google.netvil linke dig til den samme søgemaskine webside.

Konklusion

DNS-serveren er meget vigtig, da den gemmer en database til maskinvenlige IP-adresser under brugervenlige domænenavne. Nu hvor vi har lært, hvordan DNS-servere arbejder sammen i en distribueret database, lad os undersøge, hvordan forbindelsen med værtsserveren er etableret med IP-adressen i del 2!

Hej! Jeg er Cher Don, der i øjeblikket forfølger en major i datalogi. Jeg er CTO for Paralegal Bot, og du kan finde min hjemmeside nedenfor. Tak for læsningen!

Pikeret;

Kvalitetsindhold Vi tilbyder det bedste indhold til begreber, der er vanskelige at forstå. Vi har været der og følt det samme som du gør ... www.piqued.co