Hvorfor vores kodende boot camp stadig lærer to programmeringssprog på én gang

I vores søgen efter at træne beskæftigelsesklare full-stack-udviklere besluttede vores kodende boot camp at undervise Ruby on Rails (en Ruby-baseret back-end-ramme) og React (en Javascript-baseret front-end-framework) side om side.

I starten var undervisning i to sprog en praktisk beslutning. Studerende havde brug for både front- og back-end-uddannelse for at opfylde vores standard for succesfuld udvikler-succes i den virkelige verden.

Vores ideelle sprog for hvert stykke var forskelligt. Mens det at lære to sprog på én gang var meget vanskeligere, havde vores studerende ikke noget valg, fordi vi ikke kunne skabe en bedre løsning på det tidspunkt.

I stedet for at blive overvældet og vaske ud, trivdes vores studerende med udfordringen med at lære to sprog.

Da vi ikke så nogen negative konsekvenser for de studerende bortset fra en større arbejdsbyrde, ændrede vi ikke programmet i vores første fem år.

På trods af vores succes med at undervise Ruby on Rails besluttede vi til sidst at opdatere vores program og introducere en ny back-end-ramme til vores læseplan. Vi overvejede flere muligheder, men til sidst kom valget ned til to: Pythons Django eller Javascript's Node.js.

Vi fik endelig muligheden for at forenkle udfordringsniveauet i vores program og undervise i Javascript alene og samtidig opretholde en banebrydende uddannelse.

Vi gjorde det ikke.

I stedet valgte vi Pythons Django.

Beskæftigelsesanalyse havde vist, at Python og Django var lige så værdifulde for vores studerende som Javascript og Node.js. Så valg af Django ville ikke gå på kompromis med kvaliteten. Det ville bare være sværere for vores studerende at lære, end hvis vi kun underviste i Javascript og brugte Node.js.

Vi gjorde ikke bare programmet sværere for det hele. Der var mere i historien, da vi kiggede på, hvad der skete, efter at vores studerende var uddannet.

I processen med at drøfte vores valg, indså vi, at det at lære flere sprog var blevet vores kandidaters fordel.

Den hastighed, hvormed vores studerende lærte at programmere, deres succes efter eksamen og den feedback, vi modtog fra dem, bekræftede, at det at lære to sprog på én gang var - selvom det var vanskeligt på kort sigt - i sidste ende afgørende for deres langsigtede succes.

Baseret på hvad vi har målt og hørt, er her de vigtigste grunde til, at vi fortsætter med at undervise mere end et programmeringssprog på Code Platoon.

1. Du prioriterer begreber frem for syntaks

Ligesom store matematikere ikke måles af deres evne til at huske sætninger, måles store udviklere ikke af deres evne til at skrive en syntaktisk perfekt 'for' -sløjfe på et bestemt sprog fra toppen af ​​deres hoved.

Mere vigtigt er deres evne til at forstå de væsentlige begreber og forstå de systemer, de arbejder med.

Syntaks er let. Googling “Hvordan skriver jeg en singleton i Ruby” vil straks returnere adskillige resultater. At vide, hvornår man skal bruge en singleton (snarere end en klasseinstans) er den svære del.

Syntaksen ændres med sproget, men mange af metoderne til løsning af problemer med computere forbliver de samme.

Når du først har forstået, at alle objektorienterede sprog har singletoner, bliver du mindre besat af at huske, hvor kommaer går - og mere fokuseret på, hvilke skridt du skal tage for at løse dine problemer.

At se lighederne i sprog kan gå langt med at hamre universelle begreber ned. Men at se på forskelle kan være lige så nyttigt. Nogle begreber er mere abstrakte eller bare sværere at forstå på et sprog frem for et andet.

For eksempel gav lambdas i Ruby ingen mening for mig, men konceptet klikkede endelig, da jeg så lambdas i Javascript. Nogle gange er det bare et spørgsmål om at se det samme på en anden måde, og det får du aldrig, hvis du holder dig til kun ét sprog.

2. Du øger dine jobmuligheder

Vi ønsker, at vores kandidater er forberedt på faktiske kodningsjob. Mens nogle af vores kandidater får job, hvor de skriver kode på de sprog, vi underviser, lander flere af dem job, der kræver et andet sprog.

Med hvert efterfølgende job skal de normalt lære mindst et nyt sprog eller en ny ramme.

At lære det første sprog er udfordrende. At vise, at du har lært to på kort tid, annoncerer din evne til at lære under pres. Dette er en færdighed, der virkelig hjælper dig med at skille dig ud fra mængden.

At have både Javascript og Python på dit cv viser, at du kan skrive på disse to sprog.

Endnu vigtigere viser det, at du kan fortsætte med at lære kodningssprog. Dette øger dine chancer for at blive ansat i et job, der ikke kræver nogen af ​​dem.

I den virkelige verden varer du ikke længe som programmør, hvis du kun kender et sprog, eller hvis du ikke er parat til at fortsætte med at lære nye. Den tid, du bruger på at lære den anden i klasseværelset, giver dig selvtillid til at lære den tredje på uret til dit nye job.

3. Du kan bygge flere ting med flere sprog

Få moderne webapps er bygget med kun et programmeringssprog. Nogle sprog er bedre til visse ting. Javascript dominerer frontenden. Du kan også bruge det på din bagende. Men afhængigt af hvad du vil gøre, kan du bruge Ruby eller Java på serversiden.

De fleste apps kræver en database. I så fald vil du gerne lære et forespørgselssprog som SQL.

Har du brug for at analysere masser af data? Python eller R kan være det, du leder efter. Du bygger hurtigere og smartere, hvis du forstår, hvad hvert sprog klarer sig godt, og hvordan du bruger sprogene til at udføre de opgaver, du har brug for for at få gjort det.

4. Perspektiv hjælper dig med at få tillid og vokse

At lære dit første sprog kan være utroligt svært. Men som alt andet, jo mere du lærer, jo mere selvsikker bliver du i din evne til at løse vanskelige problemer.

Og det er hvad en masse programmering er - evnen til at evaluere et problem og finde en løsning. Viljestyrken og selvtilliden til at skubbe igennem de uundgåelige øjeblikke “Jeg har ingen idé om hvad jeg skal gøre” er nøglen.

Når du har lært dit andet sprog, bliver du mere åben for ændringer. Du forstår, hvordan du vælger det bedste værktøj til jobbet. Et sprog, der er fantastisk til webudvikling, er muligvis ikke det bedste til dataanalyse, og det forstår du. Du er mindre tilbøjelige til at tvinge et værktøj, du kender rigtig godt, over bare at lære det bedre værktøj på farten.

5. Vi ønsker tosproget bootcamps som standard

At lære to sprog på én gang er ikke en lille bedrift. Men at kende to sprog forbereder vores kandidater bedre på et konkurrencedygtigt jobmarked og sætter dem i stand til at lykkes.

Vi håber at se flere kodende bootlejre tage denne tilgang til deres studerendes bedste. Vi opfordrer potentielle kodende studerende til at opsøge kodende bootlejre, der tilbyder denne fordel, på trods af det ekstra benarbejde, der kræves af dem.