Hvorfor det er OK at over-engineer din blog

Hvert så ofte argumenterer en populær overskrift inden for webudvikling, hvorfor du ikke skal bruge en bestemt ramme på din blog. Eller hvorfor skal du simpelthen ikke over-engineer det.

Men hvad kan derimod over-engineering af vores personlige projekter som vores blog gøre for at hjælpe os med at vokse som udviklere?

Hvad mener jeg med over-engineering af en blog?

Når folk hævder, at en blog er overkonstrueret, henviser de ofte til det faktum, at blogs typisk består af grupper med statiske data. Fordi disse data er statiske, kan de genereres statisk uden behov for nogen form for Javascript-ramme ovenpå som React.

pic.twitter.com/VBNfczn00i

- Mark Dalgleish (@markdalgleish) 20. marts 2019

Forsendelse af Javascript kan være dyrt. Der er ingen tvivl om det. Når du bruger værktøjer som React, introducerer du straks ydeevneimplikationer ved blot at sende mere Javascript.

Hvis du bare smider statisk indhold ud på en side, hvorfor skal du i første omgang bruge Javascript?

Hvordan kan over-engineering hjælpe dig med at lære?

Mens over-engineering websteder og apps, du sender, i sidste ende kan være dyre, især set fra et brugeroplevelsesperspektiv, er ikke alle omstændigheder de samme.

En af de bedste dele af udviklingsverdenen lige nu, eller uden tvivl en af ​​de mest frustrerende, er at der konstant oprettes nye værktøjer.

Dette er fantastisk af nogle få grunde: som et samfund skubber vi konstant værktøjer til at blive bedre, og som udviklere har vi altid nye muligheder, der måske passer bedre til vores brugssag end den sidste.

Men det kan være udfordrende at finde måder at lære disse nye værktøjer på. Mens der er masser af artikler derude, der leder dig gennem opbygning af demo-apps, er der en god chance for, at du ikke finder det bestemte demo-emne interessant, eller det ophidser dig bare ikke, fordi det er en demo.

Hvordan kan vi bruge personlige projekter som læringsudløb?

Ved at trække denne iver efter at lære ind i vores personlige projekter får vi straks en chance for at bruge disse værktøjer til at bruge i et virkeligt projekt ved hjælp af virkelige data.

Personlige projekter er nær og kære for os. Jeg har brugt utallige timer på at redesigne, genopbygge og tilpasse min personlige blog, før jeg besluttede mig for noget simpelt, fordi jeg var tilfreds med det.

På grund af denne dybere betydning investerer vi os i konstant at gøre det bedre. Med denne investering er det en let afsætningsmulighed at fortsætte med at lære nye ting.

At lære nye ting er i sidste ende, hvordan vi vokser som udviklere. Vi er ikke alle heldige nok til at arbejde på job, hvor vi har utallige nye projekter, der gav os muligheden for at prøve en ny ramme på hver. Så hvilken bedre måde at lære end at opbygge vores online tilstedeværelse, mens vi lærer det seje nye værktøj?

Hvad er undskyldningen for dårlig brugeroplevelse?

Helt ærligt er der ingen undskyldning. En dårlig brugeroplevelse kan ikke accepteres overalt.

Men hensigten her er ikke at argumentere for, om en dårlig brugeroplevelse er okay eller ej. Hensigten er at argumentere for, at det er okay for dit personlige projekt, der ganske vist ikke får meget trafik til at være lidt langsommere, hvilket ikke nødvendigvis svarer til en dårlig UX.

At kalde alt “dårligt UX” er en iøjnefaldende blogtitel, men de virkelige verdens implikationer er ikke altid så dramatiske.

Chancerne er, at dit personlige projekt ikke css-tricks.com trækker i masser af trafik hver dag. At kunne lære af fejl på din blog (hvor effekten er meget mindre) og ikke fra dem i din virksomheds eller klients app, gør det til en meget lavere risikoøvelse.

Lær om disse fejl, når det ikke betyder noget så meget, eller når du ikke mister forretningens penge for ved et uheld at bringe webstedet ned. Brug disse erfaringer i praksis for at gøre en forskel i folks liv, når du bygger nye videnskabsbaserede værktøjer til internettet.

Din personlige blog behøver ikke at have banebrydende ydeevne med 100'ere på tværs af Google PageSpeed. Selvom det er et godt mål, er der mere, du kan gøre for at hjælpe dig selv personligt med at få succes, vokse som udvikler og i sidste ende få mere trafik end at fokusere udelukkende på at barbere 100 ms ud af din sidebelastning.

Så hvor forlader det os?

Gå og lær nye værktøjer og knæk ting på dine personlige projekter. Hav det sjovt med det - det er derfor, vi alle gør dette i første omgang, ikke?

Det er okay at ødelægge tingene nogle gange. Lær bare af disse fejl, så næste gang det virkelig betyder noget, hjælper du med at få en varig indvirkning på dit arbejde.

Følg mig for mere Javascript, UX og andre interessante ting!

  • ? Følg mig på Twitter
  • ? ️ Abonner på min Youtube
  • ✉️ Tilmeld dig mit nyhedsbrev