Føler dig aldrig overvældet på arbejde igen: hvordan man bruger MIT-teknikken

Har du nogensinde følt dig udmattet efter en arbejdsdag? I slutningen af ​​en travl dag kunne du ikke huske, hvordan du brugte din tid. Alt du vidste var, at der var mere at gøre i morgen. Du var træt, overvældet og endda lidt frustreret - opgavelisten overgik dig altid.

Du har måske ønsket at gennemgå din dag og se, hvordan du bliver mere produktiv. Men den smerte, du havde i dit hoved fra en lang dag, var så stærk, at alt hvad du kunne gøre var at trække dig hjem og kollapse på en sofa, indtil det var tid til seng. Den næste dag gentager den samme historie, og det er en uendelig cyklus.

Det var mit liv de sidste par måneder. Efterhånden som min rolle udvikler sig, er kodning ikke længere mit eneste ansvar. Mine dage består ofte af en blanding af interviews, forskellige møder, kodevurderinger, ad hoc-diskussioner og kodning. Ofte i slutningen af ​​en dag føler jeg mig som en fiasko, fordi jeg ikke gjorde så store fremskridt med mit projekt, som jeg havde ønsket . Alt jeg kunne tænke på var alt det resterende arbejde, der skulle udføres, hvilket kunne være nedslående, da jeg aldrig syntes at være i stand til at komme til bunden af ​​opgavelisten.

Dette generede mig længe. Jeg vidste objektivt, at jeg arbejdede hårdere end nogensinde. Efter en dag med hårdt arbejde fortjener jeg at føle mig dygtig og stolt.

Hvordan MIT-teknikken hjælper mig

Ting ændrede sig, efter at jeg opdagede MIT-teknikken: en stærk måde at holde mig fokuseret og produktiv igennem dagen.

En meget vigtig opgave (MIT) er en kritisk opgave, der vil skabe de mest betydningsfulde resultater. Opret hver dag en liste med to eller tre MIT'er, og fokuser på at få dem færdige så hurtigt som muligt. Hold denne liste adskilt fra din generelle opgaveliste. - Den personlige MBA

Sådan anvender jeg det til mit daglige arbejde. Når jeg kommer til kontoret, åbner jeg første ting om morgenen min notat-app (jeg bruger Workflowy). Først starter jeg et nyt afsnit for dagen og skriver ned to til tre vigtigste opgaver, jeg vil fokusere på og blive færdig under MIT-sektionen. Derefter viser jeg opgaver, både MIT'er og ikke-MIT'er, i den rækkefølge, jeg planlægger at udføre dem under logsektionen. Jeg tjekker derefter min tidsplan for dagen og planlægger tidsblokke til MIT'erne, jeg vil forsøge at få dem færdige så hurtigt som muligt.

Endelig, inden jeg faktisk begynder at arbejde, fortæller jeg mig selv, så længe jeg får de vigtigste opgaver (MIT) udført, det er en produktiv dag, som jeg burde være stolt af. Efterbehandling af disse opgaver er min definition af succes for dagen.

Her er et eksempel på, hvordan min note vil se ud:

Efterhånden som dagen går, kommer der nye opgaver. I henhold til deres hastende betydning og vigtighed tilføjer jeg dem til logsektionen. Sådan ser det ud midt på dagen:

Mine MIT'er for dagen er fleksible og kan ændre sig. Det er helt fint, hvis jeg har brug for at bytte en MIT med en ny eller endda beslutte at ikke arbejde på den og helt flytte den til en anden dag.

I slutningen af ​​dagen vil jeg opdatere forløbet for alle opgaverne, især MIT'erne, og efterlade en note til i morgen.

Sådan ser det ud i slutningen af ​​dagen:

Det føles dejligt at kunne se alle de opgaver, du har arbejdet med, og hvordan du bruger din tid i slutningen af ​​en hård arbejdsdag. (Jeg opretter også en Google-kalenderbegivenhed for at logge, hvordan jeg bruger min tid, når jeg er færdig med en opgave.)

Tre store fordele ved denne tilgang.

  1. Notering af MIT'er i begyndelsen af ​​en dag indstiller dagen for dagen. MIT-listen er et anker for min tid. Det holder mig fokuseret og rolig. Uanset hvor mange møder jeg skal gå til, eller hvor mange ad hoc-opgaver, der dukker op, vender jeg altid tilbage til min MIT-liste og minder mig selv om, at dette er min dags fokus. Hvis vigtige ting kommer op, evaluerer jeg dem med min MIT-liste og opdaterer listen i overensstemmelse hermed.
  2. At gennemgå min log i slutningen af ​​dagen er en mulighed for at reflektere over, hvordan i dag gik, og identificere forbedringsområder. Derudover er det tid til at fejre alle de opgaver, jeg udfører, og føler mig stolt over mit hårde arbejde . Softwareudvikling er et maraton, ikke en sprint. Det er vigtigt, at vi regelmæssigt anerkender det store arbejde, vi har udført, og fejrer de små succeser, vi har undervejs. Før jeg brugte denne teknik, følte jeg mig ofte overvældet og modløs, fordi jeg var for fokuseret på det endelige mål og alt det resterende arbejde og undlod at anerkende de fremskridt, jeg gjorde. Denne teknik hjælper mig med at nyde hvert trin på rejsen.
  3. At have en log over, hvordan jeg bruger min dag, gør det nemmere at planlægge ugentligt og månedligt. I slutningen af ​​hver uge kan jeg se, hvordan jeg bruger min tid, og om den stemmer overens med mine prioriteter.

Der er andre områder, hvor jeg kan forbedre min produktivitet og opnå en bedre balance mellem arbejde og privatliv, mens jeg får mere gjort. Jeg vil udforske og eksperimentere med forskellige teknikker og dele dem på min personlige blog (ikke Medium), når jeg finder noget interessant. Abonner, hvis du er interesseret og ikke vil gå glip af det!

Min karriereplan for året er at vokse til en teknisk føring. Jeg er begejstret for alle de kommende ting og vil meget gerne dele denne rejse med dig på en brutalt ærlig måde. Jeg deler mine ugentlige erfaringer på min personlige blog (ikke Medium) .

I de næste par måneder vil jeg fokusere på at vokse inden for følgende områder, så du kan forvente at se læringer relateret til dem:

  • fokusere på det store billede af projektet i stedet for detaljer om implementering på kort sigt;
  • at afbalancere min indsats mellem at lede projekter og kodning;
  • balance mellem arbejde og privatliv for langvarig produktivitet
  • den menneskelige side af softwareudvikling: Sørg for, at alle, der kører med mig, nyder turen og føler sig opfyldt og inspireret.

Oprindeligt offentliggjort på www.sihui.io den 24. januar 2019.