Vim Windows Install Guide - Sådan køres Vim Text Editor i PowerShell på din pc

Vim er en kraftfuld kodeditor. Så kraftfuldt, at både Linux og Mac har det installeret som standard.

Men hvis du bruger Windows som dit operativsystem, skal du installere Vim separat.

Heldigvis gør Microsoft det meget nemt at installere Vim og få det til at køre på din pc.

Sådan downloades Vim

Du kan downloade den nyeste version af Vim Text Editor direkte fra Vim selv.

De har bygget et specielt selvudførende installationsprogram, der leder dig gennem processen med at installere Vim på det rigtige sted på din harddisk.

Sådan installeres Vim

Bemærk, at du til Windows teknisk vil downloade noget, der hedder gVim, som er en version af Vim, der indeholder en grundlæggende grafisk brugergrænseflade (GUI). Du kan installere det ved at downloade dette eksekverbare installationsprogram.

Når du har downloadet filen, skal du bare køre den, og du vil se en god installationsguide, der ser sådan ud:

De har en anbefalet "typisk" installation. men hvis du har en rimelig stor harddisk, er der ingen skade ved at gå videre med at installere alt ved at vælge "fuld" mulighed:

Sådan køres Vim i PowerShell

Så når du først har installeret Vim, skal du kunne starte den fra din Windows kommandoprompt.

Bemærk, at PowerShell fra og med 2020 har den samme funktionalitet som CMD plus meget mere. Jeg anbefaler at bruge PowerShell til alt.

Du kan åbne PowerShell fra Windows-menulinjen ved at skrive "powershell" i søgefeltet på startlinjen.

Windows åbner PowerShell, og du får en kommandoprompt, der ser sådan ud:

Når du først er i PowerShell, kan du her køre Vim selv. Alt du skal gøre er at skrive "vim" og trykke på enter. Dette åbner Vim. Når Vim er åben, er dette hvad du skal se:

Tillykke - du har nu Vim installeret.

Sådan køres Vim inde i VS Code

Hvis du allerede bruger VS-kode og vil have meget af Vims hastighed uden at miste funktionerne i VS-kode, har jeg gode nyheder. Det er muligt at køre en Vim-lignende oplevelse lige inden for VS-kode.

Her er et Vim-plugin til VS-kode, der hjælper dig med at gøre dette. På det tidspunkt, hvor jeg skrev dette, er dette plugin blevet installeret næsten 2 millioner gange.

Sådan lærer du, hvordan du bruger Vim korrekt

Vim er en kraftfuld kodeditor, og det vil tage dig en masse øvelse at blive fortrolig med det.

Her er et par Vim-tutorials, der virkelig hjælper dig med hurtigt at forstå det grundlæggende og få fingrene til at flyve på ingen tid.

Til at begynde med er Vim en måde, der adskiller sig fra andre kodeditorer, at Vim har "modes". Her er alle Vims tilstande forklaret med eksempler.

Vim kan være skræmmende. Der er så meget at lære. Men denne vejledning viser dig, hvordan du ikke længere skal være bange for Vim.

Hvis du allerede bruger VS-kode og vil skifte helt til Vim, forklarer denne artikel, hvordan du kan gøre det.

Og her er 7 Vim-tip, der ændrede # 100DaysOfCode-grundlægger Alex Kallaways liv. I denne artikel forklarer han ikke kun disse, men viser demoer af disse tip i aktion.

Vim: Lær det, lev det, elsk det.

I de 30 år, siden Bram Moolenaar oprettede Vim, har dens indflydelse spredt sig vidt og bredt. Og selv i dag vedligeholdes Vim-projektet og forbedres konstant.

Jeg har mødt så mange udviklere gennem årene, der sværger ved Vim.

Jeg håber, at denne guide har hjulpet dig med at køre Vim på din Windows-pc. Og jeg håber, at disse andre tutorials, jeg har delt med dig her, hjælper dig med at gå fra nul til tres inden for de kommende måneder.

Nøglen er at fortsætte med at øve og ikke blive modløs af hvor mange Vim-genveje der er at huske. Til sidst bliver alle disse muskelhukommelse, og du flyver fra en fil til en anden og slår kode ud som en terminator.

Der føles nu lige så sejt som at være i stand til at falde ind i en codebase og straks begynde at foretage ændringer uden hver gang at nå frem til en mus eller trackpad. Det er den kraft, som Vim lover og leverer i spar.