Hvordan jeg designede min første app

Hvordan jeg designede min første app

Dette er en historie om at opbygge et produkt, hvad der gik galt, og hvordan det ændrede min karriere til design.

I de sidste ti år har jeg bygget mange personlige sideprojekter. Nogle var små daglige koncerter, men der var en, der tog et stykke tid at udrette.

Denne historie handler om en iPhone-app, jeg arbejdede på i 2015–2016. Bilstart skal spare chauffører penge på gas, reducere drivhusgasser og gøre autonome køretøjer lidt klogere.

Efter mange brainstorm og forskningssessioner samlede jeg et team af udviklere for at hjælpe mig med at opbygge en MVP (Minimum Viable Product). Vi valgte at designe iOS-appen først på grund af en bedre publikumstilpasning.

Under midtvejsudviklingen blev en destinationsside og sociale kanaler lanceret. Dette akkumulerede de første 1.000 mennesker til ventelisten og den fremtidige beta-test.

Selvom vi havde nogle udfordringer på vejen, udviklede projektet sig godt. Hyppige brugertest bekræftede, at vi arbejdede i den rigtige retning.

Ikke desto mindre besluttede jeg kun at sætte udviklingen på hold, kun dage før jeg frigav MVP til en beta-test.

Der var et par grunde til, at jeg tog denne beslutning, herunder personlige ting og finansiering. Jeg vil stadig dele den designproces, jeg har gennemgået, hvilke lektioner jeg har lært, og hvordan den afspejler sig i min karriere.

Det hele startede med et personligt behov

For et par år siden købte jeg min første bil og blev besat af at køre. Komforten, glæden og friheden overvandt billigheden ved offentlig transport og trafikroder. Men der var omkostninger, der fulgte med at eje en bil - parkeringsbilletter, forsikring, vedligeholdelse og gas.

En ting der generede mig mest var udsvinget i brændstofprisen dagligt. Det kunne stige om morgenen og falde om natten. Det kan være 10% forskel rundt om hjørnet, og det ved du lige efter at have forladt pumpen.

Så jeg begyndte at grave på nettet og fandt en strålende (tænkte jeg på det tidspunkt) løsning til mine behov - GasBuddy. Det er en app, der viser opdaterede brændstofpriser på de lokale tankstationer. Jeg var på himlen den dag og forestillede mig at spare hundreder om måneden på gas.

De næste mange år, jeg brugte GasBuddy, var jeg taknemmelig for den skat, de har bygget, men frustreret over appens interface, der gjorde mig skør. En forvirret grænseflade og begrænsede funktioner er blandt de ting, jeg ikke kunne håndtere længere.

Derfor startede jeg i juni 2015 mit sideprojekt. Jeg kaldte det Fuelhunt.

Den oprindelige idé var at få GasBuddys data og opbygge en bedre brugeroplevelse omkring det. Men de er et stort selskab og ville ikke dele nogen af ​​deres data selv til en rimelig opstartspris.

Jeg prøvede hårdt på at finde en anden dataudbyder, der viste sig at være Waze. Men de kunne heller ikke hjælpe mig. Desuden er nøjagtigheden af ​​deres data, selv i dag, ret forfærdelig.

Så jeg tænkte, ja, jeg kan gøre alt selv. Hvorfor ikke. Og rejsen med søvnløse nætter begyndte.

Men lad os først finde ud af, hvorfor det hele betyder noget.

Hvad er problemet?

1. Folk ønsker at betale mindre for gas

Jeg vedder på, at du har bemærket, at gaspriserne adskiller sig fra station til station, fra det ene mærke til det andet eller fra det ene område til det andet. Årsagen kan være et problem med fast ejendom eller et mærke eller enhver anden tilstand, der påvirker oliemarkedet, som politik eller orkaner.

Mange af os betragter ikke prisforskellen som besparelse. Men det kan løbe op til $ 100-200 besparelser om året eller mere, afhængigt af hvad, hvordan og hvor du kører. Du kan argumentere - det er ikke store penge. Men du kan investere besparelser på spisning, shopping eller endnu mere gas.

De er tre hovedkomponenter i enhver tankstation:

 • Bekvemmelighed

  Tæt på arbejde eller hjem, har en hjørnebutik eller anden bekvemmelighed.

 • Priser

  Gasomkostninger, butikstilbud eller anden besparelse.

 • Kvalitet

  Brændstof eller samlet service.

Hvis du kender steder, der tilfredsstiller dig med brændstof, pris og placering - det er fantastisk. Hvis du er ligeglad og køber gas, når du har brug for det - ja, det er også fint.

I mellemtiden er der mange mennesker, der ikke er opmærksomme på perleplaceringerne, men som ønsker at bruge et praktisk sted med lavere priser.

At spare et par bukke er måske ikke den smarteste idé. Den dårlige gas er ikke en myte. Brændstoffet i sig selv kan komme fra det samme raffinaderi i en region, men stadig være forskelligt på forskellige detailsteder.

Nogle faktorer kan omfatte brændstoffiltre, der ikke vedligeholdes ordentligt, usædvanlige tilsætningsstoffer, "gammel gas" på nogle stationer, uretfærdige medarbejdere, der kan blande det med olie eller andre ting for at få mere fortjeneste osv. Alt dette kan føre til dyre bilreparationer.

Vi bruger Yelp, Google Maps, lokale magasiner og beder vores venner om anbefalinger, når vi leder efter de rigtige spisesteder. Så hvorfor bryr vi os ikke så meget om vores biler? Et velbehandlet køretøj kan køre længere uden uventet vedligeholdelse.

2. Klimaændringer er reelle, og vi skal være mere bekymrede over det.

Dette er et andet område, hvor jeg ville have indflydelse.

I 2014 var der over 1,2 milliarder køretøjer i verden, og dette antal vokser hurtigt. De producerer alle en enorm mængde drivhusforurening, der forårsager:

 • Stigende temperaturer, når drivhusgasser fanger mere varme.

  Hej global opvarmning!

 • Smeltning af de polære iskapper, der kan føre til en stigning i havets overflade.

  Hej destruktiv oversvømmelse!

 • Udtømning af vores ozonlag, der får skadelige UV-stråler til at komme ind i jorden. Hej hudkræft!

Spørgsmålet er - kan vi gøre noget ved det?

Vi kan ikke reducere produktionen af ​​nye køretøjer, da der er en stigende efterspørgsel efter dem. Og vi kan ikke genbruge de eksisterende biler, da de normalt bliver genbrugt i tredjelande. Kan vi skifte til elektrisk? Slags.

Elbiler er fremtiden. De er stille, hurtige og billige at betjene. De er mere pålidelige med færre dele at bryde. Og vigtigst af alt udsender de ikke kuldioxid.

Men det er fremtiden, som mange af os ikke har råd til i dag. Nogle biler er for dyre, hvor andre endnu ikke kan give en ordentlig værdi.

Alt kan ændre sig med Teslas Model 3 (sammen med andre producenters tilbud på entry level), mere omfattende statsstøtte til EV'er og andre fordele. Men vi er ikke helt der endnu.

Så hvordan kan vi påvirke miljøet med alt, hvad vi har i dag - med alle disse køretøjer med forbrændingsmotorer, der varmer op i den verden, vi lever i?

Er jeg den eneste der holder af?

De første spørgsmål, jeg havde, var "Hvor mange mennesker deler det samme problem og den samme vision som mig?" og "Er der nok potentielle brugere til, at det er værd at opbygge et produkt?"

Jeg kørte nogle undersøgelser og talte med venner, der tilfældigvis også var chauffører. Jeg ønskede at finde ud af en målgruppes behov og ønsker.

Her er nogle indsigter:

 • Målgruppen inkluderer de fleste køretøjsejere - afslappede chauffører, almindelige pendlere, taxachauffører, truckere.

Når du vælger en tankstation,

 • De mest kritiske faktorer er bekvemmelighed og lavere brændstofpriser for chauffører på det nordamerikanske marked. Brændstofkvaliteten tilføjes i nogle østeuropæiske lande.
 • Brand loyalitetsprogrammet virker slet ikke som en faktor blandt respondenterne på det nordamerikanske marked. Det er en væsentlig faktor på det østeuropæiske marked.
 • Andre ting som en dagligvarebutik, bilvask og 24 timers drift betyder ikke meget blandt alle respondenter.
 • Folk er villige til at dele enten gode eller dårlige oplevelser ved pumpen.

  De ønsker at tilskynde eller omdirigere andre drivere til at fylde op på det bestemte sted, hvis der er en.

 • De fleste chauffører sporer ikke deres gasudgifter, fordi det er tidskrævende, eller de er ikke opmærksomme på nemme værktøjer til at gøre det. De fleste er villige til at spore omkostningerne og kilometertal på en “automatisk” måde.
 • Næsten halvdelen af ​​respondenterne sagde, at de er interesserede i miljøet på en eller anden måde, som f.eks. Sortering og genbrug af affald. De er interesserede i at komme videre med reduktionen af ​​kulstofaftryk.

Jeg ville også vide, hvad folk gør, mens de fylder deres biler.

Jeg ville vide, om jeg kan passe et produkt ind i denne 5-minutters aktivitet og gøre denne gang mere underholdende.

Blandt nogle aktiviteter var:

 • Ser på gas tælleren
 • Stirrer på dysen
 • Iagttagelse af naboerne
 • På udkig efter nye ridser og buler på bilen

Hvilke muligheder har chauffører i dag?

Bortset fra personlig bevidsthed om tankstationer og mund til mund er der mange aktører på dette felt for at finde en gaspumpe. I virkeligheden matchede ingen af ​​løsningerne det produkt, som mine målbrugere og jeg selv ville nyde at bruge.

Jeg starter med den mindre konkurrence først og går derefter videre til den mere store.

1. Indbyggede infotainment-systemer

I dag kommer selv low-end køretøjer med forudinstallerede infotainment-systemer. Chauffører kan få det meste af de oplysninger, de har brug for under kørslen. De kan forbruge medieindhold, se køretøjsstatistikker, navigere gennem byen og mere. Desværre kan dette ikke siges om gaspriser i realtid. Der er kun få systemer, der leverer det.

I teorien bør infotainment-systemer være sikrere end at kigge på en mobilenhed under kørsel. Men på grund af et dårligt design er de fleste af dem faktisk meget distraherende og farlige. Du kan ikke udskifte bilens hovedenhed, og du kan ikke skifte operativsystem. Desuden giver moderne smartphones en bedre navigationsoplevelse.

2. Apple Maps

Apple Maps er en første navigationsmulighed for millioner af brugere på iPhone. Alligevel er det begrænset i mange funktioner og giver kun grundlæggende oplysninger såsom kontakter og retninger.

Det viser heller ikke gaspriser og har en svag kortdækning i mange områder af verden. Disse to komponenter er kritiske for føreren.

3. Google Maps

Google har mere erfaring med at oprette kort end Apple. Dette er langt den bedste globale kartografiske mobilapp på enhver platform.

Sammen med den grundlæggende info har den forbrugeranmeldelser, brugerbilleder, gadevisning, og de begyndte at hente brændstofdata fra Waze i december 2015!

Når du bygger en opstart, føles en sådan opdatering fra en markedsleder som en knockout! Men det viste mig kun, at denne funktion er efterspurgt, eller i det mindste Googles ingeniører synes det. Hvilket tilsyneladende er sandt.

De holdt denne funktion enkel. Der var ingen filtrering, brugerbidrag eller andre sociale engagementer.

4. Venue discovery apps

Lokalitetsapps inkluderer Foursquare, Yelp og Gule Sider. De giver en række detaljer som anmeldelser og tilbud. Alligevel svarede de adspurgte chauffører, at dette ikke er deres løsning til at finde en gaspumpe.

5. Lokalisering af tankstationer

Her er en spændende ting - næsten alle lande har en kilde til at få brændstofpriser. Visse lande har en enkelt pris for gassen, fordi den er regeringskontrolleret. Men generelt - det hele er forskelligt efter mærke, sted og tid.

Jeg går ikke dybt ind i analysen her, men kort sagt:

 • Nogle websteder er kun beregnet til desktopbrug og reagerer ikke på mobilverdenen. De har også en tendens til at have en frygtelig UX.
 • Langt størstedelen af ​​apps er ikke globale. De dækker muligvis et eller nogle gange to lande for det større "lokale marked", som USA og Canada.
 • Nogle apps er ikke informative nok. Yderligere apps skal installeres for at supplere "driverens oplevelse."
 • Der er tilfælde, hvor apps ikke er lokaliseret til andre sprog og territorier. Hvorfor har du brug for en anden konto for at downloade en app?
 • I sidste ende er det ikke en løsning at have en masse apps til forskellige placeringer.

  De vil alle have en anden brugergrænseflade, flere konti og gemme enheden.

6. Store Oil-apps

Først troede jeg, at Top Tier-mærker kan investere masser af penge for at udvikle deres egne apps og gøre dem gode. Nix.

Nogle tog en tilgang til at klemme et mobilwebsted ind i appen. Andre mente, at små knapper med uleselig tekst er gode muligheder for drivere.

Men de fleste af dem indeholder oplysninger om prisfastsættelse af gas, og det er meget nøjagtigt, hvor det anvendes.

7. Waze

Waze, som ejes af Google i dag, er mit foretrukne navigationsværktøj. Det er et crowdsourcing-netværk med 90 millioner chauffører over hele verden. Det viser trafik, vejforhold, ulykker og politifælder.

Waze giver også brændstofpriser på mange steder. I modsætning til dens fremragende navigationsoplevelse er brændstofdataene ganske unøjagtige.

Jeg lavede en hurtig undersøgelse for at finde ud af, hvorfor chauffører ikke bruger denne funktion. Antagelserne er:

 • Elementet til at finde en tankstation er skjult dybt i menuen og er ikke intuitivt at bruge.
 • Waze viser mærkaten, da brændstofprisen sidst blev opdateret. Det er godt at vide. Men når du ser "opdateret for et par dage siden" på ethvert sted - er det næsten helt sikkert et signal om svagt samfundsbidrag. Hvis folk ikke bidrager nok til at gøre det anvendeligt, hvorfor skulle man så stole på og bruge det?

8. GasBuddy

Her er en stor - GasBuddy. Det blev grundlagt i 2000 og har i øjeblikket 65 millioner brugere. Det opererer i USA og Canada. Det blev for nylig lanceret i Australien.

Når vi taler om de amerikanske og canadiske markeder, er deres data ret fænomenale - især da de er samlet fra et Crowdsourcing-samfund og andre kilder. Alligevel mislykkedes deres app på brugervenlighed og ydeevne.

Mens jeg forskede og observerede folk, der udførte brugervenlige opgaver, fandt jeg ud af at:

 • Mange brugere, der ikke kendte appen, kunne ikke udføre en simpel ting som at indstille rutevejledning til et sted. Det krævede syv tryk for at udføre denne opgave.
 • De fleste chauffører brugte ikke standardlistevisningen og skiftede straks til en kortvisning. Problemet er, at oplysningerne i listevisningen ikke er så klare. Det er svært at forstå, i hvilken retning tankstationen er placeret. Det kan være tæt på afstand, men det kan tage længere tid at køre på grund af trafik, vanskelige kryds, U-sving eller et dusin stopskilte.
 • Samlet set er brugergrænsefladen ret forvirrende og distraherende. Informationsarkitekturen mangler logik nogle steder. Irriterende annoncer forbruger mobildata og screener fast ejendom. Elementer, der kan læses på afstand og små knapper, gør det svært at udføre en opgave uden at give for meget opmærksomhed på smartphonen.
 • GasBuddy såvel som mange andre konkurrenter siger, at chauffører kan spare penge med deres app - og det er sandt. Men det er ikke klart, hvor meget personen sparer på pumpen, da der ikke er nogen besparelsesindikator.

  Appen viser placeringer med lavere priser, men viser ikke værdien af ​​at bruge appen over en periode.

 • Brugere kan vinde $ 100 gas dagligt ved at udveksle point, der er optjent i appen, til prisindgivelser i posterne for at vinde. Alligevel er chancerne for at vinde ca. 65 millioner til 1.

  Ikke desto mindre ser det ud til at det fungerer til brugerengagement og fastholdelse.

9. Besparelsessporere

Der er mange apps til at indsamle køretøjs statistik og spore forskellige udgifter. De fleste af dem kræver en betydelig indsats for at indtaste dataene, hvad enten det er en manuel betjening med snesevis af felter eller scanning af kvitteringer med upålidelig tekst og feltgenkendelse. Den visuelle del af disse apps er ubehagelig og “skræmmende” - som de fleste chauffører svarede.

På den anden side er der løsninger til bilovervågning, som automatisk. De har deres fordele og ulemper, men det største problem med dem er, at der kræves en speciel adapter til deres drift, hvilket er en ekstra investering.

På det tidspunkt, efter de undersøgelser og brugertestsessioner, jeg har lavet, var billedet klart - der var en niche på markedet, og jeg kunne udfylde det med et nyt produkt.

Design af Fuelhunt

Jeg ønskede at skabe et produkt, der omfatter bedste praksis inden for brugervenlighed. Samtidig eliminerer det de smertepunkter, som brugerne har med andre apps i dette segment.

Jeg ville ikke oprette "endnu en app til at finde en tankstation." Jeg ville have et produkt, der vil få en større indflydelse på vores liv i fremtiden.

Jeg springer over snesevis af iterationer, skitser og wireframes lige til den endelige MVP-build, der blev testet med succes med potentielle brugere.

Her er nogle vigtige forbedringer af konkurrencen:

1. En enkelt app til at dække de globale brændstofpriser

Jeg taler om en post-MVP-fase. Men databasearkitekturen skulle udvikles på forhånd for en let udvidelse.

Først virkede det ikke som en udfordring.

Jeg havde brug for at løse problemet med ethvert socialt netværk: intet indhold = ingen brugere, ingen brugere = intet indhold.

I dette tilfælde var indholdet pumpesteder med brændstoftyper, aktuelle gaspriser og brugeranmeldelser. For at få dette indhold hurtigt, samlede vi alt, hvad vi kunne finde på markedet, og byggede - som vi kaldte det - en beskidt database.

Selvom der var masser af åbne data derude, var det hele et komplet rod. Nogle kilder leverede klare API'er, andre havde kun Excel-regneark. Derefter var vi nødt til at finde en måde at trække dataene på og gøre dem brugbare.

Et andet spørgsmål var en forskel i brandlister og oktaniveauer i forskellige regioner. Nordamerika og Europa beregner oktantallet på forskellige måder. Nordamerikas 87 er ligesom Europas 95, hvor NA's 91 er mere som Es 98 osv.

For at være ærlig tog det et stykke tid at bringe alt under et tag.

Endelig havde vi dataene, men de var unøjagtige. Heldigvis ændrer brændstofpriserne sig så hurtigt, at det faktisk ikke betyder noget, om prisen er en dag gammel eller en uge gammel - det var stadig forkert. Så vi var temmelig tæt på Waze og Google Maps nøjagtighed.

2. Ryd brugergrænseflade og enkel appnavigation

Det betyder ikke noget, hvor usikkert det er at bruge en smartphone i bilen, eller hvor høje billetterne er til de håndholdte enheder. Folk bruger stadig deres telefoner under kørsel. De holder dem enten, eller telefonen er monteret på instrumentbrættet.

Vores job som designere er at opbygge velorganiserede og brugervenlige funktioner og tænke igennem alle mulige måder at bruge vores produkt på. Vi er nødt til at sikre, at ergonomi minimerer distraktion og ikke skader slutbrugeren.

Stor tekst, større berøringspunkter, klar skærmflow, smarte meddelelser, ingen annoncer. Dette er kun nogle få af de kriterier, jeg huskede.

Apropos navigation, Fuelhunt-appen består af 4 skærme:

 • Hovedskærm

  at finde tankstationer

 • Tilføj skærm

  for at tilføje indhold

 • Aktivitet

  for at se brugerens og vens offentlige aktiviteter

 • Profil

  for at se alle brugers aktiviteter og statistik

3. Super hurtig pumpesøgning

Den primære apps rolle er at finde en optimal tankstation og indstille retninger for den station. Strømmen blev optimeret til at fuldføre denne opgave under 10 sekunder.

Efter lanceringen af ​​appen viser den kortvisningen med pumpeplaceringer og - ved hjælp af en kombination af afstand, brugerens bevægelsesretning, pris og gennemgangsscore vælger den den bedste mulighed for at fylde op. Ingen mellemliggende skærme eller yderligere haner er nødvendige.

De nederste bannere indeholder alle oplysninger, som chaufføren har brug for i øjeblikket: mærke, gaspris, en indikation af, hvor "aktuel" denne pris er, og vurderingsemoji.

I stedet for at vise afstanden til placeringen angives kørselstidspunktet. Trafik og vejforhold kan spille en større rolle.

Knappen for at få rutevejledning er altid synlig, hvilket gør det hurtigere at indstille ruten. Dette reducerede GasBuddys syv vandhaner til en.

Alle placeringstifter er farvekodede efter tidsrelevansen:

 • Grøn, hvis de blev opdateret i dag - det er den mest nøjagtige.
 • Orange, hvis de blev opdateret i går - Det er noget relevant.
 • Grå, hvis de blev estimeret - Alt, hvad der er ældre, og alt indsamlet fra tredjepartskilder.

I tilfælde af unøjagtige prisdata er denne tilgang mere effektiv. Det fokuserer brugeren på datanøjagtighed.

Waze markerer placeringer efter en prisskala, med grøn for lav og rød for høj. Denne grøn-billige tankstation kan have den gamle pris og kan være dyrere end en rød, men har en aktuelt opdateret pris.

At vælge Google Maps som en kortudbyder i stedet for native Apple Maps tilføjer en bedre verdensdækning og en fingerzoom. Dette er ret praktisk i bilen.

Filtre er en sjældent brugt, men nyttig funktion. De er skjult under søgefunktionerne. Dette gør ikke kun den samlede brugergrænseflade renere, men giver brugeren beføjelse til at oprette et personligt kort og vise de mærker og brændstoftyper, som brugeren har brug for.

4. Undgåelse af dårlige placeringer

Undersøgelsen viste, at næsten ingen læser en anmeldelse på forhånd, når de går til pumpen. Dette er noget, vi gør spontant. Vi kører, mærker behovet, ser en tankstation og fylder op.

Folk fortsætter med at skrive anmeldelser. Mange chauffører deler deres negative feedback, hvis der er noget galt. I dette scenarie ved føreren ikke noget på forhånd, men han kan føle konsekvenser af dårligt brændstof den næste dag eller om en måned.

For at løse dette problem blev et notifikationssystem designet til at advare føreren, hvis der er et problem på stedet.

5. Nem indsendelse af indhold til brugerbidrag

Der er en knap, der gør det nemt for chauffører at foretage en ny indsendelse. De kan give en prisopdatering, udfylde data eller en ny anmeldelse. Det er altid synligt på fanebjælken, uanset hvilken skærm brugeren er på.

Når brændstofprisen blev opdateret, beder appen chaufføren om at indtaste udfyldningsdata. På samme måde beder den om en prisopdatering, efter at fyldningsdataene er blevet tilføjet.

I modsætning til konkurrenter, der kun siger, at brugerne sparer med deres app, demonstrerer Fuelhunt med det samme det sparede beløb på pumpen. Efter hver påfyldning beregner Fuelhunt øjeblikkeligt prisforskellen mellem lokale stationer og giver brugeren klar værdi.

Nogle gange kræver det en stor indsats for brugeren at indsende en anmeldelse. Jeg gjorde det simpelt med en brændstofkvalitet og en samlet evaluering af oplevelsen sammen med en valgfri beskrivelse.

6. Aktivitets- og statistiksporing

Aktivitetsskærmen viser brugerens og venners offentlige aktiviteter som optjente point, sparede penge og skrevet anmeldelser.

Efter test diskuterede vi, om denne funktion skulle inkluderes i appen. Ikke desto mindre ville jeg se, hvordan publikum ville reagere på det. Jeg ville også gøre Fuelhunt lidt mere social. Så det nåede MVP-bygningen.

Profilskærmen indeholder kun en brugers indhold. Brugeren kan se forskellige statistikker opdelt i tidsperioder:

 • Penge brugt på gas og mængden af ​​brændt brændstof
 • Penge sparet med dets tilsvarende kilometertal sparet
 • Køretøjets kilometertal i sig selv og brændstofforbrug

Denne tracker kan tjene mange formål fra at kende tilstanden til din bil og tegnebog til at lette beregningen af ​​forretningsrejser og udfylde skatteformularer. Men hovedideen er bevaret til fremtidige udgivelser.

7. Gamifikationsmekanik til brugerengagement og monetisering

Gamification bruges i mange produkter, men nogle gange gøres det ikke rigtigt. Ofte gavner det de bedste brugere, hvor begyndere kæmper for at komme på toppen, uanset hvor gode de er. Topbrugere får normalt mere opmærksomhed, likes og fordele.

Fuelhunt's gamification var designet til at fjerne barrieren for nye brugere og gøre alle lige til at konkurrere.

For hver prisrapport og skriftlig gennemgang tjener brugeren point. De, der er aktive i et bestemt antal påfølgende dage, tjener nok point til at indløse premium-funktioner gratis. Når de først bliver inaktive brugere, mister de den fordel og har brug for at starte forfra.

8. Vækst efter MVP

Nok om, hvad der er gjort. Appens køreplan så ret interessant ud på det tidspunkt med en række seje funktioner, men jeg ville identificere to store milepæle:

For det første Global ekspansion - det er et nøgleelement at opbygge en big data-virksomhed. Hvorfor er det vigtigt?

Jeg havde visionen om, at selvkørende biler en dag med sådanne data kunne køre fra punkt A til punkt B og være kloge nok til at træffe beslutninger for sig selv.

De kunne indstille den mest optimale rute og tage højde for trafik, vejforhold, brændstofniveau og hvor de skulle fyldes mest effektivt. Det er fremtiden.

Og for det andet begyndte jeg alt dette for at forsøge at mindske CO2-fodaftrykket med teknologier, vi har i dag. Uden behov for drivere af ekstra investeringer og ekstra gadgets til installation.

For at gøre det ønskede jeg at udvide Fuelhunt's database med alle køretøjsmodeller, der er frigivet til dato, og deres by, motorvej og kombinerede brændstofforbrug. Sammenlign det derefter med ægte data fra mine brugere for at bestemme køreineffektiviteten. Og hvis der forbrændes mere gas, end det skal være, skal du opdatere brugeren med forslag til forbedring af deres kørselsvaner.

Resultatet

Hvad gik galt?

 1. Holdet er alt

  Det er vigtigt at have de rigtige partnere og teammedlemmer involveret. Men det er også vigtigt at have udviklere som et kerneteam i samme rum for at kunne itere og udføre hurtigt.

  Jeg endte med at bygge dette projekt med udviklere i udlandet, hvilket bragte mange hindringer for hele processen. Før jeg indså, at nogle teammedlemmer ikke passede godt i kulturen, var det for sent, og den pris, vi måtte betale for at erstatte dem, var allerede for høj.

 2. Spørgsmålet om at tilføre værdi

  På trods af al den forskning og brugervalidering, der viste, at der er et produkt og et marked, passer jeg stadig.

  Jeg brugte for meget tid på at forsøge at perfektionere oplevelsen fra første dag i stedet for at frigive MVP, få feedback og gå videre til iteration.

 3. Jeg løb tør for kontanter

  Fra begyndelsen ønskede jeg ikke at bruge crowdfunding eller nogen anden investeringsmulighed til at rejse midler. Jeg ville holde mig til mine egne kontanter for at føle mere ansvar for projektet. Som hvis jeg fejler, mister jeg mine egne penge.

  Og det gjorde jeg. Ville jeg gøre noget andet næste gang? Bestemt ja.

 4. Personlige problemer

  Nogle gange sker det, når du har brug for at vælge et privat liv eller en virksomhed. Jeg forsøgte at balancere begge dele.

  Jeg mistede fokus på projektet og lod distraktioner få kontrol over mig. Det var for sent, da jeg indså det.

Hvad lærte jeg?

Startups betragtes som intense oplevelser, der resulterer i hurtig læring. Jeg fik en masse erfaring med at designe Fuelhunt og udfyldte flere roller, end jeg muligvis kunne udfylde som fuldtidsansat.

Den spændende del var at få den viden, der hjalp mig med at rulle ind i en produktdesignkarriere fra min tidligere marketingbaggrund. Dette er en oplevelse, som jeg kan se tilbage på for at opbygge noget mere meningsfuldt.

At lukke en opstart ses ofte som en dårlig og trist ting. For mig er det kun et kapitel inden det næste eventyr.

Jeg er i øjeblikket åben for karrieremuligheder i Toronto for at bidrage som UX / Product Designer. Velkommen til at kontakte mig.