Sådan ser 9 måneder med selvlært kodning ud

Bare skrabe overfladen

I dag er der 9 måneder siden, jeg begyndte på min rejse som en selvlært kode, og jeg føler mig fantastisk!

I starten, kort efter den håndholdte fase, som alle nybegyndere går igennem, ramte jeg væg efter væg og forsøgte at få mening om højere ordensfunktioner, asynkrone tilbagekald i Node.js og de nogensinde så kryptiske Heroku-fejllogfiler.

Der var en masse tvivl undervejs, men jeg har bulldozed igennem de negative tanker og lært så meget seje ting!

Siden jeg begyndte at lære at kode i sommer, har jeg bygget flere MEAN stack applikationer og hjulpet andre med at gøre det gennem Free Code Camp. Men jeg har kun ridset overfladen!

Jeg er i øjeblikket ved at afslutte min sidste undervisningskontrakt i Sydkorea, og jeg vender hjem til staterne i september 2016. Dette giver mig ca. 5 måneder til at bygge, lære, samarbejde og forberede mig, så jeg kan finde en fuld tid udviklingsposition i Texas eller Californien.

I mellemtiden vil jeg reflektere over, hvad jeg har lært hidtil, og fortælle dig, hvordan jeg var i stand til at gøre det.

Hvad jeg har lært

Lige nu er JavaScript og MEAN-stakken rødglødende. Hvis du overvejer at komme ind i webudvikling, selvom du vil lære Ruby on Rails, er JavaScript og nogle grundlæggende Node.js vigtige. Dette er hvad jeg har brugt siden jeg begyndte at lære kodning, så du vil måske tilpasse denne liste til din egen læringssti.

Det er også vigtigt at nævne, at jeg har brugt disse teknologier mindst en gang til projekter og opgaver, men jeg er på ingen måde ekspert i alt, hvad du ser her! For eksempel er mine vanille JavaScript-færdigheder meget solide, men jeg vil kun betragte mig selv som ”dygtig” med Angular. Jeg er en Git Ninja, men mit design og CSS-færdigheder er stadig lidt sutte.

 1. HTML5, CSS3 og Twitter Bootstrap
 2. Sass (SCSS)
 3. JavaScript (ES6 ... endnu ikke!)
 4. jQuery og AJAX-anmodninger
 5. AngularJS 1.x
 6. MongoDB
 7. PostgeSQL
 8. Node.js og Express
 9. MeteorJS
 10. Skabeloner: Dust, EJS og Jade
 11. Git og GitHub
 12. Kommandolinjen
 13. Heroku
 14. Rubin

Certifikater

Hvis du ikke er klar til at betale en masse penge for et bootcamp, er et online certifikat en overkommelig mulighed. Mange af dem er gratis og inkluderer virkelige projekter, som du kan føje til din portefølje.

Jeg har gennemført 4 certifikater, og jeg håber at få et par flere i slutningen af ​​sommeren.

 1. Free Code Camps Front End-udviklingsprogram- Komplet 50+ algoritmiske udfordringer ved hjælp af JavaScript og opbyg 10 projekter med HTML, CSS, jQuery og Angular.
 2. Responsive Website Basics af Coursera - Se videoforelæsningerne og udfør de efterfølgende quizzer, gennemgå dine klassekammeraters opgaver og brug HTML, CSS og JavaScript til at oprette et responsivt websted.
 3. Free Code Camps Back End Development Program - Langt den sværeste og mest udfordrende del af min rejse, men det er det hele værd! Byg 10 API-mikrotjenester og dynamiske webapplikationer ved hjælp af MEAN-stakken.
 4. M101JS: MongoDB for Node.js-udviklere - Gratis certificeringer tilbudt af Mongo University. Se videoforelæsninger, komplette quizzer og et afsluttende projekt.

Det næste trin

Trykket for at finde et job bygger op, og jeg er nødt til at gå i hyperdrive. For at hjælpe mig med at krydse broen fra seriøs hobbyist til professionel udvikler har jeg besluttet at foretage en stor investering af tid og penge og tilmelde mig et kodende bootcamp for at hjælpe mig med den ultimative overgang. Jeg søgte på flere kodende bootcamps, herunder Hack Reactor, App Academy, MakerSquare, Coding House og Viking Code School.

Hver skole har forskellige styrker, men i sidste ende besluttede jeg at blive en vikingekriger! Det VCS-intensive program (og flex-deltid på deltid) er 100% online og er perfekt til folk, der ikke har råd til at bo i store byer i 3 eller 4 måneder uden at få nogen indkomst.

Jeg kan faktisk gå igennem programmet på deltid, mens jeg underviser i Korea, og jeg vil næsten være færdig, når jeg vender hjem i september.

Den bedste del af VCS er, at jeg vil blive udsat for et helt andet paradigme for programmering og webudvikling. I programmet vil jeg bruge Ruby on Rails og en SQL-database til at udvikle Full Stack webapplikationer. Indtil nu var det eneste programmeringssprog, jeg kendte, JavaScript, og jeg er begejstret for endelig at hente noget nyt!

Det var alt folkens!

Samlet set er jeg imponeret over, hvor meget jeg har lært, og jeg ser frem til at bygge en masse seje ting! Hvis du er interesseret i at gå over til kodning, eller hvis du også er en selvlært programmør, vil jeg meget gerne høre fra dig! Send mig en linje i kommentarerne nedenfor, og lad os sammenligne noter.

Tak for læsning og glad kodning!