Sådan lærer du webudvikling ved at spille kodningsspil

I dag er vi heldige at have næsten uendelige ressourcer lige ved hånden til at lære webudvikling. Blandt disse ressourcer er kodningsspil.

Jeg har oprettet spil som Flexbox Froggy og Grid Garden sammen med andre som CSS Diner og CodeCombat, der hjælper med at pakke en pædagogisk oplevelse til et sjovt og engagerende format.

Men som med enhver læringsressource opstår disse spørgsmål ofte:

  • Hvilke kodningsspil skal jeg gider at investere min tid i?
  • Hvordan kan jeg bruge kodningsspil til at lære mest effektivt?

I denne artikel tilbyder jeg nogle tip, der hjælper dig med at besvare disse spørgsmål baseret på mine erfaringer som spiludvikler og underviser.

Hav en gameplan

Når du starter på en mission for at lære webudvikling, uanset om det involverer spil eller ej, skal du starte med en plan.

Selvom din plan ikke behøver at blive sat i sten, vil det allerede have et par skridt foran at have en strategi for, hvad du vil opnå, og hvordan du gør det.

Når du er tilmeldt et kursus eller bootcamp, er meget af denne planlægning allerede gjort for dig af erfarne facilitatorer. freeCodeCamp tilbyder også en vidunderlig organiseret læseplan.

Men hvis du er selvlærende, kan alle de tilgængelige ressourcer på nettet (som på en gang føles som et ensomt hulrum og et kaotisk skuespil) være overvældende. Så lad os nedbryde det.

Når du udarbejder en plan, er der cirka tre læringsformer, du skal målrette mod.

Først er instruktion. Det er her, du introduceres til et nyt koncept eller en ny færdighed, hvad enten det er i form af videoer, bøger, tutorials eller dokumentation. I klasseværelset kan dette være en lærer på tavlen.

For det andet er praksis, hvor du kommer til at udøve dine kognitive muskler og styrke din forståelse af disse nye koncepter. Dette kan tage form af øvelsesproblemer, øvelser eller kodningsudfordringer.

For det tredje er integration, hvor du indarbejder din nyuddannede viden og færdigheder i din eksisterende praksis. Der er ikke noget bedre for dette end projektbaseret læring, hvor du anvender det, du har lært, i et mere autentisk, afrundet scenarie.

Et eksempel på dette er en webapp, du starter som et weekendprojekt. Selv en relativt enkel vil trække på alle de forskellige aspekter af webudvikling (og der er så mange), hvilket hjælper dig med at kontekstualisere det, du har lært.

Disse tre tilstande har ikke stive opdelinger, og mange ressourcer, du støder på, spænder over mere end en af ​​dem. Alligevel er det en nyttig måde at tænke på og planlægge din læring.

Nu når det kommer til kodningsspil, kan de også passe i nogen af ​​disse tilstande. Mange af de eksisterende kodespil har deres største styrke i den anden tilstand - praksis med en lille dosis instruktion.

For eksempel i Flexbox Froggy bliver du præsenteret for en række udfordringer i, hvordan du placerer frøer ved hjælp af CSS flexbox, hvor hvert niveau ratcheting vanskeligheden.

I slutningen har du anvendt Flexbox-egenskaberne mange gange i mange kombinationer til det punkt, at de begynder at blive anden natur.

codepip.com_games_flexbox-froggy_

Gennem denne linse kan du se, at kodningsspil bedst fungerer som et supplement til andre ressourcer, du måtte bruge, inklusive freeCodeCamps lektioner.

Vær kritiker

Det næste spørgsmål, du måske har, er hvilke kodningsspil du skal spille. I stedet for at give dig en statisk liste, opfordrer jeg dig til selv at evaluere dem, som du ville have nogen henvisning, du støder på.

Overvej først spillet fra en underholdningsvinkel. Det er trods alt et spil og skal være sjovt for dig. Overvej derefter den pædagogiske vinkel. Det vil sige, hvad lærer jeg af spillet, og lærer jeg det effektivt?

Uddannelsesspildesignere er nødt til at gå i en streng for at afbalancere sjov med læring. For noget, der læner mere på læringen, er der mange ressourcer inden for og uden for spil.

Men pas på den anden retning, et spil med blot en facade af uddannelsesmæssigt stof. Et kodningsspil kan mislykkes, når det pædagogiske indhold er for lavt, eller der er for mange andre spilmekanikker, der distraherer dig fra at engagere dig i det, du har brug for at lære.

Det kan være svært at evaluere en læringsressource alene, især som nybegynder. Så din evaluering skal også veje andres perspektiver.

Rådfør dig med en betroet mentor eller blogger. Eller se efter ressourcer, der har positive anbefalinger i dit samfund: i freeCodeCamp-fora, web dev-underreddits eller din yndlings Discord eller Slack-gruppe.

Tryk på Start nu

Selvom du stiller dig selv de samme spørgsmål som alle andre om, hvordan du bedst passer kodningsspil til din læringsplan, vil alle have et andet svar. Der er ingen løsning, der passer til alle.

Din læringsstil, og hvad der gnister din lidenskab, afhænger af dine oplevelser, præferencer og mål. Så hvad jeg opfordrer dig til at gøre er at starte i dag, have det sjovt med det og opdage, hvad der fungerer for dig.

Selvom ideen om kodning af spil, der hjælper dig med at lære webudvikling, har eksisteret i årevis, er genren stadig i sin barndom. Der er så meget uudnyttet potentiale ved ideen, at du kan lære i et sjovt, interaktivt, fordybende miljø, og spil er et fantastisk redskab til det.

Heldigvis for os bliver flere kodningsspil tilgængelige hele tiden. Jeg byder dig velkommen til at komme forbi Codepip og spille et kodningsspil for dig selv i dag.