Fejl, der skal undgås, hvis du ønsker at få din drømme praktik

Hej gutter! Mit navn er Piyush. Dette er min allerførste artikel på internettet, så undskyld min historiefortælling. Dette indlæg viste sig at være længere end forventet, men det er turen værd. Jeg deler min viden, erfaring, do's & don'ts i henhold til min forståelse af praktikansøgningen og interviewprocessen. Jeg prøver at undgå generelle forslag, som du måske allerede har læst i andre artikler eller blogs. Dette indlæg er baseret på min erfaring med at ansøge om software-praktikophold, men de fleste af disse forslag kan bruges til andre praktikdomæner. Så lad os dykke ind.

En lille smule om mig selv

Jeg begyndte at ansøge om sommerpraktik omkring oktober 2017. Jeg var fra starten sikker på mulige samtaleopkald med gunstige resultater, inden efterårssemesteret afsluttede, hvilket førte til en sjov vinterferie.

Men virkeligheden var, at jeg ikke fik et eneste svar på nogen af ​​mine ansøgninger på grund af den vanvittige konkurrence om disse sommerpraktikophold. En betydelig del af de tilgængelige praktikantstillinger i de fleste virksomheder udfyldes af underviseren. De fleste virksomheder er også uklar over for de universiteter, hvor de studerende, de vælger, studerer.

Manglen på samtaleopkald til mine ansøgninger skræmte mig oprindeligt en smule, men med lidt forskning fandt jeg ud af, at næsten 99% af opkaldene ville være i løbet af forårssemesteret. Så alle dem, der ikke fik en interviewchance inden vinterferien, TRO MIG, du vil få et stort antal opkald efter din vinterferie.

Jeg fik en e-mail fra Microsoft for at planlægge et telefoninterview under den sidste uge i efterårssemesteret. Interviewet gik godt, og rekruttereren fortalte mig, at de ville komme tilbage om en uge, hvis de beslutter at gå videre med interviewprocessen. Ikke at høre fra dem gjorde mig nysgerrig efter deres ansættelsesperiode kun for at læse, at Microsoft afslutter ansættelsesprocessen under eller før min interviewtidslinje. Jeg fik en e-mail fra rekruttereren om, at de var i gang med at ringe til deres hovedkontor i Seattle til de afsluttende interviews, men desværre var de allerede overbuffede. Så min store drøm knækkede lige der.

Men jeg var håbefuld. Dette var fejl nr. 1: Jeg savnede at søge nogle af de gode virksomheder i starten af ​​efteråret. Denne regel gælder for alle virksomheder, men især for velkendte virksomheder som Google, Microsoft, Bloomberg og andre.

Tip: Nogle af de store virksomheder afslutter deres rekruttering til sommerpraktikanter i november, så søg så hurtigt som muligt, når deres ansættelsesproces starter i august.

Så vinterferien begyndte, og jeg planlagde at forberede mig på kodningssamtaler og ansøge om så mange praktikophold som muligt. Men dagene gik, og jeg ansøgte strengt og tænkte meget lidt på at finpudse mine kodefærdigheder.

Dette var fejl nr. 2: Jeg forberedte lige det grundlæggende i datastrukturer og algoritmer og forsøgte at gøre nogle vigtige problemer fra Leetcode, som jeg troede kunne vises i et interview. Jeg var så fokuseret på en kortsigtet gevinst, at jeg ødelagde hele interviewforberedelsen. Den tilgang, jeg tog, var forkert, og jeg planlagde ikke ordentligt at opnå langsigtet succes.

Tip: Du forbereder dig aldrig på kodningsinterviews en uge eller to før dit interview, du skal kode hver dag, selvom din tidsplan ikke stemmer overens på den måde.

Hvad angår fejl nr. 3 , fandt jeg ikke ud af og besluttede mine karrieremål og interesser - MEN du skulle. Lettere sagt end gjort, ikke?

Denne regel gælder ikke kun under en praktikjagt, men på ethvert stadium af din karrierevej. Skønt jeg var opmærksom på konsekvenserne af ikke at finde ud af de relevante stillinger, som jeg ønskede at arbejde med, siger vi mindst 3-4 år senere, hvis ikke ud over. Men jeg betalte den enorme pris for det. Jeg fik opkald til Machine Learning, Full stack, UI Design, Cloud og lignende positioner, selvom jeg ikke udtrykkeligt har ansøgt om dem alle og ikke lykkedes i alle interviewrunder til disse roller. Så her er mit råd:

Tip: Vær ikke en Jack of all and master of none. Jeg var en, og jeg svigtede dybt.

Et af de inspirerende citater, der motiverer og pumper mig op, fordi det rammer mig hårdt og får mig til at indse, hvor sandt det er.

Jeg ville have belønningen og ikke kampen. Jeg ønskede resultatet og ikke processen. Jeg var ikke forelsket i kampen, men kun sejren. Og livet fungerer ikke sådan. - Mark Manson

Så lad os lave nogle analyser og nedbryde min praktikansøgningsproces.

Resuméet

Du er muligvis træt af at læse om denne del af ansøgningsprocessen. Hvis du ikke får nogen samtaleopkald, kan dit cv være den største synder. Så her er en lille liste over mulige årsager.

  • Ansøgning til stillinger, der slet ikke er relevante for dit cv.
  • Dit cv er ikke ATS-venligt.
  • Dit cv har mindre fejl som stavefejl, forkert formatering.

Ansøgninger

I mit tilfælde søgte jeg mere end 1000 stillinger i forskellige virksomheder i hele staten og et par virksomheder i Canada.

Oprindeligt holdt jeg mig til planen om bare at ansøge om generisk Software Engineer-praktik og nogle Full stack Developer-praktikophold. Men da jeg tog CS-kurser som Big Data, Machine Learning og Cloud Computing, begyndte jeg at ansøge om roller, der involverede disse færdigheder. Jeg ansøgte ikke om QA-roller, da jeg havde nogle testoplevelser, og jeg ønskede en ændring fra det velkendte.

Jeg fik opkald til nogle af disse roller, og da jeg ikke var særlig velbevandret, kunne jeg ikke knække disse interviews, hvilket bringer mig til min fejl # 4:

Ansøg kun til stillinger, som du har betydelig erfaring med, eller job, som du virkelig brænder for.

Men fiasko bør ikke forhindre dig i at gøre, hvad du vil, selv med oddsene stablet mod dig. Hvis du ikke får en praktikplads eller et fuldtidsjob inden for det ønskede interessefelt, bør det ikke afholde dig fra at arbejde på disse færdigheder og blive dygtige. Det ultimative mål med en praktik er, at du udforsker og finder den rigtige pasform.

Stop aldrig med at ansøge på trods af at du ikke modtager opkald. Det sidste tilbud, jeg fik, var en stilling, jeg savnede at ansøge om; rekruttereren ville have holdt mit CV og matchet den rolle, der passede godt for mig.

Nok taler, lad os komme til kødet i denne artikel. Dette er nogle af de virksomheder, som jeg fik interviews med til praktikopholdet.

Applikationskanaler

Jeg brugte oprindeligt kun Linkedin-job til mine applikationer, som i sidste ende omdirigerer dig til virksomhedernes karrieresider. Men senere prøvede jeg også Glassdoor, da jeg indså, at ikke alle virksomheder bruger Linkedin til at sende jobåbninger.

Den største fejltagelse, jeg gjorde under ansøgningsprocessen, var min tøven med at bede om henvisninger. Jeg antog, at jeg senere ville bede om en henvisning som en backup. Men dette kom tilbage på mig, da jeg ikke oprindeligt brugte referencer, og da jeg gjorde det, var ansættelsesprocessen næsten afsluttet for sæsonen. Fejl nr. 5.

Forsink aldrig eller tøv med at bede om en henvisning. Brug dine henvisninger, når du ved, at virksomheden ansætter.

Kodning af udfordringer - Den kedelige del af interviewprocessen

Jeg fik en masse kodningsudfordringer fra flere virksomheder som første runde. Jeg var ikke den bedste, når det kom til tidsstyring, og jeg betalte prisen for det. Det blev vanskeligt at styre mine kurser, forberede og give disse interviews. Jeg forsøgte ikke engang at forsøge disse kodningsudfordringer med tanken om min minimale forberedelse og mine kodningsfærdigheder. Jeg gav ikke en enkelt kodningsudfordring, som får mig til at pege på en af ​​mine største fejltagelser. Fejl # 6:

Antag aldrig noget. I det mindste ikke for kodningsudfordringerne. Forsøg at prøve kodningsudfordringerne, selvom du ikke er forberedt, fordi du ALDRIG VIL VÆRE FULDT FORBEREDT ELLER TILFREDT MED DIN FORBEREDELSE.

Efter at have indset, hvad alt jeg havde savnet på grund af min negative holdning i disse tider, tænkte jeg ikke engang to gange på at udsætte eller ikke give interviewet, da jeg fik en e-mail fra Google under min afsluttende eksamen.

Tidslinje for ansøgningsprocessen

Hvis du fjerner en lille outlier i løbet af marts, kan du kun se en lineær stigning i antallet af interviews, som jeg fik fra oktober 2017 til maj 2018. Så mist ikke håbet, hvis du ikke fik et tilbud inden april, fordi nogle store virksomheder som Tesla, Intel, Adobe, Salesforce, SAP og andre afslutter generelt deres ansættelse så sent som i maj.

Der er en god chance for, at du får interviewopkald efter julepausen.

Interview tæller baseret på placeringer

Det ser ud til, at græsset altid er grønnere på den anden side af hegnet, ikke? Og den anden side viser sig normalt at være Bay-området i de fleste tilfælde (medmindre du udtrykkeligt ansøger om østkystspecifikke virksomheder, der for det meste er i New York-området).

Nedenstående 3D-geografiske billede viser fordelingen af ​​antallet af interviews, som jeg fik til praktikopholdet. Dette kan hjælpe dig med at udlede, at du kan få et samtaleopkald fra et hvilket som helst af disse placeringer i USA eller uden for, uanset din placering til softwareteknik eller relaterede praktikopgaver. Selvom nogle virksomheder er interesserede i placeringen og foretrækker kandidaterne, der er tæt på deres kontor.

Topfirmaer er normalt ikke ligeglade med din placering; de fokuserer kun på dine tekniske og interpersonelle færdigheder.

Forskellige niveauer af interviews

Nedenfor er en oversigt over de forskellige faser af min interviewproces. Der er ikke et fast mønster for hverken antallet af interviews eller rækkefølgen af ​​interviews. Generelt består praktikopholdet af 2-3 runder. Jeg har nået den 5. runde for et par interviews (Ikke nævnt nedenfor, da jeg tog et gennemsnit af runderne). Men samlet set i betragtning af begge kanttilfælde i mit tilfælde, viste tre runder sig at være et ideelt maksimalt antal runder til praktikopholdet.

Forberedelse

Kodning

Dette skal være det centrale fokusområde eller mindst en væsentlig del af din interviewforberedelsesfase. Prøv at afsætte 70–80% af din forberedelsestid til at øve datastrukturer og algoritmer. De tre primære og mest nyttige ressourcer er ifølge mig LeetCode, GeeksforGeeks og CTCI. Prøv at løse de kritiske problemer fra alle eller en kombination af dem.

Systemdesign

Dette afsnit var ikke en meget vigtig del af praktikinterviewsprocessen for mig, men det er godt at have en vis viden og en evne til, hvordan man nærmer sig det, når man støder på et designspørgsmål. Du behøver dog ikke bruge meget tid på dette. At se et par Youtube-videoer og få en mulighed for at finde ud af, hvad intervieweren leder efter, og du skal have det godt. Det er en af ​​de mest behagelige sektioner at forberede sammenlignet med resten. Så jeg vil ikke anbefale at gå glip af denne.

Rollespecifik

Hvis du leder efter praktikophold på Big 4 som Google, Amazon, Microsoft, Facebook, har de for det meste en generel Software Engineering-praktik og fokuserer ikke meget på dine specialiseringsevner under interviews. Men de fleste af de andre virksomheder koncentrerer sig lige om dine færdigheder, bortset fra de nødvendige datastrukturer og algoritmer til praktikanten. Så vælg en specialisering som Big Data, Cloud, Full stack, Machine Learning, DevOps, Testing osv. Og fokuser på at forbedre og opbygge din ekspertise inden for dette felt. Anvend derefter kun de stillinger, hvor du enten stræber efter at arbejde på eller er sikker på dine færdigheder.

Interviewtips

Jeg undgår generelle interviewtip og springer direkte til et par forslag, som jeg synes er vigtige, da jeg ødelagde et par interviews ved at ignorere disse.

  1. Jeg interviewede for en ML-praktik ved en opstart, og mit interview gik godt. Men diskussionen blev forlænget med yderligere 5 minutter, og den person, der reserverede plads til den næste plads, gik ind i lokalet og startede en debat med mig om den forlængede tid, som resulterede i, at intervieweren mistede interessen og hang på. Så når du bestiller et privat rum til et interview i dit college, bibliotek eller hvor som helst, skal du altid reservere i yderligere 30 minutter.
  2. For telefoninterviews, prøv at have en fremragende mobilnetværksforbindelse eller vælg et område eller rum, hvor netværket er bedst og brug altid det samme til alle interviews. Husk, at rekrutterere undertiden ringer uden forudgående varsel, så det er bedre at have en god forbindelse.
  3. Forsink ikke dine interviews, efter du har fået samtalen, medmindre det er nødvendigt. Planlæg altid dine interviews så hurtigt som muligt. Jeg var et skridt væk fra at få tilbud hos nogle få virksomheder ved at gå til den sidste runde af interviewet, men de blev afsluttet med deres ansættelsesproces i løbet af tidslinjen for interviewet.

Forbered dig fremad, gå hurtigt og pause interviews.

Forhandling

Hvis du er kommet så langt i processen, er dette et stolt øjeblik, og du skulle være glad, hvis du fik det, du ønskede. Vær positiv, selvom du skal nøjes med mindre.

Når det er sagt: du skal ALLTID PRØVE at forhandle om tilbuddet.

Tips

  1. Tjek Glassdoor for tidligere lønsatser, og tilføj din inflation i overensstemmelse hermed, eller spørg dine venner, der fik et lignende tilbud i en virksomhed.
  2. Nogle virksomheder har en fast lønsats for alle praktikanter, så prøv ikke at være stædig eller gør en hård forhandling. Du får muligvis tilbagekaldt dit tilbud.
  3. Hvis virksomheden ikke er villig til at øge lønsatsen, så prøv at bede om kompensation for boliger, rejser eller mad, for nogle gange kan rekrutterere justere fordelene uden meget at ændre til målbudgettet.

SLUT

Jeg har altid troet på ideen om at stille højere forventninger til ethvert arbejde, jeg udfører, og jeg arbejder hårdt og opnår det eller i det mindste prøver at komme tæt på det. Så her går mit foretrukne citat.

Skyd efter månen. Selvom du går glip af, lander du blandt stjernerne. ― Norman Vincent Peale

Jeg vil gerne takke dig for at komme så langt. Jeg håber, du ikke havde noget imod mine dårlige skrivefærdigheder. Jeg forsøgte at fokusere mere på min erfaring og hjælpe andre med at undgå de fejl, jeg lavede.

Jeg har været igennem hele processen med praktikjagt, og det var en blandet oplevelse. Jeg ved, at dette ikke ender her, min rejse er lige begyndt at komme til mit drømmejob. Lad os begynde at arbejde på det fra nu af. Hvis du kunne lide denne artikel, og hvis du tror, ​​jeg kan være til nogen hjælp, skal du kommentere nedenfor.